Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Παίδες: ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Φωκίδας 0-4

Αρκετά ανώτερη ήταν η ομάδα παίδων της Φωκίδας και επικράτησε με 4-0 της Ευρυτανίας μέσα στο Καρπενήσι. Η Φωκίδα είχε κερδίσει τους Ευρυτάνες και με το ίδιο σκορ στο ματς του 1ου γύρου στα τέλη Δεκεμβρίου.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Τετάρτη 27/2 στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου, άρχισε στις 12.45 και ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής των ενωσιακών πρωταθλημάτων Good League ΟΠΑΠ του 6ου ομίλου. Έγινε με την παρουσία λίγων φιλάθλων.
Η Ευρυτανία του Δημήτρη Αντωνίου δεν κατάφερε ούτε και σε αυτό το ματς να πανηγυρίσει κάποιον βαθμό, καθώς η διαφορά δυναμικότητας των παίδων ήταν μεγάλη. Οι Ευρυτάνες δεν κατάφεραν σε καμία στιγμή να ελέγξουν τον χώρο του κέντρου και έπαιξαν αμυντικά. Ωστόσο ο αντίπαλος ήταν ανώτερος και χωρίς να δυσκολευτεί σκόραρε 4 φορές. Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ της τιμής 52ο λεπτό, αλλά ο Πάνος Λιάγκας σε κενή εστία δεν βρήκε στόχο.
Η Φωκίδα του Γιάννη Καρλιαύτη μπόρεσε από την αρχή να κυριαρχήσει στο ματς και να κατακτήσει εύκολα το «διπλό». Οι φιλοξενούμενοι επέβαλλαν από νωρίς το ρυθμό τους και έκλεισαν τους γηπεδούχους στα καρέ τους, έχοντας τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης. Ελάχιστες φορές απειλήθηκε η άμυνα τους. Πρωταγωνιστής του ματς ήταν ο επιθετικός Δημήτρης Λούπουλ, που πέτυχε χατ-τρικ.
Η Ευρυτανία συνεχίζει να βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου έχοντας σκοράρει μόλις μια φορά και χωρίς βαθμό. Η Φωκίδα έφτασε στην 2η θέση την Φθιώτιδα, έχοντας πλέον 7 βαθμούς και κάνοντας εξαιρετική πορεία. Την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος η Φωκίδα υποδέχεται την Βοιωτία και η Ευρυτανία αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Φθιώτιδα.

Αργοπορία γιατρού


Με καθυστέρηση μερικών λεπτών προσήλθε στο γήπεδο ο γιατρός αγώνα, ωστόσο ο ρέφερι ξεκίνησε την αναμέτρηση.

Λιγοστοί φίλαθλοι
Λίγος κόσμος παρακολούθησε το ματς των νέων, το οποίο έγινε μεταξύ συγγενών και φίλων.


Σφυρίζει στην Κρανούλα ο Τζοβάρας


Ο ρέφερι του ματς Γιώργος Τζοβάρας θα διευθύνει την Κυριακή 3 Μαρτίου αναμέτρηση για την Football League II(Βόρειος Όμιλος) μεταξύ της Δόξας Κρανούλας και του Τηλυκράτη Λευκάδας. Ο Τζοβάρας επέστρεψε πριν σύντομο χρονικό διάστημα στην Φθιώτιδα, καθώς σφύριξε αναμετρήσεις στην Φωκίδα.

Τα γνωστά μέλη της ΕΠΣΕ
Στο γήπεδο βρέθηκε ξανά ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣ Διονύσης Βονόρτας, ο έφορος Κώστας Κατσαδούρος, αλλά και ο ταμίας της ΕΠΣ Θανάσης Τσατσαράγκος. Απουσίαζαν ξανά τα υπόλοιπα μέλη της ένωσης μας, που φέτος δεν είδαν αναμετρήσεις της ομάδας τους. Παρών ήταν ξανά και ο Δημήτρης Αθανασόπουλος μέλος του τεχνικού τιμ των Αγράφων, καθώς και ο γενικός γραμματέας της Κρέντης π. Ευαγγελος Φεγγούλης, που παρακολούθησε τις προσπάθειες του γιού του.


Παρών Γκούσαρης-Παύλου


Από την Άμφισσα ταξίδεψαν δυο μέλη της ΕΠΣ Φωκίδας. Ο Παναγιώτης Παύλου (Φωτογραφία) και ο Θύμιος Γκούσαρης.

Ξεκίνησε ο Σπύρος Μακρής


Στο βασικό σχήμα των παίδων ήταν ο 14χρονος Σπύρος Μακρής, που πριν από μερικό διάστημα έβγαλε δελτίο στην Κρέντη. Έδειξε αρκετά καλά στοιχεία αγωνιζόμενος στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Ασταμάτητος ο Λούπουλ


Ο Δημήτρης Λούπουλ ήταν εντυπωσιακός για άλλο ένα ματς, αυτή την φορά δεν πέτυχε 4 τέρματα όπως με την Φθιώτιδας, αλλά σκόραρε χατ-τρικ και ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης και των νικητών. Είναι ο 1ος σκόρερ του ομίλου φτάνοντας τα 7 γκολ σε δυο αναμετρήσεις.!

Δίδυμα στους πάγκους
Οδηγίες έδινε στους ποδοσφαιριστές των παίδων της ΕΠΣΦ και ο προπονητής των νέων Γιάννης Μαρκοδήμος μαζί με τον προπονητή των παίδων Γιάννη Καρλιαύτη. Αντίθετα στους γηπεδούχους οδηγίες έδιναν ο Δημήτρης Αντωνίου και ο Δημήτρης Αθανασόπουλος.



Α΄ Μέρος

Μονόλογος των φιλοξενούμενων
Κυριάρχησε στο 1ο μέρος η ομάδα της Φωκίδας και έκλεισε τους γηπεδούχους στα καρέ τους. Μάλιστα σκόραρε στα πρώτα λεπτά 2 φορές.

Σκόραρε δις ο Λούπουλ














Πολύ δυνατά μπήκε η ομάδα της Φωκίδας και μόλις στο 17ο λεπτό είχε προηγηθεί με 0-2 χάρης σε δυο γκολ του Δημήτρη Λούπουλ. Στο 7ο λεπτό μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Λουκάς Φουσέκης (Φωτογραφία Δεξιά), όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μπακατσιά (Φωτογραφία Αριστερά) και στο 17΄ διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του έπειτα από μπαλιά του Μάριου Βήχου και πλασάρισμα στην κλειστή γωνία του Φεγγούλη.






Συνέχισε να δημιουργεί


Πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος η Φωκίδα σπατάλησε άλλες δυο ακόμη ευκαιρίες, με τους Γιάννη Κοκμοτό (Φωτογραφία) και Δημήτρη Λούπουλ να μην βρίσκουν στόχο.

Σε παθητικό ρόλο
Η ΕΠΣΕ είχε παθητικό ρόλο, αφού δεν μπόρεσε να βγει από την άμυνα της και να γίνει απειλητική.

Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Ο Φουσέκης σούταρε από το ύψος του πέναλτι και ο ρέφερι Τζοβάρας καταλόγισε πέναλτι για χέρι του Μπακατσιά. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Λούπουλ, που σούταρε χαμηλά στην δεξιά γωνία του Φεγγούλη (0-1).
17΄: Ο Βήχος έκανε την βαθιά μπαλιά από το κέντρο, ο Λούπουλ μπήκε στην περιοχή από δεξιά και από πλάγια θέση με χαμηλό σουτ στην αριστερή κλειστή γωνία του πορτιέρο της Ευρυτανίας πέτυχε το 0-2.
19΄: Ο Φουσέκης σέντραρε από αριστερά και η κοντινή κεφαλιά του Κοκμοτού πέρασε πάνω από την εστία της Ευρυτανίας.
28΄: Ο Φουσέκης έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Λούπουλ από κοντά σούταρε πάνω από την εστία του Φεγγούλη.

Β΄ Μέρος

Βελτίωση Ευρυτανίας
Ίδια εικόνα είχε και το δεύτερο μέρος, που σημειώθηκαν και άλλα δυο τέρματα για τους φιλοξενούμενους. Η μόνη διαφορά ήταν η επιθετική βελτίωση των γηπεδούχων, που φάνηκαν απειλητικοί σε ορισμένες περιπτώσεις.

Σκόρερ ξανά ο Λούπουλ
Ο Δημήτρης Λούπουλ στο 44ο λεπτό με σουτ εκτός περιοχής πέτυχε χατ-τρικ και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3.


Δοκάρι με Μανέτα


Στο 51΄ ο δεξιός αμυντικός Αχιλλέας Μανέτας με ένα μακρινό σουτ από πλάγια θέση είδε την μπάλα να σταματά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Γιάννη Φεγγούλη.

2 ευκαιρίες-Κοντά  στο γκολ ο Λιάγκας

 












Βελτιώθηκε η Ευρυτανία και έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, πρώτα στο 42ο λεπτό ο Ηλίας Μυρισιώτης από καλή θέση δεν βρήκε στόχο και στο 52΄ ο Πάνος Λιάγκας απέφυγε και τον τερματοφύλακα στο τε τα τετ ,όμως το πλασέ του στην κενή εστία δεν πήγε στα δίχτυα αλλά άουτ.


Το 4ο ο Καρανάσος


Στο 60ο λεπτό ο Αλέξης Καρανάσος που είχε περάσει ως αλλαγή στο 49ο λεπτό και αφού προηγουμένως έχασε 2 πολύ καλές στιγμής την 3η και «φαρμακερή» πέτυχε το τελικό 0-4. Ο Καρανάσος έκανε την πρώτη του φετινή συμμετοχή με την μικτή.

Και επιπλέον αλλαγές


Οι δυο προπονητές έκαναν επιπλέον αλλαγές μετά από συμφωνία, αφού το ματς δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο από καμία ομάδα. Ως τέταρτη αλλαγή της Ευρυτανίας αγωνίστηκε από το 60ο Χριστόφορος Καραθάνος που πέρασε στην θέση του Βαγγέλη Φύκα. Ενώ για την Φωκίδα στο 57ο λεπτό ο Γεράσιμος Καπρέλης μπήκε στην θέση του Πέτρου Κούτρη, στο 55΄ ο Στράτος Χριστοδούλου στην θέση του Γιάννη Γκούλτα και στο 60ο ο Πάνος Τερλίγκας (Φωτογραφία) στην θέση του Βασίλη  Βύνια. Το ματς ολοκληρώθηκε στο 60ο λεπτό, ενώ το πρώτο μέρος στο 30΄.

Οι καλύτερες φάσεις
42΄: Ο Φύκας σέντραρε από δεξιά και ο Μυρισιώτης μετά από όμορφη προσπάθεια σούταρε από καλή θέση λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ρίζου.
44΄: Ο Λούπουλ με χαμηλό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3.
47΄: Εκτέλεση φάουλ του Φουσέκη πέρασε λίγο πάνω από την εστία της Ευρυτανίας.
48΄: Ο Λούπουλ έκανε ατομική προσπάθεια και σούταρε μόλις  άουτ από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
51΄: Ο Μανέτας εκτός περιοχής και πλάγια δεξιά έκανε σέντρα-σουτ, ο Φεγγούλης απέκρουσε ασθενώς και η μπάλα στην συνέχεια βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και έφυγε κόρνερ.
52΄: Ο Μακρής Α. με μπαλιά από τον άξονα έβγαλε τον Λιάγκα τετ α τετ με τον Ρίζο, ο παίκτης των γηπεδούχων κινήθηκε ταχύτατα τον απέφυγε και σε κενή εστία σούταρε από πλάγια αριστερά μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι.
57΄: Όμορφο γυριστό σουτ του Χριστοδούλου από το ύψος του πέναλτι απέκρουσε σε κόρνερ ο Φεγγούλης.
58΄: Ο Χριστοδούλου βρέθηκε τετ α τετ με τον Φεγγούλη, πλάσαρε εξ επαφής και ο τερματοφύλακας της Ευρυτανίας απέκρουσε σε κόρνερ.
59΄: Ο Βήχος σέντραρε από αριστερά και το πλασέ του Καρανάσου απέκρουσε σε κόρνερ ο πορτιέρο των γηπεδούχων.
60΄: Σουτ του Βήχου απέκρουσε ο Φεγγούλης και στην επαναφορά ο Καρανάσος από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 0-4

Κίτρινες Κάρτες
-
Διακριθέντες
Ευρυτανία: Λιάγκας, Μακρής Σ.
Φωκίδα: Λούπουλ, Βήχος, Φουσέκης, Καρανάσος

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Αντωνίου (Ευρυτανία): «Να δώσουμε συγχαρητήρια για την προσπάθεια των παιδιών και κυρίως στα παιδιά της αντιπάλου ομάδος, όπου φάνηκε ότι σήμερα είχανε πάρα πολύ καλή απόδοση. Εμείς είναι γεγονός ότι κάναμε κάποια σημαντικά λάθη στον χώρο της άμυνας, δεχτήκαμε τα γκολ στην αρχή, μας επηρέασαν. Προσπαθούμε μέσα από τα παιχνίδια να κερδίζουμε κάτι, έστω αυτές τις παραστάσεις και τις εμπειρίες. Ήρθαν και κάποια καινούργια παιδιά, όπως ήταν σήμερα ο Σπύρος ο Μακρής, ένας πολύ καλός ταλαντούχος παίκτης και με καλή σωματοδομή. Θέλουμε τέτοια παιδιά και κυρίως από την περιφέρεια, για να μπορέσουμε να στελεχώσουμε την ενωσιακή ομάδα στο επόμενο παιχνίδι, αλλά και τις επόμενες χρονιές. Κοιτάμε το τελευταίο παιχνίδι της σαιζόν να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, να έχουμε κάτι καλύτερο στην Φθιώτιδα, μια καλύτερη εμφάνιση. Καλή συνέχεια στην Φωκίδα.»

Γιάννης Καρλιαύτης (Φωκίδα): «Άλλο ένα παιχνίδι που ήμασταν καλοί και ήταν εκτός έδρας με την Ευρυτανία. Η ομάδα μας έχει βελτιωθεί στα τελευταία παιχνίδια, όπως είδατε και με το προηγούμενο αποτέλεσμα με την Φθιώτιδα, το οποίο πιστεύω μας αδικεί σαν αποτέλεσμα, γιατί ήμασταν συνέχεια μπροστά στο σκορ. Τα παιδιά δουλεύουνε από μικρά στις ομάδες τους και στις ακαδημίες και βλέπουμε έναν καρπό σε αυτά τα παιδιά και ότι προσπαθούν να παίξουν σωστά και να αναπτυχτούν στο ποδόσφαιρο. Συγχαρητήρια στην Ευρυτανία και καλά αποτελέσματα.»



Συνθέσεις Ομάδων

Ευρυτανία (Δημήτρης Αντωνίου): Φεγγούλης, Τσούκας(47΄ Μπίκας), Μακρής Σ., Χρυσαφόπουλος Κ., Λιάγκας, Μπακατσιάς, Καμαρέτσος(51΄ Καραμπάς), Μυρισιώτης, Χρυσαφόπουλος Χ., Φύκας, Λαθύρης(41΄ Μακρής Α.)

Φωκίδα (Γιάννης Καρλιαύτης): Ρίζος, Μανέτας(53΄ Μούκας), Μοσκαχλάδης, Κούτρης(51΄ Καπρέλης), Κοκμοτός, Φουσέκης, Βήχος, Βύνιας, Μαμαρέλης(49΄ Καρανάσος), Λούπουλ, Γκούλτας

Διαιτητής : Γιώργος Τζοβάρας (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Γιάννης Σωσώνης (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Βασίλης Κουτσόβουλος (ΣΔΠ Φθιώτιδας)





























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος