Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Οι σκηνές..ροκ στο Εύρυτος-Ροδίτσα το 99΄



Αλήστου μνήμης είναι ο Αθηναίος διαιτητής Κωνσταντίνος Πατσουλάς (Φωτογραφία). Ο 50χρονος σήμερα πρώην παρατηρητής διαιτησίας επίσης είχε σφυρίξει τον αγώνα Εύρυτος Λαγκαδιάς-Ηρακλής Ροδίτσας 0-1 (Διεκόπη στο 59΄). Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στις 10/2/1999 στο ξερό τότε Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου για το Περιφερειακό Πρωτάθλημα.


Στο 59ο λεπτό ο Παπακώστας πραγματοποίησε το 0-1, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για επιθετικό φάουλ στον γκολκίπερ Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο στη φάση του γκολ. Ο παίχτες του τότε πρωταθλητή του νομού μας Εύρυτου, διαμαρτυρήθηκαν έντονα, με τον κ. Πατσουλά να δείχνει 4 κόκκινες κάρτες!. Συγκεκριμένα αποβλήθηκαν οι: Ζωχάκης, Συγκελόπουλος, Τσιώνης και Ελευθεριάδης, με τη συνέχεια να δίνεται στο νοσοκομείο και στο αστυνομικό τμήμα. Όπως αναγράφηκε στο φύλλο αγώνος τον απώθησαν και τον χτύπησαν. Ο διαιτητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ κατέθεσε μηνύσεις. Μήνυση του κατέθεσε και ο Παναγιώτης Ζωχάκης, ισχυριζόμενος ότι ο διαιτητής τον χτύπησε στον λαιμό. Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής κατά την διάρκεια των διαμαρτυριών είχε πέσει στο έδαφος και δεν μπορούσε να αναπνεύσει. 
Οι Ευρυτάνες τιμωρήθηκαν με -3 βαθμούς από αυτό το παιχνίδι, έχασαν στα χαρτιά τον αγώνα με 0-2 και αναγκάστηκαν να αγωνίζονται στην Λαμία, ύστερα από τιμωρία έδρας.
Μάλιστα η εφημερίδα "Τα Νέα" είχε αναφερθεί εκτενώς στα γεγονότα και μπορείτε να διαβάσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.tanea.gr/1999/02/11/sports/finale-sto-nosokomeio-kai-se-astynomiko-tmima/

Οι συνθέσεις εκείνου του αγώνα:

Εύρυτος (Γιάννης Φλωράκης): Χρυσαφόπουλος Ν., Σαΐτης, Συγκελόπουλος, Τσιώνης, Ελευθεριάδης, Γώγος, Ζωχάκης, Γραμματίκας, Τσέκας, Ρίζος, Χρυσαφόπουλος Γ.(14΄ λ.τρ Πριόβολος)

Ροδίτσα (Σπύρος Λέντας): Παπανικολάου, Τσαμαδιάς(46΄ Παπακώστας), Νεοχωρίτης, Μπαλεσάκης, Σαξώνης(34΄ Παπαθανάσης), Αποστολόπουλος, Κατσαρός, Μπαϊκούσης, Κάλτσας, Καλέμος, Λιαγκόπουλος

Με Μπαϊκούση και Λέντα ο Ηρακλής



Ποδοσφαιριστής της Ροδίτσας και βασικός σε εκείνο το ματς ήταν ο Γιάννης Μπαϊκούσης (Φωτογραφία), πρώην μέλος της Κρέντης, της Φραγκίστας και του Απεραντιακού και προπονητής της ο Σπύρος Λέντας, που έχει περάσει από τον Αίολο, κατακτώντας το κύπελλο το 2017.

Διαβάστε εδώ παλαιότερο αφιέρωμα στον Εύρυτο:  https://www.evrytaniasport.gr/2012/03/blog-post_2837.html
Η βαθμολογία του πρωταθλήματος εδώ: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%84_%CE%95%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%BF%CF%85_%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CF%8E%CE%BD_1998-99