Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Κεράσοβο-ΑΕΚ 3-1

Με το δεξί άρχισε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας το Κεράσοβο. Καλύτερο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα επικράτησε της ΑΕΚ με 3-1.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου στο γήπεδο Κερασοχωρίου και άρχισε στις 5 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής της Β΄ ΕΠΣΕ και περίπου 50 φίλοι του ποδοσφαίρου το παρακολούθησαν. Πρόκειται για δυο ομάδες με πολυετή παρουσία στην πρώτη κατηγορία του νομού.
Το ανασυνταγμένο Κεράσοβο χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση ήταν ανώτερο από τον αντίπαλο του και έφτασε στην πρώτη νίκη του στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Πάνου Βλάχου κατάφερε στο τελευταίο 10λεπτο του πρώτου 45λεπτου να σκοράρει δυο φορές και να βάλει τις βάσεις για την επικράτηση.
Η ΑΕΚ ήταν κακή στο πρώτο ημίχρονο, όπου έπαιξε με παίχτη λιγότερο, όμως στην επανάληψη κατέβαλλε σημαντική προσπάθεια, μείωσε το σκορ και πλησίασε κοντά στην ισοφάριση. Οι φιλοξενούμενοι του Γιάννη Λαμπράκη δεν είχαν καμία αλλαγή στην διάθεση τους.
Οι γηπεδούχοι ταξιδεύουν την επόμενη Κυριακή (21-4) στο Ραπτόπουλο, για να αντιμετωπίσουν στο ντέρμπι κορυφής την τοπική Δόξα. Οι Καρπενησιώτες θα αγωνιστούν με το Κρίκελλο ως γηπεδούχοι στο Καρπενήσι.

Φίλαθλοι στην εξέδρα


Περίπου 50 φίλοι του ποδοσφαίρου από την Δυτική Ευρυτανία παρακολούθησαν το παιχνίδι. Μεταξύ αυτών ήταν ο πρόεδρος του Κερασόβου Νίκος Μπαλωμένος (Φωτογραφία), ο γενικός γραμματέας της ομάδας Γιώργος Τρίκας, ο πρόεδρος της Κρέντης Χρυσόστομος Μάκκας και ο αντιπρόεδρος της Φραγκίστας Χρήστος Γαλανός.


Καθοδηγητές Βλάχος & Λαμπράκης

 












Ο 30χρονος ανασταλτικός μέσος Πάνος Βλάχος εξακολουθεί να έχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον ρόλο προπονητή-παίχτη στο Κεράσοβο. Προπονητής της ΑΕΚ είναι ο 44χρονος Γιάννης Λαμπράκης , ο οποίος διατέλεσε εκ των ιδρυτών και πρώτος πρόεδρος του Αστέρα Αγίας Τριάδας, ενώ υπήρξε και παράγοντας του Βελουχίου.


Στο Β΄ τοπικό ξανά
Το Κεράσοβο αγωνίστηκε μετά από 10 ολόκληρα χρόνια σε παιχνίδι της Β΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Από το 2003 και ύστερα συμμετείχε ανελλιπώς στο Α΄ τοπικό. Αντίθετα η ΑΕΚ είχε αγωνιστεί και πριν δυο χρόνια στο πρωτάθλημα, ενώ πέρυσι δεν δήλωσε συμμετοχή.


Οι γηραιότεροι της Ευρυτανίας














Ο ακούραστος Χρήστος Καλαμπάκας των γηπεδούχων είναι γεννημένος το 1963 και πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή με το Κεράσοβο, στο οποίο αγωνίστηκε ξανά από το 1993 έως το 1997. Από πλευράς ΑΕΚ ο κατά ένα έτος μικρότερος Αντρέας Παπαροιδάμης έδωσε σημαντικές μάχης στο κέντρο της άμυνας των φιλοξενούμενων.

«Έσπασε» την παράδοση
Ο δικέφαλος είχε 4 συνεχόμενες επικρατήσεις μέσα στο Κερασοχώρι για το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΕ, αλλά τελικά η πέμπτη αποδείχτηκε «φαρμακερή» για αυτόν.

Γκολκίπερ ο Μάκης Τρίκας


Την εστία του Κερασόβου υπερασπίστηκε ο αμυντικός Μάκης Τρίκας. Ο αδερφός του Νίκος, που είναι ο βασικός γκολκίπερ του συλλόγου απουσίαζε.

Ντεμπούταραν 4

 












Τέσσερις ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων πραγματοποίησαν την πρώτη τους εμφάνιση με τα χρώμα των νικητών. Πρόκειται για τον 31χρονο αμυντικό Βασίλη Ζαροβασίλη, που αποκτήθηκε τον Ιανουάριο από τον Άγιο Προκόπιο, τον 50χρονο Χρήστο Καλαμπάκα, που μεταγράφηκε από την Κρέντη, τον 18χρονο Παύλο Σβερώνη, ο οποίος έκανε την πρώτη του εγγραφή τον Φεβρουάριο και τον 15χρονο δεξιό χαφ Δημήτρη Μπανιά, ο οποίος είχε αποκτηθεί το 2011 από τον Αίολο.

Σέντερ φορ ο Στέλιος


Στην κορυφή της επίθεσης της ΑΕΚ ξεκίνησε ο Στέλιος Σώμαλης. Ο 37χρονος είναι παράγοντας του Βελουχίου και συμμετείχε σε όλο το παιχνίδι. Έχει περάσει από τον χώρο της διαιτησίας, έχοντας επίσης διατελέσει και φροντιστής του ΑΠΟΚ και της Μυρίκης.


Πρώτες εμφανίσεις στην ΑΕΚ


Τρεις ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έβγαλαν το πρώτο τους δελτίο στους φιλοξενούμενους έκαναν ντεμπούτο. Είναι ο 23χρονος κεντρικος αμυντικός Μάκης Νιαβής, ο 24χρονος δεξιός μπακ Σπύρος Καραγιάννης και ο 25χρονος αριστερός οπισθοφύλακας Γιώργος Γιαννόπουλος. Την πρώτη τους εμφάνιση έκαναν και τα αποκτήματα του Ιανουαρίου Χρήστος Παρούτσας και Δημήτρης Τσέκας.

Παράγοντας-πορτιέρο


Ο στυλοβάτης της ομάδας των Αγίων Ευρυτάνων και γενικός γραμματέας του συλλόγου Ηλίας Μπακόλας αγωνίστηκε κάτω από την εστία του δικεφάλου σε αυτό το ματς.

Α΄ Μέρος

Καλύτεροι οι γηπεδούχοι-Χωρίς ευκαιρίες η ΑΕΚ
Το Κεράσοβο ήταν ανώτερο και πατούσε καλύτερα στο γήπεδο. Προηγήθηκε με 2-0, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν στο πρώτο 45λεπτο να δημιουργήσουν κάτι καλό. Το πρώτο μέρος ήταν κακό και αξίζει να αναφερθεί πως το διάστημα 4΄-30΄ δεν υπήρχε κάποια αξιόλογη φάση.

Με 10 η ΑΕΚ
Ο δικέφαλος παρατάχτηκε με σύνθεση ανάγκης. Άρχισε το παιχνίδι με 10 ποδοσφαιριστές, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως στο φύλλο αγώνος είχαν δηλωθεί 18 άτομα.


Διπλή ευκαιρία του Λαππα


Κοντά στο προβάδισμα έφτασε πριν την συμπλήρωση του 5λεπτου το Κερασοχώρι με τον έμπειρο κεντρικό αμυντικό Γιάννη Λάππα να μην καταφέρνει να σκοράρει.

Είσοδος Δ. Τσέκα


Από το 15΄ και ύστερα η ομάδα των Αγίων Ευρυτάνων αγωνίστηκε με 11 ποδοσφαιριστές, καθώς κατέφτασε στο γήπεδο και πέρασε κατευθείαν ο μεσοεπιθετικός Δημήτρης Τσέκας.


Δυνατό μαρκάρισμα


Στο 21΄ ο Χρήστος Ρίζος (Φωτογραφία) τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο παίξιμο πάνω στον Βασίλη Κολόκα, ο οποίος έμεινε στο έδαφος για λίγα λεπτά, σφαδάζοντας από τους πόνους.


Ιδανικό ντεμπούτο Σβερώνη


Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 34΄. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Δημήτρη Μπανιά, ένας άλλος ποδοσφαιριστής κάτω των 20 ετών του Κερασόβου, ο Παύλος Σβερώνης άνοιξε το σκορ, εκμεταλλευόμενος λάθος της αντίπαλης άμυνας. Ο νεαρός φορ έκανε ντεμπούτο με γκολ.



Διπλασιασμός με Ανδρεάκη


Ακλόνητο φαβορί για την νίκη έγινε το Κερασοχώρι στο 43΄, καθώς προηγήθηκε με 2-0. Ο Χρήστος Καλαμπάκας τροφοδότησε εξαιρετικά τον Ανδρέα Ανδρέακη και ο 17χρονος χρίστηκε σκόρερ. 




Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Μακρινό γέμισμα του Λάππα έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ ο Μπακόλας. Ο Καλαμπάκας εκτέλεσε από αριστερά, ο Λάππας έκανε την προβολή στο δεύτερο δοκάρι, που έφυγε πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
30΄: Χτύπημα φάουλ του Ρίζου από μακριά, κεφαλιά του Βλάχου κατέληξε έξω από το δεξί δοκάρι της ΑΕΚ.
34΄: Ο Μπανιάς εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, μετά από τραγικό λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων στο πρώτο δοκάρι, ο Σβερώνης από κοντά με σουτ στο άδειο τέρμα διαμόρφωσε το 1-0.
37΄: Σουτ του Καλαμπάκα εκτός περιοχής κατέληξε έξω από το αριστερό δοκάρι του Μπακόλα.
41΄: Σέντρα του Βλάχου από αριστερά, πλασέ του Σβερώνη πάνω στην κίνηση πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι της ΑΕΚ.
43΄: Ο Καλαμπάκας, αφού συνδυάστηκε με τον Σβερώνη έβγαλε ωραία μπαλιά στον Ανδρεάκη, ο οποίος μέσα από την περιοχή και αριστερά πλάσαρε στην απέναντι γωνία τον Μπακόλα (2-0).

Β΄ Μέρος

Ανεβασμένος ο δικέφαλος-Η νίκη στο Κεράσοβο
Πολύ καλύτερη παρουσία είχε στην επανάληψη η ομάδα της ΑΕΚ, η οποία μείωσε και έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει. Τελικά το Κεράσοβο με γκολ λίγο πριν το φινάλε έφτασε στο 3-1.

Με απευθείας φάουλ του Κολόκα


Μόλις στο 2ο λεπτό της επανάληψης η ΑΕΚ μείωσε σε 2-1. Ο «σπεσιαλίστας» Βασίλης Κολόκας, επονομαζόμενος και ως «Βιάλι» σκόραρε με απευθείας φάουλ. Κατά το παρελθόν ο 36χρονος έχει αγωνιστεί στον Αιολο και στον Εύρυτο Λαγκαδιάς.



Συνέχιζε τραυματίας


Για 35 λεπτά περίπου ο Αντώνης Τσέκας των «μπλε» έπαιξε τραυματίας, καθώς δεν υπήρχε ποδοσφαιριστής στον πάγκο να τον αντικαταστήσει.


Απομακρύνθηκαν από τον πάγκο
Ο αρχιδιαιτητής Γιώργος Παπαδήμος ήταν παρατηρητής αγώνα και απομάκρυνε από τον πάγκο των φιλοξενούμενων τρία άτομα και συγκεκριμένα τον Στέφανο Κοράκη, Ηλία Ζούγρη και Στέλιο Αποστολίδη. Οι δυο πρώτοι αγωνίζονται στην Παλαιοκατούνα και ο τρίτος στον Άγιο Προκόπιο. Παρακολούθησαν το υπόλοιπο του παιχνιδιού από την κερκίδα.


Ζήτησαν πέναλτι
Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν στο 81΄ για πέναλτι, όταν ο Χρήστος Παρούτσας έπεσε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Διονύση Διώτη.


Μοναδική ευκαιρία Παρούτσα


Την ευκαιρία του αγώνα έχασε στο 82΄ η ΑΕΚ, όταν τα δυο αποκτήματα της συνδυάστηκαν, ο Δημήτρης Τσέκας σέντραρε και ο Χρήστος Παρούτσας πλάσαρε μόλις άουτ.


«Καθάρισε» τον αγώνα ο Βλάχος


Με γκολ-κεφαλιά του Πάνου Βλάχου 5 λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90΄ το Κεράσοβο έφτασε στο 3-1. Την ασίστ έκανε ξανά ο εξαιρετικός Χρήστος Καλαμπάκας.


Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Κολόκας εκτέλεσε φάουλ από μακρινή απόσταση και κεντρικά, ο Τρίκας δεν κατάφερε να διώξει και η μπάλα κατέληξε χαμηλά στην δεξιά του γωνία (2-1).
49΄: Μακρινό σουτ του Παπαροιδάμη απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ ο πορτιέρο των γηπεδούχων.
52΄: Ο Βλάχος έκλεψε από τον Σώμαλη και σούταρε εκτός περιοχής, για να μπλοκάρει ο Μπακόλας.
63΄: Σουτ του Ρίζου έξω από την περιοχή και δεξιά έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
70΄: Ο Ανδρέακης πάσαρε στον Καλαμπάκα, το σουτ του οποίου μέσα από την περιοχή και δεξιά μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Μπακόλας.
71΄: Χτύπημα φάουλ του Βλάχου κατέληξε ελάχιστα πάνω από το τέρμα της ΑΕΚ.
82΄: Ο Τσέκας Δ. έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Παρούτσας σούταρε εξ επαφής μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Τρίκα.
85΄: Ο Καλαμπάκας εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο και δεξιά, ο Βλάχος από το ύψος του πέναλτι περίπου έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα  βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Μπακόλα και κατέληξε στα δίχτυα (3-1).
88΄: Μετά από σέντρα του Καλαμπάκα από αριστερά, ο Παπαροιδάμης παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ από το δεξί δοκάρι της ΑΕΚ.

Διακριθέντες
Κεράσοβο: Καλαμπάκας, Βλάχος, Σβερώνης
ΑΕΚ: Κολόκας, Παπαροιδάμης

Συνθέσεις Ομάδων

Κεράσοβο (Πάνος Βλάχος): Τρίκας Σ., Μούτσελος(86΄ Νικόπουλος), Κοσμάς Χ., Λάππας, Ζαροβασίλης, Ρίζος, Μπανιάς(67΄ Κοσμάς Σ.), Ανδρεάκης(78΄ Διώτης), Σβερώνης, Βλάχος Π., Καλαμπάκας

ΑΕΚ (Γιάννης Λαμπράκης): Μπακόλας, Γιαννόπουλος, Καραγιάννης, Νιαβής, Παπαροιδάμης, Σώμαλης, Παρούτσας, Λαμπαδάρης, Τσέκας Δ., Κολόκας, Τσέκας Α.

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)


























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος