Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Κρέντη-Απεραντιακός 1-0

Με μεγάλη νικήτρια την Κρέντη ολοκληρώθηκε το σπουδαίο ντέρμπι. Οι γηπεδούχοι κατέβαλλαν στο φινάλε την αντίσταση του Απεραντιακού (1-0).
Το παιχνίδι ξεκίνησε στις 3 της Κυριακής 13 Νοεμβρίου. Πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο Κερασοχωρίου και ήταν για τα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής της Α΄ Κατηγορίας Ευρυτανίας. Οι ποδοσφαιριστές, που αγωνίστηκαν είχαν να αντιμετωπίσουν και το τσουχτερό κρύο. Ευκαιρίες χάθηκαν και από τις δυο πλευρές.
Η Κρέντη, παίζοντας ψυχωμένα πέτυχε στο τέλος μια ακόμη σπουδαία νίκη, που την φέρνει ακόμη πιο κοντά στον στόχο της. Το συγκρότημα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου βρίσκεται στην 2η θέση με 19 βαθμούς και την τελευταία αγωνιστική του α΄ γύρου αντιμετωπίζει στο ντέρμπι κορυφής τα Άγραφα.
Ο Απεραντιακός γνώρισε μοιραία ήττα στο φινάλε, μένοντας χωρίς νίκη για 3ο συνεχόμενο ματς. Έπαιζε ένα από τα τελευταία του χαρτιά, για να «σώσει» την χρονιά. Προσπάθησε τουλάχιστον να μην χάσει παρά τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει και έγινε απειλητικός σε αρκετές περιπτώσεις. Παρέμεινε στην 5η θέση, έχοντας 9 πόντους, 10 λιγότερους από τον αντίπαλο του.

Μόνιμος ο Τσιορτός


Για άλλο ένα ματς στην Ευρυτανία διαιτητής ήταν ο Κώστας Τσιορτός. Ο Φθιωτός ρέφερι σφυρίζει σχεδόν κάθε εβδομάδα παιχνίδια της Α΄ ΕΠΣΕ και σε αυτό το ματς ήταν αρκετά καλός.

Ξανά «0»
Σημαντικό ρόλο στην φετινή εξαιρετική πορεία της Κρέντης έχει παίξει η άμυνα της. Διατήρησε το μηδέν παθητικό για 3η συνεχόμενη αγωνιστική.

Η καλύτερη χρονιά στην ιστορία της
Οι γηπεδούχοι διανύουν την καλύτερη περίοδο στην 7χρονη ιστορία τους. Η φετινή ομάδα θα λέγαμε ότι είναι ακόμη πιο καλή και από εκείνη της περιόδου 2005-2006, που μπήκε στην 4αδα.

Η νίκη για τον πρόεδρο


Οι νικητές αφιέρωσαν την νίκη τους στον πρόεδρο τους Χρυσόστομο Μάκκα, ο οποίος είχε την ονομαστική του εορτή.

Κορυφαίος ο Λιάγκος


Ο δεξιός μπακ της Κρέντης Πολυχρόνης Λιάγκος, που υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία αυτήν την περίοδο ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του. Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής είχε πολύ καλή απόδοση, κόντρα σε μια εκ των παλιών του ομάδων.

Αρκουμάνης εναντίον Απεραντιακού

 












Κόντρα στην παλιά του ομάδα αγωνίστηκε ο στόπερ της Κρέντης Κώστας Αρκουμάνης. Ενώ στον πάγκο κάθισε ο Δημήτρης Τσιγαρίδας, που θήτευσε και έζησε μεγάλες στιγμές με τον Απεραντιακό (2005-2010).

«Στένεψαν» τα περιθώρια
Τα πράγματα για τους περυσινούς εκπροσώπους μας στο περιφερειακό πρωτάθλημα, όσον αφορά την είσοδο στην 4αδα έχουν γίνει αρκετά δύσκολα. Είναι πλέον 8 βαθμούς πίσω από την Μυρίκη, την οποία αντιμετωπίζουν σε ένα κομβικό ματς την επόμενη αγωνιστική.

Χωρίς βοήθειες οι Απεράντιοι
Οι δυο ομάδες είχαν σε αυτό το ματς αρκετές απουσίες βασικών στελεχών τους. Ειδικά οι φιλοξενούμενοι δεν πραγματοποίησαν καμία αλλαγή, ενώ οι γηπεδούχοι μόλις μια.

Απουσία Πασσά-Κατέβασε νεανική ομάδα ο Ανδρεάκης


Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν στον πάγκο τους τον προπονητή τους Κώστα Πασσά, που απουσίαζε για προσωπικούς λόγους. Την ομάδα κατέβασε ο 43χρονος ποδοσφαιριστής Άκης Ανδρεάκης, που έχει περάσει από τον πάγκο του Αίολου και του Ραπτοπούλου. Στα θετικά ότι για πρώτη φορά ξεκίνησαν 5 ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών.!

Φιλότιμοι οι Σκοτίδας-Καμαρέτσος















Από μεριάς ηττημένων ο 18χρονος Θωμάς Σκοτίδας και ο 17χρονος Στέφανος Καμαρέτσος έκαναν αρκετά καλή εμφάνιση. Ενώ προσπάθησαν για το καλύτερο οι έμπειροι Γιάννης Ηλιάδης και Νίκος Κωστής.

Είχε και Μπισμπίκη-Βασικος ο Σκεπετάρης














Παρά τις ελλείψεις ο Απεραντιακός αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην σύνθεση του με τον Δημήτρη Μπισμπίκη. Ο 19χρονος ακραίος μπακ υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία. Θέση στο αρχικό σχήμα πήρε ο συνομήλικος του Μπισμπίκη Κώστας Σκεπετάρης.

Α΄ Μέρος

Πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς γκολ
Οι γηπεδούχοι στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού είχαν την κατοχή της μπάλας. Το ματς κυμάνθηκε κυρίως στον χώρου του κέντρου, με τις δυο ομάδες να κάνουν από δυο καλές φάσεις η καθεμία. Ο Απεραντιακός προσπαθούσε να απειλήσει με αντεπιθέσεις, βγάζοντας ωραίους συνδυασμούς.

Μοναδική ευκαιρία με Γούλα


Ο κινητικότατος Λάμπρος Γούλας έχασε τεράστια ευκαιρία στο 33ο λεπτό να ανοίξει το σκορ και να κάνει το 1-0.

Οι καλύτερες φάσεις
16΄: Ωραίο απευθείας χτύπημα φάουλ του Κωστή απέκρουσε δύσκολα ο Ντάλλας.
18΄: Σέντρα-σουτ του Καντούνη κατέληξε λίγο πάνω από την εστία της Κρέντης.
20΄: Λάθος της άμυνας του Απεραντιακού, δυνατό σουτ του Μάκκα Ε. απέκρουσε δύσκολα ο Δόσης.
33΄: Σουτ του Γούλα μέσα από την περιοχή απέκρουσε ασθενώς ο Δόσης, στην επαναφορά σουτ του ίδιου ποδοσφαιριστή σε κενή εστία έφυγε ελάχιστα άουτ.

Β΄ Μέρος

Όλα έδειχνα για «Χ»
Όπως κυλούσε το παιχνίδι μέχρι και το 80λεπτο όλα έδειχνα ότι το παιχνίδι θα λήξει ισόπαλο και χωρίς τέρματα.

Εκρηκτικό 3λεπτο
Λίγο μετά το 80΄ η ομάδα της Κρέντης είχε δυο πολύ καλές ευκαιρίες, για να ανοίξει το σκορ….προειδοποιώντας τον Βασίλη Δόση.

Λυτρωτής ο Βαγγέλης Μάκκας 


Ο ικανότατος Βαγγέλης Μάκκας χάρισε στην ομάδα του τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, 6 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του παιχνιδιού. Ο 20χρονος αποδεικνύει ότι έχει το γκολ.. στο «αίμα» του, καθώς αν και μη επιθετικός σκοράρει συχνά-πυκνά. Πέρυσι ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 5 γκολ.
Ενώ για άλλο ένα ματς (5ο συνολικά) η ομάδα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου σκόραρε στο τελευταίο 10λεπτο!.

Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Ο Μάκκας Κ. σούταρε, ο Δόσης όμως απέκρουσε την μπάλα.
52΄: Σουτ του Καντούνη έξω από την περιοχή κατέληξε άουτ.
69΄: Ο Μιχαήλ έπιασε σουτ, με τον Ντάλλα να μαζεύει σταθερά.
71΄: Χτύπημα φάουλ του Μπισμπίκη απέκρουσε δύσκολα ο πορτιέρο των γηπεδούχων.
82΄: Ο Χρυσαφόπουλος τροφοδότησε όμορφα τον Γούλα, που έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, το οποίο κατέληξε μόλις άουτ από το τέρμα του Δόση.
83΄: Πλασέ του Μπαϊκούση από πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή απέκρουσε σωτήρια ο γκολκίπερ των Απεράντιων.
84΄: Μπαλιά του Λιάγκου στον Μάκκα Ε., που έγινε κάτοχος της μπάλας, με ωραία προσποίηση απόφυγε τους αμυνόμενους και με πλασέ άνοιξε το σκορ(1-0). Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ στον α΄ βοηθό Χατζηθεοδώρου.

Διακριθέντες
Κρέντη: Μάκκας Ε., Λιάγκος, Γούλας, Ντάλλας Ι., Αρκουμάνης
Απεραντιακός: Ηλιάδης, Καμαρέτσος, Σκοτίδας, Κωστής, Μπισμπίκης

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Κρέντη): «Παρά τις δυσκολίες από την ένταση του αέρα το παιχνίδι κινήθηκε σε πολύ καλό ρυθμό και από τις δυο ομάδες, με καθαρές φάσεις, χωρίς να δημιουργηθεί η παρά μικρή ένταση. Ήταν μπορώ να πω από τα καλύτερα παιχνίδια σε θέμα ποιότητας και από τις δυο ομάδες. Δείξαμε πολύ καλό πρόσωπο σήμερα, σε όλες τις γραμμές. Κυριαρχήσαμε για περισσότερη ώρα από τους αντιπάλους μας μέσα στο γήπεδο και εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι και στα υπόλοιπα παιχνίδια.»
Για το που αφιερώνει την νίκη η ομάδα του : «Όσον αφορά την δικιά μου ομάδα, ζήτησα κάτι ξεχωριστό από τους παίκτες μου σήμερα. Ζήτησα μια νίκη ,την οποία θα την αφιερώναμε στον Πρόεδρο μας, ο οποίος γιορτάζει σήμερα. Όπως αποδείχτηκε τα παιδιά, μπήκαν δυνατά μέσα, παίξανε με πάθος, με καλές φάσεις προς την αντίπαλη εστία και τελικά ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα στο 84΄ με το γκολ του Μάκκα. Το πιστεύαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε και για αυτό το αποτέλεσμα ήταν με το μέρος μας.»
Για την διαιτησία μας είπε τα ακόλουθα : «Δεν ξέρω πως έτυχε ο διαιτητής, ήταν αυτός που μας έπαιξε την προηγούμενη Κυριακή και κατέκρινα σε μεγάλο βαθμό. Σήμερα μπορώ να πω ότι τα σφυρίγματα του ήταν άψογα, όχι επειδή κερδίσαμε αφού το ματς μέχρι το 83΄ ήταν στην ισοπαλία. Και στην ισοπαλία να τελείωνε το παιχνίδι θα έλεγα ότι η διαιτησία έδειξε τον καλύτερο της εαυτό. Μακάρι να συνεχίσουν να είναι έτσι.»
Για τον αντίπαλο δήλωσε τα εξής : «Συγχαρητήρια στην ομάδα του Απεραντιακού, γιατί δείχνει ότι παιχνίδι με παιχνίδι βελτιώνεται αισθητά η παρουσία της στο γήπεδο και ίσως μέχρι τώρα ήταν η μοναδική ομάδα που συνάντησα που είχε καθαρά αθλητικό πνεύμα. Δείξανε από τον πάγκο μέχρι και τον τελευταίο παίκτη που έπαιζε ότι είναι αθλητές.»

Άκης Ανδρεάκης (Απεραντιακός): «Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο και οι δυο ομάδες είχανε ευκαιρίες για γκολ. Η πιο τυχερή όπως φάνηκε στο τέλος ήταν η ομάδα της Κρέντης. Εμείς σταθήκαμε πάρα πολύ καλά για ένα ακόμη παιχνίδι, αλλά οι απουσίες που είχαμε δεν μας επέτρεψαν να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Εμείς συνεχίζουμε, κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Καλή συνέχεια στην ομάδα της Κρέντης.»





Συνθέσεις Ομάδων

Κρέντη (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Ντάλλας Α., Λιάγκος, Μπύρος Σ., Αρκουμάνης, Ντάλλας Ι., Μπαϊκούσης, Χρυσαφόπουλος, Βούρτσας Ν. (89΄ Μπύρος Ε.), Μάκκας Κ., Γούλας, Μάκκας Ε.

Απεραντιακός (Άκης Ανδρεάκης): Δόσης, Καμαρέτσος, Μπισμπίκης, Ηλιάδης, Σκοτίδας, Κωστής, Σκεπετάρης, Κουτσοθανάσης Κ., Μιχαήλ, Καντούνης, Κώτσιας

Διαιτητής: Κώστας Τσιορτός (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Σκάρλας (ΣΔΠ Φθιώτιδας)






















Ρεπορτάζ: Διονύσης Βονόρτας, Ευρυτανικός Παλμός, Φωτογραφίες: Γιάννης Κολλημένος