Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Αστέρας-Π.Α.Κ. 76-55

Ανεβάζοντας «στροφές» και παίζοντας καλό μπάσκετ ο Αστέρας, που είχε επίσης την πρωτοπορία σε όλο το 40λεπτο επιβλήθηκε της μαχητικής Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης με 76-55.
Το παιχνίδι διεξήχθη την Τετάρτη 15 Μαρτίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου του 3ου τουρνουά μπάσκετ, που γίνεται στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας.
Οι τυπικά γηπεδούχοι δυσκολεύτηκαν μόνο για 25΄, όπου η Ακαδημία βρισκόταν κοντά στο σκορ. Στην συνέχεια ο Αστέρας επέβαλλε τον ρυθμό του και κατάφερε να φτάσει σε μια ακόμη νίκη, έχοντας το απόλυτο 3/3. Σε εξαιρετική ημέρα βρέθηκε ο αρχηγός Γιάννης Ηλιάδης, ο οποίος συνέβαλλε τα μέγιστα στην τελική επικράτηση.
Η Π.Α.Κ. γνώρισε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη της σε ένα ματς, το οποίο ήταν κομβικό για την πορεία της στο τουρνουά. Το συγκρότημα του Φώντα Ζαχαρόπουλου ήταν αρκετά ανταγωνιστικό, όμως εν συνεχεία κατέρρευσε και έφυγε χωρίς το θετικό αποτέλεσμα.
Ο Αστέρας δίνει το τελευταίο του παιχνίδι στον όμιλο την επόμενη (4η) αγωνιστική με την Παρέα, ενώ η Π.Α.Κ. θα αντιμετωπίσει σε ένα καθοριστικό παιχνίδι το ΤΕΙ Καρπενησίου, αφού προηγουμένως πάρει στα χαρτιά τους βαθμούς από τον Ίκαρο.

Γεμάτο το κλειστό
Το ενδιαφέρον του κόσμου προσέλκυσε το παιχνίδι του Αστέρα με την Π.Α.Κ., καθώς το παρακολούθησαν αρκετοί θεατές, οι οποίοι γέμισαν το κλειστό γυμναστήριο.


Κορυφαίος ο Ηλιάδης


Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Γιάννης Ηλιάδης.  Ο γκαρντ του Αστέρα πέτυχε 28 πόντους με 4 τρίποντα. Δεύτερος σκόρερ της ομάδας του ήταν ο ανεβασμένος Θωμάς Χονδρός με 13 πόντους και 1 τρίποντο, ενώ στους 11 με δυο τρίποντες «βόμβες» σταμάτησε ο Γιώργος Ζαγκότσης.

Αθανασίου VS Ζαχαρόπουλος














Σε μια ακόμη επιτυχία οδήγησε τον Αστέρα ο Δήμος Αθανασίου. Από πλευράς Π.Α.Κ. τον ρόλο του προπονητή επωμίστηκε ξανά ο αρχηγός Φώντας Ζαχαρόπουλος, που έμεινε εκτός αποστολής.



Αποστολή 8 ατόμων
Απουσίαζαν ο Δημήτρης Σβερώνης και ο Βασίλης Τσουκαλάς, με τους νικητές να έχουν μόλις 8 αθλητές στην αποστολή τους.

Πρώτος σκόρερ ο Σώκος


Τις εντυπώσεις κέρδισε για άλλο ένα παιχνίδι ο Γιώργος Σώκος των ηττημένων, που σημείωσε 21 πόντους, σημειώνοντας και το πρώτο του τρίποντο. Πολύ καλή εμφάνιση και για το ταχύτατο πλέι μέικερ Αποστόλη Πιπέρα, που πρόσθεσε 14 πόντους.

Στην 8αδα ο Αστέρας
Οι δις τροπαιούχοι έκαναν το 3/3 και στις επόμενες αγωνιστικές θα πάρουν τους βαθμούς στα χαρτιά με τον αποχωρήσαντα Ίκαρο, γεγονός που συνιστά πως βρίσκονται στην επόμενη φάση.

Ντεμπούτο Γραμματίκα


Ο 42χρονος Κώστας Γραμματίκας πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με τα χρώματα της Π.Α.Κ. στο τρέχον τουρνουά. Είχε αγωνιστεί και στην περυσινή διοργάνωση.

Δεύτερη νίκη
Τον «αέρα» της Π.Α.Κ. έχει πάρει ο Αστέρας, ο οποίος επιβλήθηκε στο περυσινό τουρνουά με 74-56 του αντιπάλου του.

Προβάδισμα 3 πόντων














Κοντά στο σκορ διατηρήθηκε η Π.Α.Κ. στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Αστέρας προηγήθηκε γρήγορα στο σκορ με 4-0 και 7-2. Οι «πράσινοι» με ένα εντυπωσιακό καλάθι (και φάουλ) του Αποστόλη Πιπέρα (Φωτογραφία Δεξιά) μείωσαν σε 7-4. Ο Άλκης Κατής (Φωτογραφία Αριστερά) διαμόρφωσε το 11-4, ενώ με τρίποντο του Θοδωρή Τάκη οι τυπικά φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 12-7. Με καλάθι του Γιώργου Σώκου η Ακαδημία μείωσε σε 13-10, που ήταν και το σκορ του δεκαλέπτου. Δυο τάπες μοίρασε ο Γιάννης Ηλιάδης, πρώτα στον Νίκο Λαθύρη και εν συνεχεία στον Δημήτρη Ρούσσα.



Σταθερή πρωτοπορία


Με τρίποντο του Γιάννη Ηλιάδη επανήλθε η τάξη και ο Αστέρας προηγήθηκε με 16-10. Ο Γιώργος Σώκος μείωσε σε 16-13, αλλά με καλάθι 3 πόντων του Γιώργου Ζαγκότση διαμορφώθηκε το 19-13 (+6). Με γκολ-φάουλ ο Άλκης Κατής έκανε το 21-13, με τον Λάμπρο Φλωράκη (Φωτογραφία) να πετυχαίνει 4 πόντους και να κάνει το 26-16. Η Π.Α.Κ. αντεπιτέθηκε και με καλάθι του Πιπέρα και «έμμεσο» τρίποντο (γκολ-φαουλ+εύστοχη βολή) του Σώκου μείωσε με ένα σερί 0-5 σε 26-21. Ο Αστέρας με μια βολή του Ηλιάδη και ένα δίποντο του Βασίλη Δόση έφτασε ξανά στο +8 (29-21). Το 29-23 ήταν το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.



Ανέλαβε ο Θωμάς Χονδρός 


Στους 4 κατάφερε να μειώσει η Π.Α.Κ. με τον Δημήτρη Ρούσσα και τον Αποστόλη Πιπέρα. Ωστόσο εν συνεχεία ανέλαβε δράση ο Θωμάς Χονδρός, που έκανε το 33-27 και το 35-29, ενώ ενδιάμεσα είχε μειώσει ξανά στους 4 (33-29) ο Γιώργος Σώκος.  Ο τελευταίος μείωσε ξανά σε 35-31, αλλά ο Γιάννης Ηλιάδης με τρίποντο έκανε το 38-31. Το νέο τρίποντο του Ηλιάδη διαμόρφωσε το 41-33. Με 2/2 βολές ο Λάμπρος Φλωράκης διαμόρφωσε το 45-33.  Ο Κωνσταντίνος Λιάπης έκανε το 50-37, ολοκληρώνοντας μια άψογη επιθετική προσπάθεια, που συνδυάστηκε από εξαιρετικό συνδυασμό των Ζαγκότση-Ηλιάδη. Το 53-39 (Σκορ δεκαλέπτου) σημειώθηκε με τρίποντη «βόμβα» του Θωμά Χονδρού. Ο Χονδρός μάλιστα έκανε τάπα πάνω στον Αποστόλη Πιπέρα και ο Νίκος Ανδρέου στον Κωνσταντίνο Λιάπη.


Άνοιξε την διαφορά 


Στο +21 έφτασε η τελική διαφορά για τους νικητές. Με προσπάθειες του Χονδρού και του Δόση το σκορ έφτασε στο 57-39. Εκατέρωθεν καλάθια των δυο ομάδων έκανε το 60-41. Μετά από ωραίο συνδυασμό και καλάθι του Θωμά Χονδρού πραγματοποιήθηκε το  62-41, ενώ ο Νίκος Ανδρέου με 4 συνεχόμενους πόντους μείωσε στους 17 (62-45). Ο Γιώργος Ζαγκότσης (Φωτογραφία) με τρίποντο «έγραψε» λίγο αργότερα το 70-49, ενώ η διαφορά πριν το τελικό 76-55 έφτασε και στους 25 (74-49) με πρωταγωνιστή τον Ηλιάδη. Τάπα στον Αποστόλη Πιπέρα έκανε στις αρχές του δεκαλέπτου ο Βασίλης Δόσης.



Τα δεκάλεπτα
13-10, 29-23, 53-39, 76-55

Διαιτητές: Δημήτρης Κουρλός & Δημήτρης Λερογιάννης

Συνθέσεις Ομάδων

Αστέρας (Γιάννης Ηλιάδης): Φλωράκης 6, Δόσης 4, Ηλιάδης 28(4), Λιάπης Κ. 7, Λιάπης Χ., Χονδρός 13(1), Ζαγκότσης 11(2), Κατής Α. 7

Π.Α.Κ. (Φώντας Ζαχαρόπουλος): Χαντζόπουλος 2, Πιπέρας 14, Σώκος 21(1), Ανδρέου 6, Λαθύρης 1, Καλαμπάκας, Χαλκιάς, Τάκης 3(1), Νιαβής, Γραμματίκας, Ρούσσας 8, Καντλής
























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος