Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Π.Α.Κ.-Άρης Σπερχειάδας 34-55

Φιλική νίκη πήρε ο Άρης Σπερχειάδας στο Καρπενήσι επί της Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης με σκορ 34-55.
Ο φιλικός αγώνας μπάσκετ πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου την Κυριακή 10/2 και άρχισε στις 12.30 το μεσημέρι. Έγινε παρουσία περίπου 50 φιλάθλων.
Η Π.Α.Κ. και το εφηβικό τμήμα των Ζαχαρόπουλου και Μπαλωμένου έδωσε το δεύτερο φιλικό της ιστορίας της και άφησε καλές εντυπώσεις. Ήταν αρκετά ανταγωνιστική στα πρώτα δυο δεκάλεπτα. «Χτύπησε» αρκετές φορές από την περιφέρεια και με τρίποντα. Λόγω διαφορά ύψους και ηλικίας ήταν αδύναμη κάτω από το καλάθι. Κορυφαίος των Ευρυτάνων ο Παντελής Τάκης που σκόραρε 19 πόντους.
Ο Άρης Σπερχειάδας του Δημήτρη Έλληνα ήταν καλύτερος και δίκαια κέρδισε. Πίεσε αρκετά την Π.Α.Κ. και έπαιξε ζώνη σε όλη την διάρκεια του φιλικού. Έτρεξε πολλές φορές στο αιφνιδιασμό και πέτυχε αρκετά καλάθια με λέι απ. Είχε αρκετή δύναμη κάτω από το καλάθι και παράλληλα πλουραλισμό στο σκοράρισμα.

Με γονείς και μικρούς φίλους
Το φιλικό το παρακολούθησαν περίπου 50 άτομα, με τους περισσότερους να είναι γονείς αθλητών, αλλά και μικρούς φίλους του αθλήματος και επίδοξους καλαθοσφαιριστές της Ακαδημίας.


Βελτιώθηκαν
Οι ομάδες είχαν δώσει και τον περασμένο Απρίλιο φιλικό στο Καρπενήσι. Τότε ο Άρης είχε νικήσει με 70-27. Η ομάδα της Ευρυτανίας κατάφερε να μειώσει την διαφορά μερικούς μήνες μετά.

Διαιτητές Καλαμπάκας & Λερογιάννης

 












Το ματς σφύριξε ο γυμναστής Χρήστος Καλαμπάκας και ο Δημήτρης Λερογιάννης. Αμφότεροι αγωνίστηκαν και στα δυο τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου, ο πρώτος με τους Γυμναστές και ο δεύτερος με την ομάδα του Cinema.

Διαφορά ηλικίας
Μεγαλύτερης ηλικίας ήταν οι αθλητές της Σπερχειάδας, αφού αρκετοί από αυτούς είναι μαθητές 2ας και 3ης Λυκείου και μέλη του ανδρικού τμήματος του Άρη που παίζει στην Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ. Οι αθλητές της Π.Α.Κ. είναι κυρίως παιδιά γυμνασίου και ελάχιστα παιδιά πάνε 1η Λυκείου, ως εκ τούτου υπήρχε διαφορά ηλικίας και ύψους.

Πρώτος σκόρερ ο Τάκης


Ο Θοδωρής Τάκης της Π.Α.Κ. σκόραρε 19 πόντους και έβαλε και 4 τρίποντα. Ήταν ο πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού. 9 πόντους πέτυχε ο Βασίλης Τσολάκης, μεταξύ των οποίων και 1 3ποντο.

Ξεχώρισαν 3


Από πλευράς Άρη ξεχώρισαν 3 αθλητές. Πρόκειται για τον σέντερ Δημήτρη Γιδαράκο που σκόραρε 13 πόντους, για τον Φάνη Μαλισσόβα που σκόραρε 12 πόντους, πετυχαίνοντας και δυο 3ποντα και τον Κώστα Κορδαλή που σταμάτησε στους 11.

Ισορροπημένο
Με μόνιμο σκόρερ τον Τάκη οι γηπεδούχοι διατηρήθηκαν μέσα στο παιχνίδι, ενώ προηγήθηκαν μάλιστα και με 10-6. Στην συνέχεια ο Άρης αντέδρασε και ισοφάρισε σε 10-10 και 13-13 αντίστοιχα. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με 15-16 υπέρ της Σπερχειάδας.

Στο +13


Οι φιλοξενούμενοι βελτίωσαν την άμυνα τους και έτρεξαν σε πολλές περιπτώσεις προηγήθηκαν με 17-23. Στην συνέχεια η ψαλίδα άνοιξε για το 18-31, που ήταν το σκορ του ημιχρόνου. Ο Θοδωρής Τάκης είχε συμπαράσταση στο σκοράρισμα από τον Τσολάκη (Φωτογραφία).

Σταθερά μπροστά
Η Π.Α.Κ. δεν μπόρεσε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και έκανε αρκετά λάθη. Οι Φθιωτοί συνέχισαν να είναι αποτελεσματικοί και πήραν προβάδισμα με 29-41 και +12. Η ομάδα της Ευρυτανίας είχε μειώσει προσωρινά σε 26-34. Το 3ο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με ένα όμορφο κόψιμο του Τάκη πάνω στον Δημήτρη Λιάγκα.


Σταμάτησαν στο 21


Η ομάδα της Σπερχειάδας προσέφερε όμορφο μπάσκετ στο τελευταίο 10λεπτο και προηγήθηκε αρχικά με 21-46 και +25. Η Π.Α.Κ. αντέδρασε και μάζεψε την διαφορά στο 33-50 και το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 34-55. Ξεχώρισε στο τελευταίο 10λεπτο ο Βασίλης Παπαυφαντής (Φωτογραφία) που Άρη.

Τα δεκάλεπτα
15-16, 18-31, 29-41, 34-45

Διαιτητές : Δημήτρης Λερογιάννης & Χρήστος Καλαμπάκας

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Φώντας Ζαχαρόπουλος & Κατερίνα Μπαλωμένου) : Παπαδόπουλος, Νιούτσικος 3(1), Κωστής 2, Πεταρούδης, Κολοκύθας 1, Νείλας, Τάκης 19(4), Τσολάκης 9(1), Νιαβής, Ρεσίτης, Τσιαμπόκαλος, Τετράδης

Άρης Σπερχειάδας (Δημήτρης Έλληνας): Γιδαράκος 13, Τσιάκας 4, Παπαυφαντής 7, Μαλισσόβας 12(2), Λιάγκας 6, Κορδαλής 11, Παρασκευιώτης 2, Ρήγας, Παπανικολάου


 




























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημενος