Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Στην Νιόν παραβρέθηκε ο Ευρυτάνας Λεωνίδας Τσιγαρίδας


21 προπονητές-υποψήφιοι κάτοχοι διπλώματος UEFA Pro και δυο εκπαιδευτές με επικεφαλής τον διευθυντή των σχολών προπονητών ΕΠΟ Αριστοτέλη Μπατάκη μετέβησαν στη Νιόν για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της UEFA “UEFA Pro exchange students”, που στοχεύει στην εξέλιξη της εκπαίδευσης των προπονητών βάσει εξειδικευμένων θεμάτων.
Οι προπονητές, μεταξύ των οποίων αρκετοί διακεκριμένοι πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές, φιλοξενήθηκαν στο σπίτι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας από τις 13 έως τις 16 Μαΐου 2013 και είχαν τη ευκαιρία να επιμορφωθούν σε θέματα που αφορούν στο ηγετικό προφίλ του προπονητή, στην κατοχή μπάλας, στις στατικές φάσεις, στη σχέση του προπονητή με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, στη φυσική κατάσταση και την τακτική. Επίσης, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν το τελικό του Europa League Μπενφίκα-Τσέλσι και στη συνέχεια προχώρησαν σε μία εξειδικευμένη ανάλυση του αγώνα. Από πλευράς UEFA, στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι Howard Wilkinson (Αγγλία), Jacques Crevoisier (Γαλλία), Nico Romeijin (Ολλανδία), Peter Rudbaek (Δανία), Frank Ludolph (Γερμανία) και ο αξιωματούχος σε θέματα τεχνικής εκπαίδευσης Ioan Lupescu (Ρουμανία).
Οι 21 προπονητές που συμμετείχαν στο σεμινάριο της UEFA είναι οι: Ανδρέου Νίκος, Βελιτζέλος Κωνσταντίνος, Γιαννακόπουλος Στέλιος, Γκώνιας Τάκης, Δήμος Μάρκος, Διαμαντόπουλος Σταύρος, Δρακόπουλος Αντώνης, Ζιώγας Μιχάλης, Θεοδωρίδης Θαλής, Κάκογλου Νικηφόρος, Μανωλάς Στέλιος, Μαραντας Γιώργος, Νταμπίζας Νίκος, Οφρυδόπουλος Σωκράτης, Παναγιωταράς Νίκος, Παπαπαναγής Περικλής, Σεροπιάν Μουράτ, Στράτος Θωμάς, Ταράσης Γιώργος, Τερεζόπουλος Δημήτρης, Τσιγαρίδας Λεωνίδας.
Mεταξύ των 21 προπονητών, όπως αναφέραμε παραπάνω ήταν και ο Ευρυτάνας Λεωνίδας Τσιγαρίδας. Ο 47χρονος έχει δουλέψει ως προπονητής και στον νομό μας και συγκεκριμένα στον ΑΠΟΚ και στον Αίολο.


Πηγή-Φωτογραφία: sporty-365.blogspot.com/2013/05/uefa-pro-exchange-students.html , Λάμπρος Χρυσαφογεώργος