Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Μεγάλο Χωριό-Κεραυνός 61-30

Εύκολα προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά μπάσκετ το Μεγάλο Χωριό, που συνέτριψε το Κρίκελλο με +31 πόντους και τελικό σκορ 61-30
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12/8 στο ανοικτό γήπεδο μπάσκετ στο Μεγάλο Χωριό στην περιοχή Άγιος Αθανάσιος και ξεκίνησε στις 12.30 το μεσημέρι. Ήταν ο δεύτερος και τελευταίος ημιτελικός του τουρνουά μπάσκετ,  που διοργανώνει ο σύνδεσμος Μεγαλοχωριτών «Αγία Παρασκευή». Έντονο ήταν το ενδιαφέρον το φιλάθλων, καθώς υπήρχαν ένθερμοι οπαδοί και των δυο ομάδων.
Το Μεγάλο Χωριό δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στον αντίπαλο, μπήκε αποφασισμένο και ήταν αποτελεσματικό στις επιθέσεις του. Εξασφάλισε από νωρίς προβάδισμα και το διεύρυνε με την πάροδο του χρόνου. Αρκετή δύναμη πήρε με προσπάθειες μέσα από την ρακέτα.
Το Κρίκελλο έκανε αρκετές βεβιασμένες επιθέσεις και από δικά του λάθη έμεινε αρκετά πίσω στο σκορ. “Εκβίασε: αρκετές προσπάθειες από την περιφέρεια και σε συνδυασμό με τα νεύρα που άρχισαν να επικρατούν γνώρισε την συντριβή και τον αποκλεισμό.

Φίλαθλοι εκατέρωθεν
Αρκετούς οπαδούς είχαν και οι δυο ομάδες. Το Μεγάλο Χωριό, που έπαιζε ουσιαστικά εντός έδρας είχε στο πλευρό του περίπου 30 με 40 φιλάθλους. Ενώ το Κρίκελλο είχε εκδρομείς από το χωριό και συγκεκριμένα γύρω στα 20 άτομα. Ήταν το ματς με τον περισσότερο κόσμο στην διοργάνωση μέχρι στιγμής.




Τελικός Αστέρας-Μεγάλο Χωριό
Την πρωτιά θα διεκδικήσουν την Δευτέρα 13/8 στις 6 το απόγευμα ο Αστέρας με το Μεγάλο Χωριό.

Εξαιρετικός ο Κουτρομάνος


Την διαφορά έκανε ο σέντερ Ταξιάρχης Κουτρομάνος του Μεγάλου Χωριού. Πέτυχε 16 πόντους και έκανε εξαιρετικό ντεμπούτο στο τουρνουά.

Πρώτος ο Κώστας Μαντζιούτας


Την εκτελεστική του δεινότητα έδειξε ο Κώστας Μαντζιούτας πέτυχε 17 πόντους, βάζοντας και ένα 3ποντο και ήταν ο πρώτος σκόρερ των Μεγαλοχωριτών. Έναν πόντο λιγότερο είχε ο Κουτρομάνος και στους 10 σταμάτησε ο Βαγγέλης Βαμβακάς.

Ντεμπούτο Σπύρου Τσιμιτσέλη


Από πλευράς Κρικέλλου αγωνίστηκε ο Σπύρος Τσιμιτσέλης, ο οποίος δεν είχε αγωνιστεί στην αναμέτρηση με τον Άγιο Νικόλαο.

Διψήφιος ο Τάσος Τσιμιτσέλης


Από πλευράς Κρικελλιωτών μόνο ο αρχηγός Τάσος Τσιμιτσέλης κατάφερε να ξεπεράσει τους 10 πόντους και συγκεκριμένα σκόραρε 11 πόντους. Ο Βαγγέλης Κοντός σκόραρε 8 και ακολούθησε στο σκοράρισμα τον Τσιμιτσέλη.

Άνοιξε το σκορ
Μετά από τα πρώτα λεπτά, όπου το Κρίκελλο πήρε ένα προβάδισμα με 0-4 και 4-6 το Μεγάλο Χωριό πήρε τα ηνία και προηγήθηκε με 21-9.

Αύξησαν την διαφορά
Οι Μεγαλοχωρίτες συνέχισαν να προπορεύεται και πήγαν μπροστά στο ημίχρονο με 31-18. Στην συνέχεια άνοιξαν την διαφορά και προηγήθηκαν με 47-25 και 51-27,  «κλειδώνοντας» την νίκη.

Στο ρελαντί
Η τελευταία περίοδος δεν είχε καθόλου ρυθμό , το Μεγάλο Χωριό με «σβηστές μηχανές» έφτασε στο τελικό 61-30. Ο Κεραυνός στην τελευταία περίοδο σκόραρε μόλις 3 πόντους, αφού είχε αρκετές άστοχες προσπάθειες.

Τα δεκάλεπτα
16-8, 31-18, 51-27, 61-30

Διαιτητής : Μπάμπης Αναγνωστόπουλος & Γιάννης Δάλκος

Συνθέσεις Ομάδων

Μεγάλο Χωριό (Γιάννης Μαντζιούτας) : Μαντζιούτας Κ. 17(1), Μαντζιούτας Ι. 1, Βαμβακάς 10, Κουτσούμπας 2, Μαναγούδης 9, Κουτρομάνος 16, Σκαρπής, Τσιάκαλος 2, Δανδάλης 4, Καρύπης

Κρίκελλο (Τάσος Τσιμιτσέλης) : Τσιμιτσέλης Αν. 11, Κοντός 8, Τσιμιτσέλης Αθ., Μπεσλεμές, Μπόνιας 1, Μυλωνάς 4, Σαρρής Α., Παπατσίρος, Μαυρομάτης 6, Τσιμιτσέλης Σ.





















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος