Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Οι κυπελλούχοι του 5ου ομίλου-Χωρίς ΑΠΟΚ και Φιλιππιάδα

Ξεχωριστές πορείες έχει κάνει τα τελευταία χρόνια στον θεσμό του κυπέλλου ερασιτεχνών ο ΑΠΟΚ. Έχει διακριθεί στον θεσμό και έχει εκπροσωπήσει επάξια τον νομό μας.
Το Βελούχι είχε την δυνατότητα να αγωνιστεί στον θεσμό για 18η φορά (Είχε κατακτήσει το κύπελλο Ευρυτανίας-Φθιώτιδας την σαιζόν 1984-1985, ενώ πέρυσι δεν διεξήχθη ο θεσμός) και είχε τα φόντα να προχωρήσει αρκετά στην διοργάνωση και να δοκιμάσει τις δυνάμεις του εκτός του νομού μας. Ωστόσο για διάφορους λόγους δεν δήλωσε συμμετοχή.
Η ΕΠΣ Ευρυτανίας έχει τοποθετηθεί στον 5ο όμιλο του κυπέλλου ερασιτεχνών μαζί με Αιτωλοακαρνανία, Βοιωτία, Φωκίδα, Άρτα και Πρέβεζα/Λευκάδα. Ο όμιλος είναι ο ίδιος τα τελευταία 7 χρόνια. Η 1η φάση του κυπέλλου ξεκινάει την Τετάρτη 10 Απριλίου, όπου θα διεξαχθούν 2 αναμετρήσεις για τον 5ο όμιλο.
Τελικώς ο ΑΠΟΚ μαζί με τον Εθνικό Φιλιππιάδα δεν θα αγωνιστούν στην διοργάνωση και ο 5ος όμιλος φέτος είναι λειψός, αφού θα αναμετρηθούν 5 κυπελλούχοι.
Στην Αιτωλοακαρνανία ο Αμβρακικός Λούρου έκανε τεράστια έκπληξη και επικράτησε 2-1 της Α.Ε. Μεσολογγίου και κατέκτησε το 1ο  κύπελλο της ιστορίας του. Το Λουτρό αγωνίζεται στην Β΄ κατηγορία (Βρίσκεται στην κορυφή του 3ου Ομίλου) και το Μεσολόγγι κατέκτησε το πρωτάθλημα του 5ου ομίλου της Δ΄ Εθνικής. Στην Άρτα η ιστορική Αναγέννηση έκανε την ανατροπή και στα τελευταία λεπτά επικράτησε του Σκουφά Κομποτίου με 2-1. Στην Βοιωτία ο Επαμεινώνδας Λεύκτρων αν και αγωνίζεται στην Α΄ κατηγορία Ευρυτανίας επικράτησε του περσινού πρωταθλητή της ΕΠΣΒ Παρνασσού Αράχωβας (7ος  Όμιλος Δ΄ Εθνικής)  με σκορ 2-1. Στην Πρέβεζα/Λευκάδα μετά από 120 λεπτά παιχνιδιού χωρίς γκολ ο Εθνικός Φιλιππιάδας κέρδισε στα πέναλτι με σκορ 5-4 τον Οδυσσέα Νυδρίου και σήκωσε το κύπελλο, παίρνοντας παράλληλα ρεβάνς για τον περσινό χαμένο τελικό από τους Λευκαδίτες. Τέλος στην Φωκίδα ο Ανδρούτσος Γραβιάς χρειάστηκε και την 30λεπτη παράσταση, για να λυγίσει την αντίσταση του πρωταθλητή της Α΄ Φωκίδας Αστέρα Ιτέας.

Αναλυτικά οι κυπελλούχοι του 6ου ομίλου:
ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας: Αμβρακικός Λουτρού
ΕΠΣ Άρτας: Αναγέννηση Άρτας
ΕΠΣ Βοιωτίας: Επαμεινώνδας Λεύκτρων
ΕΠΣ Ευρυτανίας: ΑΠΟΚ Βελούχι
ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας: Εθνικός Φιλιππιάδας
ΕΠΣ Φωκίδας: Ανδρούτσος Γραβιάς

Το πρόγραμμα της 1ης Φάσης (Τετάρτη 10/4)
Αναγέννηση Άρτας-Αμβρακικός Λουτρού
Επαμεινώνδας Λεύκτρων-Ανδρούτσος Γραβιάς

Τα στοιχεία των τελικών κυπέλλου

ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας

Αμβρακικός Λουτρού-Α.Ε. Μεσολογγίου 2-1


Γήπεδο Παναιτωλικού (Αγρίνιο) Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013
Γκολ: (30΄,66΄) Ζιγκήρης–(59΄) Καβαλάρης
Διαιτητής: Δημήτρης Γκιάφης (ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)

Συνθέσεις Ομάδων

Αμβρακικός Λουτρού (Θανάσης Ζαρζάνης): Στασινός, Πατσιαλός, Τσιλίκης(95΄ Καραούλης), Νεφρός, Μπεκατώρος, Νίκας, Ζίγκηρης Ν., Ζίγκηρης Γ., Βλάχος Αν.(83΄ Τσιλίκης Θ.), Γόγα, Βλάχος Θ.(89’ Ζούμπος)

Α.Ε. Μεσολογγίου (Σταμάτης Σαρρής): Ρόκκος, Παλιάτσας(46΄ Καντάνης), Μαντέλος, Καβαλάρης, Πελέκης, Δενδρινός, Ξευγένης, Μακρής(60΄Καρακίτσος), Πετσίνης(75΄ Πέντσας), Τσιούνης, Μπαλαούρας


Μικρά-Μικρά
* Τεράστια έκπληξη στον τελικό της Αιτωλοακαρνανίας. Το Λουτρό αγωνίζεται δυο κατηγορίες κάτω από την Α.Ε.Μ. Οι δυο ομάδες είναι πρωτοπόρες το Μεσολόγγι στην Δ΄ εθνική και το Λουτρό στον 3ο όμιλο της Β΄ ΕΠΣΝΑ.
* Το Λουτρό κατέκτησε το 1ο κύπελλο της ιστορίας του, καθώς στην προηγούμενη συμμετοχή του στον τελικό το 2003 είχε ηττηθεί με 1-0 από τον Παναιτωλικό.
*Για 4η συνεχή χρονιά συμμετείχε σε τελικό η Α.Ε.Μ. Έχει όμως κατακτήσει μόλις 1 κύπελλο τα τελευταία χρόνια. Νίκησε πέρυσι στον τελικό τον Ατρόμητο Αντιρρίου με 2-1.
* 6 τρόπαια ΕΠΣΑ έχει κατακτήσει η ΑΕΜ. Μάλιστα την σεζόν 2007-2008 είχε αντιμετωπίσει για το κύπελλο ερασιτεχνών τον ΑΠΟΚ. Η ομάδα της Ευρυτανίας νίκησε στο Καρπενήσι με 1-0 με σκόρερ τον Άκη Χαρβαλιά.
* Ο αγώνας ξεκίνησε στις 6.30 το απόγευμα, έγινε κάτω από το φως των προβολέων και παρουσία περίπου 1000 φιλάθλων.
* Ο Πρόεδρος του Παναιωτλικού κ. Κωστούλας παρέδωσε τα μετάλλια στους παίκτες της ΑΕΜ. Την απονομή στους νικητές έκανε ο Πρόεδρος της ΕΠΣΝΑ κ. Παπαχρήστος.
* Παρατηρητής διαιτησίας του τελικού ήταν ο παλιός διαιτητής Βασίλης Τεροβίτσας. Χρέη 4ου βοηθού εκτέλεσε ο Βαγγέλης Τσιρώνης, ενώ βοηθοί ήταν οι Σπυριδόπουλος και Τσίκνας.



ΕΠΣ Άρτας

Αναγέννηση Άρτας-Σκουφάς Κομποτίου 2-1


Γήπεδο ΕΠΣ Άρτας (Κεραμάτες) Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013
Γκολ: (81΄) Σιδηρόπουλος, (91΄) Χρηστογιάννης-(17΄) Γείτονας,
Αποβολή: (86΄) Παπακίτσος
Διαιτητής: Γιάννης Σταματελόπουλος (ΣΔΠ Άρτας)


Συνθέσεις Ομάδων

Αναγέννηση Άρτας (Μάκης Ντόβας): Βάνας, Χρηστογιάννης, Ευταξίας, Αβραμίδης, Παπαρούνης, Τρούλλης (63΄ Παπακίτσος), Τάσσος, Νικοπολίδης, Σιδηρόπουλος (93΄ Νικολαΐδης Θ.), Σταμούλης (76΄ Μανώλης), Σιαπέρας

Σκουφάς Κομποτίου (Λάκης Ρίζος): Μαλιγιάννης, Παπαγιάννης, Βασίλας, Μπαλάφας, Μπαλάτσας, Μπάφας, Κυριάκης, Γούλας, Καλπακούλας (λ.τρ. 69΄ Κολιούλης), Γείτονας (80΄ Σφήκας), Τσίρος

Μικρά-Μικρά
* Την ανατροπή έκανε στα τελευταία λεπτά του αγώνα η Αναγέννηση Άρτας.
* Το 7ο κύπελλο της ιστορίας της κατέκτησε η Αναγέννηση.
* Τι περισσότερες κατακτήσεις του θεσμού έχουν οι δυο ομάδες. Σκουφάς και Αναγέννηση έχουν σηκώσει 7 φορές το τρόπαιο στην Άρτα.
* Οι δυο ομάδες αγωνίζονται στο τοπικό Άρτας, η Αναγέννηση βρίσκεται στην κορυφή και ο Σκουφάς στην 3η θέση. Οι ομάδες της Δ΄ Εθνικής του νομού δεν κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό.
* Γνώριμος αντίπαλος του ΑΠΟΚ στο κύπελλο ερασιτεχνών είναι ο Σκουφάς Κομποτίου. Οι ομάδες έχουν αγωνιστεί 3 φορές τα τελευταία χρόνια στον θεσμό. Ο ΑΠΟΚ μετράει δυο προκρίσεις στο Καρπενήσι και ο Σκουφάς μια στην έδρα του.
* Με άσπρες φανέλες, οι οποίες έγραφαν πάνω το «Πάνο… κράτα γερά!» εμφανίστηκαν οι παίκτες του Σκουφά Κομποτίου στην έναρξη του Τελικού Κυπέλλου. Οι φανέλες ήταν αφιερωμένες στον μικρό Παναγιώτη Μπούρα, ο οποίος δίνει τη δική του μάχη.
* Ο φετινός θεσμός του Κυπέλλου ήταν αφιερωμένος στον Λάζαρο Ζαρκαδούλα, το νεαρό ποδοσφαιριστή της Θύελλας Πολύδροσου, ο οποίος πριν από περίπου ένα χρόνο έφυγε σε πολύ μικρή ηλικία από την ζωή. Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Άρτας στο ημίχρονο του τελικού έκανε απονομή τιμητικής πλακέτας στην οικογένεια του Λάζαρου.




ΕΠΣ Βοιωτίας

Επαμεινώνδας Λεύκτρων-Παρνασσός Αράχωβας 2-1


Γήπεδο ΕΠΣ Βοιωτίας Άγιου Σπυρίδωνα (Ορχομενός) Κυριακή 10 Μαρτίου 2013
Γκολ: (27΄)Τζίκας, (77΄)Κουτσοδήμος–(85΄) Παπαχαραλάμπους
Δοκάρι: (14΄)Μίχας
Διαιτητής: Θεοφάνης Φλώτσιος (ΣΔΠ Βοιωτίας)


Συνθέσεις Ομάδων

Επαμεινώνδας Λεύκτρων (Γιάννης Λάμπρου): Αναστασίου, Κοττώρος(63΄ Βυλλιώτης), Τσακανίκας, Παπαναστασίου, Λάμπρου Φ.(78΄ Μακρυπούλιας), Παππάς, Ρόκας Κ., Κόκκαλης, Τζίκας(89΄ Παναγιώτου), Λάμπρου Ι., Κουτσοδήμος

Παρνασσός Αράχωβας (Γιάννης Πούλος): Δημητράς, Αλαφογιάννης(81΄ Γκαλαμέλος Λ.), Παπαχαραλάμπους, Καβρούζος, Μπαρκόσης, Διβόλης(46΄ Μαρτιναίος), Μίχας, Γκαλαμέλος Κ., Καλλέργης, Καρακατσάνης, Πουλλούκι(46΄ Καράι)


Μικρά-Μικρά
* Πριν τον τελικό τιμήθηκε από το Δ.Σ.  για την προσφορά του στην ομάδα της Αράχωβας ο πρώην προπονητής της ομάδας Νίκος Γεωργακόπουλος. Ο κ. Γεωργακόπουλος οδήγησε πέρυσι τον Παρνασσό στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Βοιωτίας και αρκετό διάστημα καθοδήγησε την ομάδα στον 7ο όμιλο του Περιφερειακού Πρωταθλήματος.
* Διαιτητής του τελικού ήταν ο Ευρυτανικής καταγωγής ρέφερι Θεοφάνης Φλώτσιος.
* Αλλαγή πέρασε στο 89ο λεπτό ο Ευρυτάνας ποδοσφαιριστής των Λεύκτρων Πάνος Παναγιώτου.
* Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας και μέλος της ΕΠΟ Βαγγέλης Τοπολιάτης.
*Το 5ο κύπελλο της ιστορίας του κατέκτησε ο Επαμεινώνδας. Έχει κατακτήσει το κύπελλο τις χρονιές (1997,1998,1999,2003). Ενώ ήταν φιναλίστ τις χρονιές (2007,2012).
* Ο Επαμεινώνδας είχε ηττηθεί πέρυσι με 2-0 από τα Άσπρα Σπίτια στον τελικό κυπέλλου.
* Ο Παρνασσός αγωνίστηκε μετά το 2004 για 2η φορά σε τελικό κυπέλλου. Δεν έχει κατακτήσει κανένα κύπελλο.
* Μια κατηγορία χωρίζει τις ομάδες. Η Αράχωβα αγωνίζεται στην Δ΄ Εθνική και τα Λεύκτρα στο Α΄ τοπικό.
* Τα Λεύκτρα έχουν αγωνιστεί στην Δ΄ εθνική αντίπαλοι με τον ΑΠΟΚ. Τελευταία αναμέτρηση των δυο ομάδων ήταν περίοδο 2002-2003, όπου ο Επαμεινώνδας νίκησε στην έδρας του με 1-0, ενώ το παιχνίδι στο Καρπενήσι ήρθε ισόπαλο με 2-2.


ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας

Εθνικός Φιλιππιάδας-Οδυσσέας Νυδρίου 0-0 (5-4 στα πέναλτι)


Γήπεδο Ζαλόγγου Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013
Γκολ: -
Δοκάρι: (23΄) Βουλωμένος
Διαιτητής: Γιώργος Ρούσσος (ΣΔΠ Πρέβεζας)

Συνθέσεις Ομάδων

Εθνικός Φιλιππιάδας (Γιώργος Γιάννος): Μπαντής, Μούτας, Θεοδώρου (116΄ Παρράς), Κοντογεώργος, Πάνος, Λέντζος, Γιάτσε, Κόλλινς, Κολιάκης, Μπούρμπος (110΄ Ρούμπος), Νικολάου (56΄ Τσακανίκας).

Οδυσσέας Νυδρίου (Τάκης Κονιδάρης): Τζίμας, Μακρής, Θεοδωρίδης, Φλούδας (93΄ Ξένος), Παϊκόπουλος, Κωστακιώτης, Καλογέρης, Παπακωνσταντίνου, Βουλωμένος, Κονιδάρης, Δημεσπύρα (75΄ Στράτος)


Μικρά-Μικρά
* Οι ομάδες είχαν αναμετρηθεί και στον περσινό κυπέλλου, με το Νυδρί να επικρατεί τότε με 1-0.
* Στα πέναλτι κρίθηκε ο τελικός του κυπέλλου Πρέβεζας/Λευκάδας. Ο Εθνικός ευστόχησε και στα 5 πέναλτι και στο κρίσιμο 5ο πέναλτι ο Παπακωνσταντίνου από Νυδρί νικήθηκε από τον Μπαντή του Εθνικού.
* Το 4ο κύπελλο της ιστορίας του κατέκτησε ο Εθνικός. Το Νυδρί έχει κατακτήσει 3 φορές το κύπελλο Πρέβεζας/Λευκάδας.
* Οι δυο ομάδες αγωνίζονται στον 5ο όμιλο της Δ΄ Εθνικής. Ο Εθνικός παρέμεινε στην κατηγορία και το Νυδρί Λευκάδας υποβιβάστηκε.
* Αλλαγή στην παράταση μπήκε ο Νεοκλής Ξένος του Οδυσσέα, ο οποίος είχε έρθει κοντά σε συμφωνία με τον ΑΠΟΚ το 2009.
* Δεν δήλωσε συμμετοχή στην 2η φάση του κυπέλλου ο Εθνικός Φιλιππιάδας, ο οποίος αγωνίστηκε στο περιφερειακό πρωτάθλημα και στον 5ο όμιλο.
* Αν και η Φιλιππιάδα βρίσκεται δίπλα στην Άρτα ανήκει διοικητικά και ποδοσφαιρικά στην Πρέβεζα.

ΕΠΣ Φωκίδας

Ανδρούτσος Γραβιάς-Αστέρας Ιτέας 3-1(1-1 Κανονική Διάρκεια)


Γήπεδο ΕΠΣ Φωκίδας (Άμφισσα) Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013
Γκολ: (74΄,102΄,105΄) Χριστοδούλου–(50΄) Κουρέλης
Δοκάρια: (52΄) Δελής 2 φορές
Διαιτητής: Νίκος Καραπλής (ΣΔΠ Φωκίδας)


Συνθέσεις Ομάδων

Ανδρούτσος Γραβιάς (Λίβας): Κοκονδίνης, Σκόρδας, Ντζαβίδας, Σταμούλης, Ηλ. Ταμάμης, Αναγνώστου (106΄ Κάπος), Παπαευθυμίου (55΄ Κουρλός), Λέση (71΄ Σαγάνης), Μπουγιώτας, Καρδαράς, Χριστοδούλου

Αστέρας Ιτέας (Λύτρας): Αλεξανδρής, Μαυροφρύδης (87΄ Γ.Δελής), Τολκούτσης (27΄ Μπασανος), Τσακιρης, Ι.Δελής, Χούσα, Κουβέλης, Κουρελής(72΄ Πέτσας), Καστανόπουλος, Βάσος, Χαρδαλούπας

Μικρά-Μικρά
* Με κορυφαίο τον Χρήστο Χριστοδούλου η Γραβιά έκανε την ανατροπή και κατέκτησε το κύπελλο.
* Το 3ο κύπελλο της ιστορίας του κατέκτησε ο Ανδρούτσος Γραβιάς. Οι προηγούμενες κατακτήσεις ήταν το 2005 και το 2006.
* 10 κύπελλα Φωκίδας έχει κατακτήσει η Ιτέα. Ενώ μόλις 7 ομάδες έχουν κατακτήσει κύπελλο στην Φωκίδα. Τα περισσότερα κύπελλα τα έχει ο Φωκικός, έχοντας 11 συνολικά
* Ο Ευρυτάνας Δημήτρης Κουρλός κατακτά κύπελλο για 3η συνεχή χρονιά με διαφορετική ομάδα. Στέφθηκε κυπελλούχος το 2011 με τον Απεραντιακό και το 2012 με τον ΑΠΟΚ, ενώ έχει πανηγυρίσει το κύπελλο και με την Ιτέα το 2009.
* Ο τελικός ξεκίνησε στις 5.30 το απόγευμα και διεξήχθη στο ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Φωκίδας στην Άμφισσα. Έγινε μεγάλο διάστημα υπό το φως των προβολέων, δίνοντας άλλη αίγλη στην αναμέτρηση.
* Τον καλύτερο της παίκτη έχασε στο 72ο λεπτό λόγω τραυματισμού η Ιτέα. Πρόκειται για τον μέσο Ανδρέα Κουρελή. Μέχρι εκείνο το σημείο προηγούνταν και είχε διπλό δοκάρι με τον Δελή.
* Ο Αστέρας κατέκτησε το πρωτάθλημα της Φωκίδας εύκολα και θα αγωνιστεί στα μπαράζ ανόδου για την Γ΄ Εθνική.
* Ρεβάνς για τον τελικό του 2007 πήρε ο Ανδρούτσος, όπου τότε είχε ηττηθεί στον τελικό με 2-0 από τον Αστέρα.
* Παρότι τις ομάδες χωρίζει μια κατηγορία η Ιτέα κοίταξε τον αντίπαλο στα ίσα και έδειξε ότι διαθέτει ένα ισχυρό σύνολο.