Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Πέρασαν από το Καρπενήσι τα πληρώματα του Hellas Rally Raid Lepanto 2013













Το “Hellas Rally Raid Lepanto 2013”, το οποίο άρχισε την Κυριακή 21 Απριλίου από την Ναύπακτο έκανε στάση στο Καρπενήσι. Είναι ένας διεθνής αγώνας μηχανών με πλούσιες συγκινήσεις, ο οποίος είναι αρκετά απαιτητικός και συμμετέχουν 170 πληρώματα με μηχανές enduro, οχήματα quad-buggie (γουρούνες) και αυτοκίνητα 4Χ4.
Τα πληρώματα προέρχονται από 14 διαφορετικές χώρες (Ένα εκ των οποίων ήταν Ελληνικό) και αγωνίζονται σε 11 ειδικές διαδρομές, που έχουν μήκος 1600 χιλιόμετρα. Προοπτική του αγώνα είναι να καθιερωθεί στην Ναυπακτία, που συνδυάζει ορεινό φυσικό τοπίο με θάλασσα. Ο ορεινός όγκος των Αγράφων, της Οίτης, της Γκιώνας, τα περίφημα δάση της Ορεινής Ναυπακτίας και της Φωκίδας ήταν τα πεδία δράσης του αγώνα.
Ταυτόχρονα με τον αγώνα πραγματοποιήθηκε και το “1o Hellas Adventure Rally”, μια περιπέτεια σε διαδρομές της περιοχής για μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, τετράτροχα και αυτοκίνητα 4Χ4.
Τα πληρώματα σταμάτησαν το πρωί της Πέμπτης 25/4 στην περιοχή του Προφήτη Ηλία και άρχισαν την χρονομετρημένη ειδική διαδρομή, έχοντας ως αφετηρία το προπονητικό κέντρο του Καρπενησίου. Εν συνεχεία αναχώρησαν για την Ναύπακτο, όπου την ίδια ημέρα ολοκληρώθηκε ο αγώνας με την τελετή λήξης και τις απονομές, που έγιναν στην παραλία της Ψανής. 




Φωτογραφίες: www.nafpaktianews.gr