Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΟΚ Βελούχι-Ποταμιά 6-1

Παίζοντας όμορφο και ελεύθερο ποδόσφαιρο ο ΑΠΟΚ έδειξε να έχει αγωνιστική άνοδο και επικράτησε της Ποταμιάς με το ευρύ 6-1 σε φιλικό προπονητικού χαρακτήρα.
Το φιλικό διεξήχθη την Τρίτη 29/1 στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 4.30 το απόγευμα. Είχε διάρκεια 80 λεπτών και έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία 20 με 30 θεατών.
Ο ΑΠΟΚ του Γιώργου Κρασιά παρά την μεγάλη διακοπή του πρωταθλήματος έδειξε θετικά δείγματα γραφής και παρουσιάστηκε αρκετά βελτιωμένος σε σχέση με το τελευταίο διάστημα. Οι ποδοσφαιριστές έδειξαν διάθεση και κυριάρχησαν σε όλο το 80λεπτο. Κυκλοφόρησαν με υπομονή την μπάλα και απείλησαν σε πολλές περιπτώσεις. Σκόραραν 6 γκολ, μερικά από τα οποία ήταν αρκετά όμορφα σε εκτέλεση, ενώ αστόχησαν δυο φορές από την άσπρη βούλα. Στα θετικά η εμφάνιση του 24χρονου μεσοεπιθετικού Παναγιώτη Κουτσονίκα, που δοκιμάζεται τις τελευταίες εβδομάδες. Ο ποδοσφαιριστής πέτυχε ένα γκολ και είχε αρκετά καλή απόδοση.
Η Ποταμιά του Σπύρου Κολόκα δεν είχε καλή παρουσία και κατέρρευσε από το 30λεπτο και έπειτα. Είχε αμυντικούς προσανατολισμούς και αμύνονταν σε όλο το ματς. Προσπάθησε να απειλήσει μέσα από αντεπιθέσεις και πέτυχε το γκολ της τιμής λίγο πριν το φινάλε με τον μεσοεπιθετικό Ντίνο Γιαννόπουλο.

Ρέφερι ο Κολόκας


Ο προπονητής της Ποταμιάς Σπύρος Κολόκας εκτέλεση χρέη διαιτητή στην φιλική αναμέτρηση, η οποία είχε διάρκεια 80 λεπτών (2 40λεπτα). Βοηθούς δεν είχε.

Αρκετός κόσμος για φιλικό
Έχουμε συνηθίσει προπονητικά φιλικά χαρακτήρα να γίνονται χωρίς οπαδούς. Ωστόσο το φιλικό του ΑΠΟΚ με την Ποταμιά προσέλκυσε γύρω στα 30 άτομα, τα οποία είδαν την αναμέτρηση. Σίγουρα υπήρχε αυξημένο ενδιαφέρον, αφού έντονες ήταν οι φήμες που ήθελαν τον ΑΠΟΚ να δοκιμάζει αρκετούς ποδοσφαιριστές.

Συμμετοχή Κρασιά


Εξ αιτίας των πολλών απουσιών ο Γιώργος Κρασιάς ξεκίνησε στο βασικό σχήμα του Βελουχίου. Ο 42χρονος Κρασιάς αγωνίστηκε για 13λεπτο στην γνώριμη θέση για αυτόν του λίμπερο, ενώ αντικαταστάθηκε από τον Βασίλη Συγκελόπουλο, που ήρθε στο γήπεδο με μικρή καθυστέρηση.

Θετικός ο Κουτσονίκας


Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός Παναγιώτης Κουτσονίκας που αγωνίζεται στην Α΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας με τον γειτονικό Τυμφρηστό είχε αρκετά καλή απόδοση. Ο ποδοσφαιριστής δοκιμάζεται από τον ΑΠΟΚ τις τελευταίες εβδομάδες. Σκόραρε ένα γκολ και μοίρασε μια ασίστ, αγωνιζόμενος στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί και με την ομάδα της Μυρίκης. Η περίπτωση της μεταγραφής του θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες.

6η φορά αντίπαλοι
ΑΠΟΚ και Ποταμιά την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν αναμετρήθηκαν για 6η φορά. Έχουν παίξει συνολικά 4 φιλικά και 2 ματς πρωταθλήματος. Οι ομάδες θα αγωνιστούν και για 7η φορά στον θεσμό του κυπέλλου για τα ημιτελικά.

Δοκιμάστηκε…και έφυγε


Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκε ένας αμυντικός χαφ για τον ΑΠΟΚ. Ο ποδοσφαιριστής ονόματι Κώστας Βαγγέλης ήρθε από τα Γιάννενα αυθημερόν, όμως δεν είχε την ανάλογη απόδοση και αποχώρησε.

Α΄ Μέρος

Σωρεία ευκαιριών
Κυριάρχησε από την έναρξη του φιλικού η ομάδα του Βελουχίου. Το «κυανόλευκο» συγκρότημα απώλεσε αρκετές ευκαιρίες και σκόραρε δυο φορές στο τελευταίο 2λεπτο του 1ου μέρους.

Χαμένο πέναλτι


Στο 31ο λεπτό ο Τάκης Σαϊτης κέρδισε πέναλτι καθώς ανατράπηκε από τον γκολκίπερ Χρήστο Παπαβασιλείου (Φωτογραφία). Ο σπεσιαλίστας στις εκτελέσεις πέναλτι Κώστας Μπόνιας νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της Ποταμιάς, ο οποίος μπλόκαρε στην επαναφορά νέο σουτ του Δημήτρη Τσιλιμέκη κρατώντας ως εκείνη την στιγμή ανέπαφη την εστία του.




2-0 με Κουτσονίκα-Κουτσουπιά


Ο ΑΠΟΚ μέσα σε 2 λεπτά σκόραρε δυο φορές και πήρε προβάδισμα δυο τερμάτων. Πρώτα στο 38΄ ο υπό δοκιμή Παναγιώτης Κουτσονίκας με σουτ άνοιξε το σκορ και δυο λεπτά αργότερα ο Χάρης Κουτσουπιάς (Φωτογραφία) με σουτ στην κίνηση πέτυχε το 2-0.

Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Σουτ του Ξαγάρα εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ποταμιάς.
10΄: Ο Κουτσουπιάς πάσαρε στον Μπόνια, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής λίγο πάνω από το τέρμα του Παπαβασιλείου.
18΄: Σουτ του Μπόνια από πλάγια αριστερά και εκτός περιοχής απέκρουσε σε κόρνερ χαμηλά στην δεξιά του γωνία ο γκολκίπερ του Μεγάλου Χωριού.
20΄: Ο Ζαγκότσης τροφοδότησε τον Μαντζιούτα, ο οποίος σούταρε από καλή θέση άουτ από το δεξί δοκάρι.
24΄: Ο Κρίντας έδωσε στον Σαϊτη, το σουτ του οποίου μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Παπαβασιλείου.
28΄: Ο Μπόνιας πάσαρε στον Κουτσουπιά, ο οποίος σούταρε από τα όρια της περιοχής λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι.
29΄: Ο Συγκελόπουλος σέντραρε από αριστερά και η κοντινή κεφαλιά του Κουτσουπιά έφυγε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.
31΄: Σουτ του Μπόνια εκτός περιοχής απέκρουσε δύσκολα ο Παπαβασιλείου στην επαναφορά ο Σαϊτης «τσίμπησε» την μπάλα και ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Μπόνιας ανέλαβε να το εκτελέσει σούταρε και ο Παπαβασιλείου απέκρουσε και στην επαναφορά μπλόκαρε πλασέ του Τσιλιμέκη Δ.
38΄: Ο Κουτσονίκας από τα όρια της περιοχής με χαμηλό σουτ στην αριστερή γωνία της Ποταμιάς άνοιξε το σκορ (1-0).
40΄: Ο Σαϊτης σέντραρε από δεξιά και ο Κουτσουπιάς με κοντινή προβολή στην κίνηση διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του (2-0).

Β΄ Μέρος

Γρήγορο γκολ Μπόνια


Μόλις στο 4ο λεπτό της επανάληψης ο μέσος Κώστας Μπόνιας με σουτ εκτός περιοχής ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 και χρίστηκε σκόρερ.

Νέο ξέσπασμα


Ο ΑΠΟΚ είχε εκ νέου νέο δίλεπτο ξέσπασμα και έφτασε στο 5-0. Πρώτα ο Χάρης Κουτσουπιάς με μονοκόμματο σουτ και ένα λεπτό αργότερα ο Τάκης Σαϊτης (Φωτογραφία) με καλοζυγισμένο σουτ πραγματοποίησαν το 5-0.

2ο άστοχο πέναλτι
Γρουσούζικο αποδείχτηκε το σημείο του πέναλτι για την ομάδα του ΑΠΟΚ, καθώς απώλεσε και 2ο πέναλτι. Στο 62ο λεπτό ο Σάκης Τσιλίκας κέρδισε πέναλτι από τον τερματοφύλακα της Ποταμιάς, αλλά ο Χάρης Κουτσουπιάς σούταρε στο δοκάρι, χάνοντας την ευκαιρία να πετύχει χατ-τρικ.



Το γκολ της τιμής


Ο επιθετικός Ντίνος Γιαννόπουλος της Ποταμιάς στο 72΄ με κεφαλιά προ του γκολκίπερ Θεοδόση Κόκκοτου μείωσε σε 6-1, πετυχαίνοντας το γκολ της τιμής για την ομάδα του.

Σκόραρε και ο Τσιλίκας


3λεπτά πριν την λήξη ο βραχύσωμος φορ του ΑΠΟΚ Σάκης Τσιλίκας με υποδειγματικό τελείωμα πέτυχε το 6ο τέρμα της ομάδας του.

Οι καλύτερες φάσεις
43΄: Ο Τσιλίκας σέντραρε από δεξιά, ο Κουτσουπιάς σούταρε από κοντά, ο Παπαβασιλείου απέκρουσε με τα πόδια και ο Κουτσονίκας πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
44΄: Ο Συγκελόπουλος έδωσε στον Μπόνια, που με όμορφο σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Παπαβασιλείου «γράφοντας» το 3-0.
55΄: Σουτ του Τσιλίκα μέσα από την περιοχή και δεξιά πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα της Ποταμιάς.
59΄: Ο Τσιλιμέκης Δ. σέντραρε από δεξιά και ο Κουτσουπιάς με μονοκόμματο όμορφο σουτ στην αριστερή γωνία της Ποταμιάς ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0.
60΄: Ο Κουτσονίκας ελίχτηκε από αριστερά σέντραρε και ο Σαϊτης με φαλτσαριστό σουτ στην αριστερή γωνία του Παπαβασιλείου πέτυχε το 5-0.
62΄: Ο Μπόνιας τροφοδότησε τον Τσιλίκα, ο οποίος ανατράπηκε από τον Παπαβασιλείου και κέρδισε το πέναλτι. Ο Κουτσουπιάς εκτέλεσε το πέναλτι, σούταρε στο αριστερό δοκάρι της Ποταμιάς και στην συνέχεια ο Παπαβασιλείου έδιωξε σε κόρνερ.
66΄: Πλασέ του Γιαννόπουλου Κ.(Σ) από καλή θέση έφυγε ελάχιστα άουτ.
69΄: Ο Κοτρώνης έκανε όμορφη προσπάθεια και σούταρε λίγο άουτ από το τέρμα του Κόκκοτου.
72΄: Ο Ζαγκότσης έκανε την μπαλιά και ο Γιαννόπουλος Κ.(Σ) πρόλαβε στην έξοδο τον Κόκκοτο και με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι μείωσε σε 5-1.
77΄: Ο Τσιλίκας μέσα από την περιοχή και δεξιά με έξοχο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 6-1.

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιώργος Κρασιάς): Κόκκοτος, Γιαννόπουλος Κ.(Δ)(48΄ λ.τρ. Τσιλιμέκης Δ.), Τσιλιμέκης Δ.(41΄ Τσιλίκας), Ξαγάρας, Ζαχαρόπουλος, Κρίντας(59΄ Μπόνιας), Μπόνιας(46΄ Υπό Δοκιμή Παίχτης), Κρασιάς(13΄ Συγκελόπουλος), Σαϊτης, Κουτσουπιάς, Κουτσονίκας

Ποταμιά (Σπύρος Κολόκας): Παπαβασιλείου, Μπίκας, Γκορόγιας Ι.(41΄ Γκορόγιας Γ.), Αζακάς, Κοσμάς(41΄ Κοτρώνης), Γιαννόπουλος Κ.(Σ), Σαπούνης, Πλεξίδας(41΄ Στόκας), Μαντζιούτας Κ., Ζαγκότσης, Μπούρας Κ.(41΄ Γυφτομήτρος, 48΄ λ.τρ. Πλεξίδας, 53΄ Γυφτομήτρος)

Διαιτητής : Σπύρος Κολόκας (Προπονητής Ποταμιάς)




















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος