Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Φραγκίστα-Κεράσοβο 1-0

Οι γηπεδούχοι ήταν οι μεγάλοι νικητές στο μεγάλο ντέρμπι των «ουραγών». Η ομάδα του Βασίλη Παπαδήμου επικράτησε με 1-0 του Κερασόβου.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13/11 στο γήπεδο Δυτικής Φραγκίστας και άρχισε στις 3. Ήταν στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣΕ και χαρακτηρίστηκε ως το ντέρμπι των ουραγών. Οι δυο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο η καθεμία.
Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν μια πολύτιμη νίκη. Σε αυτό βέβαια έπαιξε ρόλο και η τύχη, καθώς το νικητήριο γκολ τους προήλθε από αυτογκόλ. Έκαναν ένα ικανοποιητικό πρώτο μέρος και στην επανάληψη είχαν ως κύριο μέλημα τους την αμυντική γραμμή και την διαφύλαξη του υπέρ τους σκορ. Η Φραγκίστα έφτασε την Ποταμιά στην 8η θέση με 6 βαθμούς.
Το Κεράσοβο προσπάθησε στην επανάληψη με όλες του τις δυνάμεις, για να αποσπάσει έστω την ισοπαλία. Ήταν αρκετά καλό σε αυτό το διάστημα, όμως έμεινε ξανά με «άδεια χέρια». Το συγκρότημα του Πάνου Βλάχου βρίσκεται στην τελευταία θέση με μόλις 1 πόντο.

Κακό ματς λόγω καιρού
Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες εμπόδισαν τις δυο ομάδες να αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο, δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των παιχτών κατά πολύ.

Είδε ξανά «φως»
Η νίκη-ανάσα της Φραγκίστας ήταν και η δεύτερη της στο πρωτάθλημα. Μετρούσε 5 διαδοχικές ήττες. Είχε επικρατήσει ξανά με 1-0 για την 2η αγωνιστική της Ποταμιάς.

Αποσπάστηκε στο +5
Ο ΑΠΟΔΦ πλέον μετά από αυτήν την πολύτιμη νίκη του βρίσκεται στο +5 από τον αντίπαλο του και έκανε τεράστιο βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία.

Το νέο «αίμα»


Αναμφίβολα η ομάδα που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στο φετινό πρωτάθλημα είναι αυτή της Φραγκίστας, όχι για την αγωνιστική παρουσία της, αλλά για την νοοτροπία της. Ο Βασίλης Παπαδήμος δουλεύει αποκλειστικά με παιδιά από το χωριό και με μικρούς σε ηλικία κατά 90% και αυτό είναι πολύ ευχάριστο και παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις ομάδες. Η Φραγκίστα έχει μέλλον.

Αγωνίστηκε με Ζήκα


Την επανεμφάνιση του έκανε ο Μάκης Ζήκας. Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής των «μπέμπηδων» είχε αρκετά καλή παρουσία.

Εξαιρετικοί οι Μπισμπίκης-Λάππας Γ.

 












Την παράσταση έκλεψαν τα δυο μεγάλα ταλέντα των ομάδων. Από πλευράς γηπεδούχων ο 15χρονος Γιάννης Μπισμπίκης και από πλευράς φιλοξενουμένων ο επίσης 15 ετών Γιώργος Λάππας. Αποτελούν δυο από τις μεγάλες ελπίδες του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου.

Ψάχνει ακόμη την νίκη
Οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν η μοναδική ομάδα, που δεν έχει καταφέρει να πετύχει κάποια νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Γνώρισαν την 7η σερί ήττα τους. Πρέπει να γυρίσουμε αρκετά πίσω, για να βρούμε πότε προήλθε το τελευταίο τους νικηφόρο επίσημο αποτέλεσμα. Τα πράγματα δυσκόλεψαν επικίνδυνα για την ιστορική ομάδα, καθώς πρέπει να υπερβάλει εαυτό, για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Απόλυτο συμμετοχών ο Π. Βλάχος


Στα αξιοσημείωτα πως μετά από 8 ολόκληρες αγωνιστικές μόλις 1 ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων έχει το απόλυτων συμμετοχών. Δεν είναι άλλος από τον 28χρονο προπονητή-παίχτη Πάνο Βλάχο. Ο τιμωρημένος Γιάννης Λάππας απουσίαζε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα.

Με νέο «λούκ» ο Γ. Βλάχος


Ο 19χρονος ανασταλτικός μέσος του Κερασόβου Γρηγόρης Βλάχος επέστρεψε στην σύνθεση της ομάδας του και εμφανίστηκε με νέο…λουκ.

Α΄ Μέρος

Τον έλεγχο και τις φάσεις η Φραγκίστα
Η ομάδα του Βασίλη Παπαδήμου ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, δημιουργώντας τις ευκαιρίες. Πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 1-0.

Κατά λάθος…αυτογκόλ ο Ρίζος

 
Ο έμπειρος αμυντικός του Κερασόβου Χρήστος Ρίζος εξελίχτηκε άθελα του σε μοιραίο παίχτη της ομάδας του, καθώς πέτυχε αυτογκόλ, που ήταν καθοριστικό για την έκβαση του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν τον 17χρονο Σωτήρη Φούκα λόγω τραυματισμού.

Οι καλύτερες φάσεις
12΄: Ο Ρίζος στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα μέσα από την περιοχή, την έστειλε με κεφαλιά στα δίχτυα του Τρίκα (1-0).
21΄: Σουτ του Μπισμπίκη μέσα από την περιοχή και πλάγια αριστερά κατέληξε άουτ.
34΄: Ο Μπισμπίκης πλάσαρε μέσα από την περιοχή, με τον γκολκίπερ του Κερασόβου να αποκρούει.
38΄: Μακρινό σουτ του Κοσμά κατέληξε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κατσαδούρου.
45΄+2΄: Ο Κακαβίτσας Β. σούταρε από μακριά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Β΄ Μέρος

Καλύτεροι οι φιλοξενούμενοι
Ανέβασε στροφές στην επανάληψη η ομάδα του Πάνου Βλάχου. Προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, κάνοντας καλύτερη εμφάνιση.

Κανένα… τέρμα
Παρά τις προσπάθειες τους οι φιλοξενούμενοι δεν πέτυχαν κάποιο τέρμα. Οι Φραγκιστιανοί πανηγύρισαν μια πολύτιμη νίκη στο φινάλε. Οι δυο ομάδες έχουν από τις χειρότερες επιθέσεις και άμυνες.

Σταθερός ο Α. Κατσαδούρος


Ο 28χρονος τερματοφύλακας Αντρέας Κατσαδούρος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα και είχε μάλιστα πολύ καλή παρουσία απέναντι στην παλιά του ομάδα.

Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Χτύπημα φάουλ του Ρίζου, κεφαλιά του Βλάχου Π. έδιωξε στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο γκολκίπερ της Φραγκίστας.
63΄: Ο Γούλας σούταρε από την γραμμή της περιοχής του Κερασόβου, με τον Τρίκα να μαζεύει με δεύτερη προσπάθεια.
75΄: Ο Βλάχος Π. επιχείρησε σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, με τον Κατσαδούρο να αποκρούει.
88΄: Σουτ του Βλάχου Π. από μακριά μπλόκαρε ο Κατσαδούρος
93΄: Ο Κοσμάς Χ. δοκίμασε σουτ από πλάγια αριστερά, με τον πορτιέρο των γηπεδούχων να μπλοκάρει ξανά σταθερά.

Διακριθέντες
Φραγκίστα: Μπισμπίκης, Γούλας, Ζήκας
Κεράσοβο: Κοσμάς, Βλάχος Π, Λάππας Γ.

Δηλώσεις Προπονητών

Βασίλης Παπαδήμος (Φραγκίστα): «Παρά τις δυσκολίες, που αντιμετωπίσαμε σε όλη την διάρκεια της εβδομάδας, καθώς δεν μπορέσαμε να κάνουμε προπονήσεις όπως θέλαμε λόγω τραυματισμών, που είχαμε από προηγούμενα παιχνίδια πήραμε την νίκη. Συγκεντρωθήκαμε, είχαμε πολύ άγχος και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός, που δεν παίξαμε σωστό ποδόσφαιρο και από το ότι δεν είχαμε την παρουσία, που θα έπρεπε να έχουμε. Θεωρώ ότι ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο, δεν απειληθήκαμε σχεδόν καθόλου. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν είχαμε λάθη και ότι δεν πρέπει να διορθωθούμε. Έφυγε το άγχος μας, θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε στους επόμενους αγώνες και να σοβαρευτούμε, για να κάνουμε κάτι καλό. Πρέπει αυτά, που κάνουμε στην προπόνηση να μας βγουν και μέσα στο παιχνίδι σιγά-σιγά. Το κρύο δυσκόλεψε πολύ τις προσπάθειες όλων των ποδοσφαιριστών, που είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Συγχαρητήρια στο Κεράσοβο, με εξέπληξε θετικά και του εύχομαι καλή συνέχεια.»

Πάνος Βλάχος (Κεράσοβο): «Ήταν ένα παιχνίδι, που το θέλαμε και προσπαθήσουμε να το πάρουμε. Σταθήκαμε άτυχοι και δεχτήκαμε νωρίς ένα αυτογκόλ, το οποίο άλλαξε τα δεδομένα του παιχνιδιού. Θεωρώ ότι εμείς κάναμε τις περισσότερες καθαρές φάσεις, που μπορούσαμε να πετύχουμε κάποιο γκολ και να ισοφαρίσουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Μας αφήνει αρκετή πίκρα αυτό το παιχνίδι, γιατί πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να πάρουμε κάποιο βαθμό. Συνεχίζουμε από εδώ και πέρα, ξεκινάει σε λίγο καιρό ο δεύτερος γύρος και ελπίζουμε να είμαστε πολύ καλύτεροι, για να μαζέψουμε κάποιους βαθμούς.»

Συνθέσεις Ομάδων

Φραγκίστα (Βασίλης Παπαδήμος): Κατσαδούρος Α., Μακρής, Γερονίκος Π., Περούλας Γ., Καζάκος Γ., Κακαβίτσας Β., Μπισμπίκης Ι., Κατααδούρος Κ., Γούλας(92΄ Σάλτης Α.), Ζήκας, Καζάκος Π.(70΄ Κακαβίτσας Γ.)

Κεράσοβο (Πάνος Βλάχος): Τρίκας Ν., Φούκας Σ.(30΄ λ.τρ Ράπτης), Λάππας Γ., Ρίζος, Ζιάκας, Ιωάννου, Βλάχος Γ., Κοσμάς, Σεντής(88΄ Λάππας Ι.(Κ-Ε)), Βλάχος Π., Αρκουμάνης

Διαιτητής: Γιώργος Δροσίνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Βάϊος Τσαλίκης (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Γρηγόρης Πολυχρόνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)


















Ρεπορτάζ: Γιάννης Βονόρτας, Φωτογραφίες: Γιάννης Κολλημένος