Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Κρέντη-Μυρίκη 0-1 (Διεκόπη στο ημίχρονο)

Δεν ολοκληρώθηκε ο ημιτελικός των Play Off της Α΄ ΕΠΣΕ μεταξύ Κρέντης και Μυρίκης. Η αναμέτρηση διεκόπη στο ημίχρονο, αφού τραυματίστηκε ο διαιτητής Βασίλης Λάμπρου και ο παρατηρητής Κώστας Χούπας μετά από ρίψη βαρελότων στα αποδυτήρια. Στο αγωνιστικό κομμάτι η Μυρίκη βρίσκονταν μπροστά στο σκορ με 0-1 με ένα πανέμορφο τέρμα του Αποστόλη Μπουμπουρή. Παράλληλα το 1o μέρος είχε αρκετή ένταση, διακοπές και διαμαρτυρίες της Κρέντης για τα σφυρίγματα του Λάμπρου.
Ο 1ος ημιτελικός του πρωταθλήματος της Α΄ Ευρυτανίας ξεκίνησε την Κυριακή 31/3 στις 4 στο γήπεδο του Κερασοχωρίου και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Έγινε με μεγάλο διάστημα βροχόπτωσης και με τους φιλάθλους να παρακολουθούν το ματς από την κερκίδα μετά το 30ο λεπτό.
Η Κρέντη του Κώστα Μάκκα έκανε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, ωστόσο βρέθηκε πίσω στο σκορ. Οι γηπεδούχοι έχουν πολλά παράπονα από την διαιτησία και θεωρούν ότι προηγήθηκε επιθετικό φάουλ στον Γιώργο Γιάκο πριν μπει το γκολ της Μυρίκης. Προπηλάκισαν τον διαιτητή, τον απώθησαν, τον περικύκλωσαν και το ματς διακόπηκε για 5 λεπτά. Στην συνέχεια δεν τους δόθηκε καθαρό πέναλτι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ενώ νωρίτερα ζήτησαν και αποβολή αντιπάλου και πέναλτι σε άλλη μια περίπτωση.
Η Μυρίκη του Βασίλη Φούκα κατάφερε να πάρει κεφάλι με ένα πανέμορφο τέρμα του Αποστόλη Μπουμπουρή και να έχει ξεκινήσει με πρώτο στόχο την διαφύλαξη της αμυντικής γραμμής. Δέχτηκε πίεση στο τελευταίο 4αρτο του ματς, ωστόσο κράτησε το υπέρ της αποτέλεσμα μέχρι το σημείο της διακοπής. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στο 16ο λεπτό στον επιθετικό τους Κώστα Σιταρά.
Η ΕΠΣ Ευρυτανίας θα αποφασίσει για την τύχη της αναμέτρησης. Ο διαιτητής και ο παρατηρητής μετέβησαν στο κέντρο υγείας Φραγκίστας για τις πρώτες βοήθειες και κατέθεσαν μήνυση κατ΄ αγνώστων στο αστυνομικό τμήμα Κερασοχωρίου.

Έναρξη με ομίχλη και βροχή
Τα πρώτα 20 λεπτά του παιχνιδιού έγιναν κάτω από δυνατή βροχόπτωση και ομίχλη, κάτι που δεν βοήθησε τους ποδοσφαιριστές όσο και τους φιλάθλους να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση.




Τραυματισμός διαιτητή-παρατηρητή














Σε δεύτερη μοίρα περνάει το αγωνιστικό κομμάτι, αφού κατά την αποχώρηση της διαιτητικής 3αδας και του παρατηρητή πετάχτηκαν έξω και μέσα από τα αποδυτήρια δυο βαρελότα. Το πρώτο έσκασε στον γύρω χώρο των αποδυτηρίων και το δεύτερο μέσα στα αποδυτήρια. Τραυματίστηκε στο πόδι ο διαιτητής Βασίλης Λάμπρου και ο παρατηρητής του ματς Κώστας Χούπας. Οι δυο τους μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο κέντρο υγείας Δυτικής Φραγκίστας μαζί με την γιατρό του αγώνα Αλεξάνδρα Μάκκα. Κατόπιν τούτου το φύλλο αγώνα έκλεισε και το ματς διακόπηκε οριστικά, χωρίς να αναφέρεται ποια ήταν υπαίτια κάποια ομάδα. 





Καταθέσεις στο Α.Τ. Κερασοχωρίου
Οι εμπλεκόμενοι στην συνέχεια βρέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Κερασοχωρίου και κατέθεσαν μήνυμα κατά αγνώστων. Την υπόθεση εξετάζει η αστυνομία πλέον, ενώ κατέθεσε η διαιτητική 3αδα και ο παρατηρητής κ. Χούπας.

Τι αναφέρει το φύλλο αγώνα
Το φύλλο αγώνα που συντάχτηκε από τον επόπτη Χατζηθεοδώρου αναφέρει τα εξής : «Κατά την διάρκεια της ανάπαυλας ρίχτηκε βαρελότο με συνέπεια να τραυματιστεί ο παρατηρητής αγώνα κύριος Χούπας Κωνσταντίνος. Επίσης τραυματίστηκε ο διαιτητής του αγώνα από την εκπυρσοκρότηση στο πόδι. Αμφότεροι μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας παρουσία της γιατρού αγώνα Μάκκα Αλεξάνδρας  στο κέντρο υγείας Κερασοχωρίου. Κατόπιν αυτού έγινε οριστική διακοπή του αγώνα. Το σκορ στο πρώτο ημίχρονο ήταν 0-1 υπέρ της Μυρίκης.»


Αναμένονται εκθέσεις
Δεν έχει κατατεθεί ακόμη στην ΕΠΣΕ η έκθεση του παρατηρητή αγώνα Κώστα Χούπα. Αυτό θα γίνει αύριο το πρωί, όπου και τότε θα συγκληθεί έκτακτο συμβούλιο στην ΕΠΣ για την απόφαση όσον αφορά την τύχη του ματς. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο διαιτητής δεν έχει κάνει ακόμη κάποια συμπληρωματική έκθεση. Αναμένεται να το πράξει τις προσεχείς ώρες.

«Τινάχτηκε» το παιχνίδι
Ροντέο θύμιζε η αναμέτρηση από το 30ο λεπτό και έπειτα. Μόλις σημειώθηκε το 0-1 οι παίκτες της Κρέντης κατευθύνθηκαν στον διαιτητή Λάμπρου και διαμαρτυρήθηκαν ότι προηγήθηκε επιθετικό φάουλ. Ο διαιτητής προπηλακίστηκε και σπρώχτηκε, ωστόσο «κιτρίνισε» τους παίκτες της Κρέντης και μετά από 5 λεπτά συνέχισε το ματς. Ο ρέφερι δεν κινήθηκε να πάει στα αποδυτήρια για να διακόψει προσωρινά το ματς.



Χάθηκε ο έλεγχος
Στο τελευταίο 15λεπτο του ματς χάθηκε ο έλεγχος και οι γηπεδούχοι έχουν δικαιολογημένα παράπονα για την διαιτησία. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν τους δόθηκε καθαρό πέναλτι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και συγκεκριμένα για χέρι του Δημήτρη Γκορόγια. Ζήτησαν επίσης νωρίτερα πέναλτι για ανατροπή του Γιώργου Βούρτσα στην περιοχή, ωστόσο δόθηκε φάουλ εκτός περιοχής. Στο έδαφος έπεσε σε ανύποπτη στιγμή και ο Δημήτρης Τύμπας με τους γηπεδούχους να ζητούν αποβολή αντιπάλου.

Μήπως πρέπει να σφυρίζουν ξένοι(;)
Σε αντίθεση με το ρεσιτάλ διαιτησίας του Τριαντάφυλλου Τίκα στον ημιτελικό του Σαββάτου, η αναμέτρηση της Κυριακής είχε αρκετές δύσκολες και επίμαχες φάσεις. Τέθηκε από πολλούς το ερώτημα μήπως πρέπει τους αγώνες μπαράζ να σφυρίζουν διαιτητές εκτός Ευρυτανίας.

Αποφασίζει η ΕΠΣ
Για την τύχη της αναμέτρησης θα αποφασίσει τις επόμενες ημέρες η ΕΠΣ Ευρυτανίας. Ο χρόνος πιέζει και πρέπει σύντομα να παρθούν αποφάσεις.

Η διάταξη της Κρέντης
Την εστία των γηπεδούχων υπερασπίστηκε ο Αποστόλης Ντάλλας. Στο κέντρο της άμυνας έπαιξε ο Γιάκος, με τον Πάτρου. Στο αριστερό άκρο της άμυνας ξεκίνησε ο Σπύρος Μπύρος και στο δεξί ο Λάππας. Στα αμυντικά χαφ έπαιξε ο Νίκος Βούρτσας, με παρτενέρ τον Πανέτα. Δεξιός μέσος άρχισε ο Θανάσης Ντάλλας και αριστερός ο Γιώργος Βούρτσας. Σαν επιτελικός μέσος έπαιξε ο Τύμπας και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Κώστας Μάκκας.

Το σχήμα της Μυρίκης
Η Μυρίκη άρχισε το ματς με πορτιέρο τον Μεριγκούνη. Δεξιός μπακ ήταν ο αρχηγός Ζαραβέλης και αριστερός ο Παχής. Στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Γενιτσαρόπουλος, με τον Σακαμπέτη. Στα αμυντικά χαφ έπαιξε ο Μπουμπουρής, με τον Φύκα. Δεξιός μέσος άρχισε ο Σταμούλης και αριστερός ο Άρης Σιταράς. Ελεύθερο ρόλο στον άξονα μπροστά από τους ανασταλτικούς μέσους είχε ο Γκορόγιας και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Κώστας Σιταράς.

Τα μέλη της διοίκησης














Από πλευράς Κρέντης το ματς παρακολούθησε ο Πρόεδρος Χρυσόστομος Μάκκας και ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης. Για την Μυρίκη το παρών έδωσε ο Πρόεδρος Νίκος Τσώνης και το μέλος της διοίκησης Γιάννης Χαντζόπουλος.

3 αλλαγές














Η Μυρίκη είχε 3 νέα πρόσωπα στην 11αδα της σε σύγκριση με το ματς της 18ης αγωνιστικής με την Κρέντη. Στην 11αδα επέστρεψε ο αρχηγός Κώστας Ζαραβέλης, ο μέσος Γιώργος Φύκας και ο επιθετικός Κώστας Σιταράς. Πήραν τις θέσεις των: Γιώργου Ράικου (Τραυματίας), Δημήτρη Κοτρώνη (Απουσίαζε λόγω σχολικής εκδρομής) και Κώστα Λιάγκα.

Επέστρεψε ο Γιάκος


Μετά από αρκετό καιρό φόρεσε ξανά την φανέλα της Κρέντης ο στόπερ Γιώργος Γιάκος, ο οποίος αντικατέστησε την 11αδα τον Βαγγέλη Μάκκα, που έμεινε στον πάγκο.

Διαδοχικά παιχνίδια-3η ….και διακοπή
Οι ομάδες αναμετρήθηκαν τον Μάρτιο για 3η συνεχή φορά. Προηγήθηκαν οι αγώνες κυπέλλου και κανονικής διάρκειας. Το 3ο ματς…όμως διακόπηκε και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Α΄ Μέρος

Χωρίς είσοδο
Λόγω της βροχής οι ομάδες δεν έκαναν την συνηθισμένη είσοδο στον αγωνιστικό χώρο και ούτε χαιρέτησαν την κερκίδα, αφού δεν υπήρχαν φίλαθλοι.


Άλλαζαν πτέρυγες














Όλη αμυντική λειτουργία της Κρέντης ήταν προσαρμοσμένη πάνω στο ατού της Μυρίκης τον Κώστα Σταμούλη. Πριν συμπληρωθεί το 10λεπτο ο Βασίλης Φούκας μετακίνησε από δεξιά στα αριστερά τον Σταμούλη κάνοντας εσωτερική αλλαγή με τον Άρη Σιταρά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αλλάξουν πλευρά και τα μπακ και τα χαφ της Κρέντης. Η εντολή των γηπεδούχων ήταν τον Σταμούλη να μαρκάρει ο Σπύρος Μπύρος και να παίρνει βοήθειες από τον Γιώργο Βούρτσα. Στην συνέχεια ο «Στάμ» πέρασε ξανά στο δεξί άκρο, με αποτέλεσμα να αλλάξουν θέση μόνο τα δυο μπακ της Κρέντης.

Πρώτη καλή στιγμή
Οι Κρεντιώτες απείλησαν για πρώτη φορά στο 11ο λεπτό, όταν το σουτ του Δημήτρη Τύμπα αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον πορτιέρο της Μυρίκης.


Δεν κατάφερε ο Κ. Σιταράς


Η Μυρίκη στο 16ο λεπτό έχασε σημαντική στιγμή να ανοίξει το σκορ ο Κώστας Σιταράς στο τετ α τετ δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Αποστόλη Ντάλλα. Οι «κόκκινοι» ζήτησαν πέναλτι, ωστόσο το ματς συνεχίστηκε, αφού ο ρέφερι δεν είδε κάποια παράβαση.



Γκολ και διακοπή


Στο 31ο λεπτό ο Τόλης Μπουμπουρής (Φωτογραφία) πέτυχε ένα πανέμορφο τέρμα και έβαλε μπροστά την ομάδα του. Οι γηπεδούχοι προπηλάκισαν τον ρέφερι, αφού στην αρχή της φάσης θεώρησαν ότι προηγήθηκε επιθετικό φάουλ στον Γιώργο Γιάκο. Το ματς διακόπηκε για 5 λεπτά, μέχρι να απομακρυνθούν οι παίκτες της Κρέντης από τον διαιτητή. Μάλιστα πετάχτηκαν και κροτίδες (Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κάποιος ποδοσφαιριστής) εντός του αγωνιστικού χώρου.






Άσκησε πίεση
Πίεση άσκησε η Κρέντη στο τελευταίο 10λεπτο του πρώτου μέρους, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να φτάσει στην ισοφάριση.


Με κόσμο
Τα τελευταία λεπτά του 1ου μέρους έγιναν με την παρουσία φιλάθλων, αφού η βροχή σταμάτησε.


Τελικά φάουλ εκτός περιοχής














Στο 39ο λεπτό ο Γιώργος Βούρτσας  «εκβίασε» το πέναλτι και έπεσε μέσα στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Άγγελου Παχή. Ο διαιτητής μετά από συνεννόηση με τον βοηθό Γιώργο Στοφόρο έδωσε φάουλ εκτός περιοχής, σκορπώντας διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους.





Επεδίωξαν την αποβολή


Τα νεύρα συνεχίστηκαν και στο 42ο λεπτό ο Δημήτρης Τύμπας (Φωτογραφία) έπεσε στο έδαφος. Ο Λάμπρου είχε ξανά διαβουλεύσεις με τον α΄ βοηθό Στοφόρο, ωστόσο δεν έδωσε κάτι, αφού δεν υπήρχε κάτι μεμπτό.





Φωνές για πέναλτι
Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων μετά από κόρνερ του Δημήτρη Τύμπα, ο Δημήτρης Γκορόγιας κατέβασε την μπάλα με την προέκταση του χεριού του. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι, χωρίς ο ρέφερι να καταλογίσει παράβαση.


Οριστική διακοπή-Αποχώρησαν με συνοδεία αστυνομίας
Μετά το σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου τραυματίστηκε από τα βαρελότα ο ρέφερι και ο παρατηρητής και το φύλλο αγώνας έκλεισε ο β΄ βοηθός Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου. Οι δυο βοηθοί αποχώρησαν λίγο αργότερα με την συνοδεία της αστυνομίας.




Οι καλύτερες φάσεις
11΄: Ο Βούρτσας Ν. σέντραρε από αριστερά, ο Πανέτας μέσα στην περιοχή άνοιξε δεξιά στον Τύμπα, που σούταρε δυνατά και ο Μεριγκούνης απέκρουσε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ.
16΄: Ο Σταμούλης έβγαλε την μπαλιά στην «πλάτη» της άμυνας, ο Σιταράς Κ. μπήκε στην περιοχή τε τα τετ με τον Ντάλλα, ωστόσο ανακόπηκε από τον γκολκίπερ της Κρέντης.
31΄: Ο Γιάκος απέκρουσε την περιοχή με το κεφάλι μέσα στην περιοχή, η μπάλα στρώθηκε εκτός περιοχής και δεξιά στον Μπουμπουρή Α., που με καταπληκτικό εναέριο σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» των γηπεδούχων (0-1). Το γκολ πανηγυρίστηκε έξαλλα και οι γηπεδούχοι κατευθύνθηκαν στον διαιτητή και το ματς διακόπηκε.
40΄: Μακρινό σουτ του Ντάλλα Αθ. εκτός περιοχής πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό «παραθυράκι» της Μυρίκης.
45΄: Ο Μπουμπουρής Α. εκτέλεσε φάουλ, ο Γκορόγιας σούταρε εκτός περιοχής η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ δίπλα από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
45΄+2΄: Απευθείας φάουλ του Τύμπα απέκρουσε σε κόρνερ δύσκολα ο γκολκίπερ των «κόκκινων».

Κίτρινες Κάρτες
Πάτρου, Γιάκος, Σιταράς Κ., Μπουμπουρής Α.

Διακριθέντες
Κρέντη: Μπύρος Σ., Πανέτας, Βούρτσας Γ.
Μυρίκη: Μπουμπουρής Α., Σιταράς Α., Φύκας

Δηλώσεις Προπονητών

Κώστας Μάκκας (Κρέντη): «Αυτό που θέλω να πω μόνο είναι συγχαρητήρια στην ομάδα μου γιατί έπαιξε ένα από τα καλύτερα πρώτα ημίχρονα, που θα μπορούσε να παίξει, είχε πάθος και δυστυχώς κάποιοι άλλοι παράγοντες δεν επέστρεψαν να υπάρχει ρεαλιστικό σκορ. Όσοι ήταν στο γήπεδο καταλαβαίνουν απόλυτα αυτό που θέλω να πω. Δεν αδικώ την Μυρίκη, έπαιξε και αυτή καλά, αλλά η ομάδα μου έδειξε πως ήθελε παραπάνω το παιχνίδι σήμερα. Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο, αυτό που θέλω να δηλώσω είναι ότι δεν έχουμε καμία ευθύνη  σαν ομάδα για την διακοπή του αγώνα. Εύχομαι η απόφαση που θα παρθεί να είναι αξιοκρατική.» 

Βασίλης Φούκας (Μυρίκη): «Δεν γνωρίζω ακριβώς τι πρέπει να πω, υποθέτω πως έχουμε κερδίσει το παιχνίδι, υποθέτω, γιατί δεν ξέρω εάν έχει ολοκληρωθεί το ματς. Ένα είναι σίγουρο ότι τώρα δεν με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, αλλά τα υπόλοιπα που έγιναν στο γήπεδο. Είμαι απογοητευμένος, γιατί ερχόμαστε να παίξουμε ποδόσφαιρο και κινδυνεύουν άνθρωποι από χαζά πράγματα. Σήμερα πιστεύω δεν είναι μέρα για πανηγυρισμούς, είμαι απογοητευμένος και πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι πρέπει να βοηθήσουν το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο να γίνει καλύτερο, κάνοντας όλοι καλά πράγματα. Καταδικάζω κάθε είδος μορφής βίας και θέλω να πιστεύω ότι είναι το τελευταίο κρούσμα. Καλή συνέχεια στην Κρέντη.»

Συνθέσεις Ομάδων

Κρέντη (Κώστας Μάκκας): Ντάλλας Α., Λάππας, Μπύρος Σ., Πάτρου, Γιάκος, Βούρτσας Ν., Πανέτας, Ντάλλας Αθ., Μάκκας Κ., Τύμπας, Βούρτσας Γ.

Μυρίκη (Βασίλης Φούκας): Μεριγκούνης, Ζαραβέλης, Παχής, Γενιτσαρόπουλος, Σακαμπέτης, Γκορόγιας, Σταμούλης, Σιταράς Α., Σιταράς Κ., Μπουμπουρής Α., Φύκας

Διαιτητής: Βασίλης Λάμπρου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Στοφόρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

* Λόγω της βροχόπτωσης δεν κατέστη δυνατόν να υπάρξει κάλυψη βίντεο από την σελίδα μας.


























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος