Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Krenti Bulls-Γενικό Λύκειο 107-38

Κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση οι Krenti Bulls συνέτριψαν τους νεαρούς αθλητές του Γενικού Λυκείου, επικρατώντας με το ασύλληπτο 107-38.
Το παιχνίδι, που δεν αντέχει κριτικής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15/5 στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου και άρχισε στις 6 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου του 3ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου.
Οι τυπικά γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν στην πρώτη τους νίκη στο τουρνουά. Έχουν πλέον 4 βαθμούς (4η θέση) και θα διεκδικήσουν την 3η θέση με την Ανατολική Φραγκίστα την τελευταία αγωνιστική.  Οι «πορτοκαλί» είχαν επιθετικό πλουραλισμό και κυνήγησαν την διαφορά. Έχουν βγάλει εις  πέρας ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα και «φορτσάρουν» για τα καθοριστικά επόμενα παιχνίδια.
Το Γενικό Λύκειο γνώρισε την πιο βαριά του ήττα. Οι πιτσιρικάδες πάλεψαν φιλότιμα, κερδίζοντας και σε αυτό το παιχνίδι το χειροκρότημα. Η πιο νεαρή ομάδα του τουρνουά αποκομίζει εμπειρίες και οφέλη εν όψει του μέλλοντος. Οι «μπλε» δεν κατάφεραν να ανταγωνιστούν τους πιο δυνατούς και μεγαλύτερους σε ηλικία αντιπάλους τους.
Οι Krenti Bulls θα αγωνιστούν την επόμενη (4η) αγωνιστική κόντρα στον Ζήκο, ενώ το Γενικό Λύκειο θα παίξει ενάντια στον εκ των πρωτοπόρων Πρωτέα.

Ήρθαν στην επανάληψη
Το πρώτο 20λεπτο διεξήχθη με την παρουσία ελάχιστων φίλων του μπάσκετ. Περίπου 30-40 βρέθηκαν στο κλειστό σε αυτό το διάστημα. Στην επανάληψη ο αριθμός αυξήθηκε σημαντικά και έφτασε περίπου τους 80 μετά και την λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα σε Μυρίκη και Ένωση Άσπρα Σπίτια/Αντίκυρα.



Ρεκόρ το 107
Η επιθετική επίδοση των νικητών αποτελεί την μεγαλύτερη στην ιστορία των τριών τουρνουά. Την προηγούμενη καλύτερη είχε ο τροπαιούχος Αστέρας στο περυσινό 103-63 απέναντι στην Γρανίτσα.

Ξεχώρισε ο Ν. Βούρτσας


Κορυφαίος της Κρέντης ήταν ο αρχηγός Νίκος Βούρτσας. Ο 31χρονος σημείωσε 25 πόντους με 1 τρίποντο. Δεύτερος σκόρερ ήταν ο σέντερ Μιχάλης Λάππας, που πέτυχε 23 με επίσης έναν τρίποντο. Διψήφιο αριθμό πόντων είχαν επίσης οι: Γιώργος Βούρτσας, Κώστας Μάκκας και Δημήτρης Γούλας.

«13αρι» στην πρεμιέρα του


Ο Δημήτρης Γούλας των Krenti Bulls έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο φετινό τουρνουά, σκοράροντας 13 πόντους. Είναι ποδοσφαιριστής του Οπούντιου Μαρτίνου (Α1΄ ΕΠΣΦ) και αδερφός των Λάμπρου και Στέφανου. Πέρυσι έπαιξε στην διοργάνωση με τα χρώματα της Γρανιτσας.

Ισοφάρισε το +69
Η διαφορά 69 πόντων υπέρ των Krenti Bulls είναι ίση με αυτήν, που είχε πετύχει το ΤΕΙ Καρπενησίου απέναντι στον Ίκαρο.

Στον πάγκο οι τραυματίες
Ο Λάμπρος Γούλας (Krenti Bulls) και ο Βαγγέλης Τετράδης (Γενικο Λύκειο) δεν αγωνίστηκαν λόγω τραυματισμού και παρακολούθησαν τις προσπάθειες των συμπαιχτών τους από τον πάγκο.

Πρώτος ξανά ο Νιούτσικος


Στο σκοράρισμα και των ηττημένων πρώτευσε επίσης αρχηγός. Ο Δημήτρης Νιούτσικος είχε 15 πόντους με ένα τρίποντο. Αρκετά καλά πήγε και ο Στέλιος Ρεσίτης με 11 πόντους και ένα τρίποντο, ενώ στους 8 σταμάτησε με 2 τρίποντα ο Θανάσης Ζαρκάδας, που ήταν ο μοναδικός του παιχνιδιού, που σκόραρε περισσότερες από 1 φορές έξω από τα 6,25.

Καθοδήγηση Λεπενιώτη
Τους νικητές καθοδήγησε προπονητικά ξανά ο δηλωμένος ως παίχτης Πάνος Λεπενιώτης. Οι νεαροί μαθητές δεν είχαν κάποιον τεχνικό στον πάγκο τους.


Καλύτερη επιθετική επίδοση
Οι 38 πόντοι, που σημείωσαν οι ηττημένοι αποτελούν την καλύτερη τους επιθετική επίδοση, καθώς είχαν σκοράρει 35 κόντρα στο Είθισται.

Στο +18 από νωρίς 


Με ένα γρήγορο 4-0 προηγήθηκαν οι Κρεντιώτες με τον Γιώργο Μπάρκα να πετυχαίνει το πρώτο καλάθι του ΓΕΛ και να μειώνει σε 4-2. Από εκείνο το σημείο και ύστερα οι «πορτοκαλί» κυριάρχησαν και με ένα σερί 11-0 έφτασαν στο 15-2, έχοντας τον Νίκο Βούρτσα σε εξαιρετική ημέρα. Σημείωσε μάλιστα 9 διαδοχικούς πόντους.  Λίγο αργότερα ο Μιχάλης Λάππας ανέλαβε δράση και έκανε το 23-4, με τον Δημήτρη Νιούτσικο να μειώνει σε 23-8. Με γκολ-φάουλ ο Κώστας Μάκκας (Φωτογραφία) έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο 26-8. Με τάπα «φιλοδώρησε» τον Σταύρο Πεταρούδη ο Σωτήρης Ντάλλας, όπως και ο Μιχάλης Λάππας τον Θανάση Ζαρκάδα. Στα αξιοσημείωτα πως το πρώτο φάουλ του 10λεπτου έγινε από τον παίχτη του ΓΕΛ Ζαρκάδα 3 λεπτά πριν την λήξη.



Ισορροπημένο δεκάλεπτο-Ανέβηκε το ΓΕΛ 


14 πόντους εκατέρωθεν σημείωσαν οι δυο ομάδες στο δεύτερο 10λεπτο. Ο Στέλιος Ρεσίτης μπήκε στο γήπεδο και με 4 προσωπικούς πόντους μείωσε σε 30-12, με τον Σταύρο Πεταρούδη να κάνει ύστερα το 30-14. Εν συνεχεία η Κρέντη ήταν καλύτερη και με προσπάθειες κυρίως του Δημήτρη Γούλα έφτασε στο 40-14 (+26). Με ένα σερί 0-8 οι «μπλε» μείωσαν στο 40-22 (Σκορ ημιχρόνου) με τρίποντες «βόμβες» των Θανάση Ζαρκάδα (Φωτογραφία) και Στέλιου Ρεσίτη και ενδιάμεσο γκολ-φάουλ (Άστοχη βολή) του Δημήτρη Νιούτσικου. Τάπα πάνω στον Γιώργο Βούρτσα έκανε ο Δημήτρης Νιούτσικος.


Διακοπή 5 λεπτών
7 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου εντοπίστηκε πρόβλημα στο χρονόμετρο, το οποίο αντί να πηγαίνει προς τα πίσω πήγαινε προς τα εμπρός. Μετά την διακοπή 5 λεπτών, που υπήρξε και τις συνεχόμενες επιδιορθώσεις ο χρόνος άρχισε ξανά από τα 10΄, καθώς δεν είχε συμβεί ως τότε κάτι σημαντικό.


Ανέλαβαν δράση Γ. Βούρτσας & Λάππας














Με μπροστάρηδες τον Γιώργο Βούρτσα (Φωτογραφία Αριστερά), τον αδερφό του Νίκο Βούρτσα και τον Μιχάλη Λάππα (Φωτογραφία Δεξιά) οι «ταύροι» ήταν πολύ καλύτεροι στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο αρχηγός των νικητών έκανε το 54-24 (+30), ενώ λίγο αργότερα με δίποντο του Γιώργου Βούρτσα και τρίποντο του Μιχάλη Λάππα διαμορφώθηκε το 63-24. Ο Νίκος Βούρτσας διαμόρφωσε το 67-26, με το 73-31 (+42) να αποτελεί το σκορ των πρώτων 30΄.



100 με Κουτσιούμπα


Με 5 πόντους του πλέι μέικερ Κώστα Μάκκα το σκορ έφτασε στο 78-31. Ο Μιχάλης Λάππας ανέβασε την διαφορά στο +51, κάνοντας το 92-31. Ο Γιώργος Βούρτσας διαμόρφωσε το 96-31, ενώ οι Κρεντιώτες έπιασαν 100.. με τον Πάνο Κουτσιούμπα, που διαμόρφωσε το 100-31. Ο Δημήτρης Νιούτσικος μοίρασε τάπα στον συνονόματο του Γούλα, ενώ ο Στέλιος Ρεσίτης στα 2:51 πέτυχε το πρώτο καλάθι των Λυκειόπαιδων, «γράφοντας» το 100-33. Το Λύκειο έφτασε στους 38, αποσπώντας το χειροκρότημα.  Το τελικό 107-38 διαμόρφωσε ο Γιώργος Βούρτσας.



Είσοδος Μπύρου


Την πρώτη του εμφάνιση πραγματοποίησε  ο Σπύρο Μπύρος των Krenti Bulls, που πήρε χρόνο συμμετοχής στο τελευταίο τρίλεπτο. Ήταν ο μοναδικός παίχτης της ομάδας του, που δεν μπόρεσε να χριστεί σκόρερ.


Τα δεκάλεπτα
26-8, 40-22, 73-31, 107-38

Διαιτητές: Θανάσης Χουσιάδας & Νίκος Κωστής

Συνθέσεις Ομάδων

Krenti Bulls (Νίκος Βούρτσας): Μάκκας Κ. 15(1), Μάκκας Ε. 2, Βούρτσας Γ. 17(1), Μπύρος, Ντάλλας 2, Κουτσιούμπας 6, Βούρτσας Ν. 25(1), Γούλας Δ. 13, Γούλας Σ. 4, Λάππας 23(1)

Γενικό Λύκειο (Δημήτρης Νιούτσικος): Ρεσίτης 11(1), Μπάρκας 2, Ζαρκάδας 8(2), Νιούτσικος 15(1), Παπαδόπουλος, Κατσούδας, Πεταρούδης 2




















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος