Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Κρίκελλο-Ραπτόπουλο 2-3

Σε ένα ματς με αρκετές συγκινήσεις και ενδιαφέρον μέχρι το τέλος η ιστορική Δόξα Ραπτοπουλου «δραπέτευσε» με το αγχωτικό 3-2 από το Καρπενήσι απέναντι στον Κεραυνό Κρικέλλου. Οι «ακρίτες» ήταν καλύτεροι και τέθηκαν επικεφαλείς στο μίνι-πρωτάθλημα.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13/4 στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου, άρχισε στις 5 το απόγευμα και ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής της Β΄ κατηγορίας. Έγινε με ηλιοφάνεια, καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 40-50 φιλάθλων.
Το Κρίκελλο του Βασίλη Τσάρα παρατάχτηκε με 11 ποδοσφαιριστές και κοίταξε περισσότερο να διαφυλάξει τα μετόπισθεν, παίζοντας με κλειστές τις γραμμές του. Επιτέθηκε μέσα από αντεπιθέσεις και μέσα σε αυτές κατάφερε να σκοράρει δυο φορές με τον υψηλόσωμο μέσο Γιάννη Μητρόπουλο. Προηγήθηκε στο 1ο μέρος και ισοφάρισε στην επανάληψη σε 2-2. Ολοκλήρωσε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του σκόρερ του.
Η Δόξα έχοντας στην τεχνική ηγεσία της τον περσινό της παίκτη Φάνη Ντζίμα (Νυν του Απεραντιακού) ήταν πολύ καλύτερη στο μεγαλύτερο διαστήματα του ματς, αλλά σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες, αφού ήταν απρόσεκτη στην τελική προσπάθεια. Κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 και να σκοράρει λίγο πριν το τέλος το νικητήριο γκολ με τον νεαρό Θεοχάρη Καραντζούνη. Έπαιξε με αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, δείχνοντας ότι έχει αρκετό μέλλον και ήταν αρκετά ανανεωμένη.
Το Ραπτόπουλο με την νίκη κατέκτησε τους πρώτους 3 βαθμούς, αντίθετα το Κρίκελλο παρέμεινε στην 4η θέση έχοντας λόγω τιμωριών -10 βαθμούς. Αύριο στο Κεράσοβο η τοπική ομάδα υποδέχεται την ΑΕΚ, με το ματς που ολοκληρώνει η 1η αγωνιστική της κατηγορίας.

Αρκετός κόσμος
Αρκετοί ήταν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου, για να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι Β΄ κατηγορίας. Το ματς έγινε παρουσία 50 περίπου φιλάθλων. Σύμμαχος του κόσμου ήταν οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν.


Αντιμέτωποι μετά από 21 χρόνια!
Οι δυο ιστορικές ομάδες αναμετρήθηκαν μετά από χρόνια. Είχαν συμμετάσχει μαζί στο πρωτάθλημα της Α΄ Ευρυτανίας την περίοδο 1990-1991 και την αμέσως επόμενη 1991-1992.

Στους πάγκους Τσάρας-Ντζίμας














Τους γηπεδούχους καθοδήγησε και φέτος το στέλεχος  της διοίκησης και ποδοσφαιριστής Βασίλης Τσάρας. Ο κ. Τσάρας επονομάζεται και Lucianο Spalletti από τους φίλους της ομάδας (Προφανώς λόγω της ομοιότητας του με τον διάσημο Ιταλό τεχνικό της Ρώσικης Ζενίτ). Το Ραπτόπουλο καθοδήγησε ο παλιός παίκτης της  ομάδας και ποδοσφαιριστής του Απεραντιακού Φάνης Ντζίμας. Ο 33χρονος Ντζίμας έχει καταγωγή από το Ραπτόπουλο και μετακινήθηκε τον Οκτώβριο στον Απεραντιακό. Στο παρελθόν έχει καθοδηγήσει την Δόξα για ένα χρονικό διάστημα στην Α΄ Ευρυτανίας.



Οι διοικητικοί
 













Παρών από πλευράς Κρικέλλου ήταν ο Πρόεδρος Νίκος Κατσιάρης και ο γενικός γραμματέας Βασίλης Τσάρας. Από την Δόξα στο Καρπενήσι βρέθηκε ο Πρόεδρος της ομάδας Θανάσης Παπαδήμος.



Ντεμπούτο για 2














Την πρώτη τους συμμετοχή με το Ραπτόπουλο έκαναν στο βασικό σχήμα δυο ποδοσφαιριστές, που έβγαλαν πριν μερικές ημέρες δελτίο. Πρόκειται για τον 24χρονο δεξιό μπακ Κώστα Αζακά και τον δεξιό χαφ Γιώργο Κοτούλα, ο οποίος είναι και αυτός γεννημένος το 1989.

Με εμπειρία από Α΄
Όλοι οι βασικοί ποδοσφαιριστές της Δόξας εκτός από τους Αζακά και Γ. Κοτούλα έχουν αγωνιστεί στην Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και αποτελούσαν μέλη και της περυσινής ομάδας.
Το Ραπτόπουλο έπαιξε στην Β΄ ΕΠΣΕ ύστερα από τον αγώνα μπαράζ με το Κεφαλόβρυσο, τον Ιούνιο του 2007.

Βασικός ο Αγγελακόπουλος


Ο 31χρονος επιθετικός Σωτήρης Αγγελακόπουλος αποκτήθηκε το καλοκαίρι στον Κεραυνό και έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τα χρώματα της φανέλας. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής μοίρασε δυο ασίστ στον συμπαίκτη του Μητρόπουλο

Διαφορετική εικόνα
Διαφορετική εικόνα είχαν οι πάγκοι των δυο ομάδων. Ο μέν πάγκος των γηπεδούχων ήταν άδειος και μοναδική αλλαγή αποτέλεσε ο προπονητής-παίχτης Τσάρας (Ήταν δηλωμένος ο πρόεδρος Κατσιάρης, ο απών Δ. Τσιμιτσέλης και ο Κώστας Πλούμπης, που έφτασε στο γήπεδο λίγο πριν το τέλος, ενώ ο δε των φιλοξενούμενων ήταν γεμάτος, αφού η ομάδα ταξίδεψε στο Καρπενήσι με 17 ποδοσφαιριστές.

Διαφορά ηλικίας
Το Κρίκελλο και φέτος παρουσιάστηκε με μεγάλο μέσο όρο ηλικίας και ποδοσφαιριστές άνω των 30 ετών. Αντίθετα το Ραπτόπουλο είχε αρκετούς πιτσιρικάδες και μικρό μέσο όρο ηλικίας.

Η σκηνή του ματς
Σε δεύτερη μοίρα περνάει το ματς, αφού η αναμέτρηση σκιάστηκε από τον «άσεμνο» πανηγυρισμό του Γιάννη Μητρόπουλου και την αποβολή του για δυσφήμηση του αθλήματος.

Α΄ Μέρος

Έπαιξαν κλειστά
Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο ματς με αμυντικές βλέψεις και έκλεισαν τα μετόπισθεν τους. Απείλησαν μέσα από αντεπιθέσεις και κατάφεραν στην πρώτη τους επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ να ανοίξουν το σκορ.

Καλύτερη η Δόξα
Το Ραπτόπουλο πίεσε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την εδαφική υπεροχή. «Μοιραίος» αρχικά ήταν ο φορ Πάνος Παπαδήμος, που απώλεσε 2-3 καλές στιγμές στο 1ο ημίχρονο.



Προβάδισμα με Μητρόπουλο


Στο 23ο λεπτό της αναμέτρησης ο Κεραυνός άνοιξε το σκορ όταν ο Σωτήρης Αγγελακόπουλος σέντραρε και ο Γιάννης Μητρόπουλος πήρε την κεφαλιά από κοντά ανοίγοντας το σκορ.




Ισοφάριση με ίδιο τρόπο


Στο 37ο λεπτό ήρθε η απάντηση της Δόξας, με ένα παρόμοιο σχεδόν γκολ. Ο Γιώργος Παππάς εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά και ο Πάνος Παπαδήμος με κοντινή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.



Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Ο Κοτούλας Χ. σέντραρε από δεξιά, ο Γεωργαλής Θ. πάτησε και άλλο δεξιά στον Παπαδήμο Π., που σούταρε από κοντά με τον Τσιμιτσέλη Αν. να κοντράρει σωτήρια, διώχνοντας σε κόρνερ.
11΄: Ο Παππάς έκανε την μπαλιά από το κέντρο, ο Παπαδήμος Π. μπήκε στην περιοχή τετ α τετ με τον Νάκο, πλάσαρε και ο πορτιέρο του Κεραυνού μπλόκαρε σωτήρια στην αριστερή του γωνία.
23΄: Ο Αγγελακόπουλος σέντραρε από αριστερά και ο αφύλακτος Μητρόπουλος πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, εκμεταλλευόμενος την μη έξοδο του Παπαδήμου,  η μπάλα βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα (1-0).
29΄: Ο Μπεσλεμές Χ. έκανε την μακρινή μπαλιά για τον Αγγελακόπουλο, που σούταρε δυνατά από αριστερά εκτός περιοχής και ο Παπαδήμος μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια στην δεξιά του γωνία.
37΄: Ο Παππάς εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Παπαδήμος Π. πήρε την κεφαλιά χωρίς πίεση στο δεύτερο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στην κλειστή δεξιά γωνία των γηπεδούχων, ισοφαρίζοντας σε 1-1.
43΄: Ο Παππάς έβγαλε την μπαλιά για τον Παπαδήμο Π., ο οποίος μέσα από την περιοχή και αριστερά πλάσαρε αδύναμα υπό την πίεση του Παναρά Χ. και ο γκολκίπερ των γηπεδούχων μπλόκαρε σωτήρια.

Β΄ Μέρος

Πιο ζωντανά η Δόξα
Έντεινε τις προσπάθειες της το Ραπτόπουλο για να προηγηθεί στο σκορ. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές στο δεύτερο μέρος και είχαν αρκετές χαμένες ευκαιρίες. Λίγο έλλειψε να το πληρώσουν, αφού παρουσίασαν αρκετά κενά στην άμυνα.


Λιγοστές επισκέψεις
Ο Κεραυνός και στο δεύτερο μέρος είχε λιγοστές επισκέψεις προς την εστία του Λάμπρου Παπαδήμου.

Τραυματίας ο Παππάς-Ντεμπούτο Μύτα














Ο αρχηγός της Δόξας Γιώργος Παππάς αποχώρησε τραυματίας στο 60ο λεπτό. Την θέση του πήρε ο 15χρονος Χρήστος Μύτας, ο οποίος έκανε ντεμπούτο με την ομάδα της Δόξας και είχε αρκετά καλή απόδοση.



Με την πρώτη επαφή σκόρερ


Ούτε ο ίδιος δεν θα ονειρεύονταν καλύτερο ντεμπούτο με την Δόξα Ραπτοπούλου. Πρόκειται για τον 32χρονο μέσο Δημήτρη Ζαχαράκη, ο οποίος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα και στα πρώτα δευτερόλεπτα συμμετοχής του στους αγωνιστικούς χώρους σκόραρε και έβαλε μπροστά την ομάδα του με 1-2. Ο παίκτης σκόραρε σε λιγότερο από 1 λεπτό, αφού πέρασε στο ματς στο 63ο και με την συμπλήρωση του επόμενου λεπτού χρίστηκε σκόρερ.




Ακυρώθηκε γκολ
Στο 65ο λεπτό της επανάληψης ακυρώθηκε γκολ του Πάνου Παπαδήμου, ως οφσάιντ από τον επόπτη Γιώργο Στοφόρο. Ο συμπαίκτης του Λάμπρος Παπαντζίμας (ήταν σε θέση οφσάιντ όταν τον τροφοδότησε με εκτέλεση φάουλ ο Θωμάς Γεωργαλής.)


Μέσα και ο Τσάρας














Ο αμυντικός Βασίλης Πανάρας αποχώρησε λόγω τραυματισμού και την θέση του πήρε ο Βασίλης Τσάρας, αφού δεν υπήρχε άλλος αναπληρωματικός.



2ο γκολ Μητρόπουλου
Ο Κεραυνός κατάφερε και μπήκε ξανά στο ματς, όταν μετά από μια όμορφη επίθεση ο Σωτήρης Αγγελακόπουλος έδωσε έτοιμο γκολ στον Γιάννη Μητρόπουλο, που με σουτ στην δεξιά γωνία του Λάμπρου Παπαδήμου ισοφάρισε σε 2-2.



Αποβολή για δυσφήμηση αθλήματος
Ο ποδοσφαιριστής του Κεραυνού μετά την επίτευξη του 2ου τέρματος του γδύθηκε και έμεινε με το εσώρουχο και έκανε άσεμνες κινήσεις μπροστά στην φανέλα του. Ο ρέφερι Χατζηθεοδώρου τον απέβαλλε με απευθείας κόκκινη για δυσφήμηση του αθλήματος. Το ματς διακόπηκε για 4 λεπτά με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για την απόφαση του διαιτητή και τον ποδοσφαιριστή να μην βγαίνει εκτός αγωνιστικού χώρου. Μάλιστα ο Μητρόπουλος ισχυρίστηκε ότι τον ίδιο πανηγυρισμό είχε κάνει και ο Mirco Vucinic της Γιουβέντους στην Ιταλία πριν λίγες ημέρες (Δείτε εδώ το βίντεο:  http://www.youtube.com/watch?v=Ycgv-XvIJX8), χωρίς να τιμωρηθεί. Ο ρέφερι του εξήγησε ότι στην Ελλάδα υπάρχει άλλος κανονισμός.









Η ευκαιρία του ματς
Παρότι με 10 παίκτες η ομάδα του Κρικέλλου λίγο έλλειψε στο 76ο να κάνει την ολική ανατροπή. Ο αριστερός μπακ Τάσος Τσιμιτσέλης σέντραρε και ο Σωτήρης Αγγελακόπουλος αστόχησε εξ επαφής σε άδεια εστία, σουτάροντας άουτ.  

 
 
Γκολ-νίκης από Καραντζούνη  
 

Το Ραπτόπουλο πέτυχε 9 λεπτά πριν το φινάλε το πολυπόθητο τέρμα. Ο Βασίλης Γεωργαλής εκτέλεσε φάουλ με πάσα για τον Θεοχάρη Καραντζούνη, ο οποίος με όμορφη σέντρα-σουτ νίκησε τον Νάκο και χάρισε το διπλό στην ομάδα του. Ο 18χρονος Αιτωλοακαρνάνας (Διαμένει στα Βρουβιανά) παίκτης σκόραρε για πρώτη φορά με την φανέλα της Δόξας, έχοντας και πέρυσι ορισμένες συμμετοχές στην Α΄ ΕΠΣΕ.  

 
 
Οι καλύτερες φάσεις
52΄: Ο Παππάς έκανε την μπαλιά, ο Πανάρας Β. έκανε το λάθος και ο Παπαδήμος Π. από καλή θέση σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι του Κρικέλλου.
54΄: Ο Μπαστάνης εκτέλεσε φάουλ, ο Πανάρας Β. έκανε νέο λάθος γύρισμα προς τα πίσω με το κεφάλι, ο Παπαντζίμας επωφελήθηκε και πλάσαρε από κοντά με τον Νάκο να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ από την δεξιά του γωνία.
58΄: Ο Παπαδήμος Π. τροφοδότησε τον Γεωργαλή Θ., ο οποίος σούταρε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
64΄: Ο Παπαδήμος Π. πάσαρε από αριστερά στον Ζαχαράκη, που βρέθηκε αφύλακτος στο ύψος του πέναλτι σούταρε χαμηλά στο δεξί κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά η μπάλα βρήκε στον τερματοφύλακα Νάκο και κατέληξε στα δίχτυα (1-2).
70΄: Χτύπημα φάουλ του Γεωργαλή Θ. από αριστερά απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο Παπαδήμος.
71΄: Ο Τσιμιτσέλης Αν. από αριστερά σέντραρε, βρήκε τον Αγγελακόπουλο, ο οποίος έστρωσε στον Μητρόπουλο, που με σουτ στην δεξιά γωνία του Παπαδήμο ισοφάρισε σε 2-2.
71΄: Ο Μητρόπουλος γδύθηκε…έβαλε στο έδαφος την φανέλα του και έκανε άσεμνες κινήσεις και αποβλήθηκε από τον ρέφερι Χατζηθεοδώρου με απευθείας κόκκινη για δυσφήμηση του αθλήματος. Ο παίκτης διαμαρτυρήθηκε έντονα για την απόφαση του διαιτητή και το ματς διακόπηκε για 4 λεπτά μέχρι να περάσει εκτός γηπέδου ο σκόρερ.
73΄: Ο Μπεσλεμές Χ. με μπαλιά βρήκε τον Αγγελακόπουλο, που από καλή θέση μέσα στην περιοχή σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
76΄: Ο Τσιμιτσέλης  Αν. σέντραρε όμορφα από αριστερά και ο Αγγελακόπουλος εξ επαφής σε κενή εστία έκανε την προβολή, που πέρασε πάνω από το τέρμα της Δόξας.
81΄: Ο Γεωργαλής Θ. εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά με πάσα για τον Καραντζούνη, ο οποίος με όμορφό δυνατό σουτ από πλάγια έστειλε την μπάλα ψηλά στην δεξιά γωνία του Νάκου και πέτυχε το τελικό 2-3.
88΄: Ο Παπαδήμος Π. έκανε την προσωπική προσπάθεια έδωσε στον Μύτα, που σούταρε από τα όρια της περιοχής και ο Νάκος μπλόκαρε σταθερά.
92΄: Ο Γεωργαλής Β. έκανε ατομική ενέργεια από δεξιά μπήκε στην περιοχή, σούταρε και ο Νάκος απέκρουσε σωτήρια.

Διαμαρτυρίες και στο τέλος
Ο Μητρόπουλος διαμαρτυρήθηκε και στο τέλος του αγώνα στον διαιτητή για την αποβολή του. Αναμένεται βαριά «καμπάνα» από την ΕΠΣ Ευρυτανίας εντός της επόμενης εβδομάδας.

Κίτρινες Κάρτες
Μπεσλεμές Α., Μαστραπάς Π., Παπαδήμος Λ., Γεωργαλής Β.
 
Διακριθέντες
Κρίκελλο: Μπεσλεμές Α., Τσιμιτσέλης Αν., Μητρόπουλος, Αγγελακόπουλος
Ραπτόπουλο: Παπαδήμος Π., Γεωργαλής Θ., Γεωργαλής Β., Καραντζούνης

Συνθέσεις Ομάδων
 
Κρίκελλο (Βασίλης Τσάρας): Νάκος, Τσιόβολος, Τσιμιτσέλης Αν., Πανάρας Χ., Μητρόπουλος, Μπεσλεμές Α., Πανάρας Β.(70΄ λ.τρ. Τσάρας), Μαστραπάς Π., Τσιμιτσέλης Αθ., Αγγελακόπουλος, Μπεσλεμές Χ.(Δ)

Ραπτόπουλο (Φάνης Ντζίμας): Παπαδήμος Λ., Αζακάς, Γεωργαλής Β., Κοτούλας Γ.(63΄ Ζαχαράκης), Τσιάμης, Μπαστάνης Θ.(Ε), Παπαδήμος Π., Κοτούλας Χ.(75΄ Καραντζούνης), Παππάς(60΄ λ.τρ. Μύτας), Γεωργαλής Θ., Παπαντζίμας

Διαιτητής: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Στοφόρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

































 
Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος