Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΑΕΚ-Κρίκελλο 2-1

Σπαταλώντας πληθώρα ευκαιριών η ΑΕΚ έπαιξε επιθετικό ποδόσφαιρο και πανηγύρισε το πρώτο «3ποντο» της χρονιάς, επικρατώντας του Κεραυνού Κρικέλλου με 2-1.
Η αναμέτρηση διεξήχθη το Σάββατο 20/4 στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της Β΄ κατηγορίας. Ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα και έγινε παρουσία 50 φιλάθλων.
Οι γηπεδούχοι του Γιάννη Λαμπράκη ήταν καλύτεροι σε όλο το 90λεπτο και έπαιξαν επιθετικό ποδόσφαιρο. Κυριάρχησαν, αφού κέρδισαν την μάχη του κέντρου. Έχασαν πολλές ευκαιρίες για να διευρύνουν το σκορ, αφού στην τελική προσπάθεια έβρισκαν απέναντι τους τον εξαιρετικό γκολκίπερ Βασίλη Τσάρα. Και τα δυο γκολ πέτυχε ο μέσος Βασίλης Κολόκας, που καθάρισε το ματς από το 1ο κιόλας ημίχρονο.
Ο Κεραυνός του Βασίλη Τσάρα αγωνίστηκε με μόλις 11 ποδοσφαιριστές και μετά δυσκολίας την τελευταία στιγμή συμπληρώθηκε. Έπαιξε με πολλές απουσίες ποδοσφαιριστών και τα πράγματα ήταν δύσκολα για κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Ο Κεραυνός έκανε αισθητή την παρουσία ανά διαστήματα με αντεπιθέσεις και ευτύχησε 7 λεπτά πριν το φινάλε να μειώσει με κεφαλιά του αμυντικού Αντώνη Μπεσλεμέ.
Η ΑΕΚ κατέκτησε το 1ο της τρίποντο στην φετινή χρονιά και έφτασε τους 3 βαθμούς και συγκατοικεί με Ραπτόπουλο και Κεράσοβο, που αγωνίζονται αύριο. Το Κρίκελλο παραμένει στην τελευταία θέση έχοντας -10 βαθμούς. Την επόμενη (3η) αγωνιστική και τελευταία του 1ου γύρου η ΑΕΚ υποδέχεται το Ραπτόπουλο και το Κεράσοβο το Κρίκελλο.

50 άτομα
Παρουσία περίπου 50 ατόμων έγινε η αναμέτρηση της Β΄ Κατηγορίας στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου.


Εκτός ο Μητρόπουλος
Ο τιμωρημένος πρώτος σκόρερ του Κεραυνού Γιάννης Μητρόπουλος δεν αγωνίστηκε. Ο ποδοσφαιριστής τιμωρήθηκε με 4 αγωνιστικές από την ΕΠΣ Ευρυτανίας για δύσφυμιση του αθλήματος.

Κατέβασε ρολά ο Τσάρας


Ο γκολκίπερ και μέλος της διοίκησης του Κρικέλλου Βασίλης Τσάρας υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας του και ντεμπούταρε στην φετινή Β΄ ΕΠΣΕ. Ο 42χρονος Τσάρας έκανε εντυπωσιακές αποκρούσεις και κράτησε το Κρίκελλο στο παιχνίδι μέχρι το τέλος…βγάζοντας κυριολεκτικά και μεταφορικά το ψωμί του, αφού είναι ιδιοκτήτης αρτοποιείου στο Κρίκελλο. Αξίζει να αναφερθεί πως η προηγούμενη ομάδα του είναι η ΑΕΚ.

Man-of me Match ο «Βιάλι»


Ο μαέστρος του κέντρου Βασίλης Κολόκας του «δικεφάλου» ήταν ο κορυφαίος παίκτης της αναμέτρησης. Ο ποδοσφαιριστής οργάνωσε την μεσαία γραμμή της ομάδας, μοίρασε αρκετές εύστοχες πάσες και σκόΡαρε τα δυο τέρματα της ομάδας του. Ο «Βιάλι» έφτασε τα 3 γκολ και είναι ο 1ος σκόρερ της κατηγορίας, παράλληλα έδειξε ότι μπορεί να σταθεί και στην πιο πάνω κατηγορία, από την οποία απέχει τις τελευταίες χρονιές.

Ξεχώρισε ο Μπεσλεμές Α.


Ο Αντώνης Μπεσλεμές έπαιξε στο κέντρο της άμυνας του Κεραυνού και ανέκοψε αρκετές φορές τους γηπεδούχους. Μάλιστα ο 38χρονος ψηλόσωμος στόπερ σκόραρε με κεφαλιά το γκολ του Κεραυνού.

Οδηγίες ο Λαμπράκης-Μόνο ο Πρόεδρος
Στον πάγκο της ΑΕΚ μαζί με τους 3 αναπληρωματικούς βρέθηκε ξανά ο Γιάννης Λαμπράκης, που καθοδήγησε την ομάδα του στην νίκη. Αντίθετα στον πάγκο των φιλοξενούμενων ήταν μόνο ο Πρόεδρος Νίκος Κατσιάρης και κανείς ποδοσφαιριστής. Το δεύτερο μέρος παρακολούθησε και ο τραυματίας Κώστας Πλούμπης.


Με νέο γκολκίπερ


Πριν δυο μέρες έβγαλε δελτίο στον δικέφαλο και πραγματοποίησε την 1η τους συμμετοχή στην βασική 11αδα. Ο 25χρονος γκολκίπερ Γιώργος Παπαζαρίας υπερασπίστηκε τα δοκάρια της ΑΕΚ και αντικατέστησε τον Ηλία Μπακόλα που μετακόμισε στο αριστερό άκρο της άμυνας.

2 καινούργιοι














Ντεμπούτο για την φετινή χρονιά έκανε στην 11αδα ο 29χρονος μέσος Σπύρος Σαπούνης και ο αριστερός χαφ Γιώργος Μπέσσας. Οι δυο παίκτες δεν ταξίδεψαν στο Κεράσοβο για την 1η αγωνιστική. Απών ήταν ο Αντώνης Τσέκας, που τραυματίστηκε στην πρεμιέρα.
 
Αρκετές διαφοροποιήσεις


Για την ομάδα του Κρικέλλου αγωνίστηκαν αρκετά νέα πρόσωπα στο βασικό σχήμα. Πέρα του Τσάρα στην βασική 11αδα έκανε ντεμπούτο ο Μπάμπης Μπεσλεμές του Κωνσταντίνου, ο Γιάννης Παπαδόπουλος και ο Πάνος Σύρρος. Πήραν τις θέσεις των: Γιάννη Μητρόπουλου (Τιμωρημένος), Χρήστου Πανάρα, Θάνου Τσιμιτσέλη και Γιώργου Νάκου. Οι 3 τελευταίοι απουσίαζαν.

1ο ματς Στοφόρου


Ο Γιώργος Στοφόρος σφύριξε για 1η φορά ματς στην Ευρυτανία για την φετινή χρονιά. Είχε διευθύνει πέρυσι ματς στην Β΄ Κατηγορία. Απουσίασε για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω προβλήματος υγείας.

Α΄ Μέρος

Δυναμικά η ΑΕΚ
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά την αναμέτρηση και κυριάρχησαν στο 1ο ημίχρονο. Έβγαλαν αρκετές όμορφες επιθέσεις, αλλάζοντας πολλές φορές την μπάλα.

Γρήγορο γκολ
Μόλις στο 8ο λεπτό η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ, όταν ο Γιώργος Γιαννόπουλος τροφοδότησε τον Βασίλη Κολόκα που με υποδειγματικό πλασέ άνοιξε το σκορ.




Ελάχιστες επισκέψεις
Οι φιλοξενούμενοι επισκέφτηκαν λιγοστές φορές τα καρέ του Παπαζαρία στο 1ο μέρος και δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν την μεγάλη ευκαιρία.

Κρεσέντο ευκαιριών από Τσέκα


Άτυχος στάθηκε ο μεσοεπιθετικός Δημήτρης Τσέκας, που μέσα σε λίγα λεπτά έχασε σημαντικές ευκαιρίες να καθαρίσει την νίκη. Δεν ήταν ψύχραιμος στην τελική προσπάθεια, όπου νικήθηκε από τον γκολκίπερ Τσάρα.




Δοκάρι με Γιαννόπουλο


Στην 2η εμφάνιση του στα Ευρυτανικά γήπεδα ο μέσος Γιώργος Γιαννόπουλος έφτασε κοντά στο 1ο του τέρμα. Στο 36ο λεπτό ο 25χρονος σούταρε από πλεονεκτική θέση αλλά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.


Με κεφαλιές Τσιμιτσέλη


Στα τελευταία λεπτά του 1ου μέρους ο Κεραυνός ανέβηκε και δημιούργησε 3 ευκαιρίες με εκφραστή τον Τάσο Τσιμιτσέλη. Οι δυο κεφαλιές του νεαρού δεν βρήκαν στόχο και ένα σουτ που επεχείρησε αποκρούστηκε σε κόρνερ.


Διπλασίασε στο παρά 2
Δυο λεπτά πριν την συμπλήρωση του 45λεπτου ο Βασίλης Κολόκας τελείωσε υποδειγματικά με πλασέ μια έξοχη επίθεση της ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυρο»ι άλλαξαν αρκετές φορές όμορφα την μπάλα και τελείωσαν την φάση με γκολ. Ο Κολόκας έχει σκοράρει και τα 3 γκολ της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και είναι ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας.




Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Απευθείας φάουλ του Κολόκα από πλάγια δεξιά μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια χαμηλά στην αριστερή του γωνία ο Τσάρας.
8΄: Ο Γιαννόπουλος Γ. έκανε την όμορφη κάθετη στην «πλάτη» της άμυνας για τον Κολόκα, που μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα στην αριστερή γωνία του Κρικέλλου ανοίγοντας νωρίς το σκορ (1-0).
10΄: Γυριστό σουτ του Μπεσλεμέ Α. από το ύψος του πέναλτι έδιωξε δύσκολα με τις γροθιές ο Παπαζαχαρίας.
19΄: Ο Τσέκας Δ. έκανε την προσπάθεια από δεξιά, ελίχτηκε μπήκε στην περιοχή και σούταρε από πλάγια άουτ από το δεξί «Γ» των φιλοξενούμενων.
22΄: Ο Κολόκας έβγαλε την μπαλιά για τον Τσέκα, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Τσάρα σούταρε χωρίς πίεση από πλεονεκτική θέση, ο γκολκίπερ απέκρουσε σωτήρια και στην επαναφορά νέο σουτ του βραχύσωμου φορ απέκρουσε ξανά ο Τσάρας, κάνοντας εντυπωσιακή 2πλη απόκρουση.
29: Ο Κολόκας βρήκε τον Τσέκα, ο οποίος βρέθηκε τε τα τετ με τον γκολκίπερ του Κεραυνό, ο παίκτης του δικεφάλου σούταρε και ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων μπλόκαρε σωτήρια.
33΄: Ο Μπέσσας έδωσε αριστερά στον Γιαννόπουλο Γ., που σέντραρε και το πλασέ του Παρούτσα από καλή θέση μπλόκαρε ο Τσάρας.
34΄: Ο Μπεσλεμές Χ.(Κ) σέντραρε από αριστερά και η κεφαλιά του Τσιμιτσέλη από κοντά πέρασε πάνω από την εστία της ΑΕΚ.
36΄: Ο Κολόκας έκανε την επέλαση από αριστερά, γύρισε στον Γιαννόπουλο Γ., που σούταρε από το ύψος της περιοχής στο οριζόντιο δοκάρι του Κρικέλλου και στην συνέχεια η μπάλα έφυγε άουτ.
38΄: Ο Παπαδόπουλος έβγαλε σέντρα από δεξιά και η κεφαλιά του Τσιμιτσέλη από κοντά πέρασε λίγο πάνω από τέρμα του Παπαζαρία.
40΄: Χαμηλό σουτ του Τσιμιτσέλη από το ύψος της περιοχής και πλάγια απέκρουσε στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο πορτιέρο του δικεφάλου.
43΄: Ο Παρούτσας έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Κολόκας συνδυάστηκε με τον Μπέσσα παίζοντας το 1-2, μπήκε στην περιοχή «φάτσα» με τον Τσάρα και με κοντινό πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του (2-0).

Β΄ Μέρος

Βελτιωμένος ο Κεραυνός
Αισθητά ανεβασμένος ήταν στο δεύτερο μέρος ο Κεραυνός, ο οποίος μείωσε στο σκορ και προηγουμένως είχε δημιουργήσει ευκαιρίες για γκολ.

1η για Δ. Γιαννόπουλο


Ο Δημήτρης Γιαννόπουλος πραγματοποίησε την 1η του συμμετοχή με την ομάδα της ΑΕΚ. Ο 24χρονος έκανε την πρώτη του εγγραφή στην ομάδα και αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της άμυνας.

«Κιτρινόμαυρο» 20λεπτο
Οι γηπεδούχοι έκαναν ένα καλό 20λεπτο από το 50 έως το 70ο λεπτό όπου έχασαν τις ευκαιρίες για 3ο τέρμα. Ξανά ο γκολκίπερ Τσάρας κράτησε την ομάδα του μέσα στο ματς και στην διεκδίκηση του βαθμού.





Αποθέωση για Στέλιο


Υπό τις επευφημίες του κοινού ο Στέλιος Σώμαλης της ΑΕΚ σηκώθηκε για ζέσταμα στο 55ο λεπτό. Μετά από μερικά λεπτά ο Στέλιος πέρασε στο ματς ως 2η αλλαγή της ομάδας του. Απέσπασε το χειροκρότημα αρκετών φίλων του από την κερκίδα.





Δοκάρι από έμμεσο


Ο στόπερ της ΑΕΚ Παπαροϊδάμης και ο γκολκίπερ Γιώργος Παπαζαχαρίας δεν συνεννοήθηκαν καλά και έδωσαν την ευκαιρία στο Κρίκελλο να κερδίσει έμμεσο από κοντινή απόσταση στο 75ο λεπτό.  Ο Μπάμπης Μπελεσμές του Δημητρίου έστρωσε στον Σωτήρη Αγγελακόπουλο (Φωτογραφία), ο οποίος σούταρε στην ρίζα της δεξιάς κάθετης δοκού της ΑΕΚ.



Μπήκε στο ματς
7 λεπτά πριν το φινάλε οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο ματς σκοράροντας. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Αντώνης Μπεσλεμές με όμορφη κεφαλιά μείωσε στο τελικό 2-1.



Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Ο Αγγελακόπουλος με μπαλιά βρήκε τον Παπαδόπουλο, ο οποίος απέφυγε τον Μπακόλα, σούταρε περίπου από τα όρια της περιοχής και δεξιά και ο Παπαζαχαρίας απέκρουσε σε κόρνερ από το δεξί του «παραθυράκι». Το κόρνερ εκτέλεσε από αριστερά ο Αγγελακόπουλος και το γυριστό σουτ του Μπεσλεμέ Χ.(Κ) έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
52΄: Ο Αγγελακόπουλος εκτέλεσε νέο κόρνερ από αριστερά και η νέα κεφαλιά του Μπεσλεμέ Χ.(Κ) πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι της ΑΕΚ.
58΄: Ο Μπακόλας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Κολόκας γύρισε από δεξιά και το σουτ του Τσέκα από καλή θέση απέκρουσε σε κόρνερ ο Τσάρας.
62΄: Ο Τσέκας έδωσε στον Παρούτσα και αυτός γύρισε στον Μπέσσα, ο οποίος σούταρε από αριστερά μέσα στην περιοχή με τον γκολκίπερ του Κεραυνού να αποκρούει εντυπωσιακά.
68΄: Ο Μπέσσας με μπαλιά ακριβείας έβγαλε τε τα τετ τον Παρούτσα με τον Τσάρα, ο γκολκίπερ έπεσε στα πόδια του φορ της ΑΕΚ και απέκρουσε πεντακάθαρα, σώζοντας για ακόμη μια φορά την ομάδα του.
70΄: Ο Μπεσλεμές Χ.(Δ) βρήκε τον Αγγελακόπουλο, που σούταρε με τον Παπαζαχαρία να διώχνει όμορφα.
75΄: Ο Παπαροϊδάμης γύρισε πίσω στον Παπαζαχαρία, ο οποίος μπλόκαρε στην μπάλα και ο κ. Στοφόρος καταλόγισε το έμμεσο. Ο Μπεσλεμές Χ.(Δ) το εκτέλεσε, έστρωσε στον Αγγελακόπουλο που σούταρε χαμηλά στην ρίζα της αριστερής κάθετης δοκού.
76΄: Ο Τσιόβολος έκανε την σέντρα από δεξιά και το σουτ του Παπαδόπουλου από τα όρια της περιοχής απέκρουσε ο τερματοφύλακας.
83΄: Ο Παπαδόπουλος χτύπησε κόρνερ από αριστερά και η κεφαλιά του προωθημένου Μπεσλεμέ Α. από κοντά, αφού βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι κατέληξε στα δίχτυα για το τελικό 2-1.

Κίτρινες Κάρτες
Μπεσλεμές Α.

Διακριθέντες
ΑΕΚ: Κολόκας, Γιαννόπουλος Γ., Μπέσσας, Παπαροιδάμης
Κρίκελλο: Τσάρας, Μπεσλεμές Α., Τσιμιτσέλης

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΕΚ (Γιάννης Λαμπράκης): Παπαζαχαρίας, Μπακόλας, Μπέσσας, Παπαροϊδάμης, Νιαβής, Σαπούνης(64΄ Σώμαλης), Παρούτσας, Τσέκας Δ.(73΄ Λαμπαδάρης), Καραγιάννης(56΄ Γιαννόπουλος Δ.), Κολόκας, Γιαννόπουλος Γ.

Κρίκελλο (Βασίλης Τσάρας): Τσάρας, Τσιόβολος, Τσιμιτσέλης Αν., Μαστραπάς Π., Μπεσλεμές Α., Μπλεσμές Χ.(Κ), Παπαδόπουλος, Πανάρας Β., Σύρρος, Αγγελακόπουλος, Μπεσλεμές Χ.(Δ)

Διαιτητής: Γιώργος Στοφόρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)





























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος