Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του Βελουχίου-Επιστροφή Γιάννη Φλωράκη


Από σήμερα το απόγευμα 2/2 στον πάγκο του Βελουχίου επιστρέφει ο Γιάννης Φλωράκης, που έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως τεχνικός των επιτυχιών. Ο 44χρονος προπονητής και καθηγητής φυσικής αγωγής στο επάγγελμα μετά από 2,5 χρόνια καθοδηγεί ξανά τον ΑΠΟΚ. Διοίκηση και προπονητής συναντήθηκαν την Παρασκευή 1/2 και έδωσαν τα χέρια και συμφώνησαν να συνεργαστούν ξανά. Πριν από λίγο η διοίκηση των «κυανόλευκων» ανακοίνωσε και επίσημα την έναρξη της συνεργασίας.
Ο 42χρονος Γιώργος Κρασιάς που μέχρι πρότινος καθοδηγούσε την ομάδα φοράει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και θα αγωνιστεί στο κέντρο της άμυνας. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής αποτελεί εσωτερική μεταγραφή της ομάδας, αφού ο ΑΠΟΚ δεν μπόρεσε να ενισχυθεί στα μετόπισθεν στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.
Ο έμπειρος τεχνικός κ. Φλωράκης αποχώρησε από τον ΑΠΟΚ μετά από συνεχόενες συνεχόμενες επιτυχημένες παρουσίες (2006-2010) με την ομάδα στο πρωτάθλημα του  4ου ομίλου, όπου ο ΑΠΟΚ είχε κερδίσει το σεβασμό όλων και είχε καθιερωθεί στην κατηγορία. Τότε παρέδωσε την «σκυτάλη» στον μέχρι τότε άμεσο συνεργάτη του Γιάννη Ελεφάντη (Εν συνεχεία πέρασαν από τον πάγκο ο Παύλος Σερμπέσης και ο Γιώργος Κρασιάς, ενώ πάντα δίπλα τους ήταν ο Χρήστος Γιαννίτσαρης). Πρωτίστως καθοδήγησε το Βελούχι στην Δ΄ Εθνική για πρώτη φορά στην καριέρα του την σαιζόν 2002-03 (Αρχικά ως βοηθός του Οράσιο Μοράλες και εν συνεχεία ως πρώτος προπονητής) και την περίοδο 2004-2005 (Εκτός από ένα μικρό διάστημα, στο οποίο προπονητής ήταν ο Δημήτρης Σαλαπάτας). Έχει κατακτήσει τρεις παραμονές με το Βελούχι στην Δ΄ Εθνική και το έχει οδηγήσει σε αρκετά πρωταθλήματα και κύπελλα Ευρυτανίας, με το τελευταίο από αυτά να χρονολογείται το 2010. Στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα επίσης συμμετείχε άλλες δυο σαιζόν (Την 1998-1999 ως προπονητής-παίχτης του Εύρυτου Λαγκαδιάς και την 2010-2011 για λίγο διάστημα ως άμεσος συνεργάτης του Δημήτρη Τσιγαρίδα στον Απεραντιακό). Η εμπειρία του Γιάννη Φλωράκη είναι τεράστια, πρόκειται για έναν άνθρωπο επίσης, που έχει φορέσει την φανέλα του ιστορικού συλλόγου. Ο διπλωματούχος προπονητής έχει επίσης σημαντική θητεία στις μικτές ομάδες.
Θα προπονήσει την Δευτέρα το απόγευμα την νέα του ομάδα, ενώ παρακολούθησε την νίκη του ΑΠΟΚ το Σάββατο 2/2 απέναντι στην Φραγκίστα. Θα κάνει το ντεμπούτο του στο εκτός έδρας παιχνίδι στην Παλαιοκατούνα για την 15η αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣΕ. Στόχος του Βελουχίου είναι φυσικά η κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και του κυπέλλου.