Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Παλαιοκατούνα-Μυρίκη 0-2

Από το πρώτο κιόλας ημίχρονο η ανώτερη ομάδα της Μυρίκης κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό της και να επικρατήσει με 2-0 απέναντι στην αξιόμαχη και ελλιπή Αναγέννηση.
Το παιχνίδι διεξήχθη την Κυριακή 3 Μαρτίου στο γήπεδο της Παλαιοκατούνας και ήταν στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣΕ. Αμφότερες ημέρες ήθελαν να πάρουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα, αλλά για διαφορετικούς λόγους. Ήταν ένα κακό ποιοτικά ματς, χωρίς πολλές ευκαιρίες.
Η Αναγέννηση παρουσιάστηκε με πολλά προβλήματα, έχοντας ως στόχο να κάνει μια καλή εμφάνιση. Είχε αμυντικά μια αρκετά αξιοπρεπή παρουσία, καταφέρνοντας να κρατήσει το σκορ σε τιμητικά επίπεδα. Μπροστά δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη ευκαιρία. Το συγκρότημα του Κώστα Λαθύρη επέστρεψε σε ήττα (εντός προγράμματος) και βρίσκεται σταθερά στην 8η θέση με 6 βαθμούς.
Η Μυρίκη μετά την κακή εμφάνιση της περασμένης αγωνιστικής επανήλθε στα θετικά αποτελέσματα, δείχνοντας από νωρίς τις προθέσεις της. Έκανε ένα αρκετά καλό πρώτο μέρος και συντήρηση δυνάμεων στην επανάληψη. Σκόρερ χρίστηκαν οι: Κώστας Σταμούλης και Άγγελος Παχής.  Η ομάδα του Βασίλη Φούκα βρίσκεται στην 2η θέση με 33 πόντους, πλησιάζοντας στους 2 βαθμούς τα πρώτα Άγραφα.
Η Παλαιοκατούνα θα αγωνιστεί ξανά και για τελευταία φορά την φετινή σαιζόν στις 23 Μαρτίου με την Φραγκίστα σε ένα παιχνίδι-«τελικό». Η Μυρίκη θα αγωνιστεί όσον αφορά το πρωτάθλημα μια ημέρα αργότερα κόντρα στην Κρέντη.

Ο κόσμος
Γύρω στους 20-30 φίλους του ποδοσφαίρου παρακολούθησαν τον αγώνα, καθώς τα βλέμματα συγκέντρωσε η αναμέτρηση Φραγκίστα-Απεραντιακός.


Αντικαταστάτης ο Χρυσαφόπουλος 


Ο Βασίλης Λάμπρου εξ αιτίας κωλύματος από πρόβλημα υγείας αντικαταστάθηκε από τον Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο, που σφύριξε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα αγώνα. Ο κ. Χρυσαφόπουλος είχε οριστεί αρχικά βοηθός στον αγώνα Φραγκίστα-Απεραντιακός.

Τα αδέρφια Φύκα

 












Σε δυο διαφορετικά «στρατόπεδα» βρέθηκαν οι άλλοτε συμπαίχτες στον Τυμφρηστό Φθιώτιδας Θανάσης και Γιώργος Φύκας. Νικητής βγήκε ο ποδοσφαιριστής των φιλοξενουμένων. Αμφότεροι άρχισαν στον χώρο της άμυνας.

Θα παίξει για 3 αποτελέσματα
Η Αναγέννηση στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της χρονιάς με αντίπαλο την Φραγκίστα θα έχει το πάνω χέρι. Βολεύεται ακόμη και με ήττα με ένα γκολ διαφορά, ενώ σε περίπτωση ήττας με δυο γκολ διαφορά οι δυο ομάδες θα οδηγηθούν σε αγώνα μπαράζ.

Στην ενδεκάδα ο Ζαχαράκης 


Φανέλα βασικού πήρε για πρώτη φορά ο Λάμπρος Ζαχαράκης. Ο νεαρός μέσος αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την Γρανίτσα.

Αρκετοί καινούργιοι

 









 















Πολλοί νέοι ποδοσφαιριστές χρησιμοποιήθηκαν από τον Κώστα Λαθύρη μετά το 0-0 επί της Ποταμιάς. Άρχισε μετά από αρκετό καιρό ο Κώστας Γκούρλιας, ενώ έπαιξαν επίσης βασικοί και  οι: Γιάννης Γαλανός, Δημήτρης Κατσίκης, Θανάσης Φύκας και Γιάννης Διώτης.

Πλήθος απουσιών
«Πονοκέφαλος» για τον Κώστα Λαθύρη αποτέλεσε η έλλειψη αρκετών ποδοσφαιριστών του και μάλιστα βασικών στελεχών. Δεν αγωνίστηκαν για πρώτη φορά σε ματς πρωταθλήματος οι: Γιάννης Χαλκιάς και Πάνος Μπλέντζος. Τιμωρημένοι ήταν οι: Χρήστος Γενιτσαρόπουλος και Ηλίας Ζούγρης (Επιστρέφουν με την Φραγκίστα), ενώ εκτός αγώνα ήταν επίσης μεταξύ άλλων οι: Ίγκλι Οσμενάι, Γιάννης Αρχοντής, Μάκης Αναγνωστόπουλος και Πάνος Ζιάκας.

Επιστροφή για Ράικο & Κ. Σιταρά 

 












Αγωνίστηκαν ξανά ο Γιώργος Ράικος και ο Κώστας Σιταράς. Ο δεύτερος μάλιστα εξέτισε την τιμωρία του. Τραυματίες παραμένουν οι: Γιώργος Κορέντζελος και Νίκος Φούκας, ενώ απουσίαζαν οι: Δημήτρης Γκορόγιας και Γιώργος Σακαμπέτης.

Μπορεί ακόμη και
Με νίκη απέναντι στην αδιάφορη Κρέντη την τελευταία αγωνιστική και με ήττα των Αγράφων από τον ΑΠΟΚ η Μυρίκη θα τερματίσει στην πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας και θα αντιμετωπίσει στα μπαράζ την Κρέντη. Σε διαφορετικό συνδυασμό αποτελεσμάτων θα τερματίσει είτε 2η είτε 3η.

Στο βασικό σχήμα άλλοι 2


Στην ενδεκάδα του Βασίλη Φούκα (4 συνολικά αλλαγές μετά το 0-0 με την Φραγκίστα) χρησιμοποιήθηκαν ξανά ο Δημήτρης Κοτρώνης και ο Γιάννης Ζαλοκώστας. Ο πρώτος κάλυψε την θέση «ενωσιακού» ποδοσφαιριστή (Στο προηγούμενο ματς έπαιξε ο Γιώργος Μπουμπουρής, ενώ αλλαγή αγωνίστηκε ο Άρης Σιταράς).

Εκτός ο Α. Μπουμπουρής


Ήταν το πρώτο παιχνίδι, στο οποίο δεν έπαιξε ο Αποστόλης Μπουμπουρής. Έτσι κανείς ποδοσφαιριστής των «κόκκινων» δεν έχει αγωνιστεί σε όλα τα ματς πρωταθλήματος. Και η ομάδα του Βασίλη Φούκα είχε ελάχιστες επιλογές από τον πάγκο της.

Κύπελλο για την Μυρίκη
Η Μυρίκη θα αγωνιστεί την ερχόμενη Κυριακή 10 Μαρτίου στον εκτός έδρας ημιτελικό κυπέλλου απέναντι στην Κρέντη. Στόχος της είναι να προκριθεί στον τελικό κυπέλλου, στον οποίο είχε συμμετάσχει για τελευταία φορά το 2003.

Συνεχίζεται το ρεκόρ

 












Το 7ο συνεχόμενο παιχνίδι, κατά το οποίο δεν δέχτηκε γκολ ήταν αυτό για τον Στέλιο Μεριγκούνη. Εκτός από τον τερματοφύλακα της Μυρίκης σημαντική συμβολή έχει ο αναντικατάστατος στόπερ Κώστας Γενιτσαρόπουλος (Έχει εννίοτε «παρτενέρ» τον Γιώργο Σακαμπέτη η τον Γιώργο Φύκα). Η γενικότερη αμυντική λειτουργία των «κόκκινων» είναι άριστη. Το «κοντέρ» έφτασε στα 673 λεπτά χωρίς γκολ.

Τελευταίο εκτός
Οι «κόκκινοι» ολοκλήρωσαν τους εκτός έδρας αγώνες τους στην κανονική διάρκεια, έχοντας απολογισμό 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες (Τέρματα: 15-6).

Πιστοί οι δυο πρόεδροι


Πάντα κοντά στις ομάδες τους οι δυο πρόεδροι Θωμάς Γκούρλιας και Νίκος Τσώνης (Φωτογραφία) αντίστοιχα. Η Μυρίκη είχε «κοντραριστεί» με την παλαιά Αναγέννηση για τον τίτλο πριν από 6 χρόνια και ήταν και τότε η κερδισμένη.

Α΄ Μέρος

Ανωτερότητα Μυρίκης
Τον έλεγχο της αναμέτρησης είχε η Μυρίκη, η οποία με δυο γκολ από στημένες φάσεις στο 12΄ και στο 43΄ προηγήθηκε με 0-2. Η ομάδα του Κώστα Λαθύρη κατέβηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς.

Ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας

 












Τα αδύνατα-δυνατά θα πρέπει να συμβούν για να χάσει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ ο Κώστας Σταμούλης. Στο 12΄ σκόραρε το 0-1 μετά από πέναλτι, που κέρδισε ο Δημήτρης Κοτρώνης. Ο Σταμούλης έφτασε τα 14 γκολ, έχοντας σκοράρει και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου χατ-τρικ (1 από την άσπρη βούλα» στο τότε 4-0).


Από στημένο το 0-2


Οι φιλοξενούμενοι δυο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτο 45λεπτου έφτασαν στο 0-2. Μετά από στημένη μπάλα του Χρήστου Λέρη, ο Άγγελος Παχής διαμόρφωσε το 0-2. Ο ταλαντούχος αριστερός μπακ πέτυχε το 3ο του τέρμα στο πρωτάθλημα.

Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Ο Σιταράς Κ. σούταρε από το ημικύκλιο της αντίπαλης περιοχής, αλλά η μπάλα κατέληξε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της Παλαιοκατούνας.
12΄: Ο Φύκας Α. ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Κοτρώνη, κερδίζοντας πέναλτι. Ο Σταμούλης Κ.(Χ) σημάδεψε από τα 11 βήματα την δεξιά γωνία του Αρκουμάνη, ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους (0-1).
17΄: Ο Λέρης επιχείρησε σουτ από πλάγια αριστερά, το οποίου κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι της Αναγέννησης.
31΄: Μακρινό σουτ του Κοτρώνη μπλόκαρε σταθερά ο Αρκουμάνης.
43΄: Εκτέλεση κόρνερ του Λέρη από αριστερά, ο Παχής πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά «έγραψε» το 0-2.

Β΄ Μέρος

Θύμιζε..φιλικό
Σε ρυθμούς ρελαντί  έπαιξαν στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι, πατώντας…το πόδι στο φρένο. Σημειώθηκαν ελάχιστες καλές ευκαιρίες, καθώς η Μυρίκη είχε εκπληρώσει την αποστολή της και έδειχνε δύσκολο να απειληθεί. Η Αναγέννηση κατάφερε σε αυτό το χρονικό διάστημα να διατηρήσει ανέπαφο το τέρμα της.

Μέσα ο Σ. Κοράκης


Εξ αιτίας των πολλών απουσιών ο Κώστας Λαθύρης χρησιμοποιήσει τον τερματοφύλακα Στέφανο Κοράκη όχι κάτω από τα δοκάρια, αλλά εκτός εστίας. Ο «γιατρός» αποτέλεσε την μοναδική αλλαγή, που έκαναν οι γηπεδούχοι.

Μόλις δυο αξιόλογες στιγμές 


Οι φιλοξενούμενοι είχαν τις δυο μοναδικές ευκαιρίες της επανάληψης με «δράστες» τον Χρήστο Λέρη (Φωτογραφία) και τον Δημήτρη Κοτρώνη.

Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Ο Λέρης σούταρε από καλή θέση, με τον Αρκουμάνη να μπλοκάρει την μπάλα.
75΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Κοτρώνη από δεξιά μπλόκαρε με υπερένταση ο τερματοφύλακας της Παλαιοκατούνας.

Διακριθέντες
Παλαιοκατούνα: -
Μυρίκη: Λέρης, Ράικος, Σταμούλης Κ.(Χ)

Δηλώσεις Προπονητών

Κώστας Λαθύρης (Παλαιοκατούνα): «Όταν παίζεις με τόσες ελλείψεις με μια ομάδα καλή, όπως είναι η Μυρίκη δεν μπορείς να έχεις πολλές ελπίδες, για να πάρεις κάποιον βαθμό η βαθμούς. Περάν από αυτό εμείς το παλέψαμε το παιχνίδι, οι παίχτες μου προσπαθήσανε για ότι καλύτερο μπορούσανε. Θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια για την προσπάθεια τους. Συνεχίζουμε για το επόμενο και τελευταίο παιχνίδι με την Φραγκίστα, που είναι και καθοριστικό, για να παραμείνουμε ανάλογα το αποτέλεσμα στην κατηγορία. Εύχομαι καλή συνέχεια στην ομάδα της Μυρίκης.»
Όσον αφορά την μετάθεση της 18ης αγωνιστικής για το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Μαρτίου ο κ. Λαθύρης τόνισε: «Θα ήθελα να προσθέσω και το εξής: Βλέπω ότι επόμενος αγώνας είναι μετά από 20 μέρες, πράγμα που σημαίνει ότι η ομάδα μου δεν θα έχει σε αυτό το διάστημα κάποιον επίσημο αγώνα. Πέραν του κυπέλλου οι τελευταίοι αγώνες θα μπορούσαν να γίνουν πιο γρήγορα, ώστε η ομάδα να μην χάσει το ρυθμό της. Δεν ξέρω πως το κανόνισαν αυτό, εμάς πάντως στην ομάδα μας ζημιά θα κάνει η τόσο μεγάλη αποχή, όπως και ο αγώνας, που διακόπηκε στις 2 Δεκεμβρίου με τον Απεραντιακό και έγινε τον Φεβρουαρίο πάλι πρόβλημα στην ομάδα μου δημιούργησε, που βάσει του ΚΑΠ έπρεπε να γίνει μετά από 15 μέρες.»

Βασίλης Φούκας (Μυρίκη): «Σήμερα μπορώ να πω ότι κάναμε ένα σωστό παιχνίδι, με πάθος, δύναμη και ρυθμό στο παιχνίδι μας. Τα μπράβο ανήκουν στα παιδιά. Λειτουργήσαμε θετικά, ύστερα από την κακή εμφάνιση του προηγούμενου Σαββάτου. Είχαμε τον έλεγχο στο ματς, δημιουργήσαμε ευκαιρίες για γκολ και πιστεύω ότι σήμερα ήμασταν θετικοί. Θέλω να δώσω πολλά μπράβο στην Αναγέννηση. Παρόλο την κρισιμότητα του ματς παίξανε καθαρά. Της εύχομαι καλή συνέχεια.»





Συνθέσεις Ομάδων

Παλαιοκατούνα (Κώστας Λαθύρης): Αρκουμάνης, Γκούρλιας, Πατρώνης, Φύκας Α., Ιωάννου, Ζαχαράκης(66΄ Κοράκης Σ.), Κοράκης Α., Γαλανός, Κατσίκης, Σταμούλης Κ.(Φ), Διώτης

Μυρίκη (Βασίλης Φούκας): Μεριγκούνης, Ζαραβέλης, Παχής, Γενιτσαρόπουλος, Φύκας Γ., Ράικος, Σταμούλης Κ.(Χ), Κοτρώνης(75΄ Σιταράς Α.), Σιταράς Κ.(75΄ Λιάγκας), Λέρης, Ζαλοκώστας

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δήμος Μπράζιας(ΕΠΣ Ευρυτανίας)






















  
Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας