Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Γ.Σ. Άτλαντας 2008-ΤΕΙ Καρπενησίου 48-55

Σε δεύτερη μοίρα περνάει το αγωνιστικό κομμάτι, καθώς το παιχνίδι επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Λάμπρου Παπαδιά του Άτλαντα, ο οποίος αιμορραγούσε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου. Στα αγωνιστικά το ΤΕΙ πήρε σημαντική νίκη με 55-48 και έβαλε γερές βάσεις για πρόκριση στην 8αδα.
Το ματς έγινε την Δευτέρα 28/5 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ και άρχισε στις 5 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του 2ου τουρνουά μπάσκετ. Έγινε παρουσία περίπου 70 φιλάθλων.
Η ομάδα του συλλόγου σπουδαστών του ΤΕΙ Καρπενησίου επέστρεψε στις επιτυχίες, παίζοντας όμορφο μπάσκετ ανά διαστήματα. Η 3η περίοδος ήταν αυτή, που του έδωσε σημαντικό προβάδισμα νίκης, καθώς η ψυχραιμία στα τελευταία λεπτά. Όπλο των φοιτητών ήταν και πάλι ο πλουραλισμός στο σκοράρισμα.
Ο Άτλαντας μετά από δυο συνεχόμενες νίκες γνώρισε την ήττα, καθώς κυμάνθηκε στην μετριότητα. Ενώ ξεκίνησε πολύ καλά, σκοράροντας εύκολα καλάθια και παίζοντας σωστή άμυνα, στην 3η περίοδο αποσυντονίστηκε και βρέθηκε πίσω στο σκορ. Παρότι ψυχολογικά η ομάδα δεν ήταν καλά μετά τον τραυματισμό του Παπαδιά προσπάθησε και μείωσε μέχρι και τους 2 πόντους 2 λεπτά πριν το τέλος, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να διεκδικήσει κάτι.

Σοκ στην 3η περίοδο


Απέμεναν 1.16 για το τέλος της 3ης περιόδου και το σκορ ήταν 33-40 υπέρ του ΤΕΙ Καρπενησίου. Ο Λάμπρος Παπαδιάς του Άτλαντα σε μια προσπάθεια του έπεσε στο έδαφος έπειτα από χτύπημα του Κώστα Γουρέλη, ο οποίος δεν είχε καμία πρόθεση να τον χτυπήσει. Ο Παπαδιάς χτύπησε στο κεφάλι από τα δόντια του Γουρέλη και αιμορραγούσε. Άπαντες κινητοποιήθηκαν αμέσως και του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και κάλεσαν το ΕΚΑΒ. Μετά από περίπου 15 λεπτά ο μπασκετομπολίστας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου. Αποχώρησε από το γήπεδο όρθιος και καταχειροκροτούμενος από τους οπαδούς, που έβλεπαν τον αγώνα. Ο μπασκετμπολίστας του Άτλαντα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου καθώς του έγιναν ράμματα στο κεφάλι.









Με φιλάθλους ξανά το ΤΕΙ
Στο πλευρό του είχε και πάλι μερίδα 15-20 φοιτητών η ομάδα του ΤΕΙ Καρπενησίου, οι οποίοι ενίσχυσαν τις προσπάθειες της ομάδας του ΤΕΙ. Τον αγώνα παρακολούθησαν συνολικά περίπου στα 70 άτομα.



Οδηγίες από Δεδούση


Ο σέντερ του Άτλαντα Αλέξανδρος Δεδούσης έδινε οδηγίες στην ομάδα του Άτλαντα, αφού ο Γιάννης Μπουμπουρής απουσίαζε στην αρχή. Την στιγμή που ήρθε στο γήπεδο στην 3η περίοδο μετά από λίγο τραυματίστηκε ο Παπαδιάς και τον συνόδεψε στο νοσοκομείο. Από το ΤΕΙ το κοουτσάρισμα έκανε ξανά ο αρχηγός Σπύρος Ραχιώτης.

Στο νήμα πρώτος ο Βγενόπουλος


Σε 3 παίκτες έπεσε το μεγαλύτερο βάρος στο σκοράρισμα για το ΤΕΙ Καρπενησίου. Ο Χρήστος Βγενόπουλος σημείωσε 16 πόντους και 2 τρίποντα, ο Τάσος Καδάς 15 πόντους και 3 τρίποντα και ο Δημήτρης Καντούνης ακολούθησε με 12.

Το σκοράρισμα ο Σταλίκας


Ο πλέι μέικερ του Άτλαντα Δημήτρης Σταλίκας σημείωσε 13 πόντους και ένα τρίποντο και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Ο Κωνσταντίνος Λιάπης τον ακολούθησε, σκοράροντας 10 πόντους.

+4 για Άτλαντα


Πιο καλά ξεκίνησε το παιχνίδι η ομάδα του Άτλαντα που προηγήθηκε ακόμη και με +10 και συγκεκριμένα με 16-6. Το ΤΕΙ με αρκετές προσπάθειες του Δημήτρη Καντούνη αντέδρασε και μείωσε σε 17-13.

Δεν άλλαξε κάτι
Η διαφορά παρέμεινε στους 4 πόντους και στην 2η περίοδο υπέρ του Ατλαντα και με σκορ 26-22. Οι δυο ομάδες έδειξαν ότι είναι ισάξιες.

Ανατροπή με «βόμβες» Καδά


Ο δεινός τριποντέρ Τάσος Καδάς όπλισε και με 2 διαδοχικά τρίποντα και ένα δίποντο έβαλε μπροστά την ομάδα του με 31-38. Αρχικά οι φοιτητές είχαν τρέξει ένα σερί 4-0 ισοφαρίζοντας σε 26-26. Στο 1’16΄΄ ο αγώνας διακόπηκε για αρκετή ώρα, αφού ο Λάμπρος Παπαδιάς υπέστη σοβαρό τραυματισμό (Αναλυτικά στην αρχή του ρεπορτάζ) ενώ το σκορ ήταν 33-40 υπέρ του ΤΕΙ.


Ζέσταμα ξανά
Μετά την μεταφορά του Λάμπρου Παπαδιά στο Γενικό νοσοκομείο Καρπενησίου, οι ομάδες έκαναν ζέσταμα ξανά και το ματς ξεκίνησε με δυο βολές που εκτέλεσε η αλλαγή του Παπαδιά, ο Νίκος Κωστής.



Από ένα καλάθι
Η 3η περίοδος ολοκληρώθηκε με μεγάλη καθυστέρηση και με ένα καλάθι από κάθε ομάδα με το σκορ να διαμορφώνεται στο 35-42.


Πήγε να κάνει την ανατροπή
Ο Άτλαντας στην 4η περίοδο βελτίωσε πολύ την άμυνα του πίεσε αρκετά και μείωσε 2,26΄΄ πριν το τέλος σε 47-49, κάνοντας το ματς ντέρμπι. Το ΤΕΙ Καρπενησίου ήταν αρκετά ψύχραιμο από την γραμμή των βολών και σκόραρε σε καθοριστικές επιθέσει,ς για να φτάσει στην τελική νίκη με 48-55.


Πανηγύρισε την νίκη του
Μετά το τέλος του αγώνα οι μπασκετμπολίστες του ΤΕΙ πανηγύρισαν το κέντρο του γηπέδου, φωνάζοντας δυνατά το όνομα της ομάδας του και χειροκροτήθηκαν από τους οπαδούς τους.




Τα δεκάλεπτα
17-13, 26-22, 35-42, 48-55

Διαιτητές : Δημήτρης Κουρλός & Δημήτρης Λερογιάννης

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλαντας 2008 (Αλέξανδρος Δεδούσης) : Σταλίκας 13(1), Σβερώνης 7, Λιάπης 10, Παπαδιάς 7, Αρβανίτης 2, Κωστής 8, Δεδούσης 1, Λάμπρου

Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Καρπενησίου (Σπύρος Ραχιώτης) : Γουρέλης 3(1), Καδάς 15(3), Βγενόπουλος 16(2), Διομήδης 1, Καντούνης 12, Ραχιώτης 8





















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος