Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Ντίνος Σκαρλάτος: «Σε κάθε ματς πάμε για την νίκη και για αυτό θα προσπαθήσουμε και την Κυριακή»

Στην ιστοσελίδα μας παραχώρησε συνέντευξη ο επιθετικός του Αγρότη Λιανοκλαδίου και πρώην ποδοσφαιριστής του Βελουχίου Ντίνος Σκαρλάτος. Μας μίλησε για την φετινή πορεία της ομάδας του και για τις αναμνήσεις του από την χρονιά, που έπαιξε στον ΑΠΟΚ.
Θεωρεί ότι το φετινό Λιανοκλάδι μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά στην βαθμολογία, καθώς στηρίζεται στο καλό κλίμα και χαρακτηρίζει ως σπουδαίο προπονητή και άνθρωπο τον Μάκη Ζαχαρόπουλο. Ο Αγρότης, όπως μας είπε κατεβαίνει ανεξαρτήτως αντιπάλου σε κάθε αγωνιστική για την κατάκτηση των τριών βαθμών, που θα του διασφαλίσουν την παραμονή. Έχει να θυμάται μόνο ευχάριστες στιγμές από την χρονιά, που αγωνίστηκε στο Βελούχι, διατηρώντας ακόμη επαφές με παλαιούς του συμπαίχτες. Εύχεται η Ευρυτανική ομάδα να καταφέρει να παρεμείνει στην κατηγορία. Επιπλέον αναφέρθηκε και στο επίπεδο της φετινής Δ΄ Εθνικής.
Ο Ντίνος Σκαρλάτος είναι γεννημένος το 1989. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον τόπο καταγωγής του, το Αρχάνι Φθιώτιδας και συνέχισε στην Νίκη Μακρακώμης. Το καλοκαίρι του 2009 ο ΑΠΟΚ τον απέκτησε με υποσχετική ενός έτους. Αγωνίστηκε σε 24 παιχνίδια στην Δ΄ Εθνική με τους Καρπενησιώτες του Γιάννη Φλωράκη, πετυχαίνοντας 1 τέρμα στον εκτός έδρας «θρίαμβο» με 3-0 επί του Πύρασου. Την φετινή περίοδο αγωνίζεται με τα χρώματα του Αγρότη Λιανοκλαδίου, που τον απέκτησε από την Ένωση 2010. Σε 4 συμμετοχές μέχρι τώρα μετρά 1 γκολ στην δεύτερη σαιζόν του σε αυτήν την κατηγορία. Μάλιστα και το δεύτερο τέρμα του στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα σημειώθηκε εναντίον του Πύρασου και ήταν ξανά το πρώτο κατά σειρά σε νίκη με 3-0, όπως είχε συμβεί και στο πρώτο του!.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Evrytania Sport: Ντίνο σχολίασε μας την πορεία του Αγρότη στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής. Είσαι ευχαριστημένος με αυτή;
Ντίνος Σκαρλάτος: «Ο στόχος μας είναι να μείνουμε στην κατηγορία και πιστεύω ότι έχουμε τις δυνατότητες να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Είμαι παρά πολύ ευχαριστημένος από την ομάδα, έχουμε έναν προπονητή, που το επίπεδο του πρώτα σαν άνθρωπος είναι πολύ μεγάλο και σαν προπονητής μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ και σε κάθε προπόνηση μας βελτιώνει σαν ποδοσφαιριστές.»

Evrytania Sport: Πως είναι το φετινό υλικό και το κλίμα του Λιανοκλαδίου; Τι μπορείτε να καταφέρετε στην συνέχεια;
Ντίνος Σκαρλάτος: «Το ρόστερ μας έχει ταλέντα, έχει νέους παίχτες, οι περισσότεροι είμαστε νέοι σε ηλικία. Υπάρχει ταλέντο στην ομάδα, έχουμε όρεξη για ποδόσφαιρο και το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό και βοηθάει στην καλή πορεία, που πραγματοποιούμε. Με σκληρή προπόνηση και με τις οδηγίες του προπονητή μας πιστεύω ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε μια ανταγωνιστική ομάδα και να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο.»

Evrytania Sport: Πως βλέπεις το επίπεδο της φετινής Δ΄ Εθνικής; Ποιες ομάδες ξεχωρίζει για άνοδο και υποβιβασμό και τι θα κρίνει αυτά τα δυο;
Ντίνος Σκαρλάτος: «Επειδή φέτος οι ομάδες είναι λίγες και έχουν ενισχυθεί αρκετά όλα τα παιχνίδια είναι ντέρμπι. Εμείς πάμε πάντα για την νίκη με όλες τις ομάδες και αυτό προσπαθούμε μέχρι τώρα. Πιστεύω ότι το πάθος της κάθε ομάδας θα κρίνει την παραμονή. Όσον αφορά την άνοδο δεν μπορώ να βγάλω συμπεράσματα, καθώς δεν έχει τελειώσει ακόμη ο πρώτος γύρος και δεν έχω δει όλες τις ομάδες.»

Evrytania Sport: Την περίοδο 2009-2010 αγωνίστηκες στον ΑΠΟΚ. Ποιες είναι οι αναμνήσεις σου από εκείνη την σαιζόν;
Ντίνος Σκαρλάτος: «Κατ αρχήν ο ΑΠΟΚ είναι η πρώτη ομάδα, που έπαιξα στην Δ΄ Εθνική. Κατά την γνώμη μου δεν μπόρεσα να την βοηθήσω. Μακάρι να ήταν αλλιώς τα πράγματα. Εύχομαι για την ομάδα ότι καλύτερο, να μείνει στην κατηγορία, γιατί την περίοδο, που ήμουν εκεί πέρα είχα την τύχη να παίξω με ντόπια και πάρα πολύ καλά παιδιά. Έχω να θυμάμαι μόνο καλές στιγμές και από τον κόσμο, που ερχόταν στο γήπεδο.»

Evrytania Sport: Την Κυριακή (8-1) υποδέχεστε το Βελούχι. Τι γνωρίζεις για τον φετινό ΑΠΟΚ και ποιος είναι ο στόχος σας από αυτό το ματς;
Ντίνος Σκαρλάτος: «Φέτος πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα ο ΑΠΟΚ. Έχω επαφές, μιλάω ακόμη με παλαιούς μου συμπαίχτες. Το μεγαλύτερο κομμάτι του ρόστερ από τότε που έπαιζα είναι σχεδόν ίδιο. Εμάς ο στόχος μας είναι να πάρουμε το παιχνίδι, χρειαζόμαστε τους βαθμούς, για να μείνουμε στην κατηγορία. Σε κάθε ματς πάμε για την νίκη και για αυτό θα προσπαθήσουμε και την Κυριακή. Το παιχνίδι θα κριθεί στην δύναμη και στο καθαρό παιχνίδι.»

Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος