Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Ανδρέας Θεολόγου: «Την μεγάλη ευθύνη της κατάντιας την φέρει η ΕΠΣ Ευρυτανίας, την κάνατε μαγαζί, παραιτηθείτε να σωθείτε»


Την δικιά του άποψη για τα γεγονότα, τα οποία συμβαίνουν στο Ευρυτανικό ποδόσφαιρο δίνει με επιστολή του στα τοπικά Μ.Μ.Ε ο Πρόεδρος του Βελουχίου Ανδρέας Θεολόγου. Ο Φθιωτός παράγοντας θεωρεί ότι η ΕΠΣ Ευρυτανίας είναι η κύρια υπαίτια για την κατάντια του ποδοσφαίρου μας και καλεί τους παράγοντες της να παραιτηθούν.
Ο κ. Θεολόγου εργάζεται ως γενικός διευθυντής στο ξενοδοχείου «Γαλήνη» στα Καμένα Βούρλα Νομού Φθιώτιδας.

Αναλυτικά η επιστολή του Προέδρου του ΑΠΟΚ:
Με αυτή την επιστολή, η όποια απευθύνεται στην ΕΠΣ αλλά και στο Ευρυτανικό ποδόσφαιρο εν γένει, θα ήθελα να θέσω μερικά ερωτήματα και... που ξέρεις, μπορεί να πάρεις και απαντήσεις.
Είναι γνωστό σε όλους ότι οι τοπικιστικές διαμάχες καλά κρατούν και μάλλον εξυπηρετούν μικροκομματικά συμφέροντα των τοπικών μικροπαραγοντισκων. Όμως, όλα τα πράγματα έχουν αρχή και τέλος. Και στην περίπτωση του Ευρυτανικού ποδόσφαιρου, την μεγάλη ευθύνη της κατάντιας την φέρει η ΕΠΣ, ως κεφαλή και έπονται οι παραγοντίσκοι. Γιατί για κατάντια πρόκειται, όταν διασύρεται ο θεσμός σε πανελλαδικό επίπεδο. Τα κουκουλώματα κύριοι, αυτά τα αποτελέσματα φέρουν. Οι μικροπολιτικές και οι ψηφοθηρικές ενέργειες δεν σας αφήνουν να έχετε ορίζοντα πέρα από  τα πηγαδάκια στα καφενεία. Ηγείστε του τοπικού ποδόσφαιρου και συμπεριφέρεστε ως κράτος εν κρατεί λες και είναι τσιφλίκι σας το μαγαζί που λέγεται ΕΠΣ. Γιατί μαγαζί το καταντήσατε με την χρήστη διοίκηση σας και τα διάφορα τερτίπια σας.. Από που να ξεκινήσει κανείς και που να τελειώσει;; Από την παραίτηση του πρόεδρου σε εκείνη την επεισοδιακή συνέλευση, η όποια παραίτηση μετά από δυο μέρες αθετήθηκε από τον ίδιο διότι οι πιέσεις των ....ημετέρων ήταν γνωστές. Η από την χάβρα, που δημιουργείτε εσείς οι ίδιοι σε κάθε συνέλευση με αλλοπρόσαλλες διατάξεις που πάνε κι έρχονται κατά το πως βολεύει τον κάθε εκκολαπτόμενο υποστηρικτή σας;; Ουδέποτε στηρίξατε δομές για την εξυγίανση και ανάδειξη του τοπικού ποδόσφαιρου σε ευγενή άμιλλα και ως όραμα των μικρών παιδιών που αδημονούν να ρουφήξουν κάτι καλύτερο από αυτό το χάλι που εμφανίζεται στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Ευρυτανίας. Αυτό το χάλι λοιπόν, έχει αποτρέψει πολύ κόσμο να έρθει δίπλα σας και να σταθεί αρωγός στην ανάταξη και ανάταση αυτού του αθλήματος. Γιατί περί αθλήματος πρόκειται και όχι μπιλιάρδο στην πλάτη των παιδιών, όπως εσείς το έχετε καταντήσει. Δημιουργώντας και καλλιεργώντας μια τέτοια ομιχλώδη ατμόσφαιρα και ένα τέτοιο κλίμα, πως έχετε απαίτηση να προστρέξει ο Δήμος η οι Δήμοι σε βοήθεια;; Πως περιμένετε να συντρέξουν οι φορείς και να συμβάλλουν σε όποια προσπάθεια, όταν έχουν τέτοια εικόνα διάλυσης μπροστά τους;;
Πως περιμένετε να συντρέξουν οι γονείς με τα παιδία τους όταν εσείς φαντάζετε ΦΑΙΟΥΔΟ και σωνει και καλά κλειδοκράτορες του μαγαζιού;;
ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΚΥΡΙΟΙ, αυτό μονό σας μένει για να σωθείτε εσείς και να μπορέσει το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο να ανασάνει και να αναδείξει νέες υγιείς ιδέες και συμπεριφορές.
Βεβαία δεν περιμένω να κάνετε τέτοια αντρίκια κίνηση γιατί αυτό θα αποτελούσε την μεγίστη έκπληξη. Απεναντίας θα επικαλεστείτε την εντοπιότητα σας και τα δικά σας χωράφια, στα οποία ένας ξένος τι θέλει και ανακατεύεται;; Αν όμως με είχατε βοηθήσει τότε που ήμουν υπέρμαχος της ένωσης των ομάδων, ώστε να έχουμε σωστό αποτέλεσμα και στιβαρή παρουσία του Ευρυτανικού ποδόσφαιρου στις μεγαλύτερες κατηγορίες, παρασύροντας και τους νέους με αλλά πρότυπα και δομές με μικρότερες ομάδες, τότε τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά. Εσείς όμως είσαστε οι ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ του ποδόσφαιρου και ποιος είναι αυτός ο κύριος που ήρθε να ταράξει τα λιμνάζοντα δικά μας νερά;;
Κλείνοντας την επιστολή μου, σας διαβεβαιώνω ότι δεν διακατέχομαι από κανένα υπερασπιστικό σύνδρομο υπέρ του ΑΠΟΚ. Απλά το καζάνι ξεχείλισε και η ευθύνη είναι όλη δίκη σας.
Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία σας.

Με τιμή
Ανδρέας Θεολογου