Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Δημήτρης Σερπάνος : «Παίζω ελεύθερα πλέον, δεν με φοβίζει ο τραυματισμός που είχα στο χέρι, ίσως είναι και ο λόγος που έβαλα και τα 4 γκολ σε 3 παιχνίδια»

Πρόσφατα μεταγράφηκε στην ομάδα του Κερασοχωρίου και από τότε αποτελεί μόνιμο σκόρερ της ιστορικής ομάδας. Ο λόγος για τον 40χρονο επιθετικό Δημήτρη Σερπάνο, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο “Evrytania Sport”.
Αυθόρμητος και ευθύς ο έμπειρος ποδοσφαιριστής μίλησε για όλους και για όλα σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη.
Ο ποδοσφαιριστής μας μιλάει για τους λόγους που επέλεξε να μεταγραφεί στο Κεράσοβο και να εγκαταλείψει τον Κατσαντώνη. Ωστόσο είναι κοντά στα Άγραφα, καθώς τα υποστηρίζει για την κατάκτηση του τίτλου και συνεχίζει ακόμη τις προπονήσεις με την πρώην του ομάδα.
Μας μιλάει για τις τελευταίες εμφανίσεις της ομάδας του και μας αναλύει τι έφταιξε και το Κεράσοβο υποβιβάζεται στην Β΄ κατηγορία.
Τον Μάιο του 2010 ήταν κοντά στο να κλείσει την καριέρα του εξ αιτίας ενός τραυματισμού στο χέρι, όμως κατάφερε να τον ξεπεράσει και εμφανίζεται ξανά γέρος και δυνατός.
Ο έμπειρος άσος αποτέλεσε μέλος του ΑΠΟΚ για αρκετά χρόνια και πανηγύρισε πολλές επιτυχίες με τους «κυανόλευκους». Μας συγκρίνει την χρονιά του 97-98 με την φετινή, που έχουν αρκετές ομοιότητες. Πιστεύει ότι εκείνη η ομάδα είχε περισσότερο ενθουσιασμό και ότι αυτές οι δυο ομάδες ίσως είναι οι καλύτερες του ΑΠΟΚ στην ιστορία του.
Δηλώσεις του σε παλιότερη συνέντευξη σε τοπική εφημερίδα είχαν προκαλέσει αρκετές συζητήσεις, λέγοντας ότι στην Ευρυτανία δεν υπάρχουν προπονητές, αλλά γυμναστές. Πιστεύει ότι πιο πολλά μπορούν να σου προσφέρουν προπονητές, που έχουν παίξει ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο, χωρίς να θέλει να πει ότι οι προπονητές εδώ στην Ευρυτανία δεν ξέρουν ποδόσφαιρο ή ότι δεν έχουν γνώσεις.
Θεωρεί ότι το μέτρο άνω των 33 ετών είναι άδικο, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό ποδοσφαιριστών στην Ευρυτανία είναι κοντά σε αυτή την ηλικία. Όσο για τους μικρούς μας λέει ότι κατά την άποψη του θα πρέπει να παίζουν 2.
Ο 40χρονος ποδοσφαιριστής μας αποκαλύπτει τα μελλοντικά του σχέδια και μας λέει ότι δεν τον ενδιαφέρει η προπονητική. 
Τέλος ο Σερπάνος μας εξηγεί, γιατί δεν πιστεύει ότι το μέτρο των μπαράζ είναι σωστό.Φέρνει ως παράδειγμα τα Άγραφα που πέρυσι ενώ δεν είχαν σταθερή πορεία όλη την χρονιά έφτασαν κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, την στιγμή που ήταν πολλούς βαθμούς πίσω από τον ΑΠΟΚ στην κανονική διάρκεια.
Ο Δημήτρης Σερπάνος είναι γεννημένος το 1972. Έχει αγωνιστεί στην καριέρα του σε διάφορες θέσεις. Τα τελευταία χρόνια διαπρέπει στην θέση του επιθετικού, από την οποία και ξεκίνησε. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής άρχισε την καριέρα του από την Νεάπολη Αιτωλοακαρνανίας. Αγωνίστηκε στην συνέχεια 7 χρονιές στον ΑΠΟΚ (1997-2006), κατακτώντας στην πρώτη του σαιζόν στην ομάδα την πρώτη της παραμονή στην Δ΄ κατηγορία (1997-1998). Με το Βελούχι συμμετείχε 4 συνολικά σαιζόν στην Δ΄ Εθνική, κατέκτησε 5 πρωταθλήματα και 6 κύπελλα Ευρυτανίας. Το 2006 εντάχτηκε στην Κρέντη, στην οποία έπαιξε μέχρι το 2010. Σε 64 εμφανίσεις στην Α΄ ΕΠΣΕ σημείωσε 35 γκολ, εκτελώντας για μια περίοδο (2009-2010) χρέη προπονητή-παίχτη.
Το 2010 μεταγράφηκε στα Άγραφα, στα οποία έπαιξε μέχρι τις αρχές του 2012. Σε 17 αναμετρήσεις πέτυχε 4 γκολ. Έχασε πέρυσι τους τελικούς των play off λόγω τραυματισμού. Εδώ και δυο περίπου μήνες αποτελεί μέλος του Κερασόβου, είναι ο πρώτος σκόρερ του με 4 γκολ σε 3 μόλις ματς!.

Αναλυτικά η συνέντευξη :

Evrytania Sport : Δημήτρη να σε καλωσορίσουμε στην σελίδα μας το “Evrytania Sport”. Αλήθεια γιατί μεταγράφηκες τον περασμένο Ιανουάριο στην ομάδα του Κερασοχωρίου; Η μεταγραφή σου προκάλεσε σε αρκετούς εντύπωση.
Δημήτρης Σερπάνος : «Να είστε καλά καταρχήν και η ιστοσελίδα σας να έχει πάντα επιτυχία. Οι λόγοι ήταν περισσότερο προσωπικοί, παρά το ότι είχα κάποιο πρόβλημα με την ομάδα των Αγράφων. Τα παιδιά όλα με αγαπούνε και τα αγαπάω και έχουμε τις καλύτερες σχέσεις. Θα είμαι σίγουρα μαζί τους στους τελικούς να τους υποστηρίξω. Ήταν προσωπική μου επιλογή, γιατί ήθελα περισσότερο χρόνο συμμετοχής σαν ποδοσφαιριστής. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ποδοσφαιριστής πάνω στον πλανήτη, που να μην θέλει να παίζει ποδόσφαιρο 90 λεπτά σε μια ομάδα, που να είναι πιο χαμηλού επιπέδου παρά σε μια ομάδα που να πρωταγωνιστεί, αλλά να κάθεται στον πάγκο. Πιστεύω ότι έτσι όλοι σκέφτονται εκτός όταν μπαίνουν τα μεγάλα χρηματικά ποσά στην μέση, οπότε ο άλλος λέει άμα είναι να πάρω κάποια πολλά λεφτά να κάτσω στον πάγκο. Στο επίπεδο το δικό μας το ερασιτεχνικό όλοι θέλουνε να παίζουνε, ένας ποδοσφαιριστής επιδιώκει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Τα Άγραφα είχαν και μεγαλύτερο ρόστερ και περισσότερες απαιτήσεις σαν ομάδα. Εγώ εξ αιτίας της οικογένειας δεν μπορούσα να ακολουθήσω πάντα, σε όλες τις προπονήσεις ή εάν πάρουν το πρωτάθλημα και υπάρχουν αγώνες μπαράζ Κυριακή-Τετάρτη δεν θα μπορούσα να ακολουθήσω σε όλους τους αγώνες. Με τα παιδιά από το Κερασοχώρι είχα καλές σχέσεις και με παρακαλέσανε να πάω. Είχαν και μια πιθανότητα για την παραμονή, συμφώνησα και πήγα.» 

Evrytania Sport : Έχεις πετύχει 4 γκολ με το Κερασοχώρι σε 3 συμμετοχές. Λέει κάτι αυτό για σένα;
Δημήτρης Σερπάνος : «Εντάξει και στην αρχή της χρονιάς που ήμουν στα Άγραφα, δεν καθόμουνα στον πάγκο, έκανα προπονήσεις συνέχεια όλη την χρονιά. Και με το χέρι, που είχα προβλήματα και δεν ξεκίνησα μέχρι τα Χριστούγεννα, ήμουν κοντά όμως στην ομάδα. Στις προπονήσεις πάντα ήμουν από τους καλούς παίκτες και γκολ έβαζα έχοντας αντιπάλους αμυντικούς από τα Άγραφα. Στο Κερασοχώρι απέδειξα ότι μπορώ ακόμα να παίζω, τουλάχιστον όσο αντέχω.»

Evrytania Sport : Που οφείλεται κατά την γνώμη σου ότι η ομάδα σου υποβιβάστηκε στην Β΄ κατηγορία;
Δημήτρης Σερπάνος : «Πιστεύω ότι το Κερασοχώρι δεν είναι η πιο άσχημη ομάδα από όλες. Τα παιδιά δεν είχανε καταρχήν ψυχολογία, 3-4 πιτσιρικάδες που ήταν καλοί δεν μπορέσανε στα κατάλληλα παιχνίδια να τους έχουνε μαζί στην ομάδα. Δηλαδή πήγαμε να παίξουμε με την Παλαιοκατούνα, ήρθαν κάποιοι πιτσιρικάδες που δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένοι. Παίξαμε προχτές (ενν. το Σάββατο 10-3) στο παιχνίδι που πήγαμε 2-2 με την Φραγκίστα ή στο προηγούμενο με τον Αίολο και ήρθαν κάποιοι μικροί, που ήταν πολύ καλοί. Από τύχη φάγαμε κάποια γκολ, τα οποία ήταν αστεία θα έλεγα να τα τρως σε τέτοια κρίσιμα παιχνίδια. Ειδικά στο κρίσιμο με την Παλαιοκατούνα δεν προλάβαμε να μπούμε καν μέσα στο γήπεδο. Στο 10o λεπτό χάναμε με 2-0. Τι να διεκδικήσεις από εκεί και πέρα; Εάν υπήρχαν από την αρχή της χρονιάς κάποιοι παίκτες, κάποιες μεταγραφές θα ήταν καλή σαν ομάδα. Εμένα μου άρεσε δεν ήταν άσχημη ομάδα το Κερασοχώρι. Και με τον Αίολο στάθηκε πολύ καλά και με την Φραγκίστα στο 90΄ ισοφαρίστηκε. Ίσως κάποια άλλη χρονιά να είναι σε πιο καλή θέση.»

Evrytania Sport : Πέρυσι στα τέλη της αγωνιστικής σεζόν είχες ένα σοβαρό τραυματισμό στο χέρι και μάλιστα έχασες και τους τελικούς με τον ΑΠΟΚ. Σε επηρέασε ψυχολογικά αυτό;
Δημήτρης Σερπάνος : «Σίγουρα με επηρέασε, δεν ήθελα να κλείσω έτσι την καριέρα μου. Να σου πω την αλήθεια, όταν έδωσα πέρυσι συνέντευξη και είχα πει ότι θα σταματήσω το ποδόσφαιρο ο κύριος λόγος ήταν αυτός, όχι ότι δεν μπορούσα. Καταχρήσεις δεν κάνω και κάνω πολύ καλή αθλητική ζωή. Με επηρέασε με την έννοια ότι έλεγα θα σταματήσω, φοβόμουν. Φέτος σιγά-σιγά όσο πέρασε ο καιρός, είδα ότι μπορώ να παίξω. Σε μια δυο βδομάδες θα βγάλω αυτά τα ξένα υλικά, που έχω βαλμένα στο χέρι. Έχω πέσει κάτω, έχω χρησιμοποιήσει και το χέρι μου, γιατί λοιπόν να μην συνεχίσω όσο μπορούν και πάνε τα πόδια μου; Μου πέρασε το ψυχολογικό αυτό και ίσως είναι και ο λόγος που έβαλα και τα 4 γκολ σε 3 παιχνίδια, γιατί παίζω ελεύθερα πλέον, δεν με φοβίζει.»

Evrytania Sport : Σε έχουμε δει να αγωνίζεσαι σε πάρα πολλές θέσεις μέσα στο γήπεδο. Από λίμπερο μέχρι επιθετικό. Ποια είναι η θέση σου;
Δημήτρης Σερπάνος : «Εάν με ρωτούσε ένας προπονητής σε ποια θέση θα ήθελα να παίζω, θα προτιμούσα αμυντικό χαφ. Τώρα, που είμαι 40 χρονών ίσως να μην είμαι τόσο καλός, αλλά και πάλι στο φιλικό που παίξαμε με τον ΑΠΟΚ ήμουν πολύ καλός σε αυτή την θέση. Στην ηλικία των 24-25 χρονών δεν πιστεύω ότι θα υπήρχε αμυντικό χαφ με τα πνευμόνια, που είχα εγώ τουλάχιστον, με την φυσική κατάσταση. Αυτό είναι δεδομένο. Είναι η θέση που μου ταιριάζει, γιατί μπορώ να βγαίνω και μπροστά και να γυρίζω πίσω, γιατί είχα φυσική κατάσταση. Ταιριάζει ακόμα και στο δυναμικό ποδόσφαιρο, που θέλω να παίζω, να διεκδικώ, να κοντράρομαι με τον αντίπαλο, να πηδάω για κεφαλιές ψηλά. Αυτό το παιχνίδι μου αρέσει, μου ταιριάζει. Δεν μπορώ το στυλ παιχνιδιού να βγω από την άκρη και να πηδήξω, όταν έρθει ο αντίπαλος.»   

Evrytania Sport : Είχες αγωνιστεί στον ΑΠΟΚ την χρονιά 97-98, όπου παρέμεινε η ομάδα για πρώτη φορά στην κατηγορία. Σχεδόν όλοι ντόπιοι ποδοσφαιριστές, όπως τώρα. Βλέπεις ομοιότητες με εκείνη την ομάδα του ΑΠΟΚ και με αυτή που υπάρχει τώρα;
Δημήτρης Σερπάνος : «Η αλήθεια είναι φέτος ότι ο ΑΠΟΚ έχει καλή ομάδα, μου αρέσει δηλαδή σαν ομάδα. Απλά λείπει κάτι που είχε η ομάδα του 98΄ και δεν νομίζω να το έχει τώρα. Εκείνη η ομάδα είχε τον ενθουσιασμό, τον ενθουσιασμό της πρώτης φοράς, που η ομάδα θα κατόρθωνε κάτι καλό στην κατηγορία αυτή. Ο προπονητής είναι ο ίδιος και χαίρομαι πάρα πολύ και τον συναντώ και μιλάμε και κουβεντιάζουμε. Είναι αυτός, που μπορεί να εμπνεύσει έναν ποδοσφαιριστή, να του δώσει ψυχολογία. Είναι ο άνθρωπος, που θα χαιρόμουν μια ζωή να τον είχα προπονητή, όχι μόνο για τις γνώσεις του μέσα στο ποδόσφαιρο, αλλά τόσο ότι μπορεί να μπει στην ψυχολογία ενός ποδοσφαιριστή και να πάρει από αυτόν το maximum. Σε αυτό τον παραδέχομαι. Τώρα όσο για το έμψυχο υλικό της ομάδας σίγουρα έχει πολύ καλούς παίκτες, λείπει όμως κάτι, δηλαδή σε κάποιες θέσεις κλειδιά η ομάδα δεν έχει τους ποδοσφαιριστές, που είχε τότε. Θεωρώ ότι ήταν πιο καλή εκείνη η ομάδα, πιο δυνατή. Και εάν σκεφτείς ότι εκείνη την εποχή δεν παίζανε πιτσιρικάδες, κατευθείαν έρχονταν επαγγελματίες. Η Λαμία είχε παίκτες από τον ΠΑΟΚ, τον Γιουκούδη, τον Καρασαββίδη, ή τα Φάρσαλα είχανε τον Αγορογιάννη, που ήρθε κατευθείαν από την ΑΕΚ. Υπήρχαν κάποιοι παίκτες επιπέδου, που δεν υπάρχουν τώρα. Δεν έχει αυτό το επίπεδο τώρα η Δ΄ Εθνική, δεν έχει καμία σχέση με την Δ΄ Εθνική του τότε, αλλά η ομάδα του 97΄ και αυτή του τώρα, ίσως είναι οι καλύτερες ομάδες που έχει να δείξει ο ΑΠΟΚ στην ιστορία του. Έτσι το βλέπω εγώ με όσα έχω δει τόσα χρόνια.»

Evrytania Sport : Φέτος εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο τοπικό ένα νέο μέτρο. Η χρησιμοποίηση μέχρι 2 παικτών άνω των 33 ετών. Ποια είναι η άποψη σου για αυτό το μέτρο; Ανήκεις και εσύ στην κατηγορία των παικτών άνω των 33.
Δημήτρης Σερπάνος : «Δεν θα μιλήσω για μένα ειδικά, που είμαι πάνω των 33. Σαν μέτρο το θεωρώ άδικο και γενικά τα όρια ηλικίας δεν τα εγκρίνω τόσο. Στο χαμηλό όριο ηλικίας θα με βρεις σύμφωνο, δεν έχω πρόβλημα να παίζουν δυο πιτσιρικάδες, δυο, όχι τρεις όμως. Από 34 και πάνω ειδικά το ποδόσφαιρο στην Ευρυτανία, αν το καλοκοιτάξει κανένας, οι μισοί ποδοσφαιριστές είναι σε αυτή την ηλικία. Είναι από 30 και πάνω ή πλησιάζουν στο όριο. Θα αρχίσει να στερεύει από παίκτες το πρωτάθλημα και αυτό θα είναι κακό. Το επίπεδο είναι, που είναι χάλια, θα γίνει ακόμα πιο χάλια παικτικά, ποδοσφαιρικά. Εγώ θα πρότεινα του χρόνου να μην υπάρχει αυτό το όριο ηλικίας προς τα πάνω, όχι για μένα, δεν με ενδιαφέρει, αλλά γενικά, για όλους.  Δεν είναι καλό. Όποιος μπορεί να παίξει, μπορεί. Εγώ είμαι στην κρίση του προπονητή, εάν θα παίξω. Ο ΑΠΟΚ που ανέφερες πριν το 98΄, δεν υπήρχαν όρια ηλικίας στην Δ΄ εθνική, όμως είχε 3-4 πιτσιρικάδες τότε, ο Τάσος ο Μάκκας, ο Βασίλης ο Τσουκαλάς, ο Νίκος ο Κωστής, ο Κώστας ο Μπούκας, που παίζανε Δ΄ Εθνική, χωρίς να υπάρχει όριο ηλικίας. Ναι, αλλά αξίζανε και παίζανε, είχανε δυνατότητες και τους έβαζε ο προπονητής. Τώρα δεν μπορείς να παίρνεις ,επειδή το όριο είναι 17 χρονών, έναν πιτσιρικά, που δεν πατάει καθόλου στο γήπεδο, για να γυμναστεί και τον βάζει μέσα και αλλού πατάει και αλλού βρίσκεται. Εγώ δεν το δέχομαι αυτό, δεν μου αρέσει. Προτιμάω να παίξει ένας 30αρης και να ξέρει ποδόσφαιρο και να δούμε κάτι όμορφο μέσα στο γήπεδο, παρά κάποιος που να φέρνεις γύρες και να μην μπορεί να σταματήσει την μπάλα. Σίγουρα για την ΕΠΣ είναι άσχημο να μην παίζουν πιτσιρικάδες, γιατί παίζοντας παιχνίδια απέδειξαν φέτος ότι στέκονται πιο καλά και στα πρωταθλήματα με τις άλλες ενώσεις. Πιστεύω ότι 2 πιτσιρικάδες κάτω των 20 είναι καλό, δεν θα έπρεπε να υπάρχει κανένα όριο, ούτε προς τα πάνω ούτε πουθενά. Έπρεπε να παίζουν δυο μικροί μόνο.»

Evrytania Sport : Σε παλιότερη σου συνέντευξη είχες αναφέρει ότι στην Ευρυτανία έχουμε γυμναστές και όχι προπονητές. Η άποψη σου αυτή είχε προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις. Ισχύει και τώρα η ίδια άποψη από μεριάς σου;
Δημήτρης Σερπάνος : «Ναι προκάλεσε αντιδράσεις. Εγώ δεν εννοούσα ότι τα παιδιά που ασχολούνται εδώ ότι δεν έχουνε γνώσεις ποδοσφαίρου ή ότι δεν έχουν χαρτιά ή διπλώματα. Είναι όμως πολύ σημαντικό κάποιος να έχει φάει τα γήπεδα με το κουτάλι, και δεν εννοώ εδώ τα γήπεδα τα τοπικά. Δηλαδή άλλο είναι να έχεις προπονητή τον Σάκη τον Τσιώλη, που είναι στην Χ,Ψ, ομάδα ή παλιά που είχε έρθει στον ΑΠΟΚ ο Δημητριάδης, ή ο Γάκης, ο καθένας, που είχε παίξει ποδόσφαιρο επαγγελματικό. Είναι γνώστες και ξέρουν πιο πολλά πράγματα, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά στο να προσεγγίσουν έναν ποδοσφαιριστή να πάρουν από αυτόν τον maximum, να δούνε πότε είναι ντεφορμέ. Το ξέρουν καλύτερα αυτοί το αντικείμενο, αυτό έχω δει εγώ από την εμπειρία μου. Δεν λέω ότι τα παιδιά εδώ δεν ξέρουν να στήσουν την ομάδα ή δεν κάνουν αλλαγές. Δεν έχει να κάνει τόσο με το τεχνικό σκέλος γενικά ή δεν ξέρουν να σου κάνουν προπόνηση στο γήπεδο, όσο με τον τομέα ψυχολογία κυρίως. Δεν αλλάζω την γνώμη μου, ούτε την παίρνω πίσω. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη, μπορεί με μερικούς να είναι αντίθετη.O καθένας λέει την άποψη του.»

Evrytania Sport : Τι ήταν που σε έκανε να αποχωρήσεις από τα Άγραφα στα μισά της χρονιάς;
Δημήτρης Σερπάνος : «Από τα Άγραφα δεν έχω κανένα παράπονο. Είναι η ομάδα μου και θα την υποστηρίξω και την αισθάνομαι για ομάδα μου. Δηλαδή που έλειψα 3 παιχνίδια τώρα, δεν λέει τίποτα για μένα αυτό. Εγώ στις προπονήσεις είμαι με τα παιδιά, στα μπαράζ θα είμαι από πάνω σίγουρα με τους διοικούντες ή ακόμη και μέσα στο γήπεδο εάν μπορώ, να μπω να πανηγυρίσω. Πιστεύω ότι είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί και δεν θα έχει αντίπαλο. Έτσι το βλέπω. Βέβαια ο Αίολος έχει ανέβει τώρα τελευταία κάπως, αλλά πιστεύω ότι ακόμα απέχει πολύ. Τα Άγραφα, χωρίς ελλείψεις, χωρίς προβλήματα έχουν τον πρώτο λόγο, έστω 55-45 στο ποσοστό. Τον πρώτο λόγο έστω και οριακά θα τον έχουν τα Άγραφα. Το τι θα κάνουν παρακάτω στα μπαράζ είναι δύσκολα τα πράγματα. Η ιστορία έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι πάρα πάρα πολύ δύσκολα μπορεί να καταφέρεις κάτι, γιατί πολεμάς και με άλλους παράγοντες εκεί. Πέρα του ότι είναι περισσότερο οργανωμένες ομάδες, με πιο πολλούς ποδοσφαιριστές, πιο καλούς, μετά υπάρχει και η διαιτησία και μπαίνουνε πολλοί παράγοντες στην μέση. Εύχομαι μακάρι να μπορέσει να κάνει κάτι καλό και να μπορέσει να ανέβει και στην Δ΄ Εθνική.»

Evrytania Sport : Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια; Θα συνεχίσεις να παίζεις όσο μπορείς ή σκέφτεσαι να ξεκινήσεις και την προπονητική;
Δημήτρης Σερπάνος : «Η προπονητική δεν είναι στα σχέδια μου. Έτυχε μια φορά και την έκανα στην Κρέντη, δεν ήταν τόσο δική μου θέληση, όσο του ότι η διοίκηση δεν είχε τα ποσά να δώσει για κάποιο προπονητή. Θέλανε κάποιον που στα αποδυτήρια να βάζει μια σειρά, να μην μαλώνουν οι ποδοσφαιριστές, να βγάζει μια 11αδα. Αυτό δεν έχω πρόβλημα να το ξαναεπαναλάβω, έτσι σε αυτό το στυλ, αλλά όχι να πω ότι εγώ θα γίνω προπονητής και θα αρχίσω να το παίζω προπονητής ή οτιδήποτε άλλο. Άμα σε οποιαδήποτε ομάδα μου πουν έλα ή να παίξεις ή να κάνεις και τον προπονητή, δεν έχω πρόβλημα πολύ ευχαρίστως να το κάνω. Μου αρέσει να το κάνω αυτό, δεν το θεωρώ ότι είναι και κάτι πολύ δύσκολο να το κάνεις. Άμα πλησιάζεις τα παιδιά και τα αγαπάς, αγαπάς και το άθλημα, βρίσκεις την χημεία να κατεβάσεις και καλή 11αδα και καλή ομάδα και να έχεις και παίκτες στο γήπεδο να κάνουν προπονήσεις. Δεν θα με πείραζε να το κάνω, αλλά δεν το επιδιώκω κιόλας.»

Evrytania Sport : Κλείνοντας να σε ευχαριστήσουμε για την κουβέντα που είχαμε. Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Δημήτρης Σερπάνος : «Να ευχηθώ να γίνουν καλοί αγώνες στα μπαράζ, να μην έχουμε διάφορα παράξενα, ούτε προβλήματα με τους διαιτητές, να παίξουν δίκαια, να είναι όλα 50-50 και να κερδίσει ο καλύτερος μέσα στο γήπεδο. Τα μπαράζ σαν θεσμό εγώ δεν τον δέχομαι εγώ προσωπικά, απαξιώνεις τον πρωταθλητή και γενικά το πρωτάθλημα. Δηλαδή ποιος ο λόγος να γίνεται το πρωτάθλημα, την στιγμή που δίνεις το δικαίωμα στον 4o να διεκδικήσει το πρωτάθλημα εξίσου με τον 1o. Δεν πρέπει να υπάρχουνε μπαράζ σε εμάς εδώ πέρα. Τώρα, εάν θέλουν να κάνουν περισσότερα παιχνίδια, ας βρούνε τον τρόπο να ανεβάσουν περισσότερες ομάδες. Για παράδειγμα φέτος, ας μην πέσει καθόλου το Κερασοχώρι, εάν δεν μπορέσει ο ΑΠΟΚ να σταθεί στην Δ  Εθνική, ας ανεβεί και όποια άλλη ομάδα θέλει και ας γίνουν 12 οι ομάδες. Θα είναι πιο καλά για όλους να έχει δυο αγωνιστικές παραπάνω και το πρωτάθλημα να μην τελειώνει νωρίς. Δεν είμαι σύμφωνος με τα μπαράζ. Παράδειγμα πέρυσι, που τα Άγραφα φτάσανε να διεκδικήσουνε το πρωτάθλημα και τελικά όπως αποδείχτηκε μάλλον το χάσανε, πάρα το πήρε ο ΑΠΟΚ έτσι φάνηκε, τα Άγραφα είχαν 10-12 βαθμούς διαφορά από τον ΑΠΟΚ. Ήταν τεράστια διαφορά, δεν θα ήταν άδικο; Είχε καλύτερη ομάδα ο ΑΠΟΚ, πιο σταθερή πορεία στο πρωτάθλημα. Εγώ έπαιζα στα Άγραφα αλλά ο ΑΠΟΚ ήταν σίγουρα καλύτερη ομάδα στην διάρκεια όλης της χρονιάς. Γιατί να δώσεις το δικαίωμα σε 3 παιχνίδια να διεκδικήσει το πρωτάθλημα κάποια ομάδα που είναι 4η στην κανονική διάρκεια; Φέτος τα μπαράζ που είναι δυο αγώνες είναι πολύ περισσότερο λάθος. Φέτος στην ουσία ο πρώτος δεν έχει κανένα πλεονέκτημα, μπορεί οποιοιδήποτε αστάθμητοι παράγοντες, ένα πέναλτι στην πρώτη φάση του αγώνα, φεύγει κάποιος με τον τερματοφύλακα, τον ανατρέπει ο τερματοφύλακας, μένεις με 10 παίκτες και πέναλτι και χάνεις 1-0, δεν το γυρνάς με τίποτα σε αυτά τα μπαράζ. Δεν θα είναι άδικο αυτό; Δεν έχεις τρεις αγώνες, είναι δυο. Θέλω να ευχηθώ υγεία σε όλα τα παιδιά, που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, σε όσους είναι γύρω από το ποδόσφαιρο.»    

Συνέντευξη : Παναγιώτης Κολλημένος