Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Είθισται Café B.C.-Ζήκος 70-19

Τρέχοντας συνεχώς στον αιφνιδιασμό το Είθισται Café δεν συνάντησε καμία δυσκολία απέναντι στον Ζήκο και πήρε ευρεία νίκη με +51 και σκορ 70-19.
Οι ομάδες αγωνίστηκαν την Δευτέρα 13/5 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου στις 8 το βράδυ. Η συνάντηση ήταν για την 3η αγωνιστική του 1ου ομίλου του 3ου τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου. Χαμηλή σχετικά ήταν και η προσέλευση του κονιού και σε αυτό το παιχνίδι.
Το Είθισται των Λερογιάννη-Σαμαντά παίζοντας γρήγορο μπάσκετ και τρέχοντας στον αιφνιδιασμό δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης σχετικά με τον ρόλο του φαβορί. Χάρης το εντυπωσιακό ξεκίνημα και το 15-0 έκανε το ματς δικό του παίρνοντας την πιο μεγάλη σε σκορ νίκη του μέχρι στιγμής στο τουρνουά. Αγωνίστηκαν όλοι οι αθλητές της ομάδας και μοιράστηκε ο χρόνος όπως και το σκοράρισμα.
Ο Ζήκος για ακόμη ένα ματς δεν κατάφερε να γλυτώσει την ήττα. Έκανε την χειρότερη εμφάνιση του στο τουρνουά, σκοράροντας μόλις 19 πόντους. Έσωσε τις περιστάσεις στο 3ο 10λεπτο, ενώ στο τελευταίο έμεινε χωρίς πόντο(!) Παρότι  οι παίχτες του πήραν αρκετές προσπάθειες αυτές δεν βρήκαν στόχο, ενώ η άμυνα δεν είχε καλές επιστροφές και δέχτηκαν πληθώρα καλαθιών στον αιφνιδιασμό.
Την επόμενη (4η) αγωνιστική το Είθισται αντιμετωπίζει τους Fragist An. Terrorists και ο Ζήκος τους Krenti Bulls.

Οι φίλαθλοι
Σε χαμηλά επίπεδα ήταν η προσέλευση των φιλάθλων και στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας, που ήταν και αυτό για τον 1ο όμιλο. Γύρω στα 100 άτομα είδαν το Είθισται να φτάνει σε άνετη επικράτηση.



Σκόραραν όλοι
Για την ομάδα των νικητών επαφή με το καλάθι είχαν όλοι οι παίκτες. Σκόραραν και 9 παίκτες της ομάδας, δείχνοντας ότι και οι θεωρητικά αναπληρωματικοί αν και μικροί σε αριθμό μπορούν να προσφέρουν λύσεις. Εκτός αποστολής εξ αιτίας τραυματισμού, αλλά παρών στο γήπεδο ήταν ο Πάνος Αρβανίτης, όπως και ο τραυματίας Βασίλης Φακίτσας (Δεν δηλώθηκε στο φετινό τουρνουά).

Μοίρασε ασίστ


Ο πλέι μέικερ του Είθισται Άγγελος Σαμαντάς (Φωτογραφία)..έβλεπε γήπεδο και μοίρασε αρκετές μακρινές ασίστ. Ο Σαμαντάς σκόραρε και 6 πόντους βάζοντας δυο τρίποντα και αποτελεί τον «εγκέφαλο» και οργανωτή της ομάδας.


Στους 12 ο «Στάμ»


Ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Σταμάτης του Είθισται με αρκετά όμορφα καλάθια έφτασε στους 12 πόντους και είχε 1 περισσότερο από τον γκάρντ Βαγγέλη Βλάχο και τον Ίγκλι Οσμενάϊ. Οι δυο περιφερειακοί του Είθισται σκόραραν και από 1 τρίποντο. 10 πόντους και με πολύ καλή εμφάνιση στο 1o μέρος πέτυχε ο αρχηγός Δημήτρης Λερογιάννης, ο οποίος σκόραρε και δυο φορές έξω από την γραμμή του 3πόντου.

Σε ρηχά νερά


Σε χαμηλά επίπεδα έμειναν όλοι οι παίκτες του Ζήκου. Ο Πάνος Οικονόμου (Φωτογραφία) του Ζήκου ήταν ο 1ος σκόρερ της ομάδας, καθώς έβαλε στο τρίτο δεκάλεπτο 5 πόντους, σκοράροντας και 1 τρίποντο. Ο 23χρονος Οικονόμου πανηγύρισε έξαλλα τα καλάθια που πέτυχε και χειροκροτήθηκε από τους θεατές. Ο πάουερ φόργουορντ Πάνος Τσιγαρίδας πέτυχε 4 πόντους με 2 δίποντα. Από την ομάδα του Ζήκου δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Κώστας Χειμάρας.


Έπεσε στους 19
Στα προηγούμενα δυο ματς ο Ζήκος είχε σκοράρει 25 πόντους. Στο τρίτο πέτυχε μόλις 19, 3 περισσότερους από το Μεγάλο Χωριό, που κατέχει το αρνητικό ρεκόρ σκοραρίσματος στην διοργάνωση.

Παίζει την πρωτιά
Το Είθισται είναι με το 1.5 πόδι στην 8αδα και την τελευταία αγωνιστική θα παίξει την πρωτιά με τον Πρωτέα, κάτι που δίνει εύκολο αντίπαλο στην επόμενη φάση. Έκανε το 3/3 εν αντιθέσει με τον αντίπαλο του , που έχει 0-3.

Σαν «σίφουνες» και.. 15-0














Το Είθισται ξεκίνησε εξαιρετικά το παιχνίδι και έτρεξε ένα εντυπωσιακό σερί με 15-0 και μπήκε φουριόζο στο ματς. Ο Ίγκλι Οσμενάϊ (Φωτογραφία Αριστερά) με δυο καλάθια άνοιξε το σκορ και ακολούθησαν δυο διαδοχικά τρίποντα του φόργουορντ Δημήτρη Λερογιάννη (Φωτογραφία Δεξιά) για το 10-0. Ο Οσμενάϊ πήρε την σκυτάλη στο σκοράρισμα και με ένα δίποντο και ένα τρίποντο έκανε το 15-0(!). Στα 3 λεπτά πριν το τέλος του 10λεπτου ο Πάνος Τσιγαρίδας μείωσε σε 15-2, πετυχαίνοντας το πρώτο καλάθι του Ζήκου. Ακολούθησε γκολ φάουλ του Βαγγέλη Βλάχου για το 18-2. Ενώ το 1ο 10λεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 22-4 και +18 για τους νικητές. Στα τελευταία λεπτά του δεκαλέπτου ο Κώστας Δροσίνης (Αδερφός του αρχηγού Γιώργου) του Ζήκου ανέκοψε εντυπωσιακά τον σέντερ του Είθισται Ταξιάρχη Κουτρομάνο.




Άστοχοι και οι δυο

 












Τελείως διαφορετική εικόνα παρουσίασαν στο δεύτερο δεκάλεπτο οι ομάδες. Αρκετά άστοχο ήταν και το Είθισται, το οποίο έριξε αισθητά την απόδοση του. Ο Χρήστος Κατσίκας (Φωτογραφία Αριστερά) με δυο συνεχόμενα κοντινά λέι απ ανέβασε το σκορ στο 26-4. Ο Κώστας Χειλάς (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο έκανε το 28-4. Ακολούθησε ένα διάστημα αστοχίας και νευρικών επιθέσεων και από τις δυο ομάδες. Μεταξύ των οποίων και μια ελεύθερη βολή του Γιώργου Δροσίνη, που πέρασε air ball. Ο Βαγγέλης Βλάχος με τρίποντο πέτυχε το 31-6 και το δεκάλεπτο έληξε με 32-8 και +24 για το Είθισται. Το επιμέρους σκορ της δεύτερης περιόδου ήταν μόλις 10-4(!)


8 στο ημίχρονο
Ο Ζήκος σκόραρε μόλις 8 πόντους στο 1ο ημίχρονο, που αποτελεί ένα από τα αρνητικότερα ρεκόρ στην ιστορία του τουρνουά.

+ 28 για Είθισται
Ξεκίνησε πιο καλά ο Ζήκος και σκόραρε αρκετά καλάθια το Είθισται τρέχοντας εκ νέου στον αιφνιδιασμό ανέβασε την διαφορά. Ο Πάνος Οικονόμου με τρίποντο μείωσε σε 32-11μ πανηγυρίζοντας έξαλλα κάτω από τις επευφημίες των οπαδών. Ο Αποστόλης Μπουμπουρής με καλάθι και φάουλ μείωσε σε 34-13 (Αστόχησε στην βολή) και ο Πάνος Μπόκας με νέο καλάθι και φάουλ και άστοχη βολή έκανε το 38-15. Με όμορφες προσπάθειες και ανάποδα λέι άπ του Δημήτρη Σταμάτη στον αιφνιδιασμό το σκορ ανέβηκε στο 42-15 και στο +27. Ο Πάνος Οικονόμου με νέο καλάθι μείωσε στο 44-19 με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 47-19. Το επιμέρους σκορ της περιόδου ήταν 15-11.



Δυο κοψίματα
Ο Κώστας Δροσίνης του Ζήκου ανακόπηκε όμορφα από τον Ταξιάρχη Κουτρομάνο. Στα τελευταία λεπτά της 3ης περιόδου ο Ίγκλι Οσμενάϊ ανέκοψε θεματικά τον Πάνο Οικονόμου.

Χωρίς καλάθι
Στο μηδέν έμεινε η επίθεση του Ζήκου στο τέταρτο 10λεπτο. Αποτελεί νέο αρνητικό ρεκόρ σκοραρίσματος σε μια περίοδο στο τουρνουά. Το προηγούμενο το είχαν το Μεγάλο Χωριό και ο Πρωτέας με μόλις 1 πόντο.

23-0(!)


Το Είθισται «έτρεξε» ένα ακόμη εντυπωσιακό σερί και έκλεισε με εξαιρετικό τρόπο το ματς και με σερί 23-0 για το τελικό 71-19 και το +51. Ο Άγγελος Σαμαντάς με τρίποντο έκανε το 50-19 και το πανηγύρισε με γνωστό φίλαθλο. Ο Θανάσης Ζαγκότσης με δίποντο πέτυχε το 56-19 Ο Θανάσης Ζαγκότσης στην συνέχεια ανέκοψε με «τάπα» τον Πάνο Μπόκα του Ζήκου. Ο Χρήστος Κατσίκας με δίποντο πέτυχε το 59ο πόντο και ο Δημήτρης Σταμάτης με 2/2 βολές έκανε το 61-19. Ακολούθησαν τρία δίποντα των Χρήστου Κατσίκα, Βαγγέλη Βλάχου (Φωτογραφία) και Κώστα Χειλά για το 67-19. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε με τρίποντο ο Άγγελος Σαμαντάς. 




Τρίποντο στην εκπνοή
Ο Άγγελος Σαμαντάς ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε με μακρινό τρίποντο διαμόρφωσε το τελικό 70-19.



Τα δεκάλεπτα
22-4, 32-8, 47-19, 70-19

Διαιτητές: Βασίλης Δόσης & Θανάσης Χουσιάδας

Συνθέσεις Ομάδων

Είθισται Café B.C. (Δημήτρης Λερογιάννης & Άγγελος Σαμαντάς): Ζαγκότσης 3, Χειλάς 4, Κουτρομάνος 5, Βλάχος 11(1), Κατσίκας 8, Οσμενάϊ 11(1), Σαμαντάς 6(2), Σταμάτης 12, Λερογιάννης 10(2)

Ζήκος (Γιώργος Δροσίνης): Τσιγαρίδας 4, Δροσίνης Κ. 2, Δροσίνης Γ., Κώτσιας Δ. 2, Κώτσιας Γ., Μακρής, Μπουμπουρής 2, Καρανίκας 2, Μπόκας 2, Οικονόμου 5(1) 

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος