Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Μυρίκη-Ποταμιά 4-4

Χορταστικό από πλευράς θεάματος ήταν το φιλικό ματς της Μυρίκης με την Ποταμιά. Οι Μεγαλοχωρίτες προηγήθηκαν αρκετές φορές ακόμη και με 1-4, αλλά οι «κόκκινοι» με αντεπίθεση διαρκείας έφτασαν στο φινάλε στην ισοφάριση με 4-4.
Το φιλικό έγινε στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου το Σάββατο 9/2 και άρχισε στις 4.20 το απόγευμα. Είχε διάρκεια περίπου 75 λεπτών. Οι δυο ομάδες εκμεταλλεύτηκαν την διακοπή λόγω του χιονιού (Χιόνι το μεσημέρι δεν υπήρχε σε κανένα γήπεδο) και έκλεισαν το πρωί το φιλικό «τεστ», για να διατηρηθούν οι ποδοσφαιριστές σε καλή αγωνιστική κατάσταση.
Η Μυρίκη του Βασίλη Φούκα, αν και είχε την εδαφική υπεροχή σε όλο το διάστημα του ματς και την κυκλοφορία της μπάλας είχε τεράστια αμυντικά κενά. Σφυροκοπήθηκε αρκετές φορές στις αντεπιθέσεις και δέχτηκε 4 γκολ. Επιθετικά άργησε να ανεβάσει στροφές και ήταν αρκετά φλύαρη, κατάφερε στα τελευταία λεπτά να σώσει την παρτίδα και να φτάσει στην ισοφάριση. Θετική ήταν η επιστροφή του Κώστα Οικονόμου, που σκόραρε δυο γκολ και άλλα δυο πέτυχε ο Γιάννης Ζαλοκώστας.
Η Ποταμιά του Σπύρου Κολόκα παίζοντας με ορισμένους ποδοσφαιριστές, που αγωνίζονται σε άλλες ομάδες έδειξε αρκετά καλά στοιχεία και ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. «Χτύπησε» σε πολλές περιπτώσεις στην κόντρα-επίθεση και προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με 0-2 και στις αρχές του δεύτερου με 1-4. Στα τελευταία λεπτά οι πολλές αλλαγές και η έλλειψη ισορροπίαε επέφεραν την ισοφάριση.

Σφύριξε  ο Φούκας


Το φιλικό διεύθυνε ο προπονητής της Μυρίκης Βασίλης Φούκας, χωρίς να έχει βοηθούς. Το πρώτο μέρος διήρκησε 35 λεπτά και το δεύτερο 40. Συνολικά οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν για 75 λεπτά.

Αντίπαλοι ξανά
4 γκολ πέτυχε και στο φιλικό η ομάδα της Μυρίκης, όμως δέχτηκε και 4. Οι ομάδες έπαιξαν μετά από 1 εβδομάδα, αφού το προηγούμενο Σάββατο η Μυρίκη είχε επικρατήσει με 4-0 για την 14η αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣΝΕ.

Εντυπωσιακή επιστροφή Οικονόμου


Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός Κώστας Οικονόμου αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την ομάδα της Μυρίκης την φετινή χρονιά και έδωσε ποιότητα στο επιθετικό κομμάτι. Ο ποδοσφαιριστής σπουδάζει στην Αθήνα και δεν έχει αγωνιστεί φέτος σε κανένα παιχνίδι. Σκόραρε δυο πανέμορφα γκολ και είχε και 1 δοκάρι. Μετά από αυτή την εμφάνιση οι διοικούντες της Μυρίκης θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά την επιστράτευση του Οικονόμου για τους αγώνες των μπαράζ. Να θυμίσουμε ότι ο παίκτης καταλαμβάνει θέση μικρού.

Αρνητικό ντεμπούτο Κουτούμπα


Ο νεαρός τερματοφύλακας Παύλος Κουτούμπας έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με την Μυρίκη. «Μετακόμισε» πριν μερικές εβδομάδες από την Ποταμιά στους «κόκκινους». Το ανεπίσημο ντεμπούτο του πορτιέρο δεν ήταν και το καλύτερο, αφού δέχτηκε 4 γκολ από την πρώην του ομάδα.

Λίμπερο ο Γ.Μπούρας


Ο Γιώργος Μπούρας της Ποταμιάς αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας και σε ρόλο λίμπερο. Σε αυτή την θέση έχει αγωνιστεί στο παρελθόν με επιτυχία και στην Ποταμιά αλλά και στο Μικρό Χωριό. Συνήθως φέτος έπαιζε σαν δεξί χαφ ή ως επιθετικός.

Μαζί οι 3 πρωταθλητές
Την αναμέτρηση παρακολούθησαν μέσα από το γήπεδο 3 περσινοί συμπαίκτες στον Αίολο και πρωταθλητές Ευρυτανίας. Πρόκειται για το πορτιέρο του ΑΠΟΚ Θεοδόση Κόκκοτο, τον νεαρό στόπερ Αντώνη Ζαχαρόπουλο του ΑΠΟΚ και τον επιθετικό του Αίολου Γιώργο Γραβιά. Στον Αίολο συνεχίζει μόνο ο Γραβιάς, που μετράει μια συμμετοχή, ενώ οι άλλοι δυο μεταγράφηκαν στο Βελούχι.


Ξανά με «δανεικούς»


Με 3 «δανεικούς» ξεκίνησε στο βασικό της σχήμα η ομάδα της Ποταμιάς. Στα πρώτα λεπτά έπαιξε ο γκολκίπερ του ΑΠΟΚ Θεοδόσης Κόκκοτος (Φωτογραφία), σε όλο το ματς αγωνίστηκε σε θέση επιθετικού ο σκόρερ δυο γκολ Χρήστος Γενιτσαρόπουλος της Παλαιοκατούνας και στο 1ο μέρος έπαιξε ο Δημήτρης Νάσιος του Αγίου Προκοπίου. Ο τελευταίος πέτυχε το δεύτερο τέρμα.

Πράσινοι vs Μπλε = Χ

 












Με πράσινα διακριτικά αγωνίστηκε η Μυρίκη και με μπλε η Ποταμιά.

Αδερφικές μονομαχίες


Αρκετές προσωπικές μονομαχίες είχαν τα αδέρφια Γενιτσαρόπουλου. Ο Κώστας (Φωτογραφία) έπαιξε στο κέντρο της άμυνας της Μυρίκης και ο Χρήστος στην επίθεση της Ποταμιάς.


Α΄ Μέρος

Ουσία μόνο από Ποταμιά
Ουσία είχε στο παιχνίδι της η Ποταμιά που παίζοντας αντεπιθέσεις σκόραρε δυο φορές. Η Μυρίκη είχε εδαφική υπεροχή και πρωτοβουλία, αλλά οι τελικές προσπάθειες των ποδοσφαιριστών της δεν βρήκαν στόχο.


Με απευθείας κόρνερ


Στο 8ο λεπτό του φιλικού ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος με απευθείας κόρνερ από αριστερά και μετά από τραγικό λάθος του Παύλου Κουτούμπα άνοιξε το σκορ.


Ακυρώθηκε γκολ του Οικονόμου
Στο 33ο λεπτό ο Κώστας Οικονόμου μετά από μπαλιά του Τόλη Μπουμπουρή νίκησε τον Χρήστο Παπαβασιλείου και σκόραρε. Τα τέρμα που πέτυχε ακυρώθηκε ως οφσάιντ.


Όμορφη «λόμπα» Ράμμερ


Στο 35ο λεπτό ο Δημήτρης Νάσιος με ωραία «λόμπα» και αφού η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι διπλασίασε τα τέρματα της Ποταμιάς. Ο «Ράμμερ» έχει φορέσει στο παρελθόν με επιτυχία την φανέλα της Ποταμιάς.


Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Ο Ζαλοκώστας πάσαρε στον Κοτρώνη, που σούταρε από το ύψος της περιοχής πάνω από το τέρμα της Ποταμιάς.
8΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Χ. με απευθείας εκτέλεση κόρνερ από αριστερά και μετά από αρκετά κακή εκτίμηση του Κουτούμπα άνοιξε το σκορ (0-1).
14΄: Ο Ζαλοκώστας έκανε ατομική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή από δεξιά, αλλά σούταρε άουτ στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
15΄: Ο Μαντζιούτας έκανε κούρσα από αριστερά, έφτασε απέναντι στον Κουτούμπα, αλλά δεν γύρισε και πλάσαρε άουτ από δύσκολη θέση.
16΄: Σουτ του Κοτρώνη εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ποταμιάς.
18΄: Ο Οικονόμου βρήκε στον Λέρη, που από θέση βολής χωρίς πίεση σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
19΄: Σουτ του Νάσιου εκτός περιοχής μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Μυρίκης.
22΄: Ο Στόκας με μακρινή μπαλιά έβγαλε τον Γυφτομήτρο τετ α τετ με τον Κουτούμπα, το βεβιασμένο σουτ του νεαρού επιθετικού μπλόκαρε ο πορτιέρο της Μυρίκης στην αριστερή του γωνία.
28΄: Ο Οικονόμου έκανε ατομική προσπάθεια, σούταρε από καλή θέση και ο Παπαβασιλείου μπλόκαρε.
31΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Χ. εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Γυφτομήτρος προσπάθησε να σουτάρει και στην συνέχεια επωφελήθηκε ο Μαντζιούτα,ς που σούταρε από κοντά και ο Μπουμπουρής Α. απέκρουσε στην γραμμή σωτήρια σε νέο κόρνερ.
35΄: Ο Γυφτομήτρος έκανε έξοχα την μπαλιά πίσω από το κέντρο και ο Νάσιος μετά από ωραία προσπάθεια του βρέθηκε απέναντι στον Κουτούμπα και με όμορφη «λόμπα» εκτός περιοχής και αφού η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι πραγματοποίησε το 0-2.

Β΄ μέρος

Συμμετοχή Γιαννή-Γραβιά

 












Χρόνο συμμετοχής στο δεύτερο μέρος πήρε ο Γιάννης Γιαννής του Απεραντιακού και ο Γιώργος Γραβιάς του Αίολου. Μάλιστα ο «χρυσός» σκόρερ του Απεραντιακού την περασμένη Κυριακή αν και επιθετικός έπαιξε σε θέση αριστερού μπακ.

Ώθηση με «Ζάρα»


Επιθετική ώθηση έδωσε στην ομάδα της Μυρίκης ο αρχηγός της Κώστας Ζαραβέλης. Ο ποδοσφαιριστής μοίρασε δυο ασίστ σε συμπαίκτες του και ήταν δραστήριος παίρνοντας πολλές πρωτοβουλίες.

Άμεση απάντηση
Στο δεύτερο λεπτό του δεύτερου μέρους η Μυρίκη μείωσε με σουτ του Κώστα Οικονόμου έπειτα από σέντρα του Κώστα Ζαραβέλη. Ο 21χρονος είχε και δοκάρι στο 43ο λεπτό, όταν και τότε τροφοδοτήθηκε από τον Ζαραβέλη.

Αέρα 3 τερμάτων


Οι Μεγαλοχωρίτες είχαν ένα δυνατό 2λεπτο και μέσα σε 2 λεπτά σκόραραν δυο φορές. Πρώτα στο 47ο λεπτό ο Χρήστος Κοσμάς (Φωτογραφία) με σουτ εκτός περιοχής και δυο λεπτά αργότερα ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος έδωσαν «αέρα» 3 τερμάτων στην Ποταμιά.


Έφτασε στην ισοφάριση


Η Μυρίκη ανέβασε στροφές στην συνέχεια και μετά από αντεπίθεση διαρκείας έφτασε στην ισοφάριση.  Στο 56 ο Ζαραβέλης μοίρασε νέα ασίστ στον Γιάννη Ζαλοκώστα (Φωτογραφία), που μείωσε σε 2-4. Στο 63ο λεπτό ο Κώστας Οικονόμου με όμορφο τακουνάκι μείωσε και άλλο έπειτα από σέντρα του Χρήστου Λέρη. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Γιάννης Ζαλοκώστας, ο οποίος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, τροφοδοτούμενος από τον Αποστόλη Μπουμπουρή.

Οι καλύτερες φάσεις
37΄: Ο Ζαραβέλης σέντραρε από δεξιά και ο Οικονόμου με σουτ στην κίνηση από κοντά στην αριστερή γωνία της Ποταμιάς μείωσε σε 1-2.
43΄: Ο Ζαραβέλης έκανε έξοχα την μπαλιά για τον Οικονόμου που σούταρε τεχνικά μέσα από την περιοχή και δεξιά στο δεξί κάθετο δοκάρι της Ποταμιάς.
47΄: Ο Αζακάς γύρισε από αριστερά στον Κοσμά που με χαμηλό σουτ εκτός περιοχής στην αριστερή γωνία του Κουτούμπα πέτυχε το 1-3.
49΄: Μετά από λάθος του Φύκα, ο Γενιτσαρόπουλος Χ. έκλεψε και πλάσαρε από κοντά τον Κουτούμπα στην αριστερή του γωνία (1-4).
56΄: Ο Ζαραβέλης έκανε την προσπάθεια από αριστερά, γύρισε στο ύψος του πέναλτι με τον επερχόμενο Ζαλοκώστα με σουτ στην αριστερή γωνία του Παπαβασιλείου να μειώνει σε 2-4.
60΄: Ο Μπουμπουρής Α. τροφοδότησε στον Ζαραβέλη, ο οποίος από καλή θέση σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
63΄: Ο Λέρης σέντραρε από δεξιά και ο Οικονόμου από κοντά με όμορφο τακουνάκι στην αριστερή γωνία του Παπαβασιλείου έκανε το 3-4.
64΄: Ο Κοσμάς έκανε την μπαλιά για τον Γενιτσαρόπουλο Χ., όμως ο Κουτούμπας βγήκε έγκαιρα και τον ανέκοψε.
65΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Χ. σέντραρε από δεξιά και ο Γραβιάς από κοντά χωρίς πίεση σούταρε αρκετά μέτρα πάνω από την εστία της Μυρίκης.
70΄: Ο Μπουμπουρής Α. έδωσε στον Ζαλοκώστα, ο οποίος ελίχτηκε και με σουτ ισοφάρισε στο τελικό 4-4.
73΄: Ο Μπουμπουρής Α. εκτέλεσε φάουλ και η κεφαλιά του Ζαραβέλη έφυγε ελάχιστα άουτ.

Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Βασίλης Φούκας): Κουτούμπας, Σιταράς Α., Παχής(46΄ Ζαραβέλης), Γενιτσαρόπουλος Κ., Ζαλοκώστας, Μπουμπουρής Α., Φύκας, Λέρης, Κοτρώνης, Μπουμπουρής Γ.(Χ), Οικονόμου

Ποταμιά (Σπύρος Κολόκας): Κόκκοτος(12΄ Παπαβασιλείου), Μπίκας, Μπούρας Α.(36΄ Γεωργάτος), Νάσιος(36΄ Κοσμάς), Γενιτσαρόπουλος Χ., Πλεξίδας, Ζαγκότσης(51΄ Γραβιάς), Στόκας(37΄ Γιαννής), Μπούρας Γ., Μαντζιούτας Κ.(36΄ Αζακάς), Γυφτομήτρος(36΄ Μαντζιούτας Ν.)

Διαιτητής: Βασίλης Φούκας (Προπονητής Μυρίκης)























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος