Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Νίκος Κούρκουλας: «Ο Α.Ο.Κ. έχει βρει τον ρυθμό του, ευελπιστούμε σε καλύτερη συνέχεια»

Εν όψει του αγώνα της ομάδας του με τον εκπρόσωπο της Ευρυτανίας Αίολο την Κυριακή 27 Ιανουαρίου (13η αγωνιστική του 4ου Ομίλου του Περιφερειακού Πρωταθλήματος) ο ικανότατος αμυντικός του Α.Ο. Καρδίτσας και άλλοτε παίχτης της ΑΕΚ Νίκος Κούρκουλας μας παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη. Μίλησε για αρκετά ενδιαφέροντα θέματα, που αφορούν την ομάδα του, τον ίδιο και όχι μόνο.
Για την πορεία του Α.Ο. Καρδίτσας τονίζει πως η ομάδα βρίσκει ρυθμό και ευελπιστεί σε καλύτερη συνέχεια. Τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση οφείλονται σύμφωνα με αυτόν στο γεγονός ότι είναι μια ομάδα με πολλά νέα πρόσωπα. Οριοθετεί ως στόχο την συμμετοχή στην νέα Γ΄ Εθνική, ενώ μιλάει για τον φετινό αμφίρροπο 4ο Όμιλο και τις μικρές διαφορές, που υπάρχουν μεταξύ των ομάδων. Μας λέει την γνώμη του για τους Ευρυτάνες ποδοσφαιριστές, που έχει συνεργαστεί, τον Δημήτρη Κατσαδούρο, τον Δημήτρη Ρεσίτη και τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο.
Χαρακτηρίζει ως τεράστια εμπειρία την παρουσία του στην ΑΕΚ, παρά το γεγονός πως δεν κατάφερε να κάνει κάποια συμμετοχή με την ανδρική ομάδα. Όσον αφορά το επερχόμενο παιχνίδι με τον Αίολο θεωρεί πως θα είναι αρκετά δύσκολο απέναντι σε έναν αξιόλογο αντίπαλο παρά το γεγονός πως είναι τελευταίος.
Ο Καρδιτσιώτης Νίκος Κούρκουλας αγωνίζεται στην άμυνα (στόπερ και δεξί μπακ, ενώ μπορεί να παίξει και αμυντικό χαφ) και είναι γεννημένος στις 11/3/1989. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Α.Ο. Καρδίτσας (Αντιμετώπισε τον ΑΠΟΚ στον 4ο Όμιλο την σαιζόν 2004-2005) και εν συνεχεία ήρθε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, καθώς το 2005 σε ηλικία 16 ετών εντάχτηκε στο δυναμικό των νέων της ΑΕΚ, έχοντας συμπαίχτη την σαιζόν 2005-2006 τον Ευρυτάνα πρώην άσο του ΑΠΟΚ Δημήτρη Κατσαδούρο. Μάλιστα δυο χρόνια μετά, τον Μάιο του 2007 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο (Μαζί με τον Μιχάλη Παυλή, που βρίσκεται και τώρα στους «κιτρινόμαυρους» και τον Γιώργο Παληγεώργο του Ηρακλή), ύστερα από εισήγηση του τότε προπονητή Σέρα Φερέρ. Δεν αγωνίστηκε όμως σε κανένα επαγγελματικό παιχνίδι της Super League. Στους «κιτρινόμαυρους» έμεινε έως το 2010, έχοντας δοθεί δανεικός τρεις σαιζόν στην Νέα Ιωνία (2007-2008, 2008-2009 2009-2010/8ος Όμιλος Δ΄ Εθνικής). Συνέχισε στον ΠΑΟΚ Γλυφάδας (2010-2011, 8ος Όμιλος Δ΄ Εθνικής), αν και είχε ανακοινωθεί αρχικά από την Καλλιθέα και μετά έπαιξε στον Πόρο (2011-2012/7ος Όμιλος Δ΄ Εθνικής)
Το 2012, μετά από 7 ολόκληρα χρόνια επέστρεψε στην «πατρίδα» του, στον 4ο όμιλο και στον Α.Ο. Καρδίτσας, στον οποίο αποτελεί ένα πολύτιμο βασικό στέλεχος. Έχει παίξει φέτος σε 10 παιχνίδια, έχοντας απουσιάσει μόνο από το εκτός έδρας ματς με την Γραβιά, όπου ήταν τιμωρημένος. Υπήρξε μάλιστα διεθνής με την Εθνική νέων, ενώ η φετινή είναι η 6η συνεχόμενη σαιζόν του στην Δ΄ Εθνική και 7η συνολικά. Να τονιστεί πως ο αδερφός του Χρήστος (Γεννηθείς το 1994) αγωνίζεται στην Football League 2 με την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη:

Evrytania Sport: Νίκο να σε καλωσορίσουμε στην σελίδα μας. Ο Α.Ο.Κ.  βρίσκεται στην δεύτερη θέση, σχολίασε μας την πορεία σας στην Δ΄ Εθνική.
Νίκος Κούρκουλας: «Καλησπέρα σας. Αυτήν την στιγμή είμαστε δεύτεροι σε έναν πολύ αμφίρροπο και δύσκολο όμιλο. Στην αρχή είχαμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας λόγω του ότι στην ομάδα φέτος ήρθαν πάρα πολύ καινούργιοι παίχτες. Πλέον έχουμε βρει ρυθμό και ευελπιστούμε σε μια καλύτερη συνέχεια.!»

Evrytania Sport: Ποιος είναι ο στόχος σας για το υπόλοιπο του δεύτερου γύρου; Τι προγνωστικά δίνεις όσον αφορά τις ομάδες, που θα υποβιβαστούν με όσα έχει δει;
Νίκος Κούρκουλας: «Ο στόχος μας είναι φυσικά η άνοδος! Ανεβαίνουν οι 7 πρώτες ομάδες στην κατάταξη, οπότε ευελπιστούμε να είμαστε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Όπως είπα και πριν είναι ένας αρκετά αμφίρροπος όμιλος με αρκετές ιστορικές ομάδες. Αν εξαιρέσεις την Λαμία, που έχει πάρει μια διαφορά όλες οι υπόλοιπες ομάδες διεκδικούν την άνοδο. Δεν είναι μεγάλες οι διαφορές ανάμεσα στις ομάδες.»

Evrytania Sport: Έχει συνεργαστεί με διάφορους Ευρυτάνες ποδοσφαιριστές, τον Δημήτρη Κατσαδούρο στην ΑΕΚ, τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο και τον Δημήτρη Ρεσίτη στην Καρδίτσα. Μίλησε μας για τον καθένα από αυτούς.
Νίκος Κούρκουλας: «Με τον Δημήτρη ήμασταν συμπαίχτες για έναν χρόνο στους νέους της ΑΕΚ. Είναι εξαιρετικό παιδί και πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Όπως ξέρει και ο ίδιος τα προσόντα του είναι για παραπάνω κατηγορίες. Με τον Αλέξανδρο και τον Δημήτρη ήμασταν συμπαίχτες μέχρι τον Δεκέμβριο στον Α.Ο.Κ. Είναι πολύ καλοί χαρακτήρες και πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Εύχομαι και στους τρεις υγεία, τύχη και πολλές επιτυχίες!!.»

Evrytania Sport: Έχει φτάσει να αγωνίζεσαι στην ΑΕΚ, παρόλα αυτά δεν έκανες κάποια συμμετοχή σε επαγγελματικό επίπεδο. Ποιες εμπειρίες αποκόμισες, τι σε ώθησε να γυρίσεις στην ομάδα, που σε ανέδειξε και ποια τα μελλοντικά σου πλάνα;
Νίκος Κούρκουλας: «Ήταν τεράστια εμπειρία για μένα. Για διάφορους λόγους δεν κατάφερα να κάνω κάποια συμμετοχή. Αγωνίστηκα και τρία χρόνια ως δανεικός σε ομάδες της Αθήνας. Αποφάσισα να γυρίσω στην πόλη μου για προσωπικούς λόγους μίλησα με τους ανθρώπους του Α.Ο. Καρδίτσας και αμέσως ήρθαμε σε συμφωνία. Όσο για τα μελλοντικά μου σχέδια μόλις τελειώσει το πρωτάθλημα πρέπει να παρουσιαστώ στον στρατό. Από κει και πέρα θα δούμε.»

Evrytania Sport: Την Κυριακή (27-1) αγωνίζεστε με τον Αίολο. Που πιστεύεις ότι θα κριθεί το ματς και τι θυμάσαι από το 0-2 του πρώτου γύρου; Σε ευχαριστούμε και πρόσθεσε ότι θες!.
Νίκος Κούρκουλας: «Ο Αίολος έχει μια πάρα πολύ καλή ομάδα με αρκετούς αξιόλογους παίχτες. Θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι ανεξαρτήτως της βαθμολογικής του θέσης. Τα περισσότερα παιχνίδια κρίνονται στην δύναμη και στο πάθος.»

Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος, 
Χρήση Φωτογραφίας από www.ble-parea.gr