Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Πλατανιάς-Λεβαδειακός 1-0

Εμφανώς καλύτερος στο δεύτερο μέρος ο Πλατανιάς με σκόρερ τον 19χρονο Γιώργο Γιακουμάκη του Εμμανουήλ επιβλήθηκε του Λεβαδειακού με 1-0.
Η φιλική αναμέτρηση διήρκησε 70 λεπτά και διεξήχθη την Δευτέρα 22 Ιουλίου στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου. Ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα και έγινε παρουσία περίπου 150 θεατών.
Ο Πλατανιάς του Μαρίνου Ουζουνίδη έκανε αρκετά καλή εμφάνιση στο δεύτερο μέρος, όπου ήταν καλύτερος και δίκαια πήρε την φιλική νίκη. Οι Κρητικοί βελτιώθηκαν αισθητά στο δεύτερο 35ο λεπτό και είχαν την υπεροχή. Έφτασαν στην πρώτη τους νίκη, ύστερα από μια ήττα και μια ισοπαλία
Ο Λεβαδειακός του Τάκη Λεμονή στο δεύτερο φιλικό τους επί Ευρυτανικού εδάφους και στο πρώτο με ομάδα ίσης κατηγορίας γνώρισαν την ήττα. Ο έμπειρος κόουτς χρησιμοποίησε δυο διαφορετικές 11αδες και είδε το φιλικό περισσότερο σαν μια δυνατή προπόνηση. Ως εκ τούτου οι «πράσινοι» της Λειβαδιάς δεν είχαν ομοιογένεια και δεν βρήκαν ρυθμό σε κανένα σημείο του ματς.
Οι δυο ομάδες ανανεώνουν το ραντεβού τους για την Πέμπτη 25 Ιουλίου, όπου θα αναμετρηθούν εκ νέου σε φιλικό, το οποίο θα διαρκέσει 90 λεπτά.

Η παρουσία του κόσμου
Το φιλικό ματς παρακολούθησαν γύρω στα 150 άτομα. Ήταν το 4ο ματς που γίνεται στο Καρπενήσι και αγωνίζονται ομάδες της Super League.



2 35λεπτα
Το ματς διήρκησε 70 λεπτά και παίχτηκαν δυο 35λεπτα. Είναι το φιλικό μικρότερης διάρκειας από όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής στο Καρπενήσι.

Στην 11αδα ο Γεωργίου


Ο Ευρυτάνας στόπερ Γιώργος Γεωργίου αγωνίστηκε στο βασικό σχήμα του Τάκη Λεμονή. Έπαιξε στο κέντρο της άμυνας έχοντας παρτενέρ τον 19χρονο Αντώνη Μάγκα.

Ντεμπούτο Κολοκώτσιου-Επανεμφάνιση Λάμπρου

 












Ο ρέφερι του συνδέσμου Ευρυτανίας Λάμπρος Κολοκώτσιος (Φωτογραφία Αριστερά) σφύριξε για πρώτη φορά ως διαιτητής φιλική αναμέτρηση ομάδων της Super League. Ο βοηθός Βασίλης Λάμπρου (Φωτογραφία Δεξιά) επανεμφανίστηκε μετά το επεισοδιακό μπαράζ, που είχε σφυρίξει μεταξύ Κρέντης και Μυρίκης, ενώ είχε ενδιάμεσα σφυρίξει το τουρνουά των παλαιμάχων.

Μαζί οι αρχηγοί αποστολής
Από τον μεσαίο πάγκο του γηπέδου παρακολούθησαν μαζί το φιλικό οι αρχηγοί αποστολής των ομάδων. Ο Λάμπρος Μαλτέζος (Πλατανιάς) και ο Λάμπρος Μπαλόκας (Λεβαδειακός) είδαν παρέα όλο το παιχνίδι.


Συνομιλία προπονητών

 












Και σε αυτό το φιλικό οι προπονητές των ομάδων είχαν την πριν έναρξη του ματς ολιγόλεπτη συνομιλία. Τάκης Λεμονής (Φωτογραφία Αριστερά) και Μαρίνος Ουζουνίδης (Φωτογραφία Δεξιά) συνομίλησαν σε φιλικό κλίμα. Συνομιλία είχε μετά το τέλος του ματς και ο Ευρυτάνας Γιώργος Γεωργίου με τον γκολκίπερ του Πλατανιά Αντώνη Γιωργαλλίδη. Οι δυο τους στο παρελθόν είχαν αναμετρηθεί αντίπαλοι στο πρωτάθλημα της Κύπρου.

Στην Αθήνα ο Ναζλίδης
Ο Θωμάς Ναζλίδης αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και μετέβη στην Αθήνα, για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος. Δεν συμμετείχαν τα τελευταία αποκτήματα των δυο ομάδων: Ιωαννίδης, Γιάντσης, Ορτέγκα (Λεβαδειακός) και Φάισα (Πλατανιάς).

Ξανά την Πέμπτη
Οι ομάδες ανανώσαν το ραντεβού τους για την Πέμπτη 25 Ιουλίου, όπου θα αναμετρηθούν ξανά σε φιλικό. Το ματς της Πέμπτης θα διαρκέσει 90 λεπτά.

Α΄ μέρος

Χειραψία με τους κόουτς
Ο «άρχοντας» του ματς Λάμπρος Κολοκώτσιος πριν την έναρξη της αναμέτρησης είχε χειραψία με τους δυο προπονητές Μαρίνο Ουζουνίδη και Τάκη Λεμονή και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία. Εγκάρδια συνομιλία με τον κ. Λεμονή είχε και ο ταμίας της ΕΠΣ Ευρυτανίας Θανάσης Τσατσαράγκος.



Ανούσιο 35λεπτο
Αδιάφορο ήταν το πρώτο μέρος του φιλικού. Οι ομάδες δεν βρήκαν ρυθμό και καμία δεν μπόρεσε να επιβάλλει τον ρυθμό της. Η μπάλα παίχτηκε στον χώρο του κέντρου και η κατοχή άλλαζε συχνά πόδια.

Από 1 τελική

 












Πλατανιάς και Λεβαδειακός είχαν από 1 αξιόλογη τελική προσπάθεια. Μόλις στο 2ο λεπτό το σουτ του μέσου Πέδρο Σας Πετράτζι (Φωτογραφία Αριστερά) έφυγε ψηλά άουτ και στο 16ο λεπτό το δυνατό σουτ του Στέφανου Μαρτσάκη (Φωτογραφία Δεξιά) απέκρουσε εντυπωσιακά ο Σεμπαστιάν Πρζιρόφσκι.


Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Σουτ του Πετράτζι εκτός περιοχής πέρασε αρκετά πάνω από τα δοκάρια του Πλατανιά.
16΄: Ο Μοράλ εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, μετά από αδυναμία της αντίπαλης άμυνας, ο Τετέ έστρωσε και το δυνατό σουτ του Μαρτσάκη από το ύψος του πέναλτι απέκρουσε θεαματικά ψηλά στην δεξιά του γωνία ο Πρζιρόφσκι.

Β΄ Μέρος

Καλύτερο παιχνίδι
Βελτιώθηκαν  και οι δυο ομάδες στο δεύτερο μέρος και έγινε καλύτερο παιχνίδι.

Στόπερ ο Σούκιας


Από το 44ο λεπτό και έπειτα στο κέντρο της άμυνας του Πλατανιά αγωνίστηκε ο υπό δοκιμή Ραφαήλ Σούκιας.

Πιο ζωηρά οι Βοιωτοί














Στο πρώτο 10λεπτο της επανάληψης ο Λεβαδειακός ξεκίνησε πιο δυνατά και απείλησε δυο περιπτώσεις με τον Γιώργο Μπουντόπουλο και Νίκο Σκέμπη (Φωτογραφία Αριστερά). Οι δυο ποδοσφαιριστές ωστόσο δεν βρήκαν στόχο. «Κεφάτος» ήταν ο υπό δοκιμή Γρηγόρης Ρούπι (Φωτογραφία Δεξιά).


Σκόρερ ο Γιακουμάκης Γ.(Ε)


Στο 43ο λεπτό ο Πλατανιάς σημείωσε το μοναδικό τέρμα του φιλικού ο στόπερ Βάσκο Φερνάντες έκανε την άψογη μπαλιά και ο Γιώργος Γιακουμάκης  του Εμμανουήλ από κοντά και αφού απέφυγε έναν αμυντικό σκόραρε. Ο φορ των Κρητικών είχε σκοράρει και στο φιλικό κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Έχει πετύχει και τα 2 ανεπίσημα γκολ της ομάδας στην φετινή σαιζόν.




Αποκρούστηκαν οι κεφαλιές

 












Η ομάδα του Πλατανιά πατούσε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και έχασε στα τελευταία λεπτά δυο σημαντικές ευκαιρίες να διπλασιάσει τα τέρματα της. Στο 68ο λεπτό αποκρούστηκε σε κόρνερ η κεφαλιά του Θοδωρή Τσικουδάκη (Φωτογραφία Αριστερά) και 2 λεπτά αργότερα την ίδια τύχη είχε και η κεφαλιά του Νταβίντ Τόρες (Φωτογραφία Δεξιά).


Κίτρινη σε Μπουντόπουλο


2 λεπτά πριν το τέλος του φιλικού ο αρχηγός Γιώργος Μπουντόπουλος του Λεβαδειακού έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Νικηφόρο Τσοντάκη και «κιτρινίστηκε» από τον ρέφερι Λάμπρο Κολοκώτσιο.


Οι καλύτερες φάσεις
39΄: Ο Ρούπι έκανε όμορφη ατομική προσπάθεια από το κέντρο, έβγαλε την κάθετη πάσα για τον Μπουντόπουλου, που από καλή θέση  μέσα στην περιοχή και δεξιά σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Πλατανιά.
41΄: Σουτ του Σκέμπη εκτός περιοχής και δεξιά έφυγε ψηλά άουτ.
43΄: Ο Φερνάντες έκανε έξοχη μπαλιά από το κέντρο, ο Γιακουμάκης Γ.(Ε) απέφυγε έναν αντίπαλο και βρέθηκε απέναντι στον γκολκίπερ και από κοντά με δυνατό σουτ στην αριστερή γωνία των «πράσινων» πέτυχε το νικητήριο τέρμα (1-0).
68΄: Ο Γιακουμάκης Γ.(Ν) έκανε την καλοζυγισμένη σέντρα από αριστερά και η κοντινή κεφαλιά του Τσικουδάκη αποκρούστηκε με ακροδάχτυλα σε κόρνερ από τον γκολκίπερ των Βοιωτών.
70΄: Ο Ντεντάκης έβγαλε σέντρα από δεξιά, η κεφαλιά του Τόρες από κοντά απέκρουσε θεαματικά σε κόρνερ ο πορτιέρο του Λεβαδειακού στο κέντρο του τέρματος του.

Συνθέσεις Ομάδων

Πλατανιάς (Μαρίνος Ουζουνίδης): Περιστερίδης(54΄ Κοκκαλάς), Ζουμπουλάκης(44΄ Θέρρα), Φερνάντες(54΄ Γιακουμάκης Γ.(Ν)), Ιντζίδης(44΄ Μπέλιτς), Δημήτρης(44΄ Αγκιλέρα), Μαρτσάκης(50΄ Τσοντάκης), Στόλερ(44΄ Σούκιας), Τετέ(61΄ Τσικουδάκης), Μοράλ(44΄ Ράφαελ), Γουνδουλάκης(61΄ Ντεντάκης), Γιακουμάκης Γ.(Ε)(44΄ Τόρες)

Λεβαδειακός (Τάκης Λεμονής): Πρζιρόφσκι(36΄ Τσιντώτας), Μουλόπουλος(36΄ Μανωλάς), Νικολακάκης(36΄ Σκέμπης), Γεωργίου(36΄ Πέππας), Μαχαίρας(36΄ Ζαννιάς), Μάγκας(36΄ Πινεϊρο), Λαμπρόπουλος(36΄ Μπουντόπουλος), Πετράτζι(36΄ Μίλιεβιτς), Ροτζέριο(36΄ Κάππος), Βασιλείου(36΄ Ρούπι), Κάντζι(36΄ Αποστολόπουλος)

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Βασίλης Λάμπρου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος  Βοηθός : Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)


































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος