Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Μακρακώμη B.C.-Sporting B.C. 64-49

Την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέλαβε η ομάδα της Μακρακώμης, που κέρδισε το Sporting στον μικρό τελικό της διοργάνωσης με 64-49.
Ο μικρός τελικός του τουρνουά μπάσκετ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20/6 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ και ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα. Περίπου 120 φίλαθλοι τον παρακολούθησαν.
Η Μακρακώμη, που είχε για άλλο ένα παιχνίδι ποσοτικό πρόβλημα παιχτών έπαιξε όμορφο μπάσκετ και κατέκτησε την νίκη γοήτρου στον μικρό τελικό της διοργάνωσης. Σκόραρε ξανά αρκετά καλάθια από την περιφέρεια, αλλά και από γρήγορες επιθέσεις.
Το Sporting δεν είχε ηρεμία στο παιχνίδι του και έκανε αρκετές βεβιασμένες προσπάθειες, πραγματοποιώντας την χειρότερη του εμφάνιση στο τουρνουά. Επιθετικά μόνο στο 4ο δεκάλεπτο ανέβασε στροφές και σκόραρε 26 από τους 49 πόντους, προσπαθώντας να κάνει την ανατροπή. Ωστόσο επέδειξε ευγενή άμιλλα, καθώς όταν ο αντίπαλος έμεινε με 4 και είχε μειώσει στους 10 την διαφορά αγωνίστηκε με 4 παίκτες.
Πρόκειται για δυο καινούργιες ομάδες στο τουρνουά, που έκλεισαν με θετικό πρόσημο την συμμετοχή τους στο τουρνουά.

Άρχισε νωρίς η προσέλευση
Από νωρίς της Τετάρτης 20/6 βρέθηκε αρκετός κόσμος στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ. Ήδη τον μικρό τελικό παρακολούθησαν περίπου 120 άτομα.



Ο Χαλκιάς και ο μόνος Ραχιώτης

 












Τον Sporting καθοδήγησε για άλλο ένα παιχνίδι ο Γιάννης Χαλκιάς. Η Μακρακώμη είχε στον πάγκο της μόνο  τον Σπύρο Ραχιώτη  που έδινε οδηγίες. Ο 20χρονος μπασκετμπολίστας αγωνίστηκε στο τουρνουά με το ΤΕΙ Καρπενησίου και μετέχει μαζί με τους παίκτες της Μακρακώμης στο πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ με την φανέλα του Άρη Σπερχειάδας. Στο τουρνουά αγωνίστηκε και ο Γιάννης Χαλκιάς με την ΠΑΚ, στην οποία είναι και ένας από τους τριες προπονητές και ιδρυτές της ακαδημία.

Με απουσίες οι «βυσσινί»
Τρία σημαντικά στελέχη απουσίαζαν από την ομάδα του Sporting. Πρόκειται για τον σέντερ Πάνο Κρουστάλλη, τον πλέι μέικερ Γιώργο Αρκουμάνη και τον Κώστα Λάππα.

Με μια 5αδα
Μόλις 5 αθλητές ταξίδεψαν από την Μακρακώμη στο Καρπενήσι για τον μικρό τελικό. Η Μακρακώμη αγωνίστηκε με τους : Καλοπήτα, Παπασάρα, Γρίβα, Στεφανή και Σκαργιώτη Δ.. Ο τελευταίος αποβλήθηκε στο τελευταίο 10λεπτο συμπληρώνοντας φάουλ.

Επιστροφή στις καλές εμφανίσεις για Στεφανή


Ο Σωτήρης Στεφανής μετά από ένα μέτριο  ματς στον ημιτελικό απέναντι στον Αστέρα βρήκε τον καλό του εαυτό, σκόραρε 26 πόντους και 2 τρίποντα και ήτα από τους κορυφαίους της ομάδας του. Ο πλέι μέικερ Νίκος Γρίβας σκόραρε 17 πόντους και 3 τρίποντα και ο Ανδρέας Παπασάρας σκόραρε 15 πόντους. Πρώτος σκόρερ της Μακρακώμης στο τουρνουά αναδείχτηκε ο Σωτήρης Στεφανής με 204 πόντους (Τρίτος της διοργάνωσης).

Εύστοχος ο Χαντζής


Τις ικανότητες του έξω από την γραμμή του 3ποντου έδειξε ο Μιχάλης Χαντζής του Sporting που πέτυχε 17 πόντους, βάζοντας και 3 τρίποντα. Ο αρχηγός Κώστας Νικόπουλος πέτυχε 10 πόντους και 1 τρίποντο, έναν λιγότερο πόντο έβαλε ο Γιώργος Κάτοικος στην καλύτερη του εμφάνιση στο τουρνουά. Από πλευράς Sporting πρώτος σκόρερ στην διοργάνωση ήταν ο Μιχάλης Χαντζής με 116 πόντους και τον ακολούθησε ο Γιώργος Καμπερίδης με 107, με τον τελευταίο να σκοράρει μόλις δυο πόντους.

Θύμιζε φιλικό
Σχεδόν σε όλο του το διάστημα ο μικρός τελικός έγινε κάτω από ήρεμα πλαίσια και χωρίς πάθος από τις δυο ομάδες. Θύμιζε περισσότερο φιλικό παιχνίδι παρά μικρό τελικό διοργάνωσης.

Λιλιπούτιοι χορευτές
Το χειροκρότημα και τον θαυμασμό των οπαδών απέσπασαν δυο μικρά παιδάκια. Κατά την διάρκεια των Time out χόρευαν στο κέντρο του γηπέδου στους ρυθμούς των κομματιών, που έπαιζαν από τα μεγάφωνα του γηπέδου.



Εξαιρετικός  ο Καλοπήτας


Ο σέντερ της Μακρακώμης και αρχηγός της Παναγιώτης Καλοπήτας έκοψε δυο φορές προσπάθειες αντιπάλων στην πρώτη περίοδο, προσφέροντας θέαμα. 8.50 πριν το τέλος του 1ου 10λεπτου έκοψε τον Μιχάλη Χαντζή και 7.58 έκοψε τον Γιώργο Καμπερίδη. Είχε και στην συνέχεια αρκετά κοψίματα.

«Φουριόζα» η Μακρακώμη
Παίζοντας γρήγορο μπάσκετ και με αρκετές εύστοχες προσπάθειες η Μακρακώμη πήρε από νωρίς σημαντικό προβάδισμα με 17-3. Έτρεξε στα τελευταία λεπτά ένα σερί 7-0 όταν το σκορ ήταν 11-3. 6.11 πριν το τέλος του 10λεπτου ο Κώστας Θάλλας έκοψε όμορφα τον Νίκο Γρίβα.


Εκτινάχτηκε η διαφορά
Στον ίδιο εντυπωσιακό ρυθμό συνέχισε η Μακρακώμη που προηγήθηκε με 26-9 και +17 πόντους. Με 3ποντο του Σωτήρη Στεφανή λίγο πριν την λήξη του χρόνου προηγήθηκε μέχρι και 18πόντους διαφορά και  συγκεκριμένα με 33-15. 9.45 πριν το τέλος της 2ης περιόδου ο Παναγιώτης Καλοπήτας ανέκοψε για 3η φορά αντίπαλο και αυτή την φορά ήταν η σειρά του Κώστα Θάλλα. Ενώ 9.25 πριν το τέλος του 10λεπτου ο Σωτήρης Στεφανής σταμάτησε προσπάθεια του Γιώργου Καμπερίδη.



+26
Άνοιξε και άλλο η διαφορά…αφού ο Sporting ήταν πολύ κακός σε αμυντικό και επιθετικό κομμάτι και φάνηκε η έλλειψη διάθεσης και συγκέντρωσης. Η Μακρακώμη προηγήθηκε με 39-19 και «τρέχοντας» ένα σερί 9-0 το 41-23 έγινε 49-23 με 2ποντο του Σωτήρη Στεφανή λίγο πριν την λήξη του χρόνου. Δεν θα μπορούσε να λείψει και από αυτό το 10λεπτο «στοπ» του Παναγιώτη Καλοπήτα, το οποίο έγινε σε 4ο διαφορετικό παίκτη και συγκεκριμένα στον Χρήστο Νικόπουλο.



Προσπάθειες για ανατροπή
Διαφορετικό πρόσωπο παρουσίασε η ομάδα του Sporting. Το 51-27 με καλάθια του Χαντζή και του Ξαγάρα και αρκετά κλεψίματα σε συνδυασμό με καλές άμυνες έγινε 51-41, δίνοντας έναν διαφορετικό τόνο στην αναμέτρηση. Η Μακρακώμη με τρίποντη «βόμβα» του Νίκου Γρίβα σε κομβικό σημείο πέτυχε το 55-41 και πήρε σημαντικό προβάδισμα νίκης. Στα τελευταία λεπτά η Μακρακώμη κράτησε εύκολα την νίκη για το τελικό 64-49. 7.17 πριν το τέλος ο Ανδρέας Παπασάρας ανέκοψε προσπάθεια του Σπύρου Ξαγάρα.



Έμεινε με 4


Ο Δημήτρης Σκαργιώτης 2.30 πριν το τέλος έκανε το 5ο του φάουλ και αποβλήθηκε και έτσι η ομάδα του έμεινε με 4.

Ένδειξη «ευ αγωνίζεσθαι» από Χαντζή
Ο ικανότατος μπασκετμπολίστας Μιχάλης Χαντζής του Sporting δίδαξε την ευγενή άμιλλα του αθλητισμού αποχώρησε καταχειροκροτούμενος 2 λεπτά πριν την λήξη και με δική του πρωτοβουλία η ομάδα του συνέχισε μέχρι το τέλος με 4 αθλητές, όσους και ο αντίπαλος. 

 
Τα δεκάλεπτα
17-3, 33-15, 49-23, 64-49

Διαιτητές : Θανάσης Χουσιάδας-Νίκος Κατσιάρης-Δημήτρης Κουρλός

Συνθέσεις Ομάδων

Μακρακώμη B.C. (Παναγιώτης Καλοπήτας) : Καλοπήτας 4, Παπασάρας 15, Γρίβας 17(3), Σκαργιώτης Δ. 2, Στεφανής 26(2)

Sporting B.C. (Χρήστος Νικόπουλος) : Ξαγάρας 7(1), Χαντζής 17(3), Αρκουμάνης Α. 1, Νικόπουλος 10(1), Θάλλας 2, Καμπερίδης 2, Κάτοικος 9, Σαπούνης

  





















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος