Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Η χρονιά αρχίζει με ντέρμπι (Αίολος-Άγραφα)


Ένα σπουδαίο ματς επιφυλάσσει η 13η αγωνιστική της Α΄ Κατηγορίας Ευρυτανίας. Οι ομάδες μπαίνουν στην τελική ευθεία, ξεκινώντας τις επίσημες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για το 2012. Την παράσταση «κλέβει» το μεγάλο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Αίολο και Άγραφα.
Από τα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζει αυτό μεταξύ Κρέντης και Ραπτοπούλου.

«Καθάρισε» το προπονητικό κέντρο-Πιθανή αναβολή


Δεν υπάρχει πλέον καθόλου χιόνι στα γήπεδα του προπονητικού κέντρου Καρπενησίου, καθώς η  ισχυρή βροχόπτωση «εξαφάνισε» το ήδη υπάρχον. Ενδέχεται, εφόσον σήμερα το βράδυ και το πρωί της επόμενης ημέρες οι καιρικές συνθήκες είναι κακές η ΕΠΣ Ευρυτανίας να αναβάλει αύριο (7-1) την αγωνιστική, ενημερώνοντας εγκαίρως τις ομάδες.

Τα μενού των αγώνων:

Μυρίκη-Φραγκίστα


Το βαθμολογικό κίνητρο ανήκει στους γηπεδούχους, αλλά η φιλόδοξη και πολλά υποσχόμενη φιλοξενούμενη ομάδα μόνο αδιάφορη δεν θα εμφανιστεί.
Η Μυρίκη είναι θεωρητικά το φαβορί της αναμέτρησης. Στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς έφτασε εύκολα στην νίκη, παίζοντας και όμορφο ποδόσφαιρο. Η ομάδα του Βασίλη Φούκα έχει ως αποκλειστικό στόχο τους τρεις βαθμούς, ώστε να ανέβει ακόμη πιο ψηλά στην βαθμολογία μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου.
Η Φραγκίστα έχει πρόβλημα στο σκοράρισμα, καθώς δημιουργεί πάρα πολλές τελικές προσπάθειες. Το γκολ δεν έρχεται, με αποτέλεσμα οι «μπέμπηδες» να έχουν τρεις ήττες στον δεύτερο γύρο. Μόνο οφέλη μπορεί να αποκομίσει το συγκρότημα του Βασίλη Παπαδήμου από αυτόν τον αγώνα.
Με 3-1 επικράτησε στον αγώνα του πρώτου γύρου η Μυρίκη.

Η προϊστορία των τελευταίων αγώνων
2004-2005
4-0
2006-2007
4-0

Κρέντη-Ραπτόπουλο


Αρκετά ενδιαφέρουσα αναμέτρηση θα γίνει το Σάββατο στο γήπεδο του Κερασοχωρίου. Ένα μικρό προβάδισμα για την νίκη έχουν οι γηπεδούχοι.
Η ομάδα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου επιδιώκει να μπει στο 2012 εξίσου δυναμικά και να συνεχίσει, όπως και το τελείωσε. Ενώ με ένα ενδεχόμενο θετικό αποτέλεσμα θα πλησιάσει πιο κοντά στις δυο πρώτες θέσεις, καθώς οι δυο πρωτοπόροι αγωνίζονται μεταξύ τους. Έχει παρουσιάσει ένα πολύ θετικό πρόσωπο, μέχρι στιγμής.
Το Ραπτόπουλο διατηρεί μόνο μαθηματικές ελπίδες για είσοδο στα play off και θα παραμείνει στο παιχνίδι μόνο εάν κερδίσει. Το τελευταίο διάστημα η ομάδα του Γιώργου Παπαδήμου έχει ανέβει αισθητά σε σχέση με το ξεκίνημα και θα προσπαθήσει να τελειώσει όσο το δυνατόν καλύτερα το πρωτάθλημα.
Η Κρέντη με χατ-ρικ του Κώστα Μάκκα επικράτησε με 3-2 για την 4η αγωνιστική, παίρνοντας σπουδαίο διπλό. Δεν έχει σκοράρει σε καμία εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Δόξα!.

Η προϊστορία όλων των αγώνων
2007-2008
0-0
2008-2009
0-2
2009-2010
0-0
2010-2011
0-1

Αίολος-Άγραφα


Αναμφίβολα η κορυφαία αναμέτρηση της αγωνιστικής, ίσως και της κανονικής διάρκειας της Α΄ ΕΠΕ. Οι δυο ομάδες θεωρούνται ως τα φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.
Ο Αίολος είναι αρκετά σοβαρός και πειθαρχημένος την φετινή περίοδο και φαντάζει ικανός για την επιστροφή στους τίτλους. Η ομάδα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου διαθέτει βάθος και ποιότητα και ενδυναμώθηκε και άλλο με τις τελευταίες προσθήκες. Διατηρεί το αήττητο από την αρχή της σαιζόν, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη 11/1 αγωνίζεται για το κύπελλο με τον ΑΠΟΚ.
Τα Άγραφα έχουν παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο από την αρχή της σαιζόν, προσφέροντας θέαμα και πετυχαίνοντας πολλά τέρματα. Η ομάδα του Δημήτρη Αντωνίου εφόσον κατακτήσει τους τρεις βαθμούς πηγαίνει στα μπαράζ με το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας.
Στον πρώτο γύρο ο Αίολος πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη με 1-0, χάρης σε γκολ του Νίκου Κορέντζελου.

Η προϊστορία όλων των αγώνων
2009-2010
0-1
2010-2011
1-2

Άγιος Προκόπιος-Ποταμιά


Αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, αλλά οι δυο ομάδες θα αγωνιστούν για το γόητρο και για την βαθμολογική τους άνοδο.
Ο Αστέρας ολοκλήρωσε μια σαιζόν, που άφησε «γλυκόπικρη» γεύση. Ένα πολύ καλό πρώτο μισό και ένα άσχημο δεύτερο μισό. Δεν μπόρεσε να σταθεροποιηθεί στα υψηλά «σκαλοπάτια» του Ευρυτανικού ποδοσφαιρικού στερεώματος. Πρόσφατα μάλιστα την τεχνική ηγεσία ανέλαβε ο Δημήτρης Καραγιάννης και θα κοιτάξει από αυτό το ματς να πάρει την πρώτη νίκη στην έδρα του.
Η Ποταμιά άλλαξε φέτος την αγωνιστική νοοτροπία της μετά από πολλά χρόνια και αυτό οφείλεται στον Σπύρο Κολόκα, που συγκέντρωσε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας στο γήπεδο. Υπάρχουν πολλά ταλέντα, τα οποία στελεχώνουν την μικτή νέων της ΕΠΣΕ. Σίγουρα η βαθμολογική θέση αδικεί τους Μεγαλοχωρίτες.
Με 1-1 έληξε ο αγώνας του πρώτου γύρου, ενώ η προϊστορία είναι μοιρασμένη.

Η προϊστορία όλων των αγώνων
2009-2010
0-5
2010-2011
3-2

Κεράσοβο-Απεραντιακός


Ως ευκαιρία να «σώσουν» το πληγωμένο τους γόητρο βλέπουν τον αγώνα της Κυριακής οι δυο ομάδες, που βρίσκονται βαθμολογικά χαμηλά.
Οι γηπεδούχοι έκαναν μια νέα προσπάθεια, αλλά δεν κατάφεραν να βελτιώσουν και πολύ την αγωνιστική τους εικόνα. Αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο να συγκεντρωθούν ποσοτικά στους αγώνες και αυτό έχει κοστίσει. Η ομάδα του Πάνου Βλάχου θεωρείται πολύ δύσκολο να αποφύγει την τελευταία θέση.
Ο Απεραντιακός του Κώστα Πασσά διανύει μια από τις χειρότερες του σαιζόν στην ιστορία του. Έφτασε σε σημείο να μην κατέβει να αγωνιστεί απέναντι στον Αίολο. Απαιτείται να σηκώσει «κεφάλι», ώστε να συγκεντρώσει κάποιους βαθμούς για το κύρος του συλλόγου, που αγωνίστηκε πέρυσι στην Δ΄ Εθνική.
Ο Απεραντιακός επικράτησε στον πρώτο γύρο με 1-0, πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Η προϊστορία των τελευταίων αγώνων
2003-2004
3-4
2004-2005
1-1
2005-2006
1-4
2006-2007
1-2
2007-2008
1-3
2008-2009
0-4
2009-2010
0-8

Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι διαιτησίες:
13η αγωνιστική Α΄ Κατηγορίας ΕΠΣ Ευρυτανίας (7/8-1-2012) 15:00

Κεράσοβο-Απεραντιακός 8-1-2012 Γηπ. Κερασοχωρίου
Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΣΔΠ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Στοφόρος(ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2οςΒοηθός: Γρηγόρης Πολυχρόνης(ΣΔΠ Ευρυτανίας)

Κρέντη-Ραπτόπουλο 7-1-2012 Γηπ. Κερασοχωρίου
Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΣΔΠ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Στοφόρος(ΣΔΠ Ευρυτανίας)

Αίολος-Άγραφα 8-1-2012 Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου
Διαιτητής: Χρήστος Σταμάτης(ΣΔΠ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Βαγγέλης Λαθύρης(ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Κώστας Νικολάου(ΣΔΠ Ευρυτανίας)

Άγιος Προκόπιος-Ποταμιά 8-1-2012 Γηπ. Παλαιοκατούνας
Διαιτητής: «Ξένος»(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Βασίλης Λάμπρου(ΣΔΠ Ευρυτανίας)

Μυρίκη-Φραγκίστα 7-1-2012 Προπονητικό Κέντρο Καρπενησίου
Διαιτητής: Γιώργος Δροσίνης(ΣΔΠ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Ηλίας Γαλάνης(ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Κώστας Νικολάου(ΣΔΠ Ευρυτανίας)