Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Μυρίκη-Κύμη 0-4

Με 4 γκολ του φορ Χρήστου Ανέστη η Κύμη ολοκλήρωσε νικηφόρα την πορεία της στα μπαράζ ανόδου και επικράτησε της Μυρίκης στο Καρπενήσι με 0-4. Οι Ευρυτάνες ολοκλήρωσαν χωρίς βαθμό και γκολ την πορεία τους στα μπαράζ ανόδου.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Ιουνίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής των μπαράζ ανόδου στην Γ΄ Εθνική για τον 7ο όμιλο. Το ματς έγινε κάτω από συννεφιά, κρύο και λιγοστούς φιλάθλους.
Η Μυρίκη του Βασίλη Φούκα δεν μπόρεσε να κλείσει την χρονιά με ένα θετικό αποτέλεσμα, η διαφορά δυναμικότητας των ομάδων ήταν εμφανής και σε αυτή την αναμέτρηση. Η Ευρυτανική ομάδα παίζοντας ξανά με το μυαλό στην άμυνα δεν μπόρεσε να πετύχει το 1ο της γκολ στο θεσμό. Έχασε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον μέσο Γιώργο Ράικο, ο οποίος νικήθηκε από τον Φραγκίσκο και απότρεψε το 1ο γκολ της Μυρίκης στον θεσμό. Δέχτηκε γκολ από αδράνειες της άμυνας της, αφού υπήρξε αναίτια χαλαρότητα σε ορισμένα χρονικά διαστήματα.
Η Κύμη του Βαγγέλη Ντόβολη έκανε ταξίδι αναψυχής στο Καρπενήσι και έπαιξε με αρκετά νέα πρόσωπα στο βασικό της σχήμα. Σκόραρε 4 φορές με τον φορ Χρήστο Ανέστη και ολοκλήρωσε με μια ευρεία νίκη την πορεία της στο μίνι πρωτάθλημα των μπαράζ ανόδου. Είχε την υπεροχή σε όλο το διάστημα του παιχνιδιού και ανεβάζοντας στροφές ανά διαστήματα έφτασε στην επίτευξη των τερμάτων. Δημιουργός όλων των τερμάτων ήταν ο αριστερός χαφ Σάκης Μπλατσιώτης.
Η Κύμη ολοκλήρωσε την πορεία της μπαράζ ανόδου στην 1η θέση, φτάνοντας τους 16 βαθμούς. Η Μυρίκη τερμάτισε στην 4η θέση χωρίς βαθμό.

Λιγοστοί οπαδοί
Οι κακές καιρικές συνθήκες για την εποχή και η κακή πορεία στον θεσμό και σε συνδυασμό με την αδιάφορη βαθμολογικά αναμέτρηση έφεραν στο γήπεδο λιγότερους από 50 οπαδούς. Οι περισσότεροι από αυτούς αποχώρησαν στο ημίχρονο. 



Με πιστούς φίλους
Η Κύμη είχε και σε αυτό το πλευρό της μερίδα πιστών της οπαδών. Παρά την αδιάφορη βαθμολογικά αναμέτρηση γύρω στους 10 εκδρομείς βρέθηκαν στο Καρπενήσι, για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα.



Στους 12 οC
Η θερμοκρασία στο Καρπενήσι την Κυριακή ήταν στους 12 βαθμούς. Οι καιρικές συνθήκες ήταν Φθνινοπωρινές και όχι καλοκαιρινές.

Η διάταξης της Μυρίκης
Η Μυρίκη και σε αυτό το ματς ξεκίνησε με σύστημα 4-5-1. Γκολκίπερ ήταν ο Μεριγκούνης. Δεξιός μπακ άρχισε ο Ζαραβέλης και αριστερός ο Παχής. Στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Γενιτσαρόπουλος με τον Ζαλοκώστα. Στο κέντρο στα αμυντικά χαφ έπαιξε ο Ράικος με τον Γκορόγια και ο Τόλης Μπουμπουρής ήταν πιο μπροστά από τους δυο κόφτες. Στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής ήταν ο Λέρης και αριστερά ο Σταμούλης. Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Κώστας Σιταράς.

Κοντά ο Δήμαρχος


Στο Καρπενήσι ταξίδεψε ο Δήμαρχος Κύμης/Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς. Ο κ. Θωμάς δείχνει για ακόμη μια φορά έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τον αθλητισμό της περιοχής και στέκεται κοντά στην ομάδα της Κύμης σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Αρκετά μελή της ομάδας βρέθηκαν στο Καρπενήσι μεταξύ και αυτών ο Πρόεδρος του ΑΟΚ Παναγιώτης Θωμάς.



Ένας παλιός γνώριμος


Στην κερκίδα βρέθηκε και ο 42ρονος Δημήτρης Ζαρμπούτης, ο οποίος αγωνίστηκε στην Μυρίκη την σεζόν 2004-2005 Ο Ζαρμπούτης διαμένει στο Καρπενήσι και έχει καταγωγή από την Κύμη, έχοντας παίξει σε ομάδες της περιοχής. Σταμάτησε το ποδόσφαιρο στα 34 του και διαμένει μόνιμα στο Καρπενήσι εξ αιτίας των επαγγελματικών και οικογενειακών του υποχρεώσεων.


2 μόνο της ΕΠΣΕ


Μόνο 2 μέλη της ΕΠΣΕ παρακολούθησαν όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της Μυρίκης. Πρόκειται για τον έφορο Κώστα Κατσαδούρο, ο οποίος είναι και υπεύθυνος του γηπέδου και τον ταμία της ΕΠΣ Θανάση Τσατσαράγκο (Φωτογραφία).


Εκτός βασικοί
Δυο βασικά στελέχη της Κυμής ταξίδεψαν στο Καρπενήσι και έμειναν εκτός 18αδας. Πρόκειται για τον έμπειρο αμυντικό Αντώνη Κύρου και τον μέσο Κώστα Κραβαρίτη. Οι αθλητές είδαν το 1ο μέρος από γήπεδο μέσα και το 2ο από την κερκίδα. Στον πάγκο έμεινε επίσης ο Βασίλης Ανέστης, ο έγχρωμος Όστιν, όπως και ο «φύλακας άγγελος» Κώστας Μπασινάς.


Καρέ από Χρήστο Ανέστη


Συνολικά 4 φορές σκόραρε ο 27χρονος επιθετικός Χρήστος Ανέστης (Πρώην φορ της Δάφνης Ερυθρών), ο οποίος εκτελούσε από τις συστημένες μπαλιές του 22χρονου Σάκη Μπλατσιώτη. Οι δυο ποδοσφαιριστές έχουν στα μπαράζ ανόδου σκοράρει 4 φορές και καταλαμβάνουν την 2η θέση του εν λόγω πίνακα.

Πολλά νέα πρόσωπα




 






















Η Κύμη είχε πληθώρα νέων προσώπων στο βασικό της σχήμα. Γκολκίπερ ήταν ο 20χρονος Κωστής Φραγκίσκος και όχι ο Γιώργος Μπασινάς. Ντεμπούτο στο δεξί άκρο για τα μπαράζ ανόδου έκανε ο Στάμος Δάφνης. Επίσης ντέμπουτο έκανε ο 20χρονος ΝτοριάνΤζελίλι, αγωνιζόμενος στο κέντρο. Στην 11αδα αγωνίστηκαν για πρώτη φορά οι Χατζηεγώργος και Κούρτης, οι οποίοι αποτελούν αναπληρωματικούς παίκτες της ομάδας και είχαν μπει αλλαγή στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου.

2η συμμετοχή Γκορόγια


Ο φοιτητής στην Κοζάνη και μέσος Δημήτρης Γκορόγιας αγωνίστηκε για 2η φορά στα μπαράζ ανόδου με την Μυρίκη. Είχε περάσει ως αλλαγή στην Στυλίδα, όπου τότε έκανε την προηγούμενη συμμετοχή του.

Επιστροφή Ράικου-Λέρη


Ελάχιστες αλλαγές είχε η αρχική 11αδα της Μυρίκης σε σχέση με την αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής με την Ένωση ΑΣΑ. Στο βασικό σχήμα πέραν του Γκορόγια, αγωνίστηκε ο μέσος Γιώργος Ράικος και ο δεξιός χαφ Χρήστος Λέρης (Φωτογραφία). Πήραν τις θέσεις των: Γιώργου Σακαμπέτη (Απουσίαζε), Άρη Σιταρά (Έπαιξε ως αλλαγή) και Δημήτρη Κοτρώνη (Έμεινε στον πάγκο)

Αντικαταστάτρια η Μιζάλου


Ο αρχικά ορισθέντα 1ος βοηθός Βασίλης Σπυράτος απουσίαζε λόγω προσωπικών του υποχρεώσεων. Αντικαταστάθηκε από την Καλλιρόη Μιζάλου.

Με 18αδα
Στον πάγκο της Μυρίκης έμεινε ο Δημήτρης Κοτρώνης, ο γκολκίπερ Παύλος Κουτούμπας, ο μέσος Γιώργος Φύκας και ο στόπερ Γιώργος Μπουμπουρής του Αθανασίου. Κουτούμπας και Μπουμπουρής δεν αγωνίστηκαν καθόλου στα μπαράζ ανόδου με την Μυρίκη, ούτε και σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

0 vs 0
Αναμετρήθηκε η χειρότερη άμυνα με την καλύτερη άμυνα. Η Κύμη ολοκλήρωσε τα μπαράζ χωρίς να δεχτεί γκολ και η Μυρίκη χωρίς να σκοράρει κάποιο τέρμα.

-19 και φέτος
Πέρυσι ο Αίολος στον 7ο όμιλο των μπαράζ ανόδου είχε τερματίσει 4ος χωρίς βαθμό και με τέρματα 3-22. Ίδια πορεία είχε η Μυρίκη αφού τερμάτισε με παθητικό -19 και τέρματα 0-19.

3/3 για Λέκκα


Και στο 3ο ματς της Μυρίκης στο Καρπενήσι για τα μπαράζ ανόδου παρατηρητής αγώνα ήταν ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣ Καρδίτσας Αλέξανδρος Λέκκας.


Α΄ Μέρος

Ξεκίνησε καλύτερα
Η Κύμη παρότι αδιάφορη έδειξε περισσότερη διάθεση και από τα πρώτα λεπτά προηγήθηκε και συνέχισε να δημιουργεί ευκαιρίες. Ωστόσο έριξε στροφές στα τελευταία λεπτά του 1ου μέρους.

Νωρίς το 0-1
Μόλις στο 13ο λεπτό και στην πρώτη της αξιόλογη επίθεση η ομάδα της Κύμης ευτύχησε να προηγηθεί. Ο Σάκης Μπλατσιώτης σέντραρε από αριστερά και ο Βασίλης Ανέστης από κοντά με πλασέ πέτυχε το 0-1.




Δυο «όχι» Μεριγκούνη


Ο πορτιέρο της Μυρίκης Μεριγκούνης (Φωτογραφία Κέντρο) αποσόβησε δυο βέβαια γκολ των Ευβοιωτών. Στο 15ο λεπτό νίκησε στον τετ α τετ τον Σάκη Μπλατσιώτη (Φωτογραφία Αριστερά). Στο 25ο λεπτό απέκρουσε εκ νέου νέο τετ α τετ του Ντοριάν Τζελίλι (Φωτογραφία Δεξιά), κρατώντας τον δείκτη του σκορ στο 0-1.




Ματς κέντρου
Το τελευταίο 20λεπτου του 1ου μέρους δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις. Οι δυο ομάδες έπαιξαν σε χαμηλό τέμπο και έγινε ματς κέντρου. Η Κύμη είχε την ανούσια κυκλοφορία της μπάλας.

Με αντεπιθέσεις
Η Μυρίκη προσπάθησε μέσα από αντεπιθέσεις να φανεί απειλητική. Δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη στιγμή στο πρώτο 45λεπτο.

Οι καλύτερες φάσεις
13΄: Ο Μπλατσιώτης έκανε ατομική προσπάθεια από αριστερά  γύρισε παράλληλα με το τέρμα και ο Ανέστης Χ. με χαμηλό πλασέ από κοντά στην δεξιά γωνία του Μεριγκούνη (Βρήκε ελάχιστα με τα πόδια) έκανε το 0-1.
15΄: Ο Φωτιάς έκανε την μακρινή μπαλιά για τον Μπλατσιώτη, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από αριστερά τετ α τετ με τον γκολκίπερ σούταρε διαγώνια και ο Μεριγκούνης απέκρουσε με τα πόδια σωτήρια στην δεξιά του γωνία.
17΄: Σέντρα-σουτ του Μπλατσιώτη από αριστερά πέρασε πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
18΄: Ο Κούρτης σέντραρε από δεξιά και την κοντινή κεφαλιά του Ανέστη Β. μπλόκαρε χωρίς δυσκολία ο τερματοφύλακας της Μυρίκης.
25΄: Ο Φωτιάς έκανε την μπαλιά για τον Τζελίλι, ο οποίος μπήκε ταχύτατα τετ α τετ με τον Μεριγκούνη, πλάσαρε από κοντά αλλά ο πορτιέρο των «κόκκινων» απέκρουσε με τα πόδια σε κόρνερ.

Β΄ μέρος

Ντεμπούτο Ρομάριο


Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός Ρομάριο  Θανάση  πέρασε αλλαγή στην ανάπαυλα και έκανε ντεμπούτο στα μπαράζ ανόδου.

Ίδιο ξεκίνημα
Η Κύμη πέτυχε και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης άλλο ένα τέρμα. Στο 51ο λεπτό ο Σάκης Μπλατσιώτης έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Βασίλης Ανέστης με κοντινό πλασέ σκόραρε για το 0-2.



Εδαφική υπεροχή
Και στο δεύτερο μέρος ο Α.Ο.Κ. είχε την εδαφική υπεροχή στην αναμέτρηση και δημιούργησε ανά διαστήματα καλές στιγμές. Σκόραρε 3 ακόμη φορές, φτάνοντας στο τελικό 0-4. Προηγουμένως είχε χάσει σημαντικές στιγμές με τους Ανέστη, Αποστολίδη και Μπλατσιώτη. Ο Μεριγκούνης απεσώβησε και ήταν παρών όταν χρειάστηκε.




Διπλή στιγμή για το 1ο


Στο 76ο λεπτό η Μυρίκη άγγιξε το 1ο της γκολ στα μπαράζ ανόδου. Ο Γιώργος Ράικος (Φωτογραφία) απέφυγε όλους τους αντιπάλους και βρέθηκε τετ α τετ με τον Φραγκίσκο σούταρε και ο νεαρός γκολκίπερ απέκρουσε και στην επαναφορά νέο σουτ του Γιώργου Κορέντζελου δεν βρήκε στόχο.



Τέλος με άλλα δυο γκολ
Στο 89ο και στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης ο επιθετικός Βασίλης Ανέστης σκόραρε άλλες δυο φορές για το τελικό 0-4. Και τα δυο τέρματα δημιούργησε από αριστερά ο Μπλατσιώτης.





Οι καλύτερες φάσεις
49΄: Όμορφο ξαφνικό σουτ του Μπλατσιώτη εκτός περιοχής μετά από επέλαση του πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό παραθυράκι της Μυρίκης.
51΄: Ο Μπλατσιώτης σέντραρε από δεξιά, ο Γενιτσαρόπουλος βρήκε την μπάλα χωρίς να την διώξει και ο Ανέστης Χ. από κοντά με πλασέ διαμόρφωσε το 0-2.
55΄: Μακρινό σουτ του Σταμούλη από έξω αριστερά πέρασε αρκετά μέτρα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Φραγκίσκου.
69΄: Ο Τσάγκος έκανε την μπαλιά, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Ανέστη Χ., που σούταρε και ο Μεριγκούνης απέκρουσε όμορφα σε κόρνερ.
75΄: Ο Κοκκάλας από αριστερά έδωσε στον Αποστολίδη, ο οποίος πλάσαρε από ευνοϊκή θέση η μπάλα κόντραρε στον Λέρη και ο Μεριγκούνης μπλόκαρε σταθερά.
76΄: Ο Μπουμπουρής Α. πάσαρε στον Ράικο, ο οποίος κέρδισε τις κόντρες μπήκε στην περιοχή τετ α-τετ με τον Φραγκίσκο, πλάσαρε χωρίς πίεση και ο γκολκίπερ απέκρουσε με τα πόδια. Στην επαναφορά ο Κορέντζελος πλάσαρε από δύσκολη θέση πάνω από την άδεια εστία. Αυτή ήταν η καλύτερη ευκαιρία των «κόκκινων» στα μπαράζ ανόδου, η οποία δεν μετουσιώθηκε στο 1ο γκολ της ομάδας.
81΄: Ο Ανέστης  Χ. έκανε το τακουνάκι για τον Μπλατσιώτη, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής δυνατά και ο Μεριγκούνης με εντυπωσιακή εκτίναξη απέκρουσε σε κόρνερ ψηλά στην δεξιά του γωνία. Το κόρνερ εκτέλεσε από αριστερά ο Ανέστης Χ., ο Γενιτσαρόπουλος απέκρουσε και η μπάλα βρήκε πάνω στον Αποστολίδη και πέρασε πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
89΄: Ο Μπλατσιώτης έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Ανέστης Χ. πλάσαρε στην έξοδο τον Μεριγκούνη από τα όρια της περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει αργά στην δεξιά γωνία του (0-3).
90΄: Ο Μπλατσιώτης δημιούργησε για 4η φορά από αριστερά με σέντρα για τον Ανέστη Χ., που με σουτ από κοντά ψηλά στην αριστερή γωνία της Μυρίκης διαμόρφωσε το τελικό 0-4.

Κίτρινες Κάρτες
Ζαλοκώστας, Σιταράς Α., Τζελίλι, Τσάγκος, Κούρτης

Διακριθέντες
Μυρίκη: Ράικος, Ζαλοκώστας
Κύμη: Ανέστης Χ., Μπλατσιώτης, Φωτιάς, Κοκκάλας

Δηλώσεις Προπονητών

Βασίλης Φούκας (Μυρίκη): «Πρώτα από όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Κύμης για την άνοδο της στην Γ΄ Εθνική. Μετά θέλω να ευχαριστήσω τους ποδοσφαιριστές μου για όλη την χρονιά. Παρόλο που στα μπαράζ δεν ήμασταν καλοί, πιστεύω ότι δουλέψαμε όλη την χρονιά σκληρά και καταφέραμε και πήραμε το πρωτάθλημα. Θέλω να τους ευχαριστήσω για αυτό, όπως και το Δ.Σ. της ομάδας, που όπου χρειάστηκε με αυτή την κρίση που υπήρχε κατάφερε και βρήκε τα λεφτά, για να μπορέσουμε να κατεβούμε στα μπαράζ.»
Σε ερώτηση αν ανέβηκε δίκαια η Κύμη στην Γ΄ Εθνική απάντησε: «Αναμφίβολα όπως φαίνεται από την βαθμολογία ότι σίγουρα η Κύμη ήταν η καλύτερη ομάδα του ομίλου αυτή. Πιστεύω ότι δίκαια πήρε την άνοδο και δίκαια θα βρίσκεται στην Γ΄ εθνική. Παρόλα αυτά και οι άλλες ομάδες ήταν αξιόλογεςμ αλλά και η Κύμη ήταν σίγουρα η καλύτερη ομάδα.»
Σε ερώτηση για την επόμενη μέρα της ομάδας είπε τα εξής: «Για την επόμενη μέρα θα δούμε στις επόμενες ημέρες. Είναι πολύ πρόωρο τώρα να σας πω κάτι. Εδώ θα είμαστε και θα τα ξαναπούμε.»

Βαγγέλης Ντόβολης (Κύμη): «Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά και ιδίως στο σημερινό παιχνίδι μια και ξέραμε ότι είχε τελειώσει ο όμιλος όσον αφορά την πρωτιά, έδειξαν χαρακτήρα και αυτοί που έπαιξαν, γιατί είχαμε αλλαγές στην 11αδα. Νομίζω ότι τα παιδιά ήταν πάρα πολύ συγκινητικά στο παιχνίδι τους και δείξανε ότι υπήρχε και βάθος και στην ομάδα της Κύμης.»
Σχετικά με το τι απαντάει σε αυτούς που πίστευαν ότι η Κύμη δεν θα ανέβει στην Γ΄ Εθνική επεσήμανε: «Απαντήσανε τα παιδιά στον αγωνιστικό χώρο. Εγώ δεν έχω να απαντήσω τίποτε άλλο.»
Σε ερώτηση για το πότε θα γίνει η φιέστα της ομάδας είπε: «Ελπίζουμε την Κυριακή ότι θα γίνει η φιέστα, δεν ξέρω τι έχει αποφασίσει η διοίκηση όσον αφορά το κομμάτι αυτό»

Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Βασίλης Φούκας): Μεριγκούνης, Ζαραβέλης, Παχής, Γενιτσαρόπουλος, Ζαλοκώστας, Γκορόγιας(81΄ Μπουμπουρής Γ.(Χ)), Σταμούλης(61΄ Σιταράς Α.), Ράικος, Σιταράς Κ.(69΄ Κορέντζελος), Μπουμπουρής Α., Λέρης

Κύμη (Βαγγέλης Ντόβολης): Φραγκίσκος, Δάφνης, Κοκκάλας, Τζελίλι(46΄ Ρομάριο), Καλογερόπουλος, Χατζηγεώργος(69΄ Μανδράκας), Φωτιάς, Τσάγκος, Κούρτης(67΄ Αποστολίδης), Ανέστης Χ., Μπλατσιώτης

Διαιτητής: Βαγγέλης Τσιρώνης (ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)
1ος Βοηθός: Καλλιρόη Μιζάλου(ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)
2ος Βοηθός: Θεόδωρος Χρέλιας (ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)









































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος