Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Η αήττητη πρωταθλήτρια της ΕΠΣ Φθιώτιδας Στυλίδα

Τα «γιορτινά» της ετοιμάζεται να φορέσει η ομάδα της Στυλίδας. Οι πρωταθλητές Φθιώτιδας δίνουν το πρώτο τους παιχνίδι για τα μπαράζ ανόδου στην νέα Γ΄ Εθνική, υποδεχόμενοι την Μυρίκη. Στόχος τους είναι, όπως είναι φυσιολογικό να ξεκινήσουν με τους τρεις βαθμούς, οι οποίοι θα δώσουν ώθηση για την συνέχεια του μίνι πρωταθλήματος.
Οι Στυλιδιώτες, οι οποίο ήταν εξ αρχής το φαβορί τερμάτισαν στην πρώτη θέση στο πρωτάθλημα των 34 αγωνιστικών με 90 βαθμούς.
Ακολούθησε με 84 η Μαλεσίνα, ενώ στους 83 έμεινε ο Οπούντιος Μαρτίνου.  Μάλιστα τερμάτισαν χωρίς ήττα (28 νίκες, 6 ισοπαλίες) και είχαν την καλύτερη άμυνα, δεχόμενοι μόλις 12 τέρματα και πετυχαίνοντας 98. Πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν ο Αλέξης Αλεξίου με 20 τέρματα. Φιλοδοξούν να επιστρέψουν στις παραπάνω κατηγορίες ύστερα από 8 χρόνια. Το 2005 συμμετείχαν για τελευταία φορά στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα. Τεχνικός της ομάδας είναι ο Πέτρος Καραΐσκος (Περυσινός ενωσιακός προπονητής), ενώ στο ρόστερ της ομάδας βρίσκονται έμπειροι ποδοσφαιριστές με παρουσίες σε παραπάνω κατηγορίες. Πρόεδρος της ομάδας είναι ο κ. Πανουργιάς Πανουργιάς.

Τα τελευταία φιλικά


Δυο εντός έδρας φιλικές αναμετρήσεις έδωσε το τελευταίο διάστημα ο Α.Ο. Στυλίδας. Αντιμετώπισε τον Πύρασο Νέας Αγχιάλου, τον οποίο και κέρδισε με 2-0. Πρόκειται για την φιέστα του συλλόγου, με τους Αλεξίου και Βέλλιο Π. να χρίζονται σκόρερ. Την απονομή του Κυπέλλου έκανε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Φθιώτιδας, Δημήτρης Κουτρουμάνος, ενώ τα μετάλλια στους ποδοσφαιριστές μοίρασε ο Δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος.
Ενώ λίγες μέρες πιο μετά έπαιξε με την Λαμία, όπου ήρθε ισόπαλη με 0-0. Αγωνίστηκαν οι: Αλεξανδρής, Τζουάνας, Τσόντζορας, Βέλλιος Χ., Κουφιώτης, Κραβαρίτης Ι., Καραντάθας, Κωτίτσης, Βέλλιος Π., Χανής, Καραπέτσας. Ως αλλαγή μπήκαν οι: Επίσκοπος, Ζησόπουλος, Κάτσινος, Βαρυπάτης, Αδάμ, Πολλάτος, Κολόκας και Κραβαρίτης Π.


Οι σκόρερ των πρωταθλητών
20 γκολ: Αλεξίου
19 γκολ: Αντωνιάδης
16 γκολ: Επίσκοπος
6 γκολ: Κωτίτσης
5 γκολ: Κουφιώτης, Καραπέτσας, Καραντάθας
4 γκολ: Βέλλιος Χ., Κάτσινος
3 γκολ: Τσάμης, Ζησόπουλος, Βαρυπάτης
2 γκολ: Ζωγράφος
1 γκολ: Βέλλιος Χ., Κραβαρίτης

Το επεισοδιακό ματς με την Μαλεσίνα


Στο ντέρμπι της Α1΄ ΕΠΣΦ, το οποίο έγινε στο τέλος Μαρτίου κρίθηκε ο τίτλος. Στυλίδα και Μαλεσίνα μέχρι εκείνη την στιγμή ισοβαθμούσαν. Το παιχνίδι διεκόπη στο 82΄ (1-0 υπέρ των γηπεδούχων με γκολ του Επίσκοπου), ύστερα από επίθεση παιχτών των φιλοξενούμενων στον διαιτητή Ξαρχά. Το παιχνίδι κατοχυρώθηκε υπέρ των γηπεδούχων με 3-0 στα χαρτιά, ενώ η Μαλεσίνα τιμωρήθηκε με 3-0 στα χαρτιά.


Η τελευταία αναμέτρηση στην Στυλίδα με Ευρυτανική ομάδα


Την σαιζόν 2004-2005 η Φθιωτική ομάδα αγωνίστηκε στην Δ΄ Εθνική(4ος Όμιλος), αλλά υποβιβάστηκε στο τοπικό πρωτάθλημα. Είχε νικήσει για τον πρώτο γύρο στο γήπεδο της με 4-1 τον ΑΠΟΚ, που προηγήθηκε με τον Γιάννη Ηλιάδη στο α΄ μέρος.

Τα στοιχεία του αγώνα

Στυλίδα-ΑΠΟΚ Βελούχι Δημοτικό Στάδιο Στυλίδας 7-11-2004

Σκόρερ: 44΄, 78΄ Τριανταφύλλου, 48΄ Τζιαννής, 68΄ Μπούρχας-42΄ Ηλιάδης

Αρχικές Συνθέσεις Ομάδων:

Στυλίδα (Ντράγκαν Μίτροβιτς) : Κοράκης, Κάτσινος, Φασούλας, Τσιλικλώτης, Ζησόπουλος, Μπούρχας, Τριανταφύλλου, Ταπραζής, Πολισόπουλος, Σερπάνος, Πανόπουλος

Βελούχι (Δημήτρης Σαλαπάτας) : Αθανασίου, Σαπούνης, Παπαθανασίου, Σερπάνος, Ηλιάδης, Παπασπύρου, Μπουμπουρής, Κρασιάς, Τσούκας, Μπακαλίδης, Βούρτσας

Αλεξίου, Αδάμ και Χανής ξανά στα μπαράζ


Τρεις ποδοσφαιριστές, που αντιμετώπισε πέρυσι ο τότε πρωταθλητής Ευρυτανίας Αίολος θα αντιμετωπίσει και η φετινή πρωταθλήτρια Μυρίκη. Ο Λευτέρης Αδάμ, ο Γιάννης Χανής και ο Αλέξης Αλεξίου κατέκτησαν πέρυσι το πρωτάθλημα Φθιώτιδας και εν συνεχεία την άνοδο στην Δ΄ Εθνική με τον Αχιλλέα Δομοκού.

Προπονείται ο Κολόκας


Με την Στυλίδα προπονείται ο 17χρονος Δημήτρης Κολόκας, ο οποίος είναι αδερφός του Βασίλη του Αιόλου. Ο νεαρός συμμετέχει μάλιστα σε φιλικά παιχνίδια της ομάδας, ενώ το δελτίο του βρίσκεται στον Α.Ο. Βράχας.

Αρκετά γνωστά ονόματα
 
 
Ο έμπειρος μέσος Γιάννης Χανής έπαιξε το πρώτο μισό της φετινής σαιζόν στον 4ο Όμιλο με τον Αχιλλέα Δομοκού και εν συνεχεία τον Ιανουάριο μεταγράφηκε στην Στυλίδα.
Άλλα σημαντικά ονόματα, που έχουν αγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στην Δ΄ Εθνική είναι μεταξύ άλλων οι: Χρήστος Βέλλιος, Πάνος Βέλλιος, Βάιος Αλεξανδρής, Θοδωρής Τζουάνας, Αντρέας Επίσκοπος, Χρήστος Αντωνιάδης κ.α.

10 ευρώ για όλους
Η ομάδα της Στυλίδας με ανακοίνωσε που εξέδωσε ανακοίνωσε ότι βάση των κανονισμών της ΕΠΟ τα εισητήρια για τον Κυριακάτικο αγώνα με την Μυρίκη ανέρχονται στην τιμή των 10 ευρώ για όλους. 























Φωτογραφίες: www.starsports.gr,  www.scouter.gr, www.messazzero.gr, Group Α.Ο. Στυλίδας, www.stilida.com