Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Πάνος Κουτσονίκας: «Να γίνει ένας καλός τελικός και να φύγουμε εμείς νικητές»

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα μας παραχώρησε ο 23χρονος ποδοσφαιριστής του Βελουχίου Πάνος Κουτσονίκας, που αποτελεί ένα από τα δυο χειμερινά αποκτήματα της ομάδας. Μας μίλησε για την παρουσία του στον ΑΠΟΚ, αλλά και για τον επερχόμενο τελικό κόντρα στην Μυρίκη, η οποία αποτελεί την παλαιά του ομάδα. Χαρακτηρίζει τον ΑΠΟΚ ως την πιο ιστορική ομάδα του νομού και είναι αρκετά ευχαριστημένος, που είναι μέλος της. Για την πρόκριση επί της Ποταμιάς θεωρεί ότι το Βελούχι δίκαια προκρίθηκε, καθώς ήταν πολύ καλύτερο. Αναφέρεται στο πως βρέθηκε στην ομάδα και στο επίπεδο του Φθιωτικού πρωταθλήματος. Για τον Σαββατιάτικο τελικό είναι αισιόδοξος ότι ο ΑΠΟΚ θα φύγει νικητής και τροπαιούχος για 18η φορά στην ιστορία του. Πιστεύει πως οι «κυανόλευκοι» είναι φαβορί και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αναφέρεται επιπλέον με τα καλύτερα λόγια για τον Γιάννη Φλωράκη και τον Γιώργο Κρασιά.
Ο Πάνος Κουτσονίκας είναι γεννημένος στις 11 Σεπτεμβρίου 1989. Άρχισε την καριέρα του από τον Τυμφρηστό το 2006, από όπου κατάγεται και διαμένει. Αγωνίστηκε σε αυτόν έως τον Ιανουάριο του 2013, έχοντάς συμμετάσχει την περίοδο 2011-2012 στην Α1΄ ΕΠΣΦ. Έχει και παλαιότερο πέρασμα από την Ευρυτανία και συγκεκριμένα την σαιζόν 2007-2008 από την Μυρίκη (Είχε 3 συμμετοχές στην Δ΄ Εθνική) με την χορήγηση υποσχετικής. Έπαιξε το πρώτο μισό της τρέχουσας σαιζόν στην Α΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας με τον Τυμφρηστό, σκοράροντας περίπου 15 γκολ. Μεταγράφηκε στον ΑΠΟΚ, έχοντας μέχρι τώρα 4 συμμετοχές στην Α΄ ΕΠΣΕ (3 στο βασικό σχήμα) και χρησιμοποιούμενος στην θέση του αμυντικού χαφ. Θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε τελικό κυπέλλου στην καριέρα του.

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη:

Evrytania Sport: Πάνο να σε καλωσορίσουμε στην σελίδα μας. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου στον 1,5 μήνα που βρίσκεται στο Βελούχι;
Πάνος Κουτσονίκας: «Πιστεύω ότι είναι μια παρά πολύ καλή ομάδα, με καλή οργάνωση. Είναι η πιο ιστορική ομάδα του νομού, έχει παίξει σε πολλά γήπεδα της Ελλάδας. Είμαι πολύ ευχαριστημένος, έχει πολύ καλό κλίμα, έμπειρους ποδοσφαιριστές και πολύ καλό συμβούλιο.»

Evrytania Sport: Επικρατήσατε με 2-0 της Ποταμιάς. Σχολίασε μας πως ήρθε αυτή η νίκη-πρόκριση;
Πάνος Κουτσονίκας: «Πιστεύω ότι ήμασταν καλύτεροι στο παιχνίδι, βάλαμε δυο γκολ πολύ νωρίς. Απειληθήκαμε πολύ λίγες φορές και το αποτέλεσμα είναι δίκαιο.»

Evrytania Sport: Πως βρέθηκες στον ΑΠΟΚ τον περασμένο Ιανουάριο από τον γειτονικό Τυμφρηστό;
Πάνος Κουτσονίκας: «Το συμβούλιο με προσέγγισε, δοκιμάστηκα δυο εβδομάδες και τελικά συμφώνησα με την ομάδα.»

Evrytania Sport: Πέρυσι αγωνίστηκες στην Α1΄ Φθιώτιδας με την πρώην σου ομάδα. Ποιες διαφορές εντοπίζεις μεταξύ Α1΄ ΕΠΣΦ και Α΄ Ευρυτανίας;
Πάνος Κουτσονίκας: «Πρόκειται για διαφορετικό ποδόσφαιρο, είναι περίπου στα ίδια επίπεδα, άλλα όχι όμως όλες οι ομάδες. Στην Φθιώτιδα έχει καλύτερα γήπεδα.»

Evrytania Sport: Τι χρειάζεται για να επικρατήσετε στον Σαββατιάτικο τελικό κυπέλλου με την Μυρίκη; Η γνώμη σου για τον αντίπαλο ποια είναι;
Πάνος Κουτσονίκας: «Πιστεύω ότι η Μυρίκη είναι πολύ καλή ομάδα από ότι έχω δει. Ο ΑΠΟΚ είναι η πιο έμπειρη ομάδα στην κατηγορία, έχει έμπειρους ποδοσφαιριστές. Θέλω να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι και να είμαστε εμείς οι κυπελλούχοι.»

Evrytania Sport: Ο στόχος του ΑΠΟΚ όμως είναι και το πρωτάθλημα σωστά;
Πάνος Κουτσονίκας: «Ναι. Εμείς έχουμε στόχο και το πρωτάθλημα, εκεί έχουμε επικεντρωθεί περισσότερο. Σε λιγότερο από ένα μήνα αρχίζουν τα μπαράζ και θεωρώ ότι είμαστε το φαβορί για τον τίτλο.»

Evrytania Sport: Θα θέλαμε την γνώμη σου για τους προπονητές, που συνεργάστηκες και συνεργάζεσαι στο Βελούχι.
Πάνος Κουτσονίκας: «Είναι ένας πάρα πολύ καλός προπονητής ο κ. Φλωράκης. Τον Γιώργο Κρασιά ως προπονητή τον πρόλαβα πολύ λίγο χρονικό διάστημα, είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής.»

Evrytania Sport: Πολύς λόγος γίνεται για την συμμετοχή του Μιχάλη Νούλα στον ημιτελικό με την Ποταμιά. Ποια είναι η άποψη σου για το θέμα; Επηρέασε την ομάδα;
Πάνος Κουτσονίκας: «Αυτό το γεγονός δεν επηρέασε καθόλου την ομάδα, δίκαια περάσαμε τον τελικό, καθώς ήμασταν καλύτεροι. Αυτό το αποδεικνύει και το αποτέλεσμα.»

Evrytania Sport: Να σε ευχαριστήσουμε στην συζήτηση. Πρόσθεσε ότι επιθυμείς.
Πάνος Κουτσονίκας: «Ευχαριστώ εσάς, που με καλέσατε να δώσω συνέντευξη και που μας ενημερώνετε συνεχώς. Καλή συνέχεια.»

Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος