Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Αστέρας-Πρωτέας 52-46

Αν και βρίσκονταν συνέχεια πίσω στο σκορ έκανε την ανατροπή στην τελευταία περίοδο ο Αστέρας και προκρίθηκε στον τελικό της Δευτέρας, νικώντας τον Πρωτέα με 52-46.
Ο αγώνας διεξήχθη την Κυριακή 12/8 στο ανοικτό γήπεδο μπάσκετ στο Μεγάλο Χωριό στην περιοχή Άγιος Αθανάσιος και ξεκίνησε στις 10.30 το πρωί. Ήταν ο πρώτος ημιτελικός του τουρνουά μπάσκετ,  που διοργανώνει ο σύνδεσμος Μεγαλοχωριτών «Αγία Παρασκευή». Ελάχιστοι φίλαθλοι τον παρακολούθησαν εξαιτίας της ώρας.
Ο Αστέρας είχε εκ νέου μόλις 6 αθλητές στην διάθεση του, όμως δεν επηρεάστηκε από την κόπωση και από τα φάουλ. Βρήκε ρυθμό στην 3η και στην 4η περίοδο, όπου με έναν εντυπωσιακό Δημήτρη Σταλίκα πήρε την νίκη-πρόκριση για τον τελικό.
Ο Πρωτέας του Γιάννη Χαντζόπουλου ξεκίνησε πολύ δυνατά και διατηρούνταν συνέχεια μπροστά στο σκορ, βγάζοντας καλές άμυνες. Στην τελευταία περίοδο, τίποτα δεν λειτούργησε καλά και ο Αστέρας γύρισε το παιχνίδι.

Στις 6 την Δευτέρα ο τελικός
Μετά από καθυστέρηση δυο ημερών θα ολοκληρωθεί το τουρνουά μπάσκετ. Ο μεγάλος τελικός έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα 13/8 στις 6 το απόγευμα και θα αναμετρηθεί ο Αστέρας με το Μεγάλο Χωριό. Μικρός τελικός δεν θα διεξαχθεί.

Θετικό ντεμπούτο Παστού


Ο Βαγγέλης Παστός του Πρωτέα σκόραρε 12 πόντους και έδειξε αρκετά καλά στοιχεία. Ήταν αρκετά αλτικός και ανέκοψε 2 φορές πανέμορφα τους αντιπάλους του. Δεύτερος σκόρερ της ομάδας ήταν ο Γιάννης Δροσίνης με 10 πόντους.

Άπιαστος…ο Σταλίκας


Ο πλέι μεικερ Δημήτρης Σταλίκας μπορεί να έκανε ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, στην συνέχεια όμως ήταν εκπληκτικός σκόραρε 22 πόντους, βάζοντας και ένα 3ποντο και χάρισε την νίκη στην ομάδα του. Στους 14 πόντους σταμάτησε ο Δημήτρης Λερογιάννης και στους 11 με δυο 3ποντα ο Ίγκλι Οσμενάϊ.

Ηλιάδης-Σταμάτης εξώ…Δόσης-Βλάχος μέσα

 












Απουσίαζε ο αρχηγός του Αστέρα Γιάννης Ηλιάδης, όπως και ο Δήμτρης Σταμάτης, αντίθετα ντεμπούτο πραγματοποίησαν ο Βασίλης Δόσης και ο Βαγγέλης Βλάχος.

Νέα πρόσωπα

 












Αρκετά νέα πρόσωπα είχε στην σύνθεση του ο Πρωτέας. Αγωνίστηκαν οι : Βαγγέλης Παστός, Γιώργος Ράικος, Σπύρος Ξαγάρας και Κωνσταντίνος Λιάπης.

Σταθερά μπροστά
Το πάνω χέρι είχε και στα πρώτα δυο 10λεπτα η ομάδα του Πρωτέα, η οποία προηγήθηκε ακόμη και με +10 και συγκεκριμένα με 9-19. Ο Αστέρας κατάφερε και μείωσε σε 19-23.

Διατήρησε το προβάδισμα
Ο Πρωτέας και στην 3η περίοδο διατήρησε το προβάδισμα, έχοντας πάντα διαφορά ασφαλείας στο +4.

Άλλαξε το ματς ο Σταλίκας
Ο Δημήτρης Σταλίκας ανεβάζοντας την απόδοση του και με προσωπικές του ενέργειες άλλαξε την ροή της αναμέτρησης. Ο Αστέρας πέρασε μπροστά με 37-36 και προηγήθηκε με 48-42, ο Πρωτέας προσπάθησε να μπει ξανά μπροστά χωρίς αποτέλεσμα(Μείωσε μέχρι 48-45) και υπέστη την ήττα με 52-46.

Εκτός με 5 φάουλ

 












Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης αποβλήθηκε δυο μπασκετμπολίστες, καθώς συμπλήρωσαν 5 φάουλ. Εκτός αναμέτρησης πέρασε ο Σπύρος Ξαγάρας του Πρωτέα και ο Δημήτρης Λερογιάννης του Αστέρα.

Τα δεκάλεπτα
9-14, 19-23, 33-36, 52-46

Διαιτητής : Μπάμπης Αναγνωστόπουλος & Γιάννης Δάλκος

Συνθέσεις Ομάδων

Αστέρας (Δημήτρης Λερογιάννης) : Λερογιάννης 14, Οσμενάϊ 11(2), Σταλίκας 22(1), Σαμαντάς 3, Δόσης 2, Βλάχος

Πρωτέας (Γιάννης Χαντζόπουλος) : Μαντέκας, Σακαμπέτης, Δροσίνης 10, Λέρης 3(1), Λαμπρόπουλος, Γερονίκος 5(1), Λιάπης 4, Ράικος 7(1), Παστός 12, Ξαγάρας 5(1)


















 

Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος