Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Πρωτέας-Fragist’ An. Terrorists 58-45

Το 3/3 έκανε ο Πρωτέας,  που ξεπέρασε και το εμπόδιο των FragistAn. Terrorists με σκορ 58-45. Οι Καρπενησιώτες χωρίς να πιάσουν υψηλή απόδοση «έσπασαν» εύκολα το αήττητο του αντιπάλου και συνέχισαν νικηφόρα στον θεσμό.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13/5 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου και άρχισε στις 6 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του 3ου τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου. Περίπου 100 άτομα παρακολούθησαν το ματς.
Ο Πρωτέας του Γιάννη Χαντζόπουλου παίζοντας κοντρόλ άμυνα, κυκλοφόρησε με υπομονή την μπάλα και βρήκε τις ευκαιρίες να πετύχει εύκολα καλάθια. Είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και πάντα είχε υπέρ του διαφορά ασφαλείας. Σημαντικό χρόνο συμμετοχής πήραν όλοι οι παίκτες της ομάδας. Απουσίαζε το «αστέρι» της ομάδας ο Λαμιώτης Δήμος Σπυριδάκης. Ο 21χρονος πλέι μέικερ Σπύρος Ξαγάρας συνέχισε δυναμικά στην διοργάνωση και σκόραρε 16 πόντους.
Οι FragistAn. Terrorists μετά από δυο νικηφόρα αποτελέσματα δεν κατάφεραν να έχουν ανάλογη συνέχεια. Πλήρωσαν το κακό ξεκίνημα στην 1η περίοδο και στην συνέχεια παρά τις προσπάθειες τους μείωσαν την διάφορο μόνο μέχρι τους 7 πόντους. Έδειξαν ξανά δυνατοί στο καλάθι, έχοντας κορυφαίο τον τραυματία στο χέρι σέντερ Κώστα Λάππα που πέτυχε 15 πόντους. Η Φραγκίστα όπως όλα δείχνουν θα παίξει την 3η θέση που ισοδυναμεί με πιθανή πρόκριση την τελευταία αγωνιστική με τους Krenti Bulls στο γειτονικό ντέρμπι του Δήμου Αγράφων.
Την επόμενη (4η) αγωνιστική ο Πρωτέας θα παίξει με το Γενικό Λύκειο και οι Φραγκιστιανοί με το Είθισται.

Η παρουσία του κοινού
Γύρω στα 100 άτομα παρακολούθησαν την αναμέτρηση με την οποία έπεσε η αυλαία της 3ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του τουρνουά.

Ντεμπούτο Πανάκη


Ο φόργουορντ Κώστας Πανάκης αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο τουρνουά με τους «τρομοκράτες». Σκόραρε 8 πόντους πετυχαίνοντας και 2 τρίποντα.

Απών ο Καψάλης
Ένας από τους κορυφαίους παίκτες της Φραγκίστας απουσίαζε σε ένα κομβικό ματς για την συνέχεια. Πρόκειται για τον γκάρντ Σπύρο Καψάλη, που τις δυο πρώτες αγωνιστικές έκανε καλές εμφανίσεις.

Πρώτοι οι περιφερειακοί


 












Οι δυο περιφερειακοί παίκτες του Πρωτέα πήραν βάρος στο σκοράρισμα και οδήγησαν την ομάδα στην νίκη. Εξαιρετικός ξανά ήταν ο πλέι μέικερ Σπύρος Ξαγάρας που πέτυχε 16 πόντους πετυχαίνοντας και 2 τρίποντα, ενώ ο επίσης πλέι μέικερ Δημήτρης Κουρλός σκόραρε 13 πόντους βάζοντας και 3 πανέμορφα 3ποντα. Στους 11 πόντους έμεινε ο πάουερ φόργουορντ Βασίλης Ντουφεκιάς.

Ξανά 1ος ο Λάππας


Αν και με πρόβλημα τραυματισμού ο έμπειρος σέντερ των FragistAn. Terrorists Κώστας Λάππας ρίχτηκε στην μάχη στο δεύτερο 10λεπτο. Άλλαξε πλήρως την αγωνιστική παρουσία της ομάδας και την έβαλε ξανά στο ματς, βάζοντας 15 πόντους. Στους 9 πόντους έμεινε ο φόργουορντ Στέλιος Γιαννούλης και  ακολούθησαν με 8 πόντους ο αρχηγός και πλέι μέικερ Γιώργος Αντίνου, ο οποίος πέτυχε και 1 3ποντο, ενώ ίσους πόντους είχε ο Κώστας Πανάκης, που έβαλε 2 τρίποντα.

Στους πάγκους Χαντζόπουλος-Τάκης














Ο παίκτης του Πρωτέα και αρχηγός της ομάδας Γιάννης Χαντζόπουλος καθοδήγησε την ομάδα του σε μια ακόμη νίκη. Πήρε χρόνο συμμετοχής στο δεύτερο 10λεπτο και στην επανάληψη. Την Φραγκίστα καθοδήγησε ο χορηγός της ομάδας(Ιδιοκτήτης ξενοδοχείων) Νίκος Τάκης.



Βήμα 8αδας
Ο Πρωτέας μετά την νίκη του εξασφαλίζει κατά μεγάλο ποσοστό μια από τις 2 πρώτες θέσεις, που οδηγούν τα προημιτελικά. Αντίθετα οι FragistAn. Terrorists έχασαν ένα κρίσιμο ματς μετά από δυο νικηφόρα παιχνίδια και όπως όλα δείχνουν την τελευταία αγωνιστική με την Κρέντη θα διεκδικήσουν την 3η θέση.

Με διακριτικά οι τυπικά φιλοξενούμενοι
Οι δυο ομάδες είχαν μπλε εμφανίσεις και η ομάδα των FragistAn. Terrorists (Αν και τυπικά φιλοξενούμενη!!) φόρεσε πορτοκαλί διακριτικά, για να ξεχωρίζει από τον αντίπαλο της.



Έτρεξε στο ξεκίνημα
Παρά το καλό ξεκίνημα των «τρομοκρατών» που με 5 πόντους του αρχηγού Γιώργου Αντίνου προηγήθηκαν με 1-5, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο Πρωτέας έτρεξε στον αιφνιδιασμό και πήρε κεφάλι με 12-5, χάρις δυο συνεχόμενα δίποντα του Βασίλη Ντουφεκιά. Προηγουμένως είχε προηγηθεί 3ποντο του Γιώργου Γερονίκου για το 8-5. Ο Σπύρος Ξαγάρας με τρίποντο έκανε το 17-6 και με ένα δίποντο διαμόρφωσε το 20-6 του 1ου 10λεπτου.



Είσοδος Λάππα
Ο καλύτερος παίκτης της Φραγκίστας, ο σέντερ Κώστας Λάππας έκανε ζέσταμα στο δεύτερο δεκάλεπτο. Παρά τον τραυματισμό του στο χέρι ρίσκαρε και μπήκε στο ματς, βελτιώνοντας αισθητά την εικόνα της ομάδας του. Ο έμπειρος παίκτης μπήκε 6.10 πριν την ολοκλήρωση του 2ου 10λεπτου.


Κατέβηκε στους 9


Αισθητά βελτιωμένοι ήταν οι τρομοκράτες που με προσπάθειες μέσα από την ρακέτα μάζεψαν την διαφορά. Οι FragistAn. Terrorists άρχισαν πιο καλά στο δεύτερο 10λεπτο ο Γιώργος Αντίνου με ένα θεαματικό καλάθι μείωσε σε 20-8 και ο Στέλιος Γιαννούλης (Φωτογραφία) έκανε το 20-10. Ο Δημήτρης Κουρλός με μακρινό 3ποντο…με στυλ Σπανούλη διαμόρφωσε το 23-10 παίρνοντας το χειροκρότημα του κοινού. Ο Κουρλός συνέχισε με τον ίδιο τρόπο και με νέα «βόμβα» έξω από τα 6.25 πέτυχε το 26-10. Ο Κώστας Λάππας μπήκε «ζεστός» και με 2 δίποντα μείωσε σε 26-14. Το 10λεπτο ολοκληρώθηκε με 1/2 βολές του Γιώργου Αντίνου με επιθετικό ριμπάουντ του ίδιου στα 3 δευτερόλεπτα (Ίσως άργησε να κυλήσει ο χρόνος) άστοχο σουτ και εύστοχο δίποντο του Κώστα Λάππα για το 32-23 και το -9 για την Φραγκίστα. Ο Γιάννης Δροσίνης είχε τραυματισμό στην μέση στα τελευταία λεπτά του δεκαλέπτου και πέρασε για μερικά λεπτά εκτός αγώνα.




Σταθερά μπροστά
Ο Πρωτέας παίζοντας δυνατά στο 3ο μέρος του παιχνιδιού αύξησε οριακά το προβάδισμα του. Ο Στέλιος Γιαννούλης με όμορφη προσπάθεια έκανε το 32-25 και ο Γιώργος Γερονίκος με καλάθι έδωσε τέλος στο σερί της Φραγκίστας κάνοντας το 34-25. Με μια βολή του Γιάννη Δροσίνη και 2ποντο του Σπύρου Ξαγάρα έγινε το 37-27. Ο Ξαγάρας συνέχισε και σκόραρε τρίποντομ ανεβάζοντας το σκορ στο 40-29. Ο Βασίλης Λέρης (Εκτέλεσε τις βολές του Βασίλη Λέντζου, που τραυματίστηκε) με δυο εύστοχες βολές έκανε το 42-29. Ο Γιαννούλης με δυο απανωτά καλάθια (Αστόχησε σε μια βολή, αφού το πρώτο ήταν γκολ-φάουλ) απάντησε για το 42-33. Ο Βασίλης Λέρης με τρίποντο και ο Χάρης Ζαραβέλης τελείωσε όμορφα την επίθεση της ομάδας του για το 47-33 και το +14 για τον Πρωτέα. Ο Πανάκης με «ασάλιωτο» τρίποντο μείωσε στο 47-36. Ο σέντερ του Πρωτέα Γιάννης Δροσίνης ανέκοψε εντυπωσιακά τον φόργουρντ των FragistAn. Terrorists Στέλιο Γιαννούλη.




«Καθάρισε» με Κουρλό-Ντούφ


Ο Πρωτέας έχοντας σε εξαιρετική φόρμα του Δημήτρη Κουρλό και Βασίλη Ντουφεκιά (Φωτογραφία) διεύρυνε το προβάδισμα του και «κλείδωσε» το ροζ φύλλο αγώνα. Στα πρώτα λεπτά της 4ης περιόδου ο Στέλιος Γιαννούλης είχε ελαφρύ τραυματισμό, ωστόσο συνέχισε κανονικά το παιχνίδι. Ο Βασίλης Ντουφεκιάς με δίποντο και ο Δημήτρης Κουρλός με τον ίδιο τρόπο ανέβασαν το σκορ στο 51-36 και στο +15 για την ομάδα τους. Ακολούθησε νέο δίποντο του Ντουφεκιά για το 53-37. Ο Βασίλης Ντουφεκιάς συνέχισε να κάνει καλή 4η περίοδο και με νέο καλάθι πέτυχε το 55-41 και ο Δημήτρης Κουρλός με ένα ακόμη μακρινό τρίποντο ανέβασε το σκορ στο +17 και στο 58-41. Ο Πανάκης απάντησε με τον ίδιο τρόπο και μείωσε στο 58-44. Το τελικό σκορ ήταν 58-45 και +13 για τον Πρωτέα.




Νοκ-άουτ ο Λάππας
Ο Κώστας Λάππας χτύπησε στο ήδη τραυματισμένο χέρι σε διεκδίκηση με τον Βασίλη Λέντζο και αποχώρησε από το ματς. Με την έξοδο του Λάππα οι FragistAn. Terrorists έχασαν αρκετή από την δύναμη τους.



Τραυματίας και ο Αντίνου


00.43 πριν το τέλος του παιχνιδιού ο Γιώργος Αντίνου αποχώρησε από το ματς με πρόβλημα τραυματισμού.


Τα δεκάλεπτα
20-6, 32-23, 47-36, 58-45

Διαιτητές: Θεοδόσης Κόκκοτος & Μιχάλης Χατζής

Συνθέσεις Ομάδων

Πρωτέας (Γιάννης Χαντζόπουλος): Λέρης Β. 5(1), Ντουφεκιάς 11, Λαμπρόπουλος 2, Χαντζόπουλος, Ξαγάρας 16(2), Κουρλός 13(3), Λέντζος, Δροσίνης 4, Λέρης Κ., Γερονίκος 5(1), Ζαραβέλης 2

FragistAn. Terrorists (Γιώργος Αντίνου): Αντίνου 8(1), Γιαννόπουλος 4(1), Αλαφάκης 1, Γιαννούλης 9, Λάππας 15, Λάμπρου Α., Πιτσαργιώτης, Πανάκης 8(2)































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος