Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Νέοι: ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Φωκίδας 0-0

Ισόπαλοι χωρίς τέρματα αναδείχτηκαν οι νέοι της ΕΠΣ Ευρυτανίας κόντρα στην αντίστοιχη ομάδα της ΕΠΣ Φωκίδας στο ντέρμπι ουραγών του 6ου ομίλου.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Τετάρτη 27/2 στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου άρχισε στις 2.45 και ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής των ενωσιακών πρωταθλημάτων Good League ΟΠΑΠ του 6ου ομίλου των νέων. Την συνάντηση παρακολούθησαν περίπου 40 με 50 άτομα.
Οι νέοι του Γιώργου Χρυσαφόπουλου αγωνίστηκαν με πολλές και σημαντικές απουσίες και μοιραία το έργο τους ήταν δύσκολο εξ αρχής. Μετά από ένα μέτριο πρώτο 45λεπτο, όπου απειλήθηκαν αρκετές φορές, ανέβασαν στο δεύτερο μέρος την απόδοση τους. Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν κάποιες καλές στιγμές στην επανάληψης και εάν ήταν πιο προσεκτικοί θα μπορούσαν να είχαν πετύχει το χρυσό γκολ. Η Ευρυτανία είχε δοκάρι σε μακρινό σουτ του μέσου Αργύρη Τσάκνη.
Η Φωκίδα του Γιάννη Μαρκοδήμου έκανε ένα αρκετά καλό πρώτο μέρος, όπου είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ήταν αυτή που ήταν ελαφρώς καλύτερη. Δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες και έφτασε κοντά στο να προηγηθεί. Στο δεύτερο μέρος δεν κατάφερε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και αμύνθηκε, απειλώντας μόνο με αντεπιθέσεις.
Οι ομάδες μετά και την 5η αγωνιστική ισοβαθμούν στην 3η θέση με 2 βαθμούς και όπως όλα δείχνουν θα «συγκατοικήσουν» εκεί μέχρι το τέλος του ομίλου. Την τελευταία αγωνιστική η Φωκίδα υποδέχεται την Βοιωτία και η Φθιώτιδα την Ευρυτανία.

0-0 ξανά
Οι δυο ομάδες είχαν αναδειχτεί ισόπαλες με το ίδιο σκορ και στην Άμφισσα στο ματς του πρώτου γύρου που έγινε στις 27/2.

Η παρουσία των φιλάθλων
Περισσότεροι φίλαθλοι βρέθηκαν στο ματς των νέων. Το ενδιαφέρον ήταν πιο έντονο για το ντέρμπι ουραγών του ομίλου. Περίπου 40 με 50 άτομα παρακολούθησαν το ματς.


Πρόωρη έναρξη
Η αναμέτρηση ξεκίνησε 15 λεπτά νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα έναρξης από την διοργανώτρια αρχή.

Σημαντικά προβλήματα
Ο Γιώργος Χρυσαφόπουλος δεν είχε στην διάθεση του τον τιμωρημένο στόπερ Πάνο Αντωνίου, τον άρρωστο ταλαντούχο μέσο Βαγγέλη Αθανασόπουλο, τον τραυματία Δημήτρη Κοτρώνη και τον Αποστόλη Φούκα. Ο τελευταίος έμεινε εκτός αποστολής, αφού στην 18αδα μπορούν να συμπεριληφθούν μόνο 6 παίκτες γεννημένοι το 1996.

Στόπερ ο Γεωργίου-Στα χαφ ο Μπλέντζος














Ο Οδυσσέας Γεωργίου της Ποταμιάς κάλυψε με επιτυχία το κενό του Αντωνίου από την άμυνα. Είχε αρκετά καλή παρουσία παίζοντας δίπλα στον Αντώνη Ζαχαρόπουλο. Αγωνίστηκε για πρώτη φορά βασικός με τους νέους Ντεμπούτο με την μικτή έκανε ο Πάνος Μπλέντζος της Παλαιοκατούνας, που έπαιξε στο δεξί άκρο του κέντρου.

Συσπειρωμένοι οι Ευρυτανές
Παρών στον πάγκο ήταν ο τιμωρημένος Πάνος Αντωνίου καθώς και οι Δημήτρης Κοτρώνης και Τόλης Φούκας, που έμειναν εκτός αποστολής.

Ξεχώρισε ο Παναγόπουλος


Ο κεντρικός αμυντικός Δημήτρης Παναγόπουλος της ΕΠΣ Φωκίδας, είχε καλή απόδοση και ξεχώρισε με την εμφάνιση του.

Σε Ευρυτανικό έδαφος


Ο μεσοεπιθετικός Σάντο Αμπντέλ αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε Ευρυτανικό έδαφος. Η μητέρα του έχει καταγωγή από την Ευρυτανία και συγκεκριμένα από την Αγία Τριάδα.

Απουσίες και από Φωκίδα
Δεν αγωνίστηκαν σε σχέση με το παιχνίδι του πρώτου γύρου οι βασικοί του τότε αγώνα: Τάσος Δανιάς και Φώτης Νικολάου.

Αργοπόρησε το δελτίο


Με αργοπορία ήρθε στο γήπεδο το δελτίου του Πάνου Γενιτσαρόπουλου του Απεραντιακού. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δηλωθεί με το νούμερο 11 και όχι με το 3, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Συζήτησε με παλιούς συμπαίκτες ο Ράμμος


Ο φοιτητής του Απεραντιακού Χρήστος Ράμμος με καταγωγή από την Φωκίδα είχε συνομιλία με παλιούς του συμπαίκτες στον Δωρικών Μαλαματών. Μαζί του ήταν και ο παίχτης επίσης των Απεράντιων Ενρίκο Τόσκα. Οι ποδοσφαιριστές βρέθηκαν στο γήπεδο και παρακολούθησαν την αναμέτρηση.




Στις 20/3 με Φθιώτιδα
Η αναμέτρηση της ΕΠΣ Φθιώτιδας με την ΕΠΣ Ευρυτανίας όπως όλα δείχνουν θα διεξαχθεί στις 20 Μαρτίου και όχι στις 13. Ο λόγος είναι διότι διεξάγεται την Τετάρτη 13/3 εμβόλιμη αγωνιστική για το πρωτάθλημα της Α1΄ ΕΠΣΕ Φθιώτιδας.

Α΄ μέρος

Πιο επιθετική η Φωκίδα
Καλύτερα μπήκε στο ματς η Φωκίδα, όπου επέβαλε τον ρυθμό της και ήταν πιο επιθετική σχεδόν σε όλο το πρώτο μέρος.

Καλή στιγμή με Βήτο


Μόλις στο 8ο λεπτό ο Γιώργος Βήτος σούταρε στην πλάτη της άμυνας από καλή θέση άουτ από το δεξί δοκάρι, χάνοντας την καλύτερη ευκαιρία της Φωκίδας στο πρώτο μέρος.



Άργησαν να βρουν ρυθμό
Οι γηπεδούχοι δεν είχαν καλή επιθετική ανάπτυξη και άργησαν να βρουν ρυθμό.

Καλή στιγμή-Έσωσε ο Παναγόπουλος
Στο 22ο λεπτό ο Αργύρης Τσάκνης μετά από ασταθή απόκρουση του γκολκίπερ Ορφέα Λύτρα από φάουλ του Αντώνη Ζαχαρόπουλου σούταρε και ο στόπερ Δημήτρης Παναγόπουλος απόκρουσε σε κόρνερ.


Νικήθηκε ο Αποστολόπουλος


Η Φωκίδα ήταν καλύτερη στην συνέχεια χάνοντας και νέες ευκαιρίες. Πολύ καλή στιγμή ήταν στο 27΄ με τον Βασίλη Αποστολόπουλο, ο οποίος νικήθηκε από τον Γιώργο Γιόγιο.

Συμφιλίωση χάρης τον Σωσώνη


Στο 38ο λεπτό ο Πάνος Δρίβας της Φωκίδας και ο Γιώργος Πλεξίδας της Ευρυτανίας διαπληκτίστηκαν μεταξύ τους. Ο ρέφερι Γιάννης Σωσώνης μεσολάβησε και οι δυο ποδοσφαιριστές συμφιλιώθηκαν.




Οι καλύτερες φάσεις
8΄: Ο Αμπντέλ έβγαλε την κάθετη για τον Βήτο, που έκανε μέσα από την περιοχή και δεξιά χωρίς πίεση το διαγώνιο σουτ που έφυγε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Γιόγιου.
15΄: Εκτέλεση φάουλ του Χρυσαφόπουλου πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.
17΄: Ο Καριάμπας πάσαρε στον Βήτο, που σούταρε από καλή θέση μέσα στην περιοχή και αριστερά πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
22΄: Ο Ζαχαρόπουλος εκτέλεσε από μακριά το φάουλ, ο Λύτρας απέκρουσε ασταθώς, ο Μπλέντζος προσπάθησε να σουτάρει και ο Τσάκνης έπιασε τελικά το σουτ με τον Παναγόπουλο να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ.
24΄: Μετά από συνδυασμό Αμπντέλ-Τσίπουρα-Τερλίγκα, ο τελευταίος σούταρε εκτός περιοχής λίγο άουτ από το αριστερό» παραθυράκι» της Ευρυτανίας.
27΄: Ο Αποστολόπουλος έκανε ατομική προσπάθεια, σούταρε από αριστερά, αλλά ο Γιόγιος απέκρουσε σωτήρια στην δεξιά του γωνία.
28΄: Μακρινό σουτ του Αμπντέλ πέρασε πάνω από την εστία της Ευρυτανίας.
37΄: Ο Τσάκνης έδωσε στον Χρυσαφόπουλο, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής και ο Λύτρας μπλόκαρε εύκολα.

Β΄ Μέρος

Ανέβασε στροφές
Οι γηπεδούχοι της Ευρυτανίας ήταν καλύτεροι στο δεύτερο μέρος και ανέβασαν στην απόδοση τους.



Δοκάρι με Τσάκνη


Στο 51ο λεπτό ο Αργύρης Τσάκνης με μακρινό σουτ είδε την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι της Φωκίδας. Στην συνέχεια ο Πάνος Μπλέντζος μπήκε στην φάση σούταρε, και η μπάλα ανακόπηκε από τον Παναγόπουλο. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν στην συνέχεια για πέναλτι και χέρι του παίχτη της Φωκίδας.


Με αντεπιθέσεις η ΕΠΣΦ
Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με αντεπιθέσεις στο δεύτερο μέρος, αφού οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Τραυματισμός Αποστολόπουλου
Στο 58ο λεπτό της αναμέτρησης ο πλάγιος μπακ Βασίλης Αποστολόπουλος χτύπησε στο χέρι μετά από μαρκάρισμα του Πάνου Γενιτσαρόπουλου. Ο ποδοσφαιριστής μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο Καρπενησίου για ακτινογραφία και την θέση του πήρε 4 λεπτά αργότερα ο Νίκος Λαζογεώργος.






Ντεμπούτο Γραβιά


Ο 17χρονος επιθετικός του Αίολου Γιώργος Γραβιάς αγωνίστηκε για 1η φορά με ομάδα της ΕΠΣ Ευρυτανίας σε επίσημο ματς. Έκανε ντεμπούτο μπαίνοντας στο ματς στο 67ο λεπτό.

Ζήτησαν πέναλτι
Η Φωκίδα ζήτησε πέναλτι στο 85ο λεπτό μετά από πολύ ωραία προσπάθεια από αριστερά και πέσιμο του Γιώργου Πάζα στην περιοχή από μαρκάρισμα αμυντικού της Ευρυτανίας.


Διαμαρτυρίες από Ευρυτάνες


Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες των γηπεδούχων όταν στο 83ο λεπτό ο Κώστας Χρυσαφόπουλος έβγαινε απέναντι στον Ορφέα Λύτρα, αλλά ο α΄ βοηθός Γιώργος Τζοβάρας σήκωσε την σημαία του, υποδεικνύοντας οφσάιντ. Οι οπαδοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την απόφαση του βοηθού.


Δεν πρόλαβε να μπει ο Κατσίκης
Ο προπονητής της Ευρυτανίας δεν πρόλαβε να κάνει την 3η του αλλαγή, αφού ο ρέφερι Γιάννης Σωσώνης σφύριξε την λήξη και ο Δημήτρης Κατσίκης της Παλαιοκατούνας έχασε την ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά φέτος με τους νέους της ΕΠΣΕ. 


Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Ο Ζαχαρόπουλος πάσαρε στον Τσάκνη, που σούταρε δυνατά από μακρινή θέση, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μπλέντζος  σούταρε με τους γηπεδούχους να φωνάζουν για πέναλτι και χέρι του Παναγόπουλου.
56΄: Ο Πολίτης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Τσιπούρας πήρε την κεφαλιά, που μπλόκαρε ο Γιόγιος.
69΄: Χτύπημα φάουλ του Χρυσαφόπουλου από καλή θέση έφυγε πάνω από το τέρμα του Λύτρα.
77΄: Σουτ του Τσιπούρα εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το αριστερό «Γ» της Ευρυτανίας.
82΄: Ο Κατσούρης εκτέλεσε φάουλ, ο Γιόγιος απέκρουσε με τις γροθιές και η κεφαλιά του Βήτου πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι.

Κίτρινες Κάρτες
Γραβιάς, Χρυσαφόπουλος

Διακριθέντες
Ευρυτανία: Χρυσαφόπουλος, Τσάκνης, Γεωργίου, Σιταράς
Φωκίδα: Παναγόπουλος, Βήτος, Αποστολόπουλος

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Ευρυτανία): «Στο σημερινό παιχνίδι παρόλο που η ομάδα ήταν με διαφορετική σύνθεση από τα προηγούμενα παιχνίδια λόγω κάποιων τραυματισμών και άλλων προβλημάτων έδειξε πως μπορεί να ανταπεξέλθει καλά και με τα υπόλοιπα παιδιά, που χρειάστηκε να παίξουν σήμερα. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο είχαμε την υπεροχή στο γήπεδο, αλλά δεν μπορέσαμε να τελειώσουμε κάποια φάση με αξιώσεις. Δεν είχαμε από το κέντρο και μπροστά την κυκλοφορία, που θα έπρεπε και έτσι δεν έγιναν και πολλές φάσεις για γκολ. Αυτές που γίνανε, δεν ήμασταν τυχεροί, η μπάλα δεν μπήκε στα δίχτυα και όπως τελικά φάνηκε οι ομάδες πραγματικά είναι ισοδύναμες, αν κρίνουμε και από τα μεταξύ τους αποτελέσματα. Μας μένει ένα παιχνίδι ακόμη με την Φθιώτιδα, θα δουλέψουμε όσο το δυνατόν καλύτερα, θα προσπαθήσουμε κάποια παιδιά, που δεν έχουν παίξει να πάρουν συμμετοχή στο τελευταίο παιχνίδι και να τελειώσει ευχάριστα και αυτή η χρονιά. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και των δυο ομάδων, που αγωνίστηκαν σήμερα.»


Γιάννης Μαρκοδήμος (Φωκίδα): «Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα μου ήταν καλύτερη. Στο δεύτερο ημίχρονο η Ευρυτανία ισορρόπησε και ίσως είχε μια ελαφριά υπεροχή. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι παίχτηκε ένα καλό παιχνίδι, μεταξύ δυο ομάδων, που αποδεικνύεται από τα σκορ και των δυο αγώνων ότι είναι ισάξιες. Εύχομαι σε όλους καλή συνέχεια και για τους παίκτες, που θα συνεχίσουν στην περιφερειακή ομάδα να έχουνε καλή επιτυχία.»




Συνθέσεις Ομάδων

Ευρυτανία (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Γιόγιος, Σιταράς, Γεωργίου, Ζαχαρόπουλος, Τσάκνης(67΄ Γραβιάς), Μπλέντζος, Καρατσίκης(84΄ Στόκας), Ντάλλας, Χρυσαφόπουλος, Πλεξίδας, Γενιτσαρόπουλος

Φωκίδα (Γιάννης Μαρκοδήμος): Λύτρας, Δρίβας, Αποστολόπουλος(62΄ λ.τρ. Λαζογεώργος), Παναγόπουλος, Κατσούρης, Τσιπούρας, Πολίτης, Τερλίγκας(74΄ Σκούτας), Βήτος, Αμπντέλ, Καριαμπάς(80΄ Πάζας)

Διαιτητής: Γιάννης Σωσώνης (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Τζοβάρας (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Βασίλης Κουτσόβουλος (ΣΔΠ Φθιώτιδας)





































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος