Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Γ.Σ. Άτλαντας 2008-Ρακόμελο 64-47

Στις νίκες επέστρεψε ο Άτλαντας, ο οποίος κέρδισε το Ρακόμελο 64-47 και διατηρήθηκε σε τροχιά πρόκρισης στα προημιτελικά του θεσμού.
Το ματς πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17/5 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου. Ξεκίνησε στις 9 το βράδυ και ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου του 3ου τουρνουά μπάσκετ. Το παρών έδωσε ξανά αρκετός κόσμος και περισσότερα από 100 άτομα.
Ο Άτλαντας του Γιάννη Μπουμπουρή ανεβάζοντας στροφές από την 2η περίοδο και έπειτα έφτασε εύκολα στην 2η νίκη τους στο τουρνουά. Ο Άτλαντας επανήλθε στα θετικά αποτελέσματα, ύστερα από την ήττα κόντρα στα Φάλαρα. Είχε αρκετά καλή απόδοση κυρίως στην 3η περίοδο και καθάρισε την νίκη. Κορυφαίος ήταν ο έμπειρος πλέι μέικερ Δημήτρης Σταλίκας, ο οποίος σκόραρε 19 πόντους.
Το Ρακόμελο γνώρισε την 2η συνεχόμενη ήττα του στον θεσμό και οι ελπίδες για πρόκριση «ψαλιδίστηκαν» σημαντικά. Ήταν αρκετά καλό στο ξεκίνημα, όπου είχε πάρει βραχέα κεφαλή στο σκοράρισμα. Στην συνέχεια επήλθε μπλακ-άουτ και εκεί χάθηκε η επαφή στο σκορ και μοιραία η νίκη. Η ομάδα ήταν δυνατή στην περιφέρεια με τον Βαγγέλη Κουτσούμπα να πετυχαίνει ξανά 5 τρίποντα,  ενώ εξίσου καλά τα πήγε το Ρακόμελο και στα ριμπάουντ, αφού άπαντες ήταν μαχητικοί.
Την επόμενη (4η) αγωνιστική το Ρακόμελο αγωνίζεται με τον Καρπενησιακό, ενώ ο Άτλαντας θα παίξει με το Μεγάλο Χωριό.

Σταθερά αρκετοί
Αρκετός κόσμος παρακολούθησε και την βραδινή αναμέτρηση του τουρνουά. Λίγο περισσότεροι από 100 φίλαθλοι είδαν τον Άτλαντα να επικρατεί. Η πλειοψηφία των θεατών ήταν υπέρ του Ρακόμελου.



Στους πάγκους Μπουμπουρής-Καρβέλης

 












Στην 2η νίκη οδήγησε την ομάδα του ο προπονητής-παίκτης του Άτλαντα Γιάννης Μπουμπουρής. Στον πάγκο του Ρακόμελου βρέθηκε ξανά ο Γιώργος Καρβέλης.


Συνέχισε με 5 τρίποντα


Στο προηγούμενο ματς με συνεχόμενα διαδοχικά τρίποντα συνέβαλλε στην ισοφάριση της ομάδας του κόντρα στο Sporting. Ο Βαγγέλης Κουτσούμπας ήταν εντυπωσιακός ξανά πέτυχε για 2η συνεχή φορά 5 τρίποντα, σκοράροντας και ένα δίποντο για τους συνολικά 17 πόντους. Ακολούθησε με 9 πόντους και 1 τρίποντο ο υψηλόσωμος Γρηγόρης Καλοπήτας.



Στους 19 ο Σταλίκας


Ο πόιντ γκάρντ Δημήτρης Σταλίκας πήρε για ακόμη ένα ματς στις πλάτες τον Άτλαντα. Σκόραρε 19 πόντους, πετυχαίνοντας και 2 τρίποντα. Στους 11 πόντους σταμάτησε ο Λάμπρος Παπαδιάς, ο οποίος πέτυχε και 1 τρίποντο. Ενώ 10 πόντους σκόραρε ο Χρήστος Νικόπουλος, ο οποίος πέτυχε και 1 τρίποντο. Ο Νικόπουλος ξεκίνησε για πρώτη φορά στην αρχική 5αδα και σκόραρε για πρώτη φορά στο φετινό τουρνουά 2ποντο.

Ντεμπούτο για δυο

 












Δυο παίκτες του Άτλαντα αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στο φετινό τουρνουά. Ντεμπούτο έκανε ο αρχηγός-προπονητής της ομάδας Γιάννης Μπουμπουρής, καθώς και ο Πάνος Ρόκκος, ο οποίος πέτυχε και ένα δίποντο. Δεν αγωνίστηκε καθόλου ξανά ο Πάνος Γρανίτσας και ο Σεραφείμ Φουρλιάς (Απουσίαζε).

Ανατροπή και +4
Παρά το δυνατό ξεκίνημα του Ρακόμελου ο Άτλαντας έτρεξε δυο διαδοχικά σερί και πήρε μικρό προβάδισμα. Ο Βαγγέλης Κουτσούμπας ξεκίνησε εντυπωσιακά στο παιχνίδι και με δυο τρίποντα έκανε το 0-6.  Ο Άτλαντας έφτασε στην ισοφάριση με καλάθια του Λάμπρου Παπαδιά και του Δημήτρη Σταλίκα. Ο Ντίνος Τσούκος με καλάθι και φάουλ (άστοχη βολή) πέτυχε το 6-8. Ακολούθησαν δίποντα του Περικλή Δεδούση και του Χρήστου Νικόπουλου για το 12-8 του 1ου δεκαλέπτου.



Τους έκοψε ο Παπαδιάς


Ο Λάμπρος Παπαδιάς ανέκοψε με τάπα τον Ντίνο Τσούκο του Ρακόμελου. Ίδια τύχη είχε και η προσπάθεια του Γρηγόρη Καλοπήτα, ο οποίος ανακόπηκε με «στοπ» από τον παίκτη του Άτλαντα.

Σαφές προβάδισμα

 












Παρά το καλό ξεκίνημα του Ρακόμελου, που ισοφάρισε στο ματς ο Άτλαντας βγάζοντας καλές άμυνες και μέσα από σίγουρες επιθέσεις με καθαρό μυαλό πήρε σαφές προβάδισμα νίκης. Ο Γρηγόρης Καλοπήτας (Φωτογρφία Δεξιά) με καλάθι και φάουλ μείωσε στο 12-10. Στην φάση αυτή τραυματίστηκε ελαφρώς. Τελικώς εκτέλεσε την βολή πήρε το επιθετικό ριμπάουντ κέρδισε νέο φάουλ και αντικαταστάθηκε από τον Ντίνο Τσούκο που με 2/2 βολές ισοφάρισε σε 12-12. Εν συνεχεία με αρκετές ελεύθερες βολές εκατέρωθεν το σκορ έγινε 17-14. Ο Δημήτρης Σταλίκας με δίποντο αρχικά, 2/2 βολές και με ενδιάμεσο του Περικλή Δεδούση διαμορφώθηκε το 23-16. Ο Χρήστος Νικόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) με τρίποντο και ο Δημήτρης Σταλίκας με νέο καλάθι άνοιξαν την διαφορά στο 28-16.  Ο Άτλαντας «έτρεξε» συνολικά ένα σερί 13-0 και έφτασε στο 30-16.  Ο Ντίνος Τσούκος στα πρώτα λεπτά του 10λεπτου ανέκοψε με τάπα τον Πάνο Ρόκκο του Άτλαντα.




Νωρίς τα ομαδικά
Γρήγορα-γρήγορα οι ομάδες συμπλήρωσαν τα 5 ομαδικά φάουλ. Στα 6 περίπου λεπτά πριν το τέλος του 10λεπτου Άτλαντας και Ρακόμελο έκαναν χρήση του δικαιώματος να εκτελούν ελεύθερες βολές σε κάθε φάουλ.

Είσοδος «Φλοκ»


Κατά την διάρκεια του δεύτερου 10λεπτου ο Γιάννης Καραγιάννης του Ρακόμελου μπήκε στο ματς, καταχειροκροτούμενος από το κοινό. Απώλεσε σημαντική ευκαιρία να σκοράρει, καθώς το λέι άπ, που έκανε χτύπησε στο στεφάνι και έφυγε έξω.

«Αφλογιστία»
Για 3 λεπτά και κάτι δευτερόλεπτα στην 3η περίοδο καμία ομάδα δεν σκόραρε. Ο δείκτης του σκορ είχε «κολλήσει» στο 30-16 του ημιχρόνου.


+17 για Άτλαντα
Άργησαν να βρουν ρυθμό οι δυο ομάδες. Ο Άτλαντας χωρίς να δυσκολευτεί συνέχισε να έχει την πρωτοπορία. Ο Χρήστος Νικόπουλος του Άτλαντα με καλάθι και φάουλ και εύστοχη βολέ έκανε το 34-16. Ο Βαγγέλης Κουτσούμπας μείωσε με τρίποντο και ο Δημήτρης Σταλίκας απάντησε για το 37-19. Ο Παπαδιάς έκανε το 39-19 και το +20 για την ομάδα του. Ο Κουτσούμπας «πυροβόλησε» ξανά έξω από τα 6,25 και μείωσε σε 39-22. Ακολούθησαν δυο δίποντα του Βασίλη Λάμπρου και του Δημήτρη Ίβρου. Ο Δημήτρης Σταλίκας έκανε το 44-24 με δίποντο. Ο Γιώργος Ράικος με γκολ-φάουλ μείωσε στο 44-27. Με δυο όμορφα τρίποντα του Λάμπρου Παπαδιά του Άτλαντα και του Γιώργου Κορέντζελου του Ρακόμελου διαμορφώθηκε το 47-30.




Δεν άλλαξε κάτι

 












Ο Άτλαντας δεν κατέβασε στροφές και παρά τις προσπάθειες για ανάκαμψη του Ρακόμελου πήρε την δεύτερη νίκη έχοντας διαφορά 17 πόντων. Οι ομάδες στο τελευταίο 10λπετο σκόραραν από 17 πόντους έκαστος(!) Ο Θανάσης Καρβέλης με δίποντο και με την δόση της τύχης μείωσε στο 47-33. Ο Βασίλης Λάμπρου (Φωτογραφία Αριστερά) με ανάποδο λέι άπ πέτυχε ένα όμορφο καλάθι, κάνοντας το 49-33. Ο Καρβέλης μείωσε ξανά στο 49-35 και ο Κουτσούμπας σκόραρε το μοναδικό του 2ποντο για το 49-37, μειώνοντας στους 12. Με δυο διαδοχικά τρίποντα του Δημήτρη Σταλίκα και του Νίκου Κωστή η διαφορά άνοιξε ξανά για το 55-37. Ο Παπαδιάς με δίποντο έκανε το 57-37. Ο Νίκος Κωστής (Φωτογραφία Δεξιά) «όπλισε» ξανά και με νέο τρίποντο έκανε το 60-37. Το Ρακόμελο απάντησε και μείωσε στο 60-44 χάρης σε δίποντο και τρίποντο του Καλοπήτα. Ο Πάνος Ρόκος έκανε το 62-44 και το ματς ολοκληρώθηκε με καλάθι του Παπαδιά και μακρινό όμορφο 3ποντο του Κουτσούμπα για το τελικό 64-47.





Έφυγαν πρόωρα
Αρκετοί φίλαθλοι αποχώρησαν στο τελευταίο 10λεπτο και αρκετά κομμάτια της κερκίδας είχαν αδειάσει.


Από 1 κόψιμο
Λάμπρος Παπαδιάς και Γρηγόρης Καλοπήτας είχαν από 1 κόψιμο. Πρώτα ο παίκτης του Ρακόμελου ανέκοψε αυτόν του Άτλαντα και στην συνέχεια ο δεύτερος πήρε ρεβάνς, κατεβάζοντας τον Καλοπήτα σε μια όμορφη τάπα.

Τα δεκάλεπτα
12-8, 30-16, 47-30, 64-47

Διαιτητές: Θανάσης Χουσιάδας & Βασίλης Δόσης

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλαντας 2008 (Γιάννης Μπουμπουρής): Σταλίκας 19(2), Νικόπουλος 10(1), Ρόκκος 2, Λάμπρου 7, Πανάρας 2, Παπαδιάς 11(1), Κωστής 7(2), Μπουμπουρής, Δεδούσης 6

Ρακόμελο (Νίκος Κορέντζελος): Κορέντζελος Ν., Καραγιάννης, Ίβρος 2, Καρβέλης 4, Καλοπήτας 9(1), Πατρώνης, Κορέντζελος Γ. 3(1), Ράικος 6, Τσούκος 6, Γιαννόπουλος, Κουτσούμπας 17(5)






























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος