Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Γενικό Λύκειο Στυλίδας-ΕΠΑΛ Καρπενησίου 2-0

Τον αποκλεισμό γνώρισε το ΕΠΑΛ Καρπενησίου, το οποίο ηττήθηκε με 2-0 από την πρωταθλήτρια ομάδα της Φθιώτιδας, που είναι η Στυλίδα. Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο Νέας Άμπλιανης  την Τετάρτη 6 Μαρτίου και ήταν αρχικά προγραμματισμένο για να αρχίσει στις 11. Ωστόσο λόγω έλλειψης του δεύτερου βοηθού άργησε να ξεκινήσει.
Η Στυλίδα σκόραρε στην αρχή και στο φινάλε τα δυο τέρματα της και ύστερα από το Γενικό Λύκειο Μεταμόρφωσης απέκλεισε άλλη μια ομάδα εκτός νομού. Προηγουμένως, για να κατακτήσει το εγχώριο πρωτάθλημα έκανε 5 νίκες, ενώ το ΕΠΑΛ Καρπενησίου απέκλεισε 2 αντιπάλους (3-0 το ΓΕΛ Καρπενησίου και 5-1 το Λύκειο Κερασοχωρίου). Η πρωταθλήτρια ομάδα της Ευρυτανίας πάλεψε φιλότιμα, αλλά δεν κατάφερε να πανηγυρίσει την πρόκριση. Μέχρι τα τελευταία λεπτά μάλιστα ήταν μέσα στο παιχνίδι, καθώς παρέμενε το «ρευστό» 1-0. Οι Ευρυτάνες ταξίδεψαν στην Φθιώτιδα με αποστολή 15 ατόμων. Αγωνίστηκαν με δικές τους εμφανίσεις, με τερματοφύλακα ξανά τον Ίγκλι Οσμενάι της Παλαιοκατούνας και αρχηγό τον πρώτο σκόρερ τους (με 4 γκολ) Άγγελο Παχή. Οι ποδοσφαιριστές του Επαγγελματικού Λυκείου Καρπενησίου προέρχονταν σχεδόν από όλες τις ομάδες της Ευρυτανίας, ενώ τρεις εξ αυτών (Κώστας Χρυσαφόπουλος, Γιώργος Γραβιάς, Ταξιάρχης Γούλας) αγωνίζονται στην Δ΄ Εθνική με τον Αίολο.
Τον αγώνα παρακολούθησαν αρκετοί γονείς, ο Δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος, ο προπονητής της πρωτοπόρου της Α1΄ ΕΠΣΦ Στυλίδας (Μαζί με την με την Μαλεσίνα) Πέτρος Καραΐσκος, ο προπονητής του Προμηθέα Στυλίδας Ντράγκαν Μίτροβιτς και ο πρόεδρος της Στυλίδας Πανουργιάς Πανουργιάς. Τα νικητήρια γκολ πέτυχαν ο Μάριαν Φτόνι στο 4΄ με σουτ περίπου από το ύψος της περιοχής στην δεξιά γωνία του Οσμενάι και ο Γιώργος Καραντάθας στο 80΄ με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια από αριστερά και ιδανικό τελείωμα. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν μόλις μια φορά με τον Παχή στο 67΄, αλλά ο Λιανός απέκρουσε με τα πόδια το σουτ. Απών για το ΕΠΑΛ ήταν ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος, που προέρχεται από πρόβλημα υγείας, που τον ταλαιπωρεί. Οι νικητές αφιέρωσαν  την νίκη στον 16χρονο φίλο και μαθητή Ρότζι, που έφυγε από την ζωή.
Οι Στυλιδιώτες πλέον θα αγωνιστούν με το 1o ΕΠΑΛ Λειβαδιάς, κυνηγώντας την πρόκριση στους «8» Ελλάδας-Κύπρου!.

Α΄ Μέρος

Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Ο Φτόνι με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής σημάδεψε την δεξιά γωνία του ΕΠΑΛ Καρπενησίου(1-0).
14΄: Σουτ του Φτόνι πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Οσμενάι.
25΄: Μονοκόμματο αριστερό σουτ του Δεδούση κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Β΄ Μέρος

Οι καλύτερες φάσεις 
49΄: Ωραίο σουτ του Στόγια εκτός περιοχής πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα των φιλοξενούμενων.
63΄: Ατομική προσπάθεια και σουτ από τον Στόγια κόντραρε στα σώματα.
67΄: Ο Παχής ξεμαρκαρίστηκε και σούταρε, αλλά ο Λιανός απέκρουσε με τα πόδια
80΄: Πολύ ωραία ενέργεια του Καραντάθα από αριστερά και δυνατό σουτ(2-0).

Δηλώσεις Γυμναστών

Δημήτρης Κατσανεβάκης (Λύκειο Στυλίδας): «Το σχολείο μας έχει μια καλή χημεία, τα παιδιά έδεσαν μεταξύ τους. Συμπάσχει με το γεγονός ότι είχαμε βάλει ένα τάμα για τον καλό μας φίλο και μαθητή, τον 16χρονο Ρότζι που έφυγε από την ζωή. Το ξεκινήσαμε για πλάκα και τελικά φτάσαμε να είμαστε εδώ. Σαν εκπαιδευτικοί προσπαθήσαμε το εγώ μας να το δώσουμε στα παιδιά. Αυτό έχει σημασία, γιατί οι σχολικοί αγώνες δεν έχουν καμία σχέση με το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Βλέπω ότι πηγαίνουν καλά και προσπαθώ να τους εμψυχώσω. Ο αγώνας ήταν δύσκολος και ακατάλληλο το γήπεδο. Υπάρχουν παιδιά από τον Α.Ο. Στυλίδας και από τον Προμηθέα και πιστεύω ότι τα καταφέρνουν το ίδιο και στα δυο και στο σχολικό και στο ερασιτεχνικό.»

Νάντια Βρόντου (ΕΠΑΛ Καρπενησίου): «Τα παιδιά τα δίνουν όλα και καλά κάνουν, καθώς αυτός είναι ο σκοπός του πρωταθλήματος. Εμάς μας ικανοποίησε το γεγονός ότι κατεβήκαμε, παίξαμε το παιχνίδι μας, προσπαθήσαμε, τα δώσαμε όλα και νομίζω τα πήγαμε καλά. Είναι πολύ σημαντικός ο θεσμός και πρέπει να συνεχιστεί. Τα παιδιά από το σχολείο ματς στο Καρπενήσι κατεβαίνουν εδώ και παίζουν για όλα τα υπόλοιπα αθλήματα, ενώ γίνεται και καλή προσπάθεια από όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους.»
 



Συνθέσεις Ομάδων

Λύκειο Στυλίδας (Δημήτρης Κατσανεβάκης):  Λιανός, Τέτος, Πολύμερος Κ., Τσόντζορας Γ., Πίρκο, Σύρμος, Πολύμερος Γ., Στόγια, Φτόνι(54΄ Καραντάθας), Κάργιος, Δεδούσης(64΄ Τσόντζορας Α.)
Στον πάγκο οι: Βαρυπάτης, Καλοδήμος, Βαΐτσης, Μπλούνας 

ΕΠΑΛ Καρπενησίου (Νάντια Βρόντου): Οσμενάι, Παχής, Μπίκας, Γιαννιώτης, Γούλας, Λέρης(65΄ Ξαγάρας), Φούκας, Γραβιάς, Ντάλλας(56΄ Μπούτσι), Χρυσαφόπουλος, Σιταράς
Στον πάγκο οι: Σαλαμάρας, Κατσιφός

Διαιτητής: Σταύρος Σουφλερός(ΣΔΠ Φθιώτιδας)











Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: http://messazzero.gr, Εφημερίδα Σέντρα Ν. Φθιώτιδας