Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Από τα χέρια του Αντωνίου πέρασε πρώτα η φλόγα!-Ετοιμάζεται για 2 σπουδαίες διοργανώσεις

Πρώτος λαμπαδηδρόμος της Ελληνικής αποστολής ήταν σήμερα 2 Φεβρουαρίου ο αθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου και της Εθνικής Ελλάδας Χιονοδρομίας Γιάννης Αντωνίου κατά την αφή της φλόγας στο Παναθηναϊκό Στάδιο για το European Young Olympic Festival (Χειμερινό Ολυμπιακό φεστιβάλ Ευρωπαϊκής ενότητας) “Brasov 2013”, το οποίο θα γίνει στο Brasov της Ρουμανίας το διάστημα 17-22 Φεβρουαρίου (Η Ελλάδα θα συμμετάσχει με 11 αθλητές-τριες).
Το Ιερό Φως μεταλαμπαδεύτηκε από την Πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη στον πρώτο λαμπαδηδρόμο, τον χιονοδρόμο Γιάννη Αντωνίου (Μαθητής Γ΄ Λυκείου στο Καρπενήσι), ο οποίος έτρεξε συμβολικά μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, παρέδωσε τη Φλόγα στον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων, Γκεόργκε Σκριπκάρου.
Το «παρών» στην τελετή έδωσαν, μεταξύ άλλων το μέλος της ΔΟΕ Λάμπης Νικολάου, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΕ, Μανώλης Κατσιαδάκης και μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ. Από ρουμανικής πλευράς, παρόντες ήταν ο υπουργός Νεολαίας & Αθλητισμού, Νικολάε Μπανιτσιόιου, και ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας, Οκτάβιαν Μοράριου
Η διοργάνωση, υπό την αιγίδα του Δ.Ο.Ε. είναι μια μικρή Ολυμπιάδα για αθλητές γεννημένους 1995-96, οι οποίοι διαγωνίζονται σε όλα τα Ολυμπιακά αγωνίσματα. Στους συγκεκριμένους αγώνες θα συμμετέχει και ο ίδιος. Θα λάβει επίσης μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αυστρίας, το οποίο θα διεξαχθεί στο Schlaming από τις 4 έως τις 18 Φεβρουαρίου. Στους τελευταίους αγώνες ο Ευρυτάνας σκιέρ στο Μπόροβετς της Βουλγαρίας (31 Ιανουαρίου-1 Φεβρουαρίου) δεν κατετάγη στο απλό σλάλομ και στο γιγαντιαίο σλάλομ, καθώς ακυρώθηκε στην πρώτη διαδρομή.
Οι διακρίσεις για τον Αντωνίου δεν έχουν σταματημό, με τον νεαρό να αποτελεί την καλύτερη «διαφήμιση» για την Ευρυτανία σε όλα τα επίπεδα. Το γεγονός πως ήταν πρώτος λαμπαδηδρόμος αποτελεί μια ύψιστη τιμή για τον ίδιο!.

Το πρόγραμμα της τελετής
10.45 Πέρας προσέλευσης
11.00 Έναρξη Τελετής
Ολυμπιακός Ύμνος
Χαιρετισμός του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κου Σπύρου Καπράλου
Είσοδος Ιερειών και επίκληση της Πρωθιέρειας στον Απόλλωνα. Παράδοση της Φλόγας στον Λαμπαδηδρόμο Γιάννη Αντωνίου, αθλητή της Χιονοδρομίας καταβάσεων.
Αφή λυχνίας και παράδοση της Φλόγας στον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κο Σπύρο Καπράλο.
Παράδοση της Φλόγας από τον Πρόεδρο της ΕΟΕ στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής “BRASOV 2013” κο George Scripcaru.
Χαιρετισμός του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής “BRASOV 2013” κο George Scripcaru.
Ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.
Εθνικός Ύμνος Ρουμανίας.
Εθνικός Ύμνος Ελλάδας



Φωτογραφίες: www.sport.gr, www.sport24.gr