Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Προπαίδες: ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Βοιωτίας 1-7

Εντυπωσιακό πέρασμα είχε μέσα από το Καρπενήσι η ομάδα των προπαίδων της ΕΠΣ Βοιωτίας, η οποία συνέτριψε την αντίστοιχη ομάδα της Ευρυτανίας με 1-7. Με την αναμέτρηση ξεκίνησε το μίνι πρωτάθλημα, που διεξάγεται με μόλις 3 αγωνιστικές.
Η αναμέτρηση διεξήχθη στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου, άρχισε στις 12.20 το μεσημέρι και ήταν στα πλαίσια του ενωσιακού πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων του 6ου ομίλου στην κατηγορία προπαίδων.
Η Ευρυτανία του Γιώργου Χρυσαφόπουλου προσπάθησε για το καλύτερο δυνατόν, αλλά οι πολλές αλλαγές στο δεύτερο μέρος επέφεραν την συντριβή. Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 1-3 στις αρχές της επανάληψης με το γκολ του Γιώργου Σερπάνου, αλλά στην συνέχεια δέχτηκαν 4 επιπλέον τέρματα, γνωρίζοντας μια βαριά ήττα. Σε αυτές τις κατηγορίες προέχει να πάρουν όλοι οι νεαροί χρόνο συμμετοχής.
Οι φιλοξενούμενοι του Κώστα Ζαγαρίτη, έχοντας επίσημα ματς στα πόδια τους ήταν αρκετά καλύτεροι. Είχαν τον έλεγχο του ματς και έφτασαν σε πολλές περιπτώσεις στην εστία της Ευρυτανίας. Σκόραραν 7 φορές, είχαν δυο δοκάρια και αρκετές ευκαιρίες για να διευρύνουν και άλλο το σκορ.
Η Βοιωτία με την νίκη της πήρε το 1ο «3ποντο» ενώ η Ευρυτανία δεν έχει ακόμη βαθμολογική συγκομιδή. Την επόμενη (2η) αγωνιστική στις 14 Απρίλη η Ευρυτανία ταξιδεύει στην Φωκίδα και η Βοιωτία υποδέχεται την Φθιώτιδα.

Αρκετοί γονείς
Την αναμέτρηση παρακολούθησαν αρκετοί γονείς ποδοσφαιριστών, η οποίοι είδαν τις προσπάθειες των παιδιών τους. Παρά την βροχόπτωση που επικράτησε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα δεν πτοήθηκαν.


Αργοπόρησε η Βοιωτία
Η αποστολή της Βοιωτίας έφτασε στο Καρπενήσι με καθυστέρηση. Ο αγώνας ξεκίνησε 20 λεπτά μετά την προκαθορισμένη ώρα έναρξης. Οι μικροί ποδοσφαιριστές μπερδεύτηκαν με την αλλαγή της ώρας από χειμερινή σε θερινή.

Κοούτσαρε ο Χρυσαφόπουλος
Την ομάδα της Ευρυτανίας κοούτσαρε ο Γιώργος Χρυσαφόπουλος, αφού ο Δημήτρης Αντωνίου απουσίαζε. Μαζί του βοήθησαν ο προπονητής της Ακαδημίας Χρήστος Καλαμπάκας και ο Δημήτρης Αθανασόπουλος.

3 της ΕΠΣΕ
Την αναμέτρηση παρακολούθησαν 3 στελέχη της ένωσης της Ευρυτανίας. Παρών ήταν ο γενικός γραμματέας Διονύσης Βονόρτας, ο ταμίας Θανάσης Τσατσαράγκος και ο έφορος Κώστας Κατσαδούρος.


Ηγέτης του κέντρου ο Τσάπρας


Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Τριαντάφυλλος Τσάπρας της Βοιωτίας. Έδειξε αρκετά καλά στοιχεία ποδοσφαιριστή έχοντας πολύ καλή τεχνική κατάρτιση.

Παρών ο Βασιληάς


Από πλευράς Βοιωτίας στο Καρπενήσι ταξίδεψε ο παράγοντας και «ψυχή» της ΕΠΣΒ Νίκος Βασιληάς.

Με διακριτικά
Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με κίτρινα διακριτικά καθώς οι εμφανίσεις των δυο ομάδων από την μέση και πάνω ήταν ίδιες.

1 ώρα-Απεριόριστες αλλαγές
Ο αγώνας είχε διάρκεια 1 ώρα και παίχτηκε σε 2 30λεπτα. Οι δυο προπονητές χρησιμοποίησαν όλους τους παίκτες που είχαν στην διάθεση τους.


Καλύτεροι δυο


Από τους Ευρυτάνες ξεχώρισαν ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός Γρηγόρης Τάσιος (Φωτογραφία) και ο βραχύσωμος επιθετικός Γιώργος Σερπάνος, που βρήκε δίχτυα.

Σφύριξε ο Στοφόρος


Το ματς σφύριξε ο ρέφερι Γιώργος Στοφόρος και ο Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου εκτέλεσε χρέη 1ου βοηθού. Διαιτητής είχε οριστεί ο Χατζηθεοδώρου, ωστόσο έγινε αλλαγή στο γήπεδο, κατόπιν συνεννόησης τους.

Με βροχή
Μεγάλο διάστημα του παιχνιδιού έγινε κάτω από δυνατή βροχόπτωση. Όλες οι αναμετρήσεις της φετινής χρονιάς των μικτών ομάδων στο Καρπενήσι έχουν γίνει κάτω από βροχή και κακές καιρικές συνθήκες.


Α΄ Μέρος

Κυρίαρχοι οι Βοιωτοί
Οι φιλοξενούμενοι επέβαλλαν τον ρυθμό τους και κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος σκοράροντας 3 φορές σε αρχή και τέλος του ημιχρόνου.

Γκολ με το «καλημέρα»


Μόλις στο 3ο λεπτό η Βοιωτία άνοιξε το σκορ με σκόρερ τον Χρήστο Κούκο (Φωτογραφία) έπειτα από κεφαλιά πάσα του Λευτέρη Καρασάββα.



Απείλησε ο Μακρυπίδης


Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 16ο λεπτό με προσπάθεια και σουτ του Χριστόφορου Μακρυπίδη, το οποίο εξουδετερώθηκε από τον Τριαντάφυλλο Στουρνάρα.


Φινάλε με δυο γκολ Γ.Τουρκοχωρίτη


Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με δυο τέρματα του Γιώργου Τουρκοχωρίτη. Στο 25ο λεπτό η προσπάθεια του Βασίλη Ζαγαρίτη σταμάτησε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Τουρκοχωρίτης έγραψε το 0-2. Το 3ο γκολ σημειώθηκε ένα λεπτό πριν το ημίχρονο με πλασέ του Γιώργου Τουρκοχωρίτη έπειτα από ασίστ του Ζαγαρίτη.





Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Τσάπρας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Καρασάββας έκανε την κεφαλιά-πάσα στο δεύτερο δοκάρι και ο Κούκος από κοντά με σουτ στην δεξιά γωνία της Ευρυτανίας έκανε το 0-1.
15΄: Ο Τσάπρας σέντραρε από δεξιά και η κεφαλιά του Τουρκοχωρίτη Γ. στην κίνηση πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι.
16΄: Ο Μακρυπίδης έκανε την προσπάθεια από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, σούταρε από πλάγια και ο Στουρνάρας μπλόκαρε σταθερά.
19΄: Μακρινό σουτ του Τσάπρα εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι της Ευρυτανίας
24΄: Ο Ζαγαρίτης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και το γυριστό σουτ του Αναστασίου από κοντά μπλόκαρε ο Νούλας.
25΄: Σέντρα-σουτ του Ζαγαρίτη από αριστερά μέσα από την περιοχή χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά ο Τουρκοχωρίτης Γ. με σουτ πέτυχε το 0-2.
29΄: Ο Ζαγαρίτης σέντραρε από αριστερά και ο Τουρκοχωρίτης Γ. με πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3.

Β΄ Μέρος

Καλύτερα η Ευρυτανία-Μείωσε ο «Σερ»


Η Ευρυτανία μπήκε πιο καλά στο δεύτερο μέρος και αφού απείλησε με τον Γιώργο Σερπάνο στο 32ο λεπτό, 7 λεπτά αργότερα ο νεαρός «Σερ» με σουτ από κοντά μείωσε σε 1-3. Ο Γιώργος είναι ο γιός του ποδοσφαιριστή της Φραγκίστας Δημήτρη. Το τέρμα πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον νεαρό ποδοσφαιριστή και συνοδεύτηκε με κορναρίσματα αυτοκινήτων.





Γκολ-Δώρο
Ο γκολκίπερ Ερμής Καραμπάς (Γιός του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας και πρώην Δημάρχου Καρπενησίου Βασίλη) μόλις μπήκε στο ματς έκανε λάθος πάσα βρήκε τον Βασίλη Ζαγαρίτη, που εύκολα με σουτ πέτυχε το 1-4.

Δοκάρι ο Τσάπρας
Οι φιλοξενούμενοι είχαν και δεύτερο δοκάρι στο 46΄, όταν το σουτ του Τριαντάφυλλου Τσάπρα εκτός περιοχής σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της Ευρυτανίας.

2λεπτο ξέσπασμα


Ο Βασίλης Ζαγαρίτης (Φωτογραφία), ο γιός του προπονητή της Βοιωτίας Κώστα πέτυχε δυο γκολ μέσα σε 2 λεπτά πετυχαίνοντας παράλληλα χατ-τρικ. Στο 49ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε την ασθενή απόκρουση του Καραμπά και στην επαναφορά σκόραρε και δυο λεπτά αργότερα με όμορφη επέλαση και υποδειγματικό τελείωμα πραγματοποίησε το 1-6.



Το 7ο ο Μαμούρης


5 λεπτά πριν την λήξη του αγώνα ο Δημήτρης Μαμούρης, που πέρασε ως αλλαγή στο τετ α τετ ήταν εύστοχος στο πλασάρισμα και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της ομάδας του.



Οι καλύτερες φάσεις
32΄: Ο Σερπάνος έκανε ατομική προσπάθεια, σούταρε από καλή θέση με τον Τουρκοχωρίτη Κ. να μπλοκάρει.
39΄: Ο Σερπάνος έκανε ατομική προσπάθεια από δεξιά,  μπήκε στην περιοχή γύρισε στον Τριανταφύλλου, αυτός δεν μπόρεσε να σουτάρει, ο Σερπάνος μπήκε ξανά στην φάση και με σουτ μείωσε σε 1-3.
40΄: Σουτ του Τσάπρα εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το αριστερό «παραθυράκι» της Ευρυτανίας.
41΄: Ο τερματοφύλακας Καραμπάς έκανε λάθος, πάσαρε στον Ζαγαρίτη. που απέναντι στον γκολκίπερ δεν δυσκολεύτηκε με δυνατό σουτ στην αριστερή του γωνία να διαμορφώσει το 1-4.
46΄: Σουτ του Τσάπρα εκτός περιοχής  απέκρουσε ασθενώς ο Καραμπάς και στην συνέχεια η μπάλα χτύπησε χαμηλά στο αριστερό κάθετο δοκάρι.
49΄: Νέο σουτ του Τσάπρα εκτός περιοχής απέκρουσε ο γκολκίπερ της Ευρυτανίας και στην επαναφορά ο Ζαγαρίτης από κοντά με σουτ έκανε το 1-5.
51΄: Ο Ζαγαρίτης έκανε όμορφη ατομική προσπάθεια και με σουτ στην αριστερή γωνία του Καραμπά σημείωσε χατ-τρικ (1-6).
55΄: Ο Τσάπρας με μπαλιά τροφοδότησε τον Μαμούρη, που με πλασέ στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο τελικό 1-7.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Ευρυτανία: Σερπάνος, Τάσιος
Βοιωτία: Τσάπρας, Ζαγαρίτης, Τουρκοχωρίτης Γ., Κούκος

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Ευρυτανία): «Το μόνο που θα πω σήμερα για όλα τα παιδιά που συμμετείχανε συγχαρητήρια για το ήθος και την αγωνιστικότητα που είχανε. Φάνηκε η έλλειψη παιχνιδιών και αυτός ήταν και ο λόγος. που χάσανε το παιχνίδι. Τα παιδιά προσπαθούνε αρκετά και σίγουρα αν υπήρχε ένα πρωτάθλημα τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Άρα ποντάρουμε σε αυτά τα τρία τα παιχνίδια, που θα γίνουν ότι μπορέσουν να κερδίσουνε μέσα από αυτά και σε κάποια τουρνουά που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι.»



Κώστας Ζαγαρίτης (Βοιωτία): «Θεωρώ πως αυτός ο αγώνας είναι μια πρώτη γεύση για τα παιδιά αυτής της ηλικίας. Είναι η είσοδος τους στον χώρο αυτό και γενικότερα στον μαζικό αθλητισμό, αφού συμμετέχουν όλα τα παιδιά και δεν κάνουμε διακρίσεις από άποψη ικανοτήτων. Υπάρχει πάλι διαφορά μεταξύ των ομάδων, όπως στους παίδες και στους νέους και στους προπαίδες. Πιστεύω ότι υπάρχουν και εδώ αρκετά ταλέντα, με διάθεση, με όρεξη και εύχομαι να πάνε καλά.»





Συνθέσεις Ομάδων

Ευρυτανία (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Νούλας, Χρυσικός, Μπακατσιάς, Καββαδίας, Τάσιος, Μπουμπουρής, Σερπάνος, Καραντάνας, Τόλης Α., Μακρυπίδης, Μπομποτσιάρης
Αγωνίστηκαν και οι: Τριανταφύλλου, Τόλης Ν., Κυλλής, Καραμπάς, Ζαχαράκης, Καραθάνος, Καραγιάννης

Βοιωτία (Κώστας Ζαγαρίτης): Στουρνάρας, Χουσιάδας, Κούκος, Λιόντος, Καρασάββας, Τσάπρας, Ποιητάρης, Τουρκοχωρίτης Γ., Ζαγαρίτης, Αναστασίου, Μαντελάκης
Έπαιξαν και οι: Λυμπέρης Κ., Λυμπέρης Ν., Τσαρούχας, Τουρκοχωρίτης Κ., Κολυμπίρης, Μαμούρης, Νόκας, Γιαννέλος, Φουφούνης

Διαιτητής: Γιώργος Στοφόρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)



























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος