Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Νηρέας Λαμίας-Πανιώνιος 8-6

Ιστορικές στιγμές ζει ο Νηρέας Λαμίας, ο οποίος απέκλεισε στο Καρπενήσι τον Πανιώνιο επικρατώντας με σκορ 8-6 και πήρε την πρόκριση για το Final 4 της διοργάνωσης.
Ο προημιτελικός αγώνας πόλο ανδρών διεξήχθη στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καρπενησίου την Τετάρτη 10/4 και άρχισε στις 5.30 το απόγευμα. Έγινε παρουσία περίπου 500 φιλάθλων.
Ο Νηρέας του Κώστα Λούδη μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και επέβαλλε από νωρίς το ρυθμό του. Έπαιξε αρκετά καλό πόλο στα πρώτα 2 8λεπτα και κατάφερε να θέσει τις βάσεις για την σπουδαία πρόκριση στους «4». Στην συνέχεια έκανε συντήρηση δυνάμεων, η ψαλίδα έκλεισε στο φινάλε, αλλά η πρόκριση έμεινε στους Λαμιώτες. Σημαντική ώθηση στους Φθιωτούς έδωσε η παρουσία των εκδρομέων τους από την Λαμία, οι οποίοι αποτέλεσαν τον 8ο παίκτη.
Ο Πανιώνιος του Αλέκου Βάσσου φάνηκε αρκετά κουρασμένος από τα συνεχή και δύσκολα παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Α1΄, όπου μάχεται για την σωτηρία του λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε. Άργησε πολύ να μπει στον ρυθμό του παιχνιδιού και δεν εκμεταλλεύτηκε την δύναμη του, που ήταν οι γρήγορες επιθέσεις. Πάντα η Λαμία είχε καλές επιστροφές και δεν του δόθηκε η ευκαιρία να χτυπήσει εκεί. Επιπλέον ήταν άτυχος και είχε 6 δοκάρια και βρήκε απέναντι του τον εξαιρετικό Κώστα Φλέγκα. Οι Νεοσμυρνιώτες έπεσαν θύμα έκπληξης και ίσως υποτίμησαν τον αντίπαλο, αφού για 1η φορά μετά το 1999 ομάδα της Α2 φτάνει στο Final 4.

Σε ετοιμότητα η αστυνομία
Η αστυνομική διεύθυνση Ευρυτανίας ήταν σε ετοιμότητα. Από νωρίς το απόγευμα βρέθηκε στο κολυμβητήριο Καρπενησίου και φρόντισε, ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά. Συνόδεψε τις αποστολές των δυο ομάδων, τους εκδρομείς της Λαμίας και έκανε και τις κατάλληλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έξω από το κολυμβητήριο.



Οι υπόλοιποι του Final 4
Ήδη την πρόκριση πανηγύρισαν για το Final 4 της Λαμίας (18-19/5) πλην του Νηρεά, ο Ολυμπιακός (Απέκλεισε την Χίο) και το Αργοστόλι, που νίκησε τον Παναθηναϊκό. Η Βουλιαγμένη αγωνιζόταν την Τετάρτη το βράδυ με την Ηλιούπολη. Οι Φθιωτοί ήταν η μοναδική ομάδα της Α2΄, που δήλωσαν συμμετοχή στο κύπελλο.

Μπλε το Καρπενήσι
5 λεωφορεία κατάφτασαν από τον γειτονική Λαμία στο Καρπενήσι και περίπου 200 με 250 Λαμιώτες είδαν την ομάδα της πόλης να παίρνει μια σημαντική πρόκριση. Οι οπαδοί της Λαμίας δημιούργησαν εκρηκτική ατμόσφαιρα, φώναζαν συνθήματα υπέρ της ομάδας του και ενίσχυαν πολύ τους αθλητές. Παράλληλα τοποθέτησαν πανό κατά μήκος της κερκίδας, κάνοντας μπλε το κολυμβητήριο Καρπενησίου, ενώ δεν έλειψαν τα τύμπανα.





Πολύς κόσμος
Εκτός από τους εκδρομείς έντονο ήταν το ενδιαφέρον και των φιλάθλων της πόλης μας, οι οποίοι είδαν από κοντά ένα σπουδαία αγώνα. Συνολικά γύρω στα 500 άτομα είδαν τον προημιτελικό, καθώς για πρώτη φορά διεξάγεται μια τέτοια διοργάνωση στο Καρπενήσι, καθώς η πισίνα του ΤΕΙ Λαμίας αντιμετωπίζει προβλήματα. Έτσι ο Δήμος Καρπενησίου φιλοξένησε το παιχνίδι και όλα ήταν στην εντέλεια.




Το πανό του 3ου Δημοτικού
Οι μικροί μαθητές του 3ου Δημοτικού σχολείου Καρπενησίου δημιούργησαν πανό, στο οποίοι έγραψαν «Λέμε ναι στον αθλητισμό». Οι μικροί μαθητές βρέθηκαν στο κολυμβητήριο και παρακολούθησαν τον αγώνα.



Ιστορική στιγμή
Για πρώτη φορά μετά το 1999 ομάδα της Α2 προκρίνεται στο Final 4 του κυπέλλου Ελλάδος. Το επίτευγμα αυτό το έκανε στο Καρπενήσι ο «νεοφώτιστος» μάλιστα Νηρέας Λαμίας, που έγραψε ιστορία.

Το Final4 στο Καρπενήσι;


Η Λαμία έχει αναλάβει από την Κ.Ο.Ε. να διοργανώσει το Final 4 και εάν δεν είναι έτοιμο ως τις 18 Μαΐου το κολυμβητήριο του ΤΕΙ Λαμίας η διοργάνωση θα διεξαχθεί στο Καρπενήσι. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει με δηλώσεις του και ο Αντιπρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Γιώργος Κατσαρός (Φωτογραφία), που παρακολούθησε το ματς. Εφόσον η διοργάνωση γίνει στο Καρπενήσι πρόκειται για άλλο ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός, που θα φιλοξενηθεί στην Ευρυτανική πρωτεύουσα.

Τοποθετήθηκαν χρονόμετρα
Για την διεξαγωγή του αγώνα τοποθετήθηκε ηλεκτρονικό σύστημα χρονομέτρησης, αλλά και πίνακας του σκορ. Είναι ο 1ος επίσημος αγώνας υδατοσφαίρισης, ο οποίος γίνεται στο Καρπενήσι.




Χωρίς επίσημο ματς
Ο Νηρέας έδωσε το 1ο του επίσημο ματς για το κύπελλο, αφού το πρωτάθλημα της Α2 δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.

Φύλακας-Άγγελος ο Φλέγκας


Ο 25χρονος γκολκίπερ της Λαμίας Κώστας Φλέγκας έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση, είχε καίριες επεμβάσεις και συνέβαλλε κατά πολύ στην πρόκριση της Λαμίας. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό πορτιέρο, ο οποίος είναι διεθνής με όλες τις εθνικές ομάδες, έχει αγωνιστεί στον Πανιώνιο ενώ κατά το παρελθόν αναδείχτηκε γκολκίπερ της χρονιάς(2006), αλλά και κορυφαίος πορτιέρο του final four κυπέλλου (2010).

Εμπειρία ο Χατζηθεοδώρου


Ο άλλοτε αρχηγός του Ολυμπιακού Θοδωρής Χατζηθεοδώρου παρότι αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού έδωσε κανονικά το παρών και με την εμπειρία του βοήθησε κατά πολύ την ομάδα του να φτάσει στους 4. Μάλιστα σκόραρε και δυο φορές. Ο 37χρονος έκανε ντεμπούτο με τον Νηρέα και αποτελεί τον Έλληνα αθλητή σε όλα τα σπορ με τους περισσότερους τίτλους!! .

Εξουδετερωμένοι Θωμάκος-Αναστασιάδης














Τα αστέρια του Πανιωνίου και πιο έμπειροι παίχτες του, οι διεθνείς Γιάννης Θωμάκος (Αρχηγός) και Ζάχος Αναστασιάδης βρέθηκαν σε άσχημη μέρα και δεν μπόρεσαν να ξεχωρίσουν.

Άναψαν καπνογόνα
Μετά την παρουσίαση των ομάδων οι οπαδοί της Λαμίας άναψαν καπνογόνα και άρχισαν ασταμάτητα να φωνάζουν συνθήματα υπέρ του Νηρέα.



Τα έχασαν όλα
Οι παίκτες της Λαμίας έχασαν όλα τα σπρίντ και στα 4 8λεπτα. Ο Πανιώνιος πήρε όλες τις πρώτες επιθέσεις, όμως αυτό δεν έπαιξε σημαντικό ρόλο.


Εντυπωσιακό ξεκίνημα

 
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με γρήγορο γκολ για τον Πανιώνιο με τον Λουκά Λύκαρη. Η Λαμία έτρεξε ένα γρήγορο εντυπωσιακό σερί 4-0 και κατάφερε να προηγηθεί με 4-1 χάρις σε τέρματα των Κώστα Κοκκινάκη, Διαμαντή Μονιούδη, Θέμη Χατζή και Θοδωρή Χατζηθεοδώρου. Ο Πανιώνιος είχε τρία δοκάρια στο πρώτο 8λεπτο, πρώτα ενώ το σκορ ήταν 3-1 δοκάρι είχε ο Γιόβαν Σάκιτς και όταν το σκορ ήταν 4-1 με τους Χρήστο Κουτσιαλή και Κώστα Φωτίου.






Έπεσε ο ρυθμός


Η δεύτερη περίοδος δεν είχε τον ίδιο ρυθμό, με την απόδοση της Λαμίας να πέφτει. Ο Θέμης Χατζής (41χρονος παλαιός πρωταθλητής Ευρώπης με τον Ολυμπιακό) ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-1, ο Γαβριήλ Γαβαλάς (Φωτογραφία) απάντησε και μείωσε σε 5-2 και το 6-2 του 1ου ημιχρόνου διαμόρφωσε ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου.

Συνομιλία με ρέφερι
Κατά την διάρκεια του ημιχρόνου ο έμπειρος πολίστας Θοδωρής Χατζηθεοδώρου είχε συνομιλία με τους διαιτητές του αγώνα.


Παρών ο Δήμαρχος
Τα δυο τελευταία 8λεπτα του αγώνα παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης. Βρέθηκε στις εξέδρες μαζί με τον Αντιδήμαρχο Νίκο Σουλιώτη, ενώ στην κερκίδα ήταν επίσης οι αντιδήμαρχοι Δήμου Καρπενησίου Δημήτρης Σταμάτης και Μένιος Λάππας, όπως και η αντιδήμαρχος Δήμου Αγράφων Βάσω Φεγγούλη.




Ίδια συνέχεια

 
Ο Πανιώνιος προσπάθησε να αντιδράσει και να μπει στο παιχνίδι, χωρίς αποτέλεσμα. Ο Νηρέας σκόραρε πρώτος και στην 3η περίοδο και ο Διαμάντης Μονιούδης έγραψε το 7-2. Ο Νίκος Αλβέρτης μείωσε σε 7-3 και το 8-3 πέτυχε ο Γιάννης Εμμανουηλίδης. Δοκάρι για την Λαμία είχε ο Βασίλης Εμμανουηλίδης όταν το σκορ ήταν 7-3.


Ξεκίνημα με δοκάρια

 












Το τελευταίο μέρος του παιχνιδιού ξεκίνησε με 2 δοκάρια για τους φιλοξενούμενους. Ο Στέφανος Φουτρής και ο Γιόβαν Σάκιτς (2ο δοκάρι στο ματς) έχασαν την ευκαιρία να μειώσουν σε 8-4.

Μείωσε το σκορ













Ο Πανιώνιος με τον Γιόβαν Σάκιτς μείωσε σε 8-4. Ο Νίκος Αλβέρτης ψαλίδισε και άλλο την διαφορά για το 8-5. Ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου είχε δοκάρι για τον Νηρέα και την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Κώστα Φωτίου (2ο δοκάρι). Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στην εκπνοή ο Νίκος Καρακάσης.


Πανηγυρισμοί
Μετά το τέλος του αγώνα οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν την νίκη τους, μαζί με τον κόσμο τους. Ευχαρίστησαν τους φιλάθλους για την βοήθεια και την στήριξη τους.





Δηλώσεις Πρωταγωνιστών

Κώστας Λούδης (Προπονητής Νηρέα Λαμίας): «Τα τελευταία χρόνια αυτή η ομάδα προσπαθεί να μπει στα μεγάλα σαλόνια και κάνει άλματα. Η ομάδα αναβαίνει κάθε χρόνο και μια κατηγορία. Μεγάλος στόχος από την αρχή της χρονιάς ήταν η άνοδος στην Α1΄ κατηγορία, αλλά στήθηκε μια ομάδα και είχαμε μέσα μια ελπίδα για την διοργάνωση του κυπέλλου. Μια κρυφή ελπίδα και μια καλή κλήρωση, αν μπορούσε να θεωρηθεί καλή κλήρωση ο Πανιώνιος. Είναι μια ιστορική ομάδα, η οποία τα τελευταία 2 χρόνια έχει κάνει την ανανέωση της, αλλά εξακολουθεί να έχει πάρα πολύ έμπειρους παίκτες, όπως τον Γιάννη τον Θωμάκο τον Ζάχο τον Αναστασιάδη, τον Σάκιτς τον φουνταριστό και άλλα παιδιά. Είναι μια ομάδα, η οποία πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α1΄, δεν θα κινδυνέψει και είναι μια από τις ομάδες που θα τερματίσουν στην μέση της βαθμολογίας. Παρόλα αυτά είχαμε μια ευκαιρία με έναν αγώνα μέσα στην έδρα μας, γιατί πραγματικά νοιώθουμε σαν το σπίτι μας με την απίστευτη φιλοξενία που έχουμε εδώ στο Καρπενήσι. Καταφέραμε να πάρουμε μια τεράστια πρόκριση και μια ιστορική στιγμή για τον Νηρέα Λαμίας. Θέλω να σημειώσω ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ελληνικής υδατοσφαίρισης που μια ομάδα από την Α2΄ καταφέρνει να μπει σε ένα Final 4 κυπέλλου Ελλάδος. Θεωρώ ότι η ομάδα από εδώ και πέρα δεν μένει μόνο σε αυτό, έχουμε μπροστά μας ένα Final 4, έχει προκριθεί το Αργοστόλι, χωρίς να θέλω να μειώσω την ομάδα του Αργοστολίου, η οποία κάνει ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα φέτος και διεκδικεί την είσοδο της στην 4αδα και την έξοδο της στην Ευρώπη, θεωρώ όμως ότι η ομάδα δίκια μας έχει παίκτες με τεράστια εμπειρία, τεράστιες προσωπικότητες. Ευελπιστώ το Final 4 στις 18 Μάιου να γίνει στην πόλη μας μέσα στην Λαμία, έχοντας και παραπάνω προπόνηση από ότι έχει αυτή την στιγμή, νομίζω ότι η ομάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα απέναντι στην ομάδα του Αργοστολίου, αν φυσικά η κλήρωση μας φέρει απέναντι στο Αργοστόλι. Αν μας φέρει απέναντι στον Ολυμπιακό ή την Βουλιαγμένη, νομίζω ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε 2 παιχνίδια όσο το δυνατόν καλύτερα, να δυσκολέψουμε αυτούς τους 2 τεράστιους αντιπάλους, η Βουλιαγμένη διεκδικεί την είσοδο της στο Final 4 του Champions League και ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα μεγαθήριο. Είναι τεράστιο το κέρδος για τον κόσμο στην Λαμία, είναι μια τεράστια ευκαιρία να δούνε την ομάδα μέσα στον τόπο της να αγωνίζεται απέναντι σε μεγαθήρια της υδατοσφαίρισης. Θέλω να πω ότι είναι μια μεγάλη επιτυχία, η ομάδα αυτή την στιγμή δεν είναι έτοιμη. Δυστυχώς με το πρόγραμμα που υπάρχει στην Ομοσπονδία, καθώς οι τελική φάση της Α2΄ είναι στις 20 Ιουλίου, η ομάδα δεν θα μπορούσε αυτή την στιγμή να βρίσκεται σε μια καλή φυσική κατάσταση. Παρόλα αυτά, αφού απαρτίζεται από έμπειρους παίκτες και τεράστιες προσωπικότητες, τα παιδιά βγάλανε τον καλύτερο τους εαυτό. Μας βοήθησε πάρα πολύ το τουρνουά, που λάβαμε μέρος πριν από λίγες μέρες στην Γλυφάδα και να πάρουμε έναν αγωνιστικό ρυθμό, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες του σημερινού αγώνα.»

Αλέκος Βάσσος (Προπονητής Πανιωνίου): «Συγχαρητήρια στην προσπάθεια αυτή που κάνει η ομάδα της Λαμίας, το χρειαζόμαστε αυτό στον χώρο μας, γιατί θέλουμε πνοή. Το παιχνίδι σήμερα ξέραμε ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολο, το θέλανε αρκετά. Κληρωθήκαμε αρχικά στην δικιά μας έδρα, όμως έγινε εδώ στο Καρπενήσι. Μας επηρέασε πάρα πολύ το ταξίδι, ήρθαμε αυθημερόν. Τα παιδιά είναι αρκετά νεαρά, δεν έχουνε την εμπειρία που χρειάζονται αυτά τα ματς. Κυνηγάμε συνέχεια το σκορ, ξέραμε ότι θα γίνει αυτό και ότι έπρεπε να είμαστε πιο δυνατοί στην αρχή του παιχνιδιού, γιατί στην συνέχεια θα βγάζαμε εμείς την φυσική μας κατάσταση, που δεν την έχει ο Νηρέας. Η διαφορά ήταν μεγάλη όμως και δεν μπορέσαμε να γυρίσουμε το ματς.»

Μαρίνος Παπαγρηγορίου (Αρχηγός Νηρέα Λαμίας): «Είναι μεγάλη νίκη για την ομάδα μας, ήμασταν το αουτσάιντερ. Είμαι πολύ ευχαριστημένοι, θα τα δώσουμε όλα στο Final 4 για ότι καλύτερο μπορούμε. Πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε πολλά πράγματα φέτος και ότι καλύτερο μπορούμε θα το κάνουμε. Θα ήταν καλύτερα να παίζαμε στην πόλη μας, όμως καταφέραμε να γεμίσουμε και το κολυμβητήριο του Καρπενησίου, αν και ήταν λίγο μακριά από την πόλη μας. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για την νίκη.»



Γιάννης Θωμάκος (Αρχηγός Πανιωνίου): «Ο Νηρέας Λαμίας έχει φτιάξει μια πάρα πολύ καλή ομάδα, θα έλεγα ότι είναι ομάδα Α2΄, αλλά με ρόστερ Α1. Εμείς ήρθαμε σήμερα αυθημερόν, κάτι το οποίο μας κούρασε από ότι φάνηκε και μετά την υπερπροσπάθεια του αγώνα του Σαββάτου, όπου πιάσαμε πολύ καλή απόδοση στο πρωτάθλημα. Σήμερα όμως δεν αποδώσαμε τα αναμενόμενα, φανήκαμε κουρασμένοι και όχι αντάξιοι των προσδοκιών, σύμφωνα με τις οποίες ήρθανε για αυτό τον αγώνα, θέλαμε την πρόκριση. Έπαιξε έξυπνα ο Νηρέας Λαμίας, μας εγκλώβισε στο παιχνίδι του. Αν είχαμε λίγο χρόνο παραπάνω θα μπορούσαμε να γυρίσουμε το ματς, είμαστε πιο προπονημένοι. Δυστυχώς δεν ξεκινήσαμε καλά, χάσαμε βέβαια πάρα πολλές ευκαιρίες, έχουμε αρκετούς νεαρούς παίκτες και φάνηκε η απειρία μας, στην απώλεια πολλών καλών ευκαιριών που είχαμε. Σε αυτά τα ματς κρίνονται όλα στην λεπτομέρειες, αν δεν το βάλεις και το δεχτείς το γκολ, είναι κάποιες λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά.»
Σχετικά με τις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου Καρπενησίου δήλωσε: «Το Κολυμβητήριο του Καρπενησίου το γνωρίζω προσωπικά έχων έρθει ξανά στα εγκαίνια του, το 1995 αν δεν κάνω λάθος με την εθνική εφήβων. Είναι πολύ ωραίο κολυμβητήριο, εύχομαι να γεμίσει με νέα παιδιά, με ακαδημίες και εύχομαι να φτιάξει και το Καρπενήσι μια ομάδα πόλο. Είναι φανταστική περιοχή.»

Θοδωρής Χατζηθεοδώρου (Παίκτης Νηρέα Λαμίας): «Καταρχήν να πούμε ότι είναι η ιστορικότερη στιγμή για τον Νηρέα Λαμίας. Πάρα πολλά συγχαρητήρια και ένα τεράστιο ευχαριστώ προς τον κόσμο. Νομίζω ότι ήταν η ωραιότερη ατμόσφαιρα που θα μπορούσαμε να ζήσουμε σαν ομάδα και ο καθένας μα ξεχωριστά. Πολλά συγχαρητήρια στην διοίκηση και ιδιαίτερα στον Πρόεδρο τον κύριο Μπετχαβά και τον γενικό αρχηγό τον Δημήτρη τον Λιάσκα, δυο παιδιά αθόρυβα που δίνουν και τη ψυχή τους και βέβαια ένα μεγάλο μπράβο στα περισσότερα παιδιά από την ομάδα, που χωρίς εμπειρίες, χωρίς προπόνηση, χωρίς φιλοδοξία για το κύπελλο, ξαφνικά βρεθήκαμε όλη μαζί σαν παρέα να περνάμε καλά και να κερδίσουμε ένα ματς πάρα πολύ σημαντικό, που θα μας φέρει στο Final 4 του κυπέλλου Ελλάδας, δηλαδή στις 4 καλύτερες ομάδες στον συγκεκριμένο θεσμό. Είναι πραγματικά ένα μοναδικό συναίσθημα, για μένα είναι κάτι ξεχωριστό, όπως τόνισα και στους συμπαίκτες μου πριν από το ματς, κάθε χρόνο πήγαινα Final 4, αλλά ήμουν το φαβορί, ήμουνα με την ομάδα του Ολυμπιακού, ήξερα ότι θα πάω στο Final 4 και ότι θα διεκδικήσω το τρόπαιο. Τώρα είναι η πιο γλυκιά πρόκριση, γιατί επετεύχθη με τον Νηρέα, μια ομάδα της Α2, είμαστε ιστορικά η πρώτη ομάδα από την Α2΄ που πηγαίνει σε ένα Final 4. Είμαστε απροπόνητοι, ανέτοιμοι, η μισή ομάδα προέρχεται από τραυματισμούς, μαζί με αυτούς και εγώ. Ποτέ όμως δεν ψάξανε για δικαιολογίες, δώσαμε και την ψυχή μας μέσα σήμερα, το είδαμε όλοι μας. Ένα κομμάτι στο ότι προκριθήκαμε σχετικά εύκολα οφείλεται και στον Πανιώνιο, ο οποίος τουλάχιστον από τα λεγόμενα του Γιάννη του Θωμάκου, που είχαμε μια κατ ιδίαν συζήτηση, ήταν πάρα πολύ κουρασμένος και από την προσπάθεια που κάνανε κόντρα στο Αργοστόλι και από το ταξίδι. Νομίζω λιγάκι μας υποτιμήσανε κιόλας και το λάθος το οποίο έκανε κατά την προσωπική του εκτίμηση είναι ότι έπεσαν στο ρυθμό μας, κοιτάξαμε να ελέγξαμε το παιχνίδι από την αρχή έως το τέλος, τα καταφέραμε. Το πρώτο 8λεπτο ήταν καθοριστικό, εμείς βάζαμε γκολ και παίζαμε πάρα πολύ αργά, ο Πανιώνιος δεν χρησιμοποίησε το όπλο του, που ήταν η κόντρα αντεπίθεση. Νομίζω αυτό έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του Νηρέα Λαμίας. Απόψε είναι μια μέρα, χαράς, γιορτής και πανηγυρισμών. Από αύριο όμως τα κεφάλια μέσα, σε δυο βδομάδες παίζουμε για την 1η φάση του πρωταθλήματος, όπου πρέπει να δείξουμε όχι ότι μόνο είμαστε το ακλόνητο φαβορί, αλλά ομάδα επιπέδου Α1΄, έστω και απροπόνητοι και να μην καθόμαστε να δίνουμε δικαιώματα στις υπόλοιπες διεκδικήτριες του 2ου εισιτηρίου για την άνοδο στην Α1΄. Από εκεί και πέρα έχουμε 40 ημέρες μπροστά μας, να δουλέψουμε για το Final 4 που θα γίνει μέσα στην πόλη μας. Αν τώρα στο Καρπενήσι, 1,5 ώρα μακριά από την πόλη μας και καθημερινή, δώσανε το παρών 350 άτομα πραγματικά περιμένω με μεγάλη περιέργεια τι θα γίνει σε αυτό το Final 4.»

Τα 8λεπτα
4-1, 2-1, 2-1, 0-3

Η διακύμανση του σκορ
Λύκαρης 0-1
Κοκκινάκης 1-1
Μονιούδης 2-1
Χατζής 3-1
Χατζηθεοδώρου 4-1
Χατζής 5-1
Γαβαλάς 5-2
Χατζηθεοδώρου 6-2
Μονιούδης 7-2
Αλβέρτης 7-3
Εμμανουηλίδης Ι. 8-3
Σάκιτς 8-4
Αλβέρτης  8-5
Καρακάσης 8-6

Συνθέσεις Ομάδων

Νηρέας Λαμίας (Κώστας Λούδης): Φλέγκας, Εμμανουηλίδης Β., Σαλπαδήμας, Κοκκινάκης 1, Χατζηθεοδώρου 2, Εμμανουηλίδης Ι. 1, Μονιούδης 2, Μαρούλης, Πασλής, Γκρεμήλας, Χατζής 2, Κωνσταντουδάκης, Πουλλής, Παπαδημητρίου, Παπαγρηγορίου

Πανιώνιος (Αλέκος Βάσσος): Τζωρτζάτος, Αναστασιάδης, Λύκαρης Λ. 1, Κουτσιαλής Χ., Θωμάκος, Τζαμαντάκης, Φούτρης, Σάκιτς 1, Αλβέρτης 2, Φωτίου, Αλεξάκης, Γαβαλάς Γ. 1, Γαρταγάνης, Καρακάσης 1, Κουκής

Διαιτητές: Μιχάλης Κουρέτας & Νίκος Μπουρδαμής
Αλυτάρχης: Γιώργος Κατσαρός











































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος