Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Προπαίδες: ΕΠΣ Φωκίδας-ΕΠΣ Ευρυτανίας 3-1

Η Φωκίδα κατάφερε να ζευγαρώσει τις νίκες στους προπαίδες της χάρης το δυναμικό ξεκίνημα, που έκανε και να επικρατήσει της Ευρυτανίας με σκορ 3-1. Οι νεαροί Ευρυτάνες κέρδισαν τις εντυπώσεις με την μαχητικότητα τους στο δεύτερο ημίχρονο.
Το παιχνίδι έγινε την Κυριακή 14/4 στο γήπεδο της ΕΠΣ Φωκίδας στην Άμφισσα και άρχισε στις 12 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μικτών ομάδων στην κατηγορία προπαίδων για τον 6ο όμιλο. Ελάχιστοι φίλαθλοι, οι οποία στην πλειοψηφία τους ήταν γονείς είδαν τα μελλοντικά αστέρια του ποδοσφαίρου.
Οι γηπεδούχοι των Καρλιαύτη-Μαρκοδήμου ξεκίνησαν πολύ δυνατά στο ματς και μέσα σε δυο λεπτά προηγήθηκαν, πριν την συμπλήρωση του 10λεπτου με 2-0 και είχαν δοκάρι και στην συνέχεια με τον Πολίτη. Η Φωκίδα είχε αρκετά καλή απόδοση στο πρώτο μέρος και πίεσε αρκετά στην Ευρυτανία. Στο δεύτερο 30λεπτο συνέχισε να πιέζει, όμως η ΕΠΣΕ μείωσε σε 2-1 με τους γηπεδούχους να σκοράρουν για 3η φορά. Τα γκολ πέτυχαν οι: Παναγιώτης Φουσέκης, Δημήτρης Χαϊδόγιαννος και Γιώργος Παγώνης.
Η ΕΠΣΕ του Δημήτρη Αντωνίου κέρδισε τις εντυπώσεις με την υπομονή και το πείσμα της. Παρά το κάκιστο ξεκίνημα και τα δυο τραγικά λάθη στην άμυνα της στα πρώτα λεπτά ανέβηκε στο δεύτερο μέρος και μπήκε ξανά στο παιχνίδι. Ο φορ Γιώργος Σερπάνος ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι και έβαλε την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι. Παράλληλα ο Σερπάνος έχασε και νέα ευκαιρία πριν το τέλος για το 3-2, έχοντας πάρει πολλές βοήθειες από τον βελτιωμένο Μπομποτσιάρη.
Την τελευταία (3η) αγωνιστική στις 28/4 η Ευρυτανία υποδέχεται στο Καρπενήσι στο ντέρμπι ουραγών την γειτονική Φθιώτιδα και η Φωκίδα στην Άμφισσα στο ντέρμπι κορυφής την Βοιωτία. Η Φωκίδα ζευγάρωσε τις νίκες της και έχει πλέον 6 βαθμούς και η Ευρυτανία παραμένει χωρίς πόντο.

Λιγοστοί φίλαθλοι
Γύρω στα 50 άτομα παρακολούθησαν το ματς στην Άμφισσα, το οποίο ήταν το πρώτο εντός έδρας της Φωκίδας. Ο καιρός ήταν καλός με την θερμοκρασία γύρω στους 25 βαθμούς. Σχεδόν όλοι οι θεατές ήταν γονείς ή συγγενείς των ποδοσφαιριστών.


Με γονείς στην Άμφισσα
Η αποστολή της Ευρυτανίας αποτελούνταν και από αρκετούς γονείς, οι οποίοι συνόδεψαν τα παιδιά τους και παρακολούθησαν το παιχνίδι. 



Θέμα συζήτησης στην Φωκίδα(!)
Τα τελευταία γεγονότα με τις ενστάσεις αποτέλεσαν θέμα συζήτησης ακόμη και στην Άμφισσα. Οι παράγοντες της ΕΠΣ Φωκίδας, καθώς και οι διαιτητές ήταν ενημερωμένοι για τις τελευταίες τραγικές εξελίξεις, που συμβαίνουν στο τοπικό μας ποδόσφαιρο.

Οι παρουσίες της ΕΠΣΦ
Αρκετά μέλη της ΕΠΣ Φωκίδας παρακολούθησαν την αναμέτρηση, δείχνοντας έμπρακτως το ενδιαφέρον τους για τους μελλοντικούς ποδοσφαιριστές. Παρών ήταν ο γενικός γραμματέας Διονύσης Παπαδόπουλος, ο Παναγιώτης Παύλου και ο Ευθύμιος Γκούσαρης.


Συνοδεία Βονόρτα-Αντωνίου
Την αποστολή της Ευρυτανίας εκτός από τους γονείς συνόδεψε ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣΕ Διονύσης Βονόρτας και ο προπονητής Δημήτρης Αντωνίου.

Παίζουν την πρωτιά
Την 3η αγωνιστική Φωκίδα και Βοιωτία «κοντράρονται» στην Άμφισσα με στόχο την κατάκτηση της 1ης θέσης και του κυπέλλου στο μίνι πρωτάθλημα του 6ου ομίλου.

Νίκη με ίδιο σκορ
Η ομάδα των Καραλιαύτη-Μαρκοδήμου κέρδισε ξανά με το ίδιο σκορ. Είχε επικρατήσει μέσα στο Φραντζή της Φθιώτιδας με 3-1.

Βήματα ανοδικά
Το ποδόσφαιρο της Φωκίδας όσον αφορά τα τμήματα υποδομής τα τελευταία 2 χρόνια κάνει σημαντικά βήματα ανόδου. Όλα αυτά σίγουρα δεν είναι τυχαία, οφείλονται στην προσπάθεια των δυο ενωσιακών προπονητών και της διεξαγωγής παιδικού πρωταθλήματος με 7 ομάδες. Η ΕΠΣ Φωκίδας έχει και αυτή λίγα σωματεία, όπως η Ευρυτανία, ωστόσο έχει δώσει βάση στο μέλλον του ποδοσφαίρου και στις μικρές ηλικίες. Τα αποτελέσματα δικαιώνουν της ΕΠΣΦ.

Τεχνικό δίδυμο














Τους γηπεδούχους καθοδήγησαν από τον πάγκο ο Γιάννης Μαρκοδήμος και ο Γιάννης Καραλιαύτης. Οι δυο προπονητές κοούτσαραν και τις ομάδες παίδων και νέων της ΕΠΣ Φωκίδας.


Ντέρμπι ουραγών
Χωρίς νίκη παραμένουν Ευρυτανία και Φθιώτιδα, οι οποίες θα αγωνιστούν στο Καρπενήσι στις 28 Απρίλη. Οι Ευρυτάνες έχουν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρίες να αποσπάσουν βαθμό ή βαθμούς απέναντι σε μια ομάδα, που παρουσιάζεται απρόσμενα αρκετά αδύναμη μέχρι στιγμής.

Στάση στο Χάνι της Γραβιάς
Κατά την επιστροφή από την Άμφισσα η αποστολή της Ευρυτανίας σταμάτησε στο Χάνι της Γραβιάς, όπου ξεναγήθηκαν οι μικροί ποδοσφαιριστές. Στις  8 Μαΐου του 1821 είχε πραγματοποιηθεί η ιστορική μάχη, όπου  ο Οδυσσέας Ανδρούτσος με 120 άνδρες νίκησε την στρατιά του Ομέρ Βρυώνη. Στο Χάνι είχε κάνει στάση και η αποστολή των νέων και των παίδων, αφού οι ενωσιακοί προπονητές επιδιώκουν να συνδυάσουν το ποδόσφαιρο και με μια εκπαιδευτική εκδρομή.




Στα χνάρια του πατέρα


Ο 12χρονος Γιώργος Σερπάνος βαδίζει στα χνάρια του πατέρα του Δημήτρη. Ο Σέρ Junior σκόραρε για 2ο συνεχόμενο ματς και έχει όλα τα φόντα να αναδειχτεί σε ένα από τα μελλοντικά ταλέντα της Ευρυτανίας. Δείχνει ότι έχει το γκολ, όπως και ο πατέρας του. Ο Δημήτρης Σερπάνος αν και στα 41 του δεν έχει ξεχάσει το σκοράρισμα και πέτυχε με την Φραγκίστα καθοριστικά γκολ (5 συνολικά φέτος).

Θετικός ο Μπομποτσιάρης


Ο μέσος Σεραφείμ Μπομποτσιάρης ήταν αρκετά βελτιωμένος στο παιχνίδι και ξεχώρισε με την απόδοση του. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής της Ακαδημίας κέρδισε το πέναλτι, που μείωσε η Ευρυτανία.

Έμπειρη 3αδα


Σε αντίθεση με το ματς της πρεμιέρας στο Καρπενήσι η ΕΠΣ Φωκίδας όρισε 3αδα με εμπειρία τις εθνικές κατηγορίες. Το ματς σφύριξε ο ταλαντούχος Γιώργος Κονίδας (Φωτογραφία), με βοηθούς τους Στέλιο Καραγιάννη και Παναγιώτη Ανδρεόπουλο. Αμφότεροι έχουν διευθύνει αναμετρήσεις του Αίολου στο περιφερειακό πρωτάθλημα.


Ξεχώρισε ο Τσώκος


Ο 13χρονος επιθετικός Νίκος Τσώκος της Φωκίδας πραγματοποίησε καλή εμφάνιση. Ο αρκετά ανεπτυγμένος για την ηλικία ήταν από τους καλύτερους των νικητών. Είχε σκοράρει δυο τέρματα στην πρεμιέρα με την Φθιώτιδα.

Α΄ Μέρος

Ονειρικό ξεκίνημα
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ιδανικά την αναμέτρηση και εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη της άμυνας της Ευρυτανίας, προηγούμενοι στο 8΄ με 2-0. Η Φωκίδα είχε την εδαφική υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλο το πρώτο μισάωρο.

2λεπτος «εφιάλτης»














Δυο μόλις λεπτά ήταν αρκετά για την Φωκίδα, ώστε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα δυο φορές και να προηγηθεί στο 8΄ με 2-0. Στο 7ο λεπτό ο Στάθης Γερεντές σέντραρε από αριστερά και ο φορ Παναγιώτης Φουσέκης με διπλή προσπάθεια από κοντά άνοιξε το σκορ. Στο επόμενο λεπτό ο ψηλόσωμος (Πιο ψηλός του ματς) Νίκος Τσώκος βγήκε τετ α τετ πλάσαρε και ο Δημήτρης Χαϊδόγιαννος χρεώθηκε το γκολ ,αφού βρήκε την μπάλα πριν περάσει την γραμμή (Κατευθύνονταν στα δίχτυα) και διαμόρφωσε το 2-0.





Δοκάρι ο Πολίτης


Με την συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου ο μέσος Αργύρης Πολίτης με σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στην συμβολή των δοκαριών του Νούλα.

Έχασε 2 με τραυματισμό

 












Οι φιλοξενούμενοι έχασαν στο 1ο μέρος δυο παίκτες εξ αιτίας τραυματισμού. Μόλις στο 12ο λεπτό αποχώρησε τραυματίας ο Θωμάς Μπακατσιάς και την θέση του πήρε ο Στέργιος Καραντάνας, ενώ λίγο πριν την συμπλήρωση του ημιχρόνου ο Θανάσης Τριανταφύλλου αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού από τον Δημήτρη Τσιάμη.




Κακό 1ο μέρος
Δυο πρόσωπα παρουσίασε το παιχνίδι η Ευρυτανία. Στο 1ο μέρος δεν ήταν καλή εν αντιθέσει με την επανάληψη. Οι Ευρυτάνες ελλείψει παραστάσεων και παιχνιδιών υπέπεσαν σε σημαντικά λάθη, που καθόρισαν το αποτέλεσμα. Σίγουρα έχουν το ελαφρυντικό, αφού δεν μετέχουν σε παιδικό πρωτάθλημα.

Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Ο Γερεντές σέντραρε από αριστερά, ο Φουσέκης εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας και από κοντά με διπλή προσπάθεια και σουτ στην αριστερή γωνία του Νούλα πέτυχε το 1-0.
8΄: Ο Τσώκος κινήθηκε ταχύτατα έκλεψε, μπήκε τετ α τετ στην περιοχή με τον γκολκίπερ της ΕΠΣΕ πλάσαρε και ο Χαϊδόγιαννος προώθησε την μπάλα στα δίχτυα και σημείωσε το 2-0.
15΄: Όμορφο σουτ του Πολίτη εκτός περιοχής χτύπησε στην συμβολή δεξιού κάθετου και οριζόντιου δοκαρίου και έφυγε άουτ.
24΄: Ο Σερπάνος έκανε την μπαλιά για τον Τόλη Δ., ο οποίος δεν μπόρεσε να πλασάρει με τον Σιδέρη να μπλοκάρει εύκολα.
25΄: Ο Τσώκος σέντραρε από δεξιά και ο Φουσέκης από κοντά δεν βρήκε την μπάλα όπως ήθελε και σούταρε άουτ.
28΄: Σουτ του Φουσέκη εκτός περιοχής μπλόκαρε εύκολα ο Νούλας.

Β΄ Μέρος

Ανέβηκε η ΕΠΣΕ
Οι φιλοξενούμενοι της Ευρυτανίας μπήκαν πιο ζωντανά στο δεύτερο μέρος και είχαν τα ψυχικά αποθέματα να μπουν ξανά στο ματς. Οι παίκτες του Δημήτρη Αντωνίου κέρδισαν τις εντυπώσεις και απείλησαν αρκετές φορές μέσα από αντεπιθέσεις.

Μείωσε αμέσως
Μόλις στο 4ο λεπτό της επανάληψης η Ευρυτανία κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Σεραφείμ Μπομποτσιάρη από τον Παναγιώτη Κεφαλά. Ο Γιώργος Σερπάνος εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών πλάσαρε χαμηλά στην αριστερή γωνία του Γιάννη Σιδέρη και μείωσε σε 2-1. Ο Σερπάνος σκόραρε το 2ο γκολ του στην διοργάνωση.






1 κίτρινη


Στο 50ο λεπτό ο Δημήτρης Τσιάμης της Ευρυτανίας αντίκρισε την μοναδική κίτρινη της αναμέτρησης.


Δυναμικό 10λεπτο
Η Φωκίδα συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία και στο δεύτερο 30λεπτο. Μάλιστα είχε ένα πολύ καλό 10 λεπτό σε απόδοση, όπου πέτυχε το 3ο γκολ και απώλεσε και άλλες ευκαιρίες.

Από σπόντα 3ο τέρμα


Στο 50ο λεπτό η Φωκίδα σκόραρε για 3η φορά με την τύχη να τις χαμογελά. Ο Νίκος Τσώκος εκτέλεσε φάουλ ο Αποστόλης Νούλας απέκρουσε και μετά από κόντρα η μπάλα βρήκε στον προωθημένο αριστερό μπακ Γιώργο Παγώνη (Φωτογραφία) που διαμόρφωσε το τελικό 3-1.



Ακυρώθηκε γκολ


Στο 58ο λεπτό ο Παναγιώτης Φουσέκης σέντραρε από δεξιά και Γιώργος Αγαπητός (Φωτογραφία) σκόραρε από κοντά με σουτ. Ο 1ος βοηθός Στέλιος Καραγιάννης υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον σκόρερ και το τέρμα ακυρώθηκε.


Ευκαιρίες για 2ο γκολ
Ο Γιώργος Σερπάνος στο 55ο λεπτό έχασε μοναδική ευκαιρία να μειώσει σε 3-2. Έκανε εντυπωσιακή κούρσα, αλλά το σουτ του δεν βρήκε στόχο. Ο «Σέρ» απείλησε και στο 66ο λεπτό με απευθείας χτύπημα φάουλ.


Οι καλύτερες φάσεις
31΄: Ο Τσώκος σέντραρε όμορφα από δεξιά και το σουτ του Μαμαρέλη στο δεύτερο δοκάρι μπλόκαρε ο πορτιέρο της Ευρυτανίας.
34΄: Ο Μπομποτσιάρης μπήκε στην περιοχή από αριστερά και ανατράπηκε από τον Κεφαλά και ο Κονίδας καταλόγισε το πέναλτι. Ο Σερπάνος πλάσαρε εύστοχα χαμηλά στην αριστερή γωνία του Σιδέρη και μείωσε σε 2-1.
50΄: Ο Τσώκος εκτέλεσε φάουλ από πλάγια αριστερά ο Νούλας απέκρουσε και στην επαναφορά μετά από κόντρα, η μπάλα βρήκε στον Παγώνη, που χωρίς να κάνει κάτι διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
51΄: Ο Τσώκος έδωσε στον Φουσέκη, που μέσα από την περιοχή και δεξιά σούταρε λίγο πάνω από το τέρμα των φιλοξενούμενων.
53΄: Ο Τσώκος έβγαλε την σέντρα από δεξιά και η προβολή του Πολίτη στο δεύτερο δοκάρι πέρασε πάνω από την εστία του Νούλα.
55΄: Ο Μπομποτσιάρης τροφοδότησε τον Σερπάνο, ο οποίος έκανε την κούρσα, μπήκε στην περιοχή από δεξιά και από καλή θέση σούταρε λίγο άουτ στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της δεξιάς γωνίας της Φωκίδας.
66΄: Χτύπημα φάουλ του Σερπάνου μπλόκαρε εύκολα ο γκολκίπερ Μαρδάκης.

Κίτρινες Κάρτες
Τσιάμης

Διακριθέντες
Φωκίδα: Τσώκος, Πολίτης, Φουσέκης
Ευρυτανία: Σερπάνος, Μπομποτσιάρης

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Καρλιαύτης (Φωκίδα): «Διεξάγεται ένα πρωτάθλημα, στο οποίο μετέχουν παιδιά γεννημένα το 2001 και το 2002, είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα για τα παιδιά, επειδή οι κατηγορίες αυτές δεν έχουν ξαναπαίξει σε μεγάλο γήπεδο. Φέτος για πρώτη φορά βάλαμε τα παιδιά αυτά να αγωνιστούν 11 εναντίον 11. Θεωρώ ότι είναι απροετοίμαστα σε όλες τις περιφέρειες και σε όλους τους νομούς, γιατί στις ηλικίες αυτές εμείς εδώ δουλεύαμε σε 8Χ8 και ξαφνικά λόγω της ΕΠΟ η αλλαγή αυτή μας έπιασε απροετοίμαστους. Πιστεύω ότι γίνεται μια προσπάθεια από όλους να εντάξουμε τα παιδιά σε αυτό το νέο σύστημα. Παρόλα τα προβλήματα θα κοιτάξουμε για το καλύτερο και στον τελευταίο αγώνα με την Βοιωτία, απέναντι σε μια δυνατή ομάδα. Η Ευρυτανία σήμερα ήταν αρκετά ανταγωνιστική ομάδα, που περίμενα μετά το 7-1 από την Βοιωτία να είναι σε πιο κακή αγωνιστική συμπεριφορά. Τα παιδιά ήταν ανταγωνιστικά και έγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι.»
Σχετικά με την ομάδα της Φωκίδας είπε τα ακόλουθα: «Στην δικιά μας ομάδα προσπαθούμε να εντάξουμε τα παιδιά αγωνιστικά σε αυτό το στυλ παιχνιδιού. Έχουμε και εμείς τις δυσκολίες μας, τα δελτία βγήκαν τελευταία στιγμή. Εδώ υπάρχουν όμως ακαδημίες και είχαμε την συνεισφορά αυτών και την προσπάθεια από όλους να μας βοηθήσουν την τελευταία στιγμή. Βλέπετε ένα αποτέλεσμα το οποίο είναι θεωρώ καλό, σε επίπεδο για την Φωκίδα.»

Δημήτρης Αντωνίου (Ευρυτανία): «Θα ήθελα να δώσω ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά για την μεγάλη τους προσπάθεια, παρά το ταξίδι των 3.5 ωρών, την ζέστη και τις συνθήκες αυτές που είναι ασυνήθιστες γις μας, είχαν μια πολύ καλή αγωνιστική παρουσία. Αν λάβουμε υπόψιν ότι δεν έχουμε δομές στο Καρπενήσι στο παιδικό πρωτάθλημα, το οποίο δεν υπάρχει καν, αφού υπάρχει μια μοναδική Ακαδημία. Δεν έχουμε καν τουρνουά, παρά μόνο τα καλοκαιρινά τουρνουά. Ξεκινήσαμε το ματς πίσω στο σκορ με 2-0, με δυο λάθη τα οποία, δεν επιτρέπονται. Σε αυτή την ηλικία όμως ίσως επιτρέπονται με την έννοια ότι έχουμε έλλειψη παραστάσεων και αγώνων. Ισορροπήσαμε το παιχνίδι και κάναμε το 2-1 πολύ ωραία, με ένα πέναλτι που κέρδισε ο Σεραφείμ ο Μπομποτσιάρης και εκτέλεσε ο Γιώργος ο Σερπάνος. Θα μπορούσαμε στην συνέχεια να μειώσουμε ξανά σε 3-2, με τον Σερπάνο σε μια πάρα πολύ όμορφη ενέργεια. Πέρα από το σκορ το σημαντικότερο είναι ότι τα παιδιά κερδίσανε αυτές τις εμπειρίες, τις παραστάσεις. Θέλω να εστιαστούμε ότι αυτά τα 20 παιδάκια είναι το μέλλον της Ευρυτανίας. Παρά τις δυσκολίες και την κρίση που περάνει το ποδόσφαιρο μας , ευελπιστούμε ότι για μας τοπικά υπάρχει μια ελπίδα για το μέλλον. Ας δώσουμε το βάρος και την ευκαιρία σε αυτά τα νέα τα παιδιά, να παίξουνε, όπως δώσαμε την ευκαιρία και στα μεγαλύτερα παιδιά να παίζουν στο ενωσιακό πρωτάθλημα. Ας προβληματιστούμε όλοι μαζί, γιατί εξάλλου ο αθλητισμός είναι και πολιτισμός, τρόπος ζωής. Να ευχαριστήσουμε τους γονείς, που συνοδέψανε σήμερα τα παιδιά, εσάς που κάθε φορά είστε το μέσο για να προβάλλονται τα γεγονότα, τα παιδιά και οι ίδιες οι προσπάθειες τους. Θα συναντηθούμε ξανά στο τελευταίο παιχνίδι αυτής της ηλικίας με την ΕΠΣ Φθιώτιδας μετά από δυο βδομάδες.»

Συνθέσεις Ομάδων

Φωκίδα (Γιάννης Καρλιαύτης & Γιάννης Μαρκοδήμος): Σιδέρης, Μαμαρέλης, Παγώνης, Λιακώνης, Κεφαλάς, Σεγδίτσας, Χαϊδόγιαννος, Πολίτης, Φουσέκης, Τσώκος, Γερεντές
Έπαιξαν και οι: Σουλίντζης, Αγαπητός, Βύνιας, Μαρδάκης, Αγγέλου, Αργύρης, Κουβέλης

Ευρυτανία (Δημήτρης Αντωνίου): Νούλας, Τριανταφύλλου, Καραθάνος, Καββαδίας, Τάσιος, Μπομποτσιάρης, Σερπάνος, Μπουμπουρής, Μακρυπίδης, Τόλης Α., Μπακατσιάς
Συμμετείχαν και οι: Τόλης Ν., Καραγιάννης, Τσιάμης, Μπίκας, Καραντάνας, Καραμπάς, Κυλλής

Διαιτητής: Γιώργος Κονίδας (ΣΔΠ Φωκίδας)
1ος Βοηθός:  Στέλιος Καραγιάννης (ΣΔΠ Φωκίδας)
2ος Βοηθός: Παναγιώτης Ανδρεόπουλος(ΣΔΠ Φωκίδας)




































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος