Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Γιώργος Ράικος: «Μακάρι να βρεθούμε το Σάββατο σε καλή μέρα και όλα να πάνε καλά»

Σταθερή αξία στην μεσαία γραμμή της Μυρίκης αποτελεί ο 29χρονος Γιώργος Ράικος. Ο ποδοσφαιριστής των «κόκκινων» μίλησε στο ''Evrytania Sport'' με αφορμή τον Σαββατιάτικο τελικό κυπέλλου της ομάδας του με τον ΑΠΟΚ.
Ο ποδοσφαιριστής μας μιλάει για την πορεία της ομάδας του στον θεσμό του κυπέλλου και ξεχωρίζει την μεγάλη πρόκριση της Μυρίκης κόντρα στον Αίολο.
Ο στόχος της Μυρίκης είναι η νίκη το Σάββατο απέναντι σε μια καλή ομάδα, όπως είναι ο ΑΠΟΚ. Τον αντιμετωπίζει σαν ένα παιχνίδι όπως τα άλλα και σύμφωνα με τον ίδιον η ομάδα του θα αγωνιστεί χωρίς άγχος.
Ευελπιστεί η Μυρίκη να επιστρέψει στους τίτλους, κάτι που της λείπει τα τελευταία χρόνια.
Για την πολύ καλή αγωνιστική του παρουσία έχει παίξει ρόλο η αλληλοβοήθεια που υπάρχει από τους συμπαίκτες του, αλλά και η καθοδήγηση του προπονητή του Βασίλη Φούκα.
Αξέχαστη στιγμή για τον Ράικο είναι η κατάκτηση του τίτλου πέρυσι με τον Αίολο. Βρίσκεται κοντά στην πρώην του ομάδα και παρακολουθεί όλες τις αναμετρήσεις της. Χαρακτηρίζει ως παλικάρια τους ποδοσφαιριστές για την δύσκολη προσπάθεια που κάνουν. Δεν συνέχισε στην Δ΄ Εθνική εξ αιτίας επαγγελματικών υποχρεώσεων
Ο Γιώργος Ράικος είναι γεννημένος στις 15/9/1983. Αγωνίστηκε για πολλά χρόνια στον Αίολο (Α΄ ΕΠΣΕ), από τον οποίο άρχισε και την καριέρα του το 1997. Πέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα με την ομάδα του Προφήτη Ηλία, έχοντας 17 συμμετοχές και 2 γκολ. Εξαίρεση στην μακροχρόνια παρουσία του στον Αίολο αποτέλεσε μια σαιζόν στην Μυρίκη στην Δ΄ Εθνική (2005-2006), όπου είχε 18 συμμετοχές και 1 γκολ. Το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψε στην Μυρίκη, με την οποία μετρά μέχρις στιγμής 13 εμφανίσεις στο τοπικό. Ο κατά δυο χρόνια μεγαλύτερος αδερφός του Νίκος αγωνίζεται στον Αίολο.

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη:

Evrytania Sport: Γιώργο να σε καλωσορίσουμε στην ιστοσελίδα μας το ''Evrytania Sport''. Σπουδαία επικράτηση της ομάδας σου μέσα στην Κρέντη. Μίλησε μας για τον ημιτελικό και την νίκη.
Γιώργος Ράικος: «Καλώς σας βρίσκω και εγώ. Ο αγώνας ήταν δύσκολος με την Κρέντη, αλλά τα παιδιά έδωσαν το καλύτερο που μπορούσαν. Καταφέραμε και προκριθήκαμε νικώντας μέσα σε μια δύσκολη έδρα.»

Evrytania Sport: Έχετε δώσει 3 αγώνες στο κύπελλο, μεταξύ των οποίων 2 ήταν ισόπαλοι στα 90΄. Ποια στιγμή ξεχωρίζεις στην πορεία της ομάδας στου στον θεσμό;
Γιώργος Ράικος: «Όλες οι αναμετρήσεις ήταν δύσκολες. Καθεμία ήταν ξεχωριστή και διαφορετική από τις άλλες.»

Evrytania Sport: Σας έχει μείνει πιο έντονα στο μυαλό το ματς-θρίλερ με τον Αίολο, που κρίθηκε στα πέναλτι;
Γιώργος Ράικος: «Όταν παίζεις με την καλύτερη ομάδα του νομού και την νικάς εννοείται ότι μας έχει μείνει!!! Όμως το ξεχάσαμε γρήγορα και φτάσαμε στον τελικό.»

Evrytania Sport: Το Σάββατο(16-3) η ομάδα σου κοντράρεται στον τελικό του κυπέλλου με τον ΑΠΟΚ. Ποιος είναι ο στόχος σας για αυτό το παιχνίδι;
Γιώργος Ράικος: «Στοχεύουμε να τον κερδίσουμε. Τον βλέπουμε σαν όλα τα άλλα παιχνίδια: Ο αντίπαλος μας είναι καλός, αλλά εμείς θα πάμε στον τελικό χωρίς άγχος. Είναι τελικός, όλα παίζονται. Μακάρι να βρεθούμε σε καλή μέρα και όλα να πάνε καλά.»

Evrytania Sport: Ο στόχος της Μυρίκης είναι και το πρωτάθλημα;
Γιώργος Ράικος: «Ο στόχος είναι το κύπελλο και το πρωτάθλημα.»

Evrytania Sport: Κάνεις αρκετά καλή χρονιά φέτος και αποτελείς βασικό στέλεχος της Μυρίκης στα αμυντικά χαφ. Που οφείλεται η αγωνιστική σου άνοδος;
Γιώργος Ράικος: «Όλα οφείλονται στην ομάδα μου. Όλα τα παιδιά βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Πιο πολύ από όλους βοηθάει ο προπονητής. Αυτός είναι που μας δίνει την ώθηση για να παίζουμε καλή μπάλα.»

Evrytania Sport: Θεωρείς ότι λείπει η Μυρίκη ένας τίτλος την τελευταία 3ετια;
Γιώργος Ράικος: «Ναι φυσικά. Θα το παλέψουμε, για να έρθει η ομάδα ξανά στους τίτλους και θα δούμε τι θα γίνει στο τέλος.»

Evrytania Sport: Πέρυσι κατέκτησες το πρωτάθλημα με τον Αίολο. Τι πιστεύεις ότι φταίει και έχει αυτή την κακή πορεία στο περιφερειακό πρωτάθλημα;
Γιώργος Ράικος: «Δεν έχω προσωπική γνώμη για τον Αίολο και τι έγινε φέτος. Μπράβο τους γιατί είναι παλικάρια και για την προσπάθεια που κάνουν και ας μην έχουν κανένα φίλαθλο! Δεν υπάρχει παιχνίδι, που δεν θα πάω να τους δω. Το περσινό πρωτάθλημα που κατέκτησα με τον Αίολο μου έχει μείνει αξέχαστο.»

Evrytania Sport: Για ποιον λόγο δεν συνέχισες στον Αίολο; Η Μυρίκη είναι μετά τον Αίολο η δεύτερη ομάδα της καρδιάς σου;
Γιώργος Ράικος: «Από το 1997 έχω δελτίο στον Αίολο. Έχω παίξει εκεί και μόνο στην Μυρίκη. Αρά οι δυο ομάδες της καρδιάς μου είναι ο Αίολος και η Μυρίκη. Δεν μπορούσα λόγω δουλειάς να ακολουθήσω το πρόγραμμα της Δ΄ Εθνικής, αλλιώς θα ήμουνα εκεί.»

Evrytania Sport: Να σε ευχαριστήσουμε για την κουβέντα που είχαμε. Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Γιώργος Ράικος: «Θα ήθελα να πω ότι κάνεις πολύ καλή δουλειά στην σελίδα. Ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη.»

Συνέντευξη: Παναγιώτης Κολλημένος