Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Αίολος-Άγραφα 2-2

Αρκετά καλό θέαμα προσέφεραν Αίολος και Άγραφα σε φιλικό παιχνίδι, που έδωσαν. Ο Αίολος προηγήθηκε δυο φορές, αλλά δεν κατάφερε να επικρατήσει, μένοντας στο 2-2.
Το φιλικό προπονητικού χαρακτήρα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Μαρτίου στο αθλητικό κέντρο Καρπενησιου (Βοηθητικό γήπεδο), άρχισε στις 5 και οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν συνολικά 75 λεπτά.
Ο Αίολος αγωνίστηκε σε αυτό το φιλικό χωρίς τους ποδοσφαιριστές της Ποταμιάς και έπαιξε με αρκετές απουσίες. Ο Σπύρος Κολόκας επιδιώκει να έχει τους παίχτες του σε ετοιμότητα για τα εναπομείναντα 4 παιχνίδια πρωταθλήματος, ώστε να παρουσιάσει καλό πρόσωπο. Όσκαρ ατυχίας για το συγκρότημα του Προφήτη Ηλία, που είχε 5 δοκάρια!.
Τα Άγραφα βελτιώθηκαν αρκετά στην επανάληψη και κατάφερε να σκοράρουν δυο φορές και να βγάλουν καλές φάσεις για γκολ. Στο πρώτο ημίχρονο περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο. Η ομάδα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου είχε και αυτή ελάχιστους παίχτες στην διάθεση της.
Ο Αίολος δίνει την Κυριακή 10/3 το προτελευταίο του εντός έδρας ματς κόντρα στον Αχιλλέα Δομοκού, ενώ τα Άγραφα θα αγωνιστούν μετά από 15 ακριβώς ημέρες για την τελευταία αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣΕ με τον ΑΠΟΚ.

Διαιτητής ο Αθανασόπουλος


Ο βοηθός προπονητή του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου, Δημήτρης Αθανασόπουλος διαιτήτευσε με επιτυχία το φιλικό παιχνίδι, χωρίς να έχει κάποιον επόπτη. Για τα οφσάιντ βοηθούσαν οι δυο προπονητές.

35΄+40΄ λεπτά
Το πρώτο ημίχρονο είχε διάρκεια περίπου 35 λεπτά, ενώ η επανάληψη ολοκληρώθηκε μετά και το πέρας των 40 λεπτών (Σύνολο 75 λεπτά).

Για το…γκίνες ο «Μπάκα»


Τα δοκάρια έχει βάλει φέτος στόχο ο ικανότατος Άλεξ Μπακαλίδης. Ο ποδοσφαιριστής του Αιόλου είχε 4(!) συνολικά στο φιλικό με τα Άγραφα, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως σε φιλικό προ ενός μηνός με τον ΑΠΟΚ είχε 3.

Παρουσία ενωσιακου


Το πρώτο ημίχρονο παρακολούθησε ο προπονητής της μικτής νέων της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Χρυσαφόπουλος. Στον Αίολο αγωνίζεται ο γιός του Κώστας.

Λερογιάννης Σ. και αφοί Δροσίνη


Ο μοναδικός παράγοντας του Αιόλου που ήταν στο γήπεδο ήταν ο γενικός γραμματέας Σεραφείμ Λερογιάννης, ο οποίος είναι και υπεύθυνος του σταδίου. Στον πάγκο του Αιόλου ήταν ο φίλος του συλλόγου Σταύρος Μαντής. Από πλευράς Κατσαντώνη στο γήπεδο ήταν οι διοικητικοί Νίκος (Φωτογραφία) και Δημήτρης Δροσίνης.

Δυο μη «Αιολίτες»














Για να συμπληρωθεί η αρχική ενδεκάδα του Αιόλου αγωνίστηκαν δυο ποδοσφαιριστές, που δεν ανήκουν σε αυτόν. Πρόκειται για τον 40χρονο μεσοαμυντικό της Κρέντης Ρέμμους Πάτρου (Έπαιξε στον Αίολο την σαιζόν 2004-2005) και τον 20χρονο αριστερό μπακ της Ποταμιάς Νίκο Σβερώνη, ο οποίος άφησε καλές εντυπώσεις.

Στο γήπεδο ο Καρδαμπίκης


Τον αγώνα είδε και ο γενικός αρχηγός του Βελουχίου Νεκτάριος Καρδαμπίκης. Η ομάδα του θα «κοντραριστεί» μεταξύ άλλων και με τα Άγραφα για την κατάκτηση του τίτλου.

Κανονικά 4


Από τον Κατσαντώνη κανονικά αγωνίστηκαν οι Ταξιάρχης Καλύβας, Πάνος Μάρκης και Γιώργος Πανόπουλος, που διαμένουν τις καθημερινές σε Λαμία (Ο πρώτος) και Αθήνα (Οι δυο τελευταίοι). Επανήλθε ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος, που προερχόταν από ίωση, η οποία τον κράτησε για αρκετό καιρό εκτός γηπέδων.

Α΄ Μέρος

Υπεροχή Αιόλου
Καλύτερος ήταν στο πρώτο μέρος ο Αίολος, ο οποίος είχε ευκαιρίες και γκολ. Τα Άγραφα δεν δημιούργησαν κάποια μεγάλη ευκαιρία.

Προβάδισμα με Ηλίαδη


Στο 28΄ η ομάδα του Σπύρου Κολόκα προηγήθηκε. Ο Γιώργος Καλύβας απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Άλεξ Μπακαλίδη και στην επαναφορά νικήθηκε από τον Γιάννη Ηλιάδη.



Και τρία δοκάρια
Ο Αίολος είχε στο πρώτο ημίχρονο τρία συνολικά δοκάρια. Αμφότερα προήλθαν από τον Άλεξ Μπακαλίδη, που στάθηκε αρκετά άτυχος. Όλα τα δοκάρια σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα 8 λεπτών!.


Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Από λάθος του Θεοχάρη, ο Μπακαλίδης σούταρε λίγο έξω από την περιοχή άουτ από το αριστερό δοκάρι του Καλύβα.
9΄: Σέντρα-σουτ του Μπακαλίδη από δεξιά, κόντραρε, κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι των Αγράφων και έφυγε κόρνερ.
12΄: Σέντρα του Ντουφεκιά από αριστερά, κεφαλιά του Μπακαλίδη προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Καλύβα και κατέληξε άουτ.
13΄: Μπαλιά του Μπακαλίδη στον Ηλιάδη, που σούταρε από δεξιά, με τον Καλύβα να αποκρούει με τα πόδια.
17΄: Πάσα του Ζαραβέλη στον Μπακαλίδη, ο οποίος εξαπέλυσε από μακριά σουτ-«κεραυνό», η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι των Αγράφων και έφυγε άουτ.
28΄: Από συνδυασμό Πολυτσέρη-Ηλιάδη-Μπακαλίδη, ο τελευταίος σούταρε εντός περιοχής, ο Καλύβας έκανε την απόκρουση του αγώνα, διώχνοντας στην αριστερή γωνία και ο Ηλιάδης με πλασέ εξ επαφής στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 1-0.
34΄: Σουτ του Μπακαλίδη από το ύψος της περιοχής και αριστερά έφυγε άουτ από το αριστερό «Γ» του Καλύβα.
35΄+2΄: Κόρνερ του Ράικου από αριστερά, ο Ηλιάδης έπιασε την κεφαλιά υπό την άστοχη έξοδο του αντίπαλου πορτιέρο, η οποία έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό «παραθυράκι» του Κατσαντώνη.

Β΄ Μέρος

Διαφορετική «εικόνα» Αγράφων
Αρκετά καλά δείγματα γραφής άφησε ο Κατσαντώνης του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου στην επανάληψη. Δημιούργησε επιθέσεις και σκόραρε Στα αρνητικά ένα φραστικό μικροεπεισόδιο του Βασίλη Ντότσικα με τον συμπαίχτη του Πάνο Μάρκη. Ο Αίολος ήταν εξίσου καλός από την μέση και μπροστά, αλλά και άστοχος. Αρκετά καλό ποιοτικά με πολλές φάσεις το δεύτερο μέρος.

«Δάνεισε» παίχτες














Ο Γιώργος Καλύβας (Είχε αγωνιστεί στο πρώτο μέρος με την ομάδα του) αντικατέστησε τον Δημήτρη Κατελούζο και ο Δημήτρης Κατσιφός τον Κώστα Χρυσαφόπουλο. Οι δυο ποδοσφαιριστές του Κατσαντώνη έπαιξαν με τον Αίολο.

Και άλλα δοκάρια


Ο Βασίλης Ντουφεκιάς στο 38΄ είχε το 4ο δοκάρι του Αιόλου, ενώ το 5ο και 4ο προσωπικό του Άλεξ Μπακαλίδη σημειώθηκε στο 65΄.

Γκολ Πάνου Γαλανού


Ο πολύπειρος και γεννημένος πρωταθλητής Πάνος Γαλανός ισοφάρισε για τα Άγραφα στο 11ο λεπτό της επανάληψης, διαμορφώνοντας το 1-1.

Εντυπωσιακό γκολ «Ζάρα»


Με ένα εξαιρετικό σουτ βολ-πλανέ στο 60΄ ο Χάρης Ζαραβέλης έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα του με 2-1.

Ισοφάρισε στην τελευταία φάση


Ο αμυντικός του Κατσαντώνη Σάκης Θεοχάρης στην τελευταία φάση του παιχνιδιού πραγματοποίησε το τελικό 2-2 μετά από εξαιρετική μπαλιά του Βασίλη Ντότσικα. Αμέσως μετά ο Δημήτρης Αθανασόπουλος σφύριξε για τελευταία φορά την λήξη.

Ακυρωθέν γκολ Μάρκη


Στο 63ο λεπτό ο Πάνος Μάρκης πλάσαρε εύστοχα από μπαλιά του Κώστα Μπουμπουρή, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Με προβολείς
Τα τελευταία 5-6 λεπτά του παιχνιδιού διεξήχθησαν υπό το φως των προβολέων, καθώς είχε σκοτεινιάσει.



Οι καλύτερες φάσεις
38΄: Δυνατό σουτ του Ντουφεκιά εκτός περιοχής σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κόκκοτα, αφού η μπάλα κόντραρε και τελικά πέρασε σε κόρνερ.
46΄: Ο Θεοχάρης έκανε μπαλιά από την άμυνα, ο Γαλανός από δεξιά έκανε όμορφη προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με διαγώνιο σουτ στην απέναντι δεξιά γωνία του Καλύβα ισοφάρισε σε 1-1.
48΄: Ο Γιαννιώτης  από αριστερά με μπαλιά τροφοδότησε τον Μπουμπουρή, ο οποίος σε θέση τετ α τετ από πλάγια σούταρε πάνω από το τέρμα του Αιόλου.
54΄: Ο Μπουμπουρής έβγαλε την μπαλιά στον Μάρκη, ο οποίος μπήκε ταχύτατα στην περιοχή και σούταρε, για να μπλοκάρει ο Καλύβας.
58΄: Μετά από μπαλιά του Κατσαρού, ο Μπουμπουρής σέντραρε από αριστερά και το σουτ του Μπισμπίκη από το ύψος της περιοχής κατέληξε πάνω από την εστία του Αιόλου.
60΄: Από κακή απομάκρυνση του Θεοχάρη, ο Ζαραβέλης με εντυπωσιακό μονοκόμματο σουτ πάνω στην κίνηση μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κόκκοτα(2-1).
64΄: Σέντρα του Καρατσίκη από δεξιά, σουτ του Ντουφεκιά μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο Κόκκοτας.
65΄: Ο Σβερώνης έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Μπακαλίδης έπιασε την κεφαλιά από κοντά, η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι των Αγράφων και ο Κόκκοτας μπλόκαρε.
69΄: Από σέντρα του Μάρκη από δεξιά, ο Καλύβας σούταρε από καλό σημείο πάνω από το τέρμα
72΄: Παράλληλη σέντρα του Μπακαλίδη από δεξιά, ο Κορέντζελος σούταρε απευθείας στο δεύτερο δοκάρι άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κατσαντώνη.
77΄: Ο Ντότσικας έκανε έξυπνη μπροστινή μπαλιά από το κέντρο, ο Θεοχάρης κινήθηκε στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας και με διαγώνιο πλασέ σημάδεψε την δεξιά γωνία του Αιόλου, κάνοντας το 2-2.

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Σπύρος Κολόκας): Κατελούζος(36΄ Καλύβας Γ.), Ντουφεκιάς, Σβερώνης, Πολυτσέρης, Πάτρου, Καρατσίκης, Ζαραβέλης, Ράικος(47΄ Κορέντζελος), Μπακαλίδης, Χρυσαφόπουλος(38΄ Κατσιφός), Ηλιάδης

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Καλύβας Γ.(36΄ Κόκκοτας), Θεοχάρης, Μπισμπίκης, Αθανασόπουλος(47΄ Κατσαρός), Γιαννιώτης Κ., Πανόπουλος, Ντότσικας,  Κόγιας, Μάρκης, Γαλανός(47΄ Μπουμπουρής), Καλύβας Τ.

Διαιτητής: Δημήτρης Αθανασόπουλος(Βοηθός Προπονητή Αγράφων)

















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος