Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Ένωση ΑΣΑ-Μυρίκη 5-0

Ξανά η Μυρίκη γνώρισε μια βαριά εκτός έδρας ήττα, η οποία ήταν με σκορ  5-0 από την Ένωση Άσπρα Σπίτια/Αντίκυρα στην τελευταία εκτός Ευρυτανικού εδάφους αναμέτρηση για την τρέχουσα σαιζόν.
Η συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή (26/5) στο Δημοτικό στάδιο Άσπρων Σπιτιών και ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής των μπαράζ ανόδου για την Γ΄ Εθνική και για τον 7ο όμιλο. Την παρακολούθησαν λιγοστοί φίλαθλοι.
Τα Άσπρα Σπίτια του Δημήτρη Γεραντώνη δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης και είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναμέτρηση. Κυριάρχησαν από το 1ο λεπτό και σκόραραν 5 φορές, παίρνοντας μια άνετη επικράτηση. Απειλήθηκαν σε ελάχιστες περιπτώσεις από τους Ευρυτάνες. Πρωταγωνιστικής ήταν ο Αιτωλοακαρνάνας φορ Χρήστος Πλακίδας, ο οποίος βρήκε δίχτυα 4 φορές. Το άλλο τέρμα πέτυχε ο δίδυμος αδερφός του Μάριος.
Η Μυρίκη του Βασίλη Φούκα γύρισε με μια ακόμη βαριά ήττα στο Καρπενήσι και τερματίζει στην 4η θέση, χωρίς ακόμη να έχει πετύχει κάποιο γκολ στα μπαράζ ανόδου. Αγωνίστηκε με αμυντική διάταξη για ακόμη μια φορά, όμως οι ποδοσφαιριστές της δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι 3 απουσίες βασικών παικτών, αλλά και ο συνεχής ρυθμός των απανωτών και δυνατών αναμετρήσεων. Το θετικό είναι ότι υπάρχει ξεκούραση μιας εβδομάδας για την τελευταία αγωνιστική.
Η Ένωση ΑΣΑ βρίσκεται στην 3η θέση, έχοντας 6 βαθμούς και η Μυρίκη παρέμεινε στην τελευταία θέση χωρίς να έχει αποσπάσει ακόμη κάποιο βαθμό. Την τελευταία (6η) αγωνιστική στις 2 Ιουνίου η Μυρίκη υποδέχεται στο Καρπενήσι την Κύμη και τα Άσπρα Σπίτια παίζουν στο γήπεδο τους με την Στυλίδα. Και οι δυο αναμετρήσεις δεν παρουσιάζουν βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Λίγος κόσμος
Λιγοστοί φίλαθλοι παρακολούθησαν την αδιάφορη βαθμολογικά αναμέτρηση. Στο Δημοτικό στάδιο Άσπρων Σπιτίων παραβρέθηκαν περίπου 50 άτομα.


Με δυνατό αέρα
Η συνάντηση έγινε με δυνατό αέρα, ο οποίος δυσκόλευε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών κυρίως στις ψηλές μπαλιές.

Κοντά ο Πρόεδρος
Για ακόμη μια αναμέτρηση της Μυρίκης συνόδευσε την αποστολή ο Πρόεδρος των πρωταθλητών Ευρυτανίας Νίκος Τσώνης του Ευθυμίου. Στα Άσπρα σπίτια ταξίδεψε και ο πρώην παράγοντας του συλλόγου Γιάννης Ζαραβέλης.

Το σχήμα των «κόκκινων»
Η Μυρίκη του Βασίλη Φούκα παρατάχτηκε ξανά με γεμάτο κέντρο και σύστημα 4-5-1. Την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε ο Μεριγκούνης. Δεξιός μπακ ήταν ο Ζαραβέλης και αριστερός ο Παχής. Στο κέντρο της άμυνας έπαιξε ο Γενιτσαρόπουλος με τον Σακαμπέτη. Στα αμυντικά χαφ ξεκίνησε ο Ζαλοκώστας με τον Τόλη Μπουμπουρή και ο Κοτρώνης  ήταν πιο μπροστά σε ελεύθερο ρόλο. Στην δεξιά πτέρυγα του κέντρου έπαιξε ο Άρης Σιταράς και στην δεξιά  ο Σταμούλης. Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Κώστας Σιταράς.

Με 14αδα
Η Μυρίκη είχε αρκετές απουσίες ποδοσφαιριστών και ταξίδεψε στην Βοιωτία με αποστολή μόλις 14 ποδοσφαιριστών. Όλοι οι ποδοσφαιριστές χρησιμοποιήθηκαν. Απουσίαζαν για διάφορους λόγους οι Γιώργος Κορέντζελος, Γιώργος Ράικος, Γιώργος Φύκας, Δημήτρης Γκορόγιας και Γιώργος (Α) Μπουμπουρής. Στον πάγκο δηλώθηκαν οι: Γκορόγιας, Κουτούμπας και Ράικος, αλλά δεν ταξίδεψαν με την υπόλοιπη αποστολή.


«Φρεσκάρισμα»














Οι φιλοξενούμενοι είχαν αρκετές αλλαγές στην αρχική τους 11αδας σε σχέση με το ματς με την Στυλίδα η 11αδα φρεσκαρίστηκε με 3 νέα πρόσωπα. Στο κέντρο της άμυνας επανήλθε ο δυναμικός στόπερ Γιώργος Σακαμπέτης, ο μέσος Δημήτρης Κοτρώνης και ο επιθετικός Κώστας Σιταράς. Πήραν τις θέσεις των: Γιώργου Φύκα, Γιώργου Ράικου και Γιώργου Κορέντζελου.

5 διαφοροποιήσεις

 
Ο Δημήτρης Γεραντώνης σε σύγκριση με την αναμέτρηση της Τετάρτης  στην Κύμη έκανε 5 αλλαγές στην αρχική του 11αδα. Την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε ο έμπειρος Άρης Γκουλής, σαν δεξιός μπακ έπαιξε ο Παναγιώτης Κόλλιας (Χρησιμοποιήθηκε για πρώτο ματς των μπαράζ στην βασική ενδεκάδα) και στο αρχικό σχήμα μπήκε επίσης ο Τάκης Γαλάνης και οι μεσοεπιθετικοί  Λουκάς Νικολάου και  Μάριος Αντωνιάδης (Πρώτη του συμμετοχή στα μπαράζ). Πήραν τις θέσεις των: Κώστα Δερβέναγα, Άγγελου Παπαλίτσα (Μπήκε αλλαγή), Παναγιώτη Κοντογόνη (Δεν αγωνίστηκε), Χρήστου Πλακίδα (Μπήκε αλλαγή) και Μάριου Πλακίδα (Πέρασε στην ανάπαυλα).

Ψάχνει το 1ο γκολ
Η Μυρίκη γνώρισε για δεύτερη συνεχή εκτός έδρας αναμέτρηση την συντριβή με 5-0. Στην τελευταία αγωνιστική αναζητά τον πρώτο της βαθμό στο πρωτάθλημα και παράλληλα και το πρώτο της γκολ, αφού μετράει παθητικό τερμάτων 0-15. Ο απολογισμός εκτός έδρας ήταν 0-11 τέρματα και ανάλογος του περυσινού του Αιόλου, που είχε 0-12.

Φινάλε την Κυριακή
Την Κυριακή (2/6) ολοκληρώνεται η περιπέτεια των «κόκκινων» στο πρωτάθλημα των μπαράζ ανόδου. Η Μυρίκη υποδέχεται στο Καρπενήσι την Κύμη, η οποία πανηγυρίζει την άνοδο στην Γ΄ εθνική σε μια αδιάφορη βαθμολογικά αναμέτρηση.

Καρέ ο Χ. Πλακίδας


Τι και αν πέρασε στο ματς ως αλλαγή ο 26χρονος Χρήστος Πλακίδας «παραβίασε» την εστία του Μεριγκούνη 4 φορές σημειώνοντας καρέ. Ο άλλοτε παίκτης της Α.Ε.Μ. έχει σκοράρει 5 φορές στα μπαράζ ανόδου και είναι ο πρώτος σκόρερ του μίνι-πρωταθλήματος. Όλα τα γκολ τα έχει βάλει στην αδύναμη Μυρίκη.

Σκοράρει μόνο σε Μυρίκη
Η Ένωση ΑΣΑ έχει σκοράρει 7 φορές στα μπαράζ ανόδου. Όλα τα γκολ της τα έχει βάλει στην Μυρίκη. Σε 3 αναμετρήσεις με Κύμη και Στυλίδα έχει χάσει χωρίς να έχει σκοράρει.

Παίζονταν η 3η θέση
Στην αναμέτρηση των δυο ομάδων παίζονταν η άτυπη 3η θέση, καθώς η πρωταθλήτρια Βοιωτίας και η αντίστοιχη της Ευρυτανίας έχουν μείνει πολύ πίσω στην βαθμολογία.

Άδειο το καρτολόγιο


Δεν χρειάστηκε να βγάλει από τον τσεπάκι του τις κάρτες ο διαιτητής Γιώργος Κονίδας. Δεν τιμώρησε κανέναν ποδοσφαιριστή με την προειδοποιητική κίτρινη κάρτα.


Επίσκεψη στο Φάρο
Η αποστολή της Μυρίκης έφτασε στα Αντίκυρα στις 2 το μεσημέρι και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας ξεναγήθηκαν στην πόλη. Επιπλέον επισκέφτηκαν και τον φάρο.



Α΄ Μέρος

Κυριαρχία Ένωσης
Μετά τα πρώτα ισορροπημένα και αναγνωριστικά λεπτά. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και έψαξαν από νωρίς το πρώτο γκολ. Είχαν κυρίαρχο ρόλο στο πρώτο μέρος, βάζοντας τρία γκολ και έχοντας και ένα δοκάρι.

Αναγκαστική αλλαγή


Στο 18ο λεπτό οι γηπεδούχοι αναγκάστηκαν να κάνουν πρόωρα την πρώτη τους αλλαγή στο παιχνίδι. Ο Τάκης Γαλάνης (Φωτογραφία) ένοιωσε ενοχλήσεις στην μέση και αντικαταστάθηκε από τον φορ Χρήστο Πλακίδα.

«Χρυσή» αλλαγή ο Χ.Πλακίδας
Η αναγκαστική αλλαγή των Άσπρων Σπιτίων Χρήστος Πλακίδας αποδείχτηκε σε «χρυσή» αλλαγή. Ο Μεσολογγίτης μεσοεπιθετικός σκόραρε 3 φορές στο πρώτο ημίχρονο και μετέτρεψε σε περίπατο την αναμέτρηση. Άνοιξε το σκορ 25ο λεπτό με αριστερό σουτ και αφού η μπάλα  βρήκε πρώτα στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Έξι λεπτά αργότερα σκόραρε για δεύτερη φορά και σημείωσε χα-τρικ στο 37ο λεπτό μετά από έξοχη ασίστ του Χάρη Καφετζόπουλου, μετατρέποντας σε «περίπατο» την συνάντηση.

Δοκάρι για Καφετζόπουλο


Τρία λεπτά πριν την συμπλήρωση των 45΄ η πρωταθλήτρια Βοιωτίας έχασε σημαντική στιγμή να πετύχει και τέταρτο τέρμα. Ο Χάρης Καφετζόπουλος σούταρε εκτός περιοχής και η μπάλα χτύπησε στην συμβολή δεξιού και οριζόντιου δοκαριού και έφυγε άουτ.

Μια καλή στιγμή


Η Μυρίκη απείλησε στο 24ο λεπτό με μακρινό σουτ του μέσου Κώστα Σταμούλη (Φωτογραφία), το οποίο δεν βρήκε στόχο. Οι «κόκκινοι» έπαιξαν αμυντικά και με αντεπιθέσεις.

Οι καλύτερες φάσεις
11΄: Ο Αντωνιάδης σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα πέρασε αρκετά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
24΄: Μακρινό σουτ του Σταμούλη πέρασε αρκετά πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
25΄: Σουτ του Πλακίδα Χ. από το ύψος της περιοχής βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια στα δίχτυα (1-0).
30΄: Ο Γιαχρίτσης Λ. εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Καραμπέτσος έκανε την κεφαλιά από κοντά με τον Μεριγκούνη να μπλοκάρει.
31΄: Σουτ του Πλακίδα Χ. από τα όρια της περιοχής στην δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων για το 2-0.
37΄: Ο Καφετζόπουλος βγήκε μόνος του από πλάγια αριστερά, μπήκε στην περιοχή «έσπασε» στο ύψος του πέναλτι και ο Πλακίδας Χ. εύκολα σε κενή εστία με σουτ στην δεξιά γωνία ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.
42΄: Σουτ του Καφετζόπουλου εκτός περιοχής και αρκετά μακριά,  η μπάλα βρήκε στην συμβολή των δοκών δεξιού κάθετου δοκαριού και οριζόντιου και έφυγε άουτ.
45΄: Ο Νικολάου σούταρε από τα όρια της περιοχής αρκετά άουτ από τα δοκάρια του Μεριγκούνη.

Πρόβλημα στα δίχτυα


Πριν την έναρξη της επανάληψης ο πρώτος βοηθός Κώστας Μπούνος διαπίστωσε «τρύπα» στα δίχτυα του Άρη Γκουλή (Φωτογραφία). Τελικώς μετά την παρέμβαση ανθρώπου των γηπεδούχων το πρόβλημα στα δίχτυα επιδιορθώθηκε.


Β΄ Μέρος

Ακόμη 2
Η Ένωση σκόραρε δυο ακόμη τέρματα στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και επιβλήθηκε της Μυρίκης με 5-0.

Καρέ ο Χρήστος Πλακίδας
Στο 56ο λεπτό ο Χρήστος Πλακίδας σκόραρε για 4η φορά στην αναμέτρηση, όταν μπήκε στην περιοχή πλάσαρε και η μπάλα μετά από κόντρα σε αμυντικό κατέληξε στην γωνία του Μεριγκούνη για το 4-0.



Αδερφική υπόθεση


Την σκυτάλη στο σκοράρισμα ανέλαβε ο δίδυμος αδερφός του Χρήστου ο Μάριος Πλακίδας (Φωτογραφία), ο οποίος στο 71ο λεπτό με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Λουκά Γιαχρίτση από αριστερά διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

Άγγιξε το γκολ


Στο 75ο λεπτό ο φορ της Μυρίκης Κώστας Σιταράς (Φωτογραφία) έχασε καλή ευκαιρία να πετύχει το πρώτο γκολ της Μυρίκης. Σούταρε από κοντά, ο έμπειρος πορτιέρο Γκουλής μπλόκαρε αρχικά και εν συνεχεία μπλόκαρε.

Πρώτη συμμετοχή του Μπουμπουρή


Ο νεαρός (Γεννηθείς το 1998) Γιώργος Μπουπουρής του Χρήστου αποτέλεσε την 3η αλλαγή του Βασίλη Φούκα στο 77ο λεπτό. Ο ποδοσφαιριστής έκανε ντεμπούτο στα μπαράζ ανόδου και αγωνίστηκε για πρώτη φορά.

Οι καλύτερες φάσεις
52΄: Ο Γιαχρίτσης Ι. σούταρε από μακριά και η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερο δοκάρι του Μεριγκούνη.
56΄: Ο Πλακίδας Χ. μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε από κοντά, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό της Μυρίκης και κατέληξε στην αριστερή γωνία για το 4-0.
60΄: Ο Πλακίδας Χ. πάσαρε στον Γιαχρίτση Λ., ο οποίος σούταρε από μακριά και η μπάλα πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι της Μυρίκης.
71΄: Ο Γιαχρίτσης Λ. σέντραρε από πλάγια αριστερά βρήκε τον Πλακίδα Μ., που με κεφαλιά από τα όρια της μικρής περιοχής και δεξιά διαμόρφωσε το τελικό 5-0.
75΄: Ο Σιταράς Κ. σούταρε από κοντά, ο Γκουλής απέκρουσε και εν συνέχεια μπλόκαρε.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Ένωση ΑΣΑ: Πλακίδας Χ., Γιαχρίτσης Λ., Καφετζόπουλος, Γιαχρίτσης Ι.
Μυρίκη: Γενιτσαρόπουλος, Σιταράς Α.

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Γεραντώνης (Ένωση ΑΣΑ): «Παρόλο που είναι δύσκολη εποχή για μας, βρήκαμε το κίνητρο και παίξαμε στο παιχνίδι και βάλαμε αρκετά γκολ. Κοιτάζουμε πλέον το επόμενο παιχνίδι.








Βασίλης Φούκας (Μυρίκη): «Ήταν μια βαριά ήττα για μας, αλλά φυσιολογική για μένα. Εμείς προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις στα πρώτα παιχνίδια, που δεν ήμασταν τόσο πολύ κουρασμένοι να δείξουμε ότι έχουμε κάνει κάποια βήματα μπροστά σαν ομάδα από το Καρπενήσι. Πιστεύω αυτό το καταφέραμε στα πρώτα παιχνίδια. Τα παιχνίδια του δεύτερου γύρου είναι περισσότερο, για να αποκομίσουμε εμπειρίες. Πιστεύω ότι το έχουμε καταφέρει. Σήμερα αγωνιστήκαμε με πάρα πολλούς μικρούς ηλικιακά παίκτες. Για μας είναι εμπειρίες. Περιμένουμε να τελειώσει το πρωτάθλημα, για να σταματήσουμε για το καλοκαίρι.»



Συνθέσεις Ομάδων

Ένωση ΑΣΑ (Δημήτρης Γεραντώνης): Γκουλής, Κόλλιας, Γαλάνης(18΄ λ.τρ. Πλακίδας Χ.), Καλύβας(46΄ Πλακίδας Μ.) , Καραμπέτσος Δ.(59΄ Παπαλίτσας), Παπαδήμος, Καφετζόπουλος, Γιαχρίτσης Ι., Νικολάου, Γιαχρίτσης Λ., Αντωνιάδης

Μυρίκη (Βασίλης Φούκας): Μεριγκούνης, Ζαραβέλης, Παχής, Γενιτσαρόπουλος, Σακαμπέτης, Ζαλοκώστας, Σιταράς Α., Κοτρώνης(65΄ Λιάγκας), Σιταράς Κ.(77΄ Μπουμπουρής Γ.(Χ)), Μπουμπουρής Α., Σταμούλης(59΄ Λέρης)

Διαιτητής: Γιώργος Κονίδας (ΣΔΠ Φωκίδας)
1ος Βοηθός: Κώστας Μπούνος (ΣΔΠ Φωκίδας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Καραγιάννης (ΣΔΠ Φωκίδας)


































Ρεπορτάζ  & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας