Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Ένσταση-«βόμβα» για αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή Μάνου


Μετά το «σάλο» που προκλήθηκε με την εγκυρότητα των καταστάσεων υγείας των ομάδων της Ευρυτανίας, προέκυψε άλλου είδους παρατυπία. Ο ΑΠΟΚ μέσω της αστυνομίας έψαξε την ορθότητα των στοιχείων του ποδοσφαιριστή Χρήστου Μάνου των Αγράφων και ανακάλυψε ότι τα στοιχεία του είναι πλαστά και ο αριθμός ταυτότητας αντιστοιχεί σε μια γυναίκα από την Ρόδο.
Ο ΑΠΟΚ έκανε ένσταση την Τρίτη το απόγευμα στα γραφεία της ΕΠΣ για αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή στο Σαββατιάτικο αγώνα των δυο ομάδων και επιδιώκει να πάρει την πρόκριση στα χαρτιά. 
Ο 19χρονος(;) Μάνος έκανε πριν μερικές ημέρες την πρώτη του εγγραφή στα Άγραφα και έπαιξε σε όλο το 90λεπτο του αγώνα με τον ΑΠΟΚ.
Παράλληλα το ζήτημα με τις καταστάσεις υγείας…σταμάτησε να απασχολεί τις ομάδες, αφού εάν προχωρήσει το θέμα υπάρχει πρόβλημα για αναστολή λειτουργίας της ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Ο ΑΠΟΚ έκανε πίσω με την ένσταση με τις καταστάσεις υγείας και κατά συνέπεια και τα Άγραφα δεν κάνουν ένσταση για το συγκεκριμένο θέμα.
Η ομάδα των Αγράφων κάνει λόγο για άγνοια σχετικά το θέμα και θεωρεί ότι δεν είναι υπεύθυνη. Επικαλείται το άρθρο 34 του ΚΑΠ, που αναφέρει τα ακόλουθα
γ) Σε περίπτωση που η ανάκληση του δελτίου ατομικών στοιχείων ποδοσφαιριστή οφείλεται στη διαπίστωση δόλιας ενέργειας του ποδοσφαιριστή ή της ομάδας του, τότε αν ο ποδοσφαιριστής είναι υπαίτιος, επιβάλλεται με απόφαση της Ε.Π.Ο. ποινή αποκλεισμού τριών (3) ετών από κάθε επίσημο ή φιλικό αγώνα, αν υπαίτια είναι η ομάδα, της επιβάλλεται με απόφαση της διοργανώτριας στο πρωτάθλημα της οποίας μετέχει, χρηματική ποινή έως δυόμιση χιλιάδες (2.500) ευρώ.
Αν υπαίτιοι είναι ο ποδοσφαιριστής και η ομάδα τότε τιμωρούνται με τις αντίστοιχες παραπάνω ποινές και οι δύο.
Ο ΑΠΟΚ στηρίζεται στο άθρο 23 του ΚΑΠ παράγραφος 11 που αναφέρει τα ακόλουθα:
Σε περίπτωση που γίνεται δεκτή ένσταση ή καταγγελία για οποιοδήποτε λόγο αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή για παράβαση του παρόντος κανονισμού και των λοιπών κανονισμών της Ε.Π.Ο., η υπαίτια ομάδα που μετέχει ο ποδοσφαιριστής αυτός, χάνει τον αγώνα με τέρματα 3 -0, εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την αντίπαλη ομάδα και της επιβάλλεται χρηματική ποινή  έως δυόμιση χιλιάδες (2.500) ευρώ.

* Αναμένονται αύριο οι επίσημες ανακοινώσεις ΑΠΟΚ και Αγράφων.