Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Παρέα B.C.-Μακρακώμη B.C. 36-66

Ανεβάζοντας στροφές στην 2η περίοδο η ομάδα της Μακρακώμης νίκησε την Παρέα με το επιβλητικό 66-36.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25/5 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ και άρχισε στις 8 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του 2ου τουρνουά μπάσκετ. Την παρακολούθησαν γύρω στα 50 άτομα.
Η Μακρακώμη B.C. ανέβασε στροφές στο 2ο δεκάλεπτο και ανέβασε σταδιακά την διαφορά,  παίρνοντας μια εύκολη νίκη. Οι νικητές σκόραραν αρκετές προσπάθειες μέσα από το καλάθι εκμεταλλευόμενοι την διαφορά ύψους και την αδυναμία του αντιπάλου. Αυτή ήταν η 2η νίκη της Φθιωτικής ομάδας στο τουρνουά.
Η Παρέα B.C.  στάθηκε πολύ καλά μέχρι τα μισά της 2ης περιόδους, όπου σκόραρε από την περιφέρεια, κάνοντας αργές και κοντρολαρισμένες επιθέσεις και βγάζοντας αρκετές καλές άμυνες. Στην συνέχεια έμεινε από δυνάμεις και γνώρισε την βαριά ήττα από μια πολύ πιο καλύτερη ομάδα. Η Παρέα γνώρισε την 3η της ήττα σε 3 αναμετρήσεις και παραμένει στην τελευταία θέση του ομίλου.

Πανό από τους «πράσινους»
Για άλλη μια φορά η ομάδα της Παρέας B.C. είχε τοποθετήσει πανό με το όνομα της ομάδας δίπλα από τον πάγκο.


Τηλεοπτική παρουσία
Το Star Lamias βρέθηκε στο κλειστό γήπεδο το βράδυ της Παρασκευής, καθώς υπάρχει Φθιωτικό ενδιαφέρον λόγω της παρουσίας της Μακρακώμης.


Απτόητος ο Χρυσαφόπουλος


Ο Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος ήταν ξανά ο κορυφαίος της Παρέας B.C. πέτυχε 20 πόντους, σημείωσε 5 τρίποντα και ήταν σε τρομερή ημέρα. Ο Λάζαρος Σκαρμούτσος τον ακολούθησε με 10, έχοντας πετύχει και 2 τρίποντα.

«Καθάρισε» ο Στεφανής


Ο έμπειρος Σωτήρης Στεφανής της Μακρακώμης ήταν ο κορυφαίος της ομάδας σκοράροντας 24 πόντους. Τον ακολούθησε ο Ανδρέας Παπασάρας ,που σημείωσε 17 πόντους.

Μόλις τρεις σκόρερ

 












Μόλις 3 παίχτες από τους συνολικά 12 που αγωνίστηκαν σκόραραν από την Παρέα. Το βάρος στο σκοράρισμα πήραν οι 3 σκόρερ : Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος, Λάζαρος Σκαρμούτσος και Δημήτρης Κολλημένος.

Αιφνιδίασε η Παρέα
Πολύ δυνατά ξεκίνησε η ομάδα της Παρεάς, όπου σκόραρε από την γραμμή των 6,25 και πήρε νωρίς προβάδισμα με 10-4. Η Μακρακώμη ανέβασε στροφές και πέρασε μπροστά με 13-17.

Προβάδισμα με Στεφανή
Η Φθιωτική ομάδα αύξησε ελάχιστα την διαφορά της και προηγήθηκε με 14 πόντους για το 19-33. Η Παρέα ήταν κοντά στο σκορ μόνο στα πρώτα λεπτά της 2ης περιόδου. Αρκετούς πόντους πέτυχε ο Σωτήρης Στεφανής, που «καθάρισε» το ματς.


Στο +19
Η ομάδα της Μακρακώμης συνέχισε να παίζει όμορφο μπάσκετ και πήρε το προβάδισμα με 29-48, αφού εκμεταλλεύτηκε την δύναμη της μέσα από το καλάθι. Η Παρέα έκανε αρκετά λάθη στις επιθέσεις της.

Διαδικαστικό χαρακτήρα


Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε η τελευταία και 4η περίοδος, όπου η Μακρακώμη με όμορφες προσπάθειες του Ανδρέα Παπασάρα έφτασε στο τελικό 36-66.

Σοβαρός τραυματισμός Αρχοντή
Λιγότερα από 1 λεπτό έμενε για την λήξη του αγώνα όταν έπεσε στο έδαφος ο Νίκος Αρχοντής της Μακρακώμης. Ο μπασκετμπολίστας της Μακρακώμης χτύπησε στο πρόσωπο και αποχώρησε υποβασταζόμενος και του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.




Τα δεκάλεπτα
13-17, 19-33, 29-48, 36-66

Διαιτητές : Δημήτρης Σταλίκας & Θεοδόσης Κόκκοτος

Συνθέσεις Ομάδων

Παρέα B.C. (Δημήτρης Κολλημένος) : Κολλημένος 6, Κοκοτίνης, Κολοκώτσιος, Σκαρμούτσος 10(2), Κατελούζος, Πασσάς, Αναγνωστάκης, Τσούκο, Καλύβας, Τζαβαλής, Χρυσαφόπουλος 20(5)

Μακρακώμη B.C. (Παναγιώτης Καλοπήτας) : Καλοπήτας 6, Παπασάρας 17(1), Γρίβας 8, Χατήρας, Σκαργιώτης 2, Χριστόπουλος 6, Αρχοντής 3(1), Στεφανής 24

















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Γιάννης Βονόρτας