Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Η πάντοτε επικίνδυνη Α.Ε. Μουζακίου

Για 3η συνεχόμενη περίοδο το Μουζάκι συμμετέχει στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα. Πλέον υπάρχει καθιέρωση στην κατηγορία για τους «κιτρινόμαυρους», που στοχεύουν σε μια ακόμη παραμονή.
Η Καρδιτσιώτικη ομάδα έχει αρχίσει από βαθμολογικής πλευράς μέτρια το πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας την πρώτη της νίκη μόλις την προηγούμενη αγωνιστική. Συνέτριψε τα Καμένα Βούρλα και η ψυχολογία ανέβηκε κατακόρυφα, παίρνοντας επίσης και σημαντική βαθμολογική «ανάσα».
Η ομάδα του Παναγιώτη Ταμπάκου κινείται με χαμηλό μπάτζετ φέτος σε σχέση με τις προηγούμενες σαιζόν. Χαρακτηριστικά, όπως είχε δηλώσει πριν λίγο καιρό ο πρόεδρος Βασίλης Μπούρμπος τα οικονομικά δεδομένα είναι στενά και οι ομάδες της κατηγορίες «ματώνουν».
Το Μουζάκι πανηγύρισε να τονίσουμε την πρώτη του παραμονή στην κατηγορία μέσα στο Καρπενήσι πριν 2 χρόνια επί του ΑΠΟΚ.
Από το περυσινό ρόστερ ξεχωρίζουν τα ονόματα των: Κανιούρα, Σίμου, Ρόμπου, Κίσσα, Κεχαγιά, Καραμήτσου, Ζαρνακούπη και Υφαντή. Πάντα κοντά στους «κιτρινόμαυρους» βρίσκεται ο φίλαθλος κόσμος της περιοχής.

Τα αγωνιστικά προβλήματα
Νοκ-άουτ είναι οι πλάγιοι μπακ: Νίκος Γρατσάνης και Μπάμπης Κλαπανάρας, που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού. Πρόβλημα στον ώμο έχει ο αξιόλογος φορ Τάσος Κανιούρας, ωστόσο στον Κυριακάτικο αγώνα αναμένεται να είναι έτοιμος.
Από τραυματισμό προέρχεται και ο ικανότατος μεσοεπιθετικός Γιώργος Υφάντης. Θα αγωνιστεί κατά μεγάλο ποσοστό όμως και αυτός. Από γαστρεντερίτιδα ταλαιπωρείται ο γκολκίπερ Άκης Αζίζ. Ο Αζίζ έχει μοιραστεί τα λεπτά συμμετοχής κάτω από τα δοκάρια με τον Αντώνη Σαπουνάκη.
Μακροχρόνια απόντας είναι ο εκ των τερματοφυλάκων Βασίλης Ζήσης, ενώ την στρατιωτική του υπηρεσία κλήθηκε να υπηρετήσει ο Κώστας Ζαρνακούπης. Για προσωπικούς λόγους απέχει  ο Χρήστος Λιάπης.

Το ξεκίνημα


Η ομάδα του Μουζακίου δεν πραγματοποίησε και το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα, καθώς είχε δύσκολο πρόγραμμα. Μετρά 4 βαθμούς, ισοβαθμώντας με το Βελούχι και βρίσκεται κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού. Έχει 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 2 ήττες. Με την νίκη επί των Καμένων Βούρλων και με σαρωτικό σκορ έδειξε πως αρχίζει να παίρνει μπρος.

Τα αποτελέσματα του Μουζακίου
1η αγωνιστική: Αγρότης Λιανοκλαδίου-Μουζάκι 0-0
2η αγωνιστική: Μουζάκι-Αναγέννηση Καρδίτσας 1-4 (Μουρκάκης)
3η αγωνιστική: Πύρασος Νέας Αγχιάλου-Μουζάκι 1-0
4η αγωνιστική: Μουζάκι-Καμένα Βούρλα 4-1 (2 Τζάνης, Κανιούρας, Μουρκάκης)

Οι σκόρερ
Μουρκάκης
2
Τζάνης
2
Κανιούρας
1

Οι συμμετοχές
4 συμμ: Ευθυμίου, Καραμήτσος, Κεχαγιάς, Μουρκάκης, Ρόμπος, Σίμος, Τζάνης, Φλιούκας, Υφαντής
3 συμμ: Κανιούρας, Χαΐντούτης, Κίσσας, Ζαρνακούπης
2 συμμ: Αζίζ, Σαπουνάκης
1 συμμ: Πατούκας, Γρατσάνης, Κωστόπουλος, Λιάπης

Παναγιώτης Ταμπάκος


Ως προπονητής των επιτυχιών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Παναγιώτης Ταμπάκος. Ο 39χρονος τεχνικός βρίσκεται για 3η συνεχόμενη χρονιά στον πάγκο της ΑΕΜ. Την περίοδο 2008-2009, κατά την οποία το Μουζάκι κατέκτησε την άνοδο στην Δ΄ Εθνική ο κ. Ταμπάκος ήταν βοηθός προπονητή.

Η προϊστορία


Οι δυο ομάδες κοντραρίστηκαν την περίοδο 2009-2010 στον 4ο όμιλο της Δ΄ Εθνικής, με «φόντο» την παραμονή. Οι Καρδιτσιώτες αποτέλεσαν τον «κακό δαίμονα» του Βελουχίου, επικρατώντας εντός-εκτός έδρας με 2-0 και πέτυχαν τον στόχο τους.
Πέρυσι το Μουζάκι έπαιξε με τον Απεραντιακό και είχε μια ήττα (4-3 στο Καρπενήσι) και μια εντός έδρας ισοπαλία με 1-1. Σκόρερ των Απεράντιων σε αυτό το παιχνίδι ο ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΚ Τάσος Γεωργακόπουλος.


Τα στοιχεία της τελευταίας αναμέτρησης στο ίδιο γήπεδο (2009-2010, 14η αγωνιστική 4ου ομίλου Περιφερειακού Πρωταθλήματος, Δημοτικό Στάδιο Μουζακίου)
Μουζάκι-ΑΠΟΚ Βελούχι 2-0
Γκολ: 39΄ Γεωργιάδης, 70΄ Μπάλλας
Διαιτητής:  Κωνσταντίνος Αρχοντής(ΣΔΠ Λάρισας)

Συνθέσεις Ομάδων

Μουζάκι (Παναγιώτης Ταμπάκος) : Μάττας, Νταντάμης, Γεωργιάδης(82΄ Γιαπαλής), Μπαϊρακτάρης, Ρόμπος, Κυριακόπουλος, Μπάλλας, Πάτρας(69΄ Μαυρομάτης), Κανιούρας(69΄ Γιαννούλας), Ρόβας, Κίσσας

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης) : Ευαγγελόπουλος, Πασσάς, Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Βλάχος, Ντουφεκιάς(46΄ Ρουμελιώτης), Μπόνιας(64΄ Γενιτσαρόπουλος), Τσιλιμέκης(76΄ Παπαδόπουλος), Μπακαλίδης, Γεωργακόπουλος, Σκαρλάτος

Αναλυτικά: 

2009-2010
2-0

Η ιστορία της ΑΕΜ


Η Α.Ε. Μουζακίου Λαζαρίνας ιδρύθηκε το 2003, από συγχώνευση των ομάδων Πρόοδος Μουζακίου-Α.Ε. Λαζαρίνας. Σήμα της είναι το άλογο και χρώματα της το κίτρινο-μαύρο.
Έκτος από τις δυο παραμονές στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα, έχει ένα πρωτάθλημα (2008-2009) και ένα κύπελλο (2008-2009) ΕΠΣ Καρδίτσας.

Η πορεία στην Δ΄


Στην πρώτη της χρονιά (2009-2010) στην κατηγορία η ΑΕΜ τερμάτισε 10η (36 βαθμοί) και παρέμεινε στην κατηγορία. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Κανιούρας με 5 γκολ και δεύτερος ο Μπάλλας με 5.
Την περίοδο 2010-2011 ήρθε η 2η σερί παραμονή. Τερμάτισε 7η με 35 πόντους, έχοντας ως πρώτους σκόρερ τους: Κανιούρα και Παπαστεριάδη, που πέτυχαν από 7 γκολ ο καθένας.

Βάση στα ταλέντα


Να ασχοληθεί με τμήματα υποδομής αποφάσισε η ομάδα του Μουζακίου. Στο πλαίσιο αναβάθμισης των τμημάτων υποδομής του συλλόγου ίδρυσε την ποδοσφαιρική ακαδημία με τίτλο: «Α.Ε. Μουζακίου-Ακαδημία Ποδοσφαίρου». Στόχος της είναι η ανάδειξη των ταλέντων.

Οι μεταγραφές

 












 Οι Καρδιτσιώτες απέκτησαν στο μεταγραφικό «παζάρι» τους: Ανδρέα Γεωργίου (ΑΠΟΕΛ), Θοδωρή Παπαντώνη, Βασίλη Τζάνη, Φάνη Ευθυμίου, Νίκο Γρατσάνη, Νίκο Φλιούκα (Νέοι Τρικάλων), Βασίλη Πατούκα (Τριγλία Ραφήνας), Άκη Αζίζ, Νίκο Μουρκάκη (Θύελλα Πετρωτού), Αντώνη Σαπουνάκη (Άγιοι Ανάργυροι), Ευριπίδη (Δάκη) Κωστόπουλο (Αναγέννηση Άρτας) και Στέφανο Χαΐντούτη (Αίαντας Σαλαμίνας).

Αποκλεισμός-«σοκ» στο κύπελλο
Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν τεθεί εκτός κυπέλλου Καρδίτσας. Είπαν «αντίο» πρόωρα στον θεσμό. Ηττήθηκαν με 1-2 από την Πασχαλίτσα Καρδίτσας.

Λίγα λόγια για την περιοχή


Το Μουζάκι Καρδίτσας βρίσκεται σε υψόμετρο 180 μέτρων στις παρυφές του Ιτάμου. Έχει γύρω στους 4000 κατοίκους, που ασχολούνται με την κτηνοτροφία, την γεωργία, το εμπόριο ή εργάζονται σε δημόσιες υπηρεσίες.
Αποτελεί εμπορικό και διοικητικό κέντρο, καθώς αποτελεί σταυροδρόμι ανάμεσα στον Νομό Καρδίτσας με την Αργιθέα, την Ήπειρο και τον Νομό Τρικάλων. Απέχει 28 χιλιόμετρα από την Καρδίτσα.

Φωτογραφίες : www.aotrikalafc.gr, www.pyrasos.gr