Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Αίολος/Ποταμιά-Μυρίκη 3-1

Φιλικό παιχνίδι πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Μυρίκης και της μικτής ομάδας, που αποτελούνταν από ποδοσφαιριστές του Αιόλου και της Ποταμιάς. Οι τελευταίοι ήταν αυτοί, που επικράτησαν με 3-1, ανατρέποντας μάλιστα το εις βάρος τους σκορ.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6/3 στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Είχε προπονητικό χαρακτήρα και άρχισε στις 5 το απόγευμα. Αρκετές ελλείψεις υπήρχαν και από τις δυο ομάδες.
Η μικτή ομάδα Αιόλου/Ποταμιάς ακολούθησε την ίδια «συνταγή». Στο πρώτο μέρος έπαιξαν 10 ποδοσφαιριστές των περυσινών πρωταθλητών και στην επανάληψη 9 της Ποταμιάς. Πολύ καλά στοιχεία άφησαν οι Μεγαλοχωρίτες, οι οποίοι πέτυχαν δυο γκολ στην επανάληψη, ενώ το πρώτο 35λεπτο έληξε ισόπαλο με 1-1.
Οι παίχτες του Βασίλη Φούκα κρατήθηκαν σε αγωνιστική ετοιμότητα για την συνέχεια σε πρωτάθλημα και κυπέλλου. Προηγήθηκαν με γκολ του Δημήτρη Κοτρώνη, αλλά μετά από σοβαρά λάθη γνώρισαν την φιλική ήττα. Χωρίς τον Κώστα Σταμούλη και τον Κώστα Ζαραβέλη έπαιξε μεταξύ άλλων η Μυρίκη, που είχε στην σύνθεση της τον στόπερ Γιώργο (Α) Μπουμπουρή.
Η Μυρίκη θα αγωνιστεί την Κυριακή 10 Μαρτίου για το κύπελλο Ευρυτανίας στο γήπεδο Κερασοχωρίου με την Κρέντη για τον ημιτελικό του θεσμού. Μια ημέρα νωρίτερα η Ποταμιά θα παίξει για το κύπελλο επίσης απέναντι στον ΑΠΟΚ. Ο Αίολος αγωνίζεται την Κυριακή στο Δημοτικό Στάδιο κόντρα στον Δομοκό για το Περιφερειακό Πρωτάθλημα.

70 λεπτά διάρκεια με διαιτητή Φούκα
Το φιλικό σφύριξε ο προπονητής της Μυρίκης Βασίλης Φούκας. Οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν 70 λεπτά (2 35λεπτα)

Απουσίαζε ο Κολόκας
Ο προπονητής του Αιόλου και της Ποταμιάς Σπύρος Κολόκας απουσίαζε και έτσι την βασική ενδεκάδα κατέβασε ο Άλεξ Μπακαλίδης κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας. Την διοίκηση εκπροσώπησε ο Γιάννης Λερογιάννης, ενώ παρών ως είθισται  ήταν ο φίλος του συλλόγου Σταύρος Μαντής.

Έτρεχε ο Φωστηρόπουλος 


Ο πρόεδρος του συνδέσμου προπονητών Πειραιά Τάκης Φωστηρόπουλος έκανε την προπόνηση του την ώρα του φιλικού. Είχε σφυρίξει πριν λίγο καιρό φιλικό παιχνίδι Αίολος-ΑΠΟΚ.

Νέο «τεστ»
Ο Αίολος την Παρασκευή 8/3 θα πραγματοποιήσει νέο φιλικό παιχνίδι στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου απέναντι στα Άγραφα.

Ατομικό για «Κάτσα»


Περιμετρικά του γηπέδου ο Ευρυτάνας ποδοσφαιριστής της Λαμίας Δημήτρης Κατσαδούρος πραγματοποιούσε την ατομική του προπόνηση. Η Λαμία αγωνίζεται την Κυριακή(10-3) με τον Πυργετό.

Τρίτη σερί νίκη
Μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας η μικτή Αιόλου-Ποταμιάς έχει σημειώσει 3 φιλικές νίκες. Είχε προηγηθεί το 3-1 επί του ΑΠΟΚ  και το 2-0 επί των Αγράφων.

Είδε την πρώην του ομάδα


Ο τεχνικός των Αγράφων Νίκος Τριανταφυλλόπουλος παρακολούθησε το φιλικό παιχνίδι. Ο προπονητής του Κατσαντώνη έκανε με απόλυτη επιτυχία τα πρώτα του προπονητικά «βήματα» στον Αίολο. Παράλληλα παρακολούθησε την Μυρίκη, η οποία αποτελεί συνδιεκδικήτρια του τίτλου.

Νικήθηκε σε φιλικό
Μπορεί στο πρωτάθλημα να διατηρεί ένα εξαιρετικό ρεκορ η άμυνας της Μυρίκης, αλλά σε αυτό το φιλικό ματς ο τερματοφύλακας Στέλιος Μεριγκούνης δέχτηκε τρία γκολ.

Χωρίς πολλούς παίχτες του ΕΠΑΛ


Δεν έπαιξαν οι ποδοσφαιριστές του Επαγγελματικού Λυκείου Καρπενησίου, το οποίο αγωνίστηκε με την Στυλίδα το πρωί της ίδιας ημέρας. Πρόκειται για τον Κώστα Χρυσαφόπουλο, τον Γιώργο Γραβιά, τον Ταξιάρχη Γούλα(Αίολος), τον Άρη Σιταρά(Μυρίκη) και τον Αλέξανδρο Μπίκα(Μυρίκη). Ο μοναδικοί που έπαιξαν ήταν ο Χρήστος Λέρης και ο Άγγελος Παχής(Πέρασε στην επανάληψη) της Μυρίκης. Απόντες από τον Αίολο και οι: Χρήστος Κατσίκας(Παρών στο γήπεδο), Δημήτρης Κατελούζος και Χρήστος Κατσαρής.

Α΄ Μέρος

Γκολ Κοτρώνη μετά το ακυρωθέν


Στο 13΄ από πάσα του Κώστα Λιάγκα ο Δημήτρης Κοτρώνης σκόραρε με πλασέ από κοντά, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Με ένα όμορφο τέρμα ο ανασταλτικός μέσος της Μυρίκης και πρώην της Ποταμιάς σκόραρε στο 19΄ ξανά από ασίστ του Λιάγκα.

Ισοφάριση Ηλιάδη


Με την εκπνοή του πρώτου 35λεπτου ο έμπειρος Γιάννης Ηλιάδης έφτασε στην ισοφάριση, διαμορφώνοντας το 1-1.

Οι καλύτερες φάσεις
11΄: Βαθιά μπαλιά του Ηλιάδη στον Καρατσίκη, ο οποίος υπό την υποψία οφσάιντ πλάσαρε από δεξιά άουτ από αριστερό δοκάρι της Μυρίκης.
19΄: Πάσα του Λιάγκα στον Κοτρώνη, ο οποίος με ωραίο σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα ψηλά στην αριστερή γωνία του Παπαβασιλείου(0-1).
25΄: Σέντρα του Φύκα από δεξιά, κεφαλιά του Λιάγκα στο δεύτερο δοκάρι μάζεψε ο πορτιέρο της Ποταμιάς.
28΄: Ο Ράικος Ν. εκτέλεσε φάουλ από την δεξιά πλευρά, η κεφαλιά του Ντουφεκιά έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μεριγκούνη.
30΄: Από λάθος της αμυντικής γραμμής της Μυρίκης, δυνατό σουτ του Δαράβαλη από αριστερά μάζεψε ο πορτιέρο της Μυρίκης.
35΄: Ο Μπακαλίδης έκανε σέντρα-σουτ από αριστερά, ο Ηλιάδης με προβολή βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και σημάδεψε την αριστερή γωνία του Μεριγκούνη(1-1).

Β΄ Μέρος

Εκτελεστική δεινότητα Γ. Μπούρα


Προβάδισμα πήρε η μικτή Αιόλου/Ποταμιάς μόλις στο 4ο λεπτό του β΄ μέρους. Σκόρερ χρίστηκε με κεφαλιά ο επιθετικός Γιώργος Μπούρας. Πολύ καλά στοιχεία άφησαν οι παίχτες της Ποταμιάς κόντρα στην ελλιπή Μυρίκη, ενώ άστοχος ήταν ο Κώστας Μαντζιούτας.

Δοκάρι Α. Μπουμπουρή


Με ένα τεχνικό χτύπημα φάουλ ο Αποστόλης Μπουμπουρής σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Χρήστου Παπαβασιλείου, χάνοντας την ευκαιρία για το 2-2.

Γκολ από Ίβρο


Αν και αμυντικός ο Δημήτρης Ίβρος προωθήθηκε και σκόραρε κόντρα στην παλιά του ομάδα με σουτ στο 70΄. Αμέσως μετά ο Βασίλης Φούκας σφύριξε την λήξη.

Έπαιξε και με τις δυο


Ο Χάρης Ζαραβέλης ξεκίνησε με την ομάδα του Αιόλου, ενώ στην επανάληψη..θυμήθηκε τα παλιά αγωνιζόμενος με την Μυρίκη, στην οποία και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο. Απουσίαζε ο αδερφός του Κώστας, που είναι ο αρχηγός των «κόκκινων».

«Δανεικοί»














Επιπλέον με την Μυρίκη εξ αιτίας των πολλών ελλείψεων έπαιξαν ο Δημήτρης Νάσιος του Αγίου Προκοπίου και ο Βασίλης Ντότσικας των Αγράφων.

Οι καλύτερες φάσεις
39΄: Σέντρα του Μπούρα Σ. από δεξιά, ο Μπούρας Γ. εκμεταλλεύτηκε κακή έξοδο του Μεριγκούνη και με κεφαλιά έκανε το 2-1.
43΄: Ο Παχής σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Κατής απέκρουσε σωτήρια προ της γραμμής.
46΄: Χτύπημα φάουλ του Μπουμπουρή Α. από δεξιά προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαβασιλείου, στην επαναφορά ο Ζαραβέλης σούταρε πάνω από το οριζόντιο.
64΄: Ο Ζαραβέλης έδωσε στον Νάσιο, το σουτ του οποίου εκτός περιοχής μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια στο κέντρο του τέρματος ο Παπαβασιλείου.
67΄: Μπαλιά του Τριανταφυλλόπουλου στον Μαντζιούτα, που από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής πλάσαρε άουτ.
70΄: Ο Ίβρος δοκίμασε σουτ εντός περιοχής και αριστερά, η μπάλα κόντραρε στον Μπουμπουρή Γ.(Α) και κατέληξε στην δεξιά γωνία του Μεριγκούνη(3-1).

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος/Ποταμιά: Παπαβασιλείου, Αζακάς Π., Νικολάου, Πολυτσέρης, Ντουφεκιάς, Ζαραβέλης,Δαράβαλης,  Καρατσίκης, Ηλιάδης, Μπακαλίδης, Ράικος Ν.
Έπαιξαν και οι: Αζακάς Θ., Μπούρας Σ., Μπούρας Γ., Μαντζιούτας Κ., Μαντζιούτας Ν., Κατής Α., Ίβρος, Γκορόγιας Γ., Κορέντζελος, Τριανταφυλλόπουλος

Μυρίκη (Βασίλης Φούκας): Μεριγκούνης, Μπουμπουρής Γ.(Χ), Γενιτσαρόπουλος, Φύκας, Μπουμπουρής Γ.(Α), Μπουμπουρής Α., Κοτρώνης, Ζαλοκώστας, Λέρης, Ράικος Γ., Λιάγκας
Αγωνίστηκαν και οι: Σιταράς Κ., Παχής, Ζαραβέλης Χ., Νάσιος, Ντότσικας




















Διαιτητής: Βασίλης Φούκας(Προπονητής Μυρίκης)