Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Φραγκίστα-Ποταμιά 1-0

Με σκορ 1-0 επικράτησε η Φραγκίστα της Ποταμιάς, δίνοντας πανηγυρικό χαρακτήρα στην απονομή της.
Ο αγώνας έγινε την Κυριακή 2/10 στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της Α΄ Κατηγορίας Ευρυτανίας.
Η ομάδα της Φραγκίστας ευτύχησε να πάρει την νίκη, ύστερα από λάθος του αντίπαλου τερματοφύλακα Γιάννη Αρχοντή στην επανάληψη και να διατηρήσει μέχρι το φινάλε το υπέρ της προβάδισμα. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της ομάδας του Βασίλη Παπαδήμου, που διατήρησε το μηδέν στο παθητικό της, ενώ είχε και καλή επιθετική παρουσία.
Το συγκρότημα του Σπύρου Κολόκα έκανε καλή εμφάνιση, αλλά έχασε τις ευκαιρίες στο τελευταίο 25λεπτο, ώστε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας. Παρόλα αυτά έμεινε με «άδεια χέρια», μένοντας στον 1 βαθμό στην τελευταία θέση.

Διαιτητής ο Βαγγέλης Λαθύρης-Παράπονα Ποταμιάς


Ο 15χρονος Βαγγέλης Λαθύρης έκανε το ντεμπούτο του ως διαιτητής στην Α΄ Κατηγορία Ευρυτανίας. Πέρυσι είχε σφυρίξει αγώνες μόνο για το Β΄ Τοπικό. Το Μεγάλο Χωριό έχει παράπονα για το διαιτητικό τρίο (Βλ. παρακάτω τις δηλώσεις του Σπύρου Κολόκα)

Αγώνας Α΄ Κατηγορίας ξανά στην Φραγκίστα
Ο τελευταίος αγώνας Α΄ Κατηγορίας, που είχε γίνει στο γήπεδο Φραγκίστας ήταν τον Μαιο του 2008(Πρώτος τελικός play off Φραγκίστα-Παλαιοκατούνα 0-1).

Η σύμπτωση με Ποταμιά
Η τελευταία νίκη του ΑΠΟΔΦ στην Α΄ ΕΠΣΕ ήταν ξανά με την ομάδα της Ποταμιάς (Δεύτερος ημιτελικός 2007-2008 Ποταμιά-Φραγκίστα 1-4)

Φετινή ανανέωση στις δυο ομάδες
Η Φραγκίστα έχει αποφασίσει να στηρίξει φέτος νέα παιδιά και μάλιστα από το χωρίο. Ο μ.ο. ηλικίας της στον αγώνα ήταν μόλις 20,6 έτη. Ενώ η Ποταμιά φέτος έχει αποφασίσει να στηρίξει αρκετά νεαρά παιδιά. Η ομάδα του Σπύρου Κολόκα αγωνίστηκε με νέα πρόσωπα σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας με το Κεράσοβο.

Α΄ Μέρος

Μέτριο ματς, λιγοστές φάσεις
Το παιχνίδι στο α΄ μέρος ήταν μέτριο, με πολλές μονομαχίες στο κέντρο και ελάχιστες φάσεις.

Κοντά στο γκολ οι γηπεδούχοι
Η Φραγκίστα ήταν αυτή, που υπερίσχυσε, έχοντας δυο φάσεις, για να ανοίξει το σκορ, με κύριους εκφραστές τους ταλαντούχους Ταξιάρχη Γούλα και Γιάννη Μπισμπίκη.

Εκτός λόγω τραυματισμού ο Φλωράκης


Μια δυσάρεστη απώλεια είχε η ομάδα του Μεγάλου Χωριού. Ο Λάμπρος Φλωράκης αποχώρησε τραυματίας στο 40΄ και την θέση του πήρε ο Χρήστος Καλτσής.

Οι καλύτερες φάσεις
21΄: Σουτ του Γούλα Τ. από πλάγια αριστερά μέσα από την περιοχή λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Αρχοντή.
38΄: Σουτ του Μπισμπίκη εκτός περιοχής μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Ποταμιάς.
42΄ : Πάσα του Σφακιανάκη στον Μπούρα Σ., ο οποίος σούταρε από πλάγια δεξιά πάνω στην κίνηση λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Σάλτη.

Β΄ Μέρος

«Χρυσό» γκολ του Γούλα


Στο 63ο λεπτό ο 16χρονος Ταξιάρχης Γούλας, που αγωνίζεται με υποσχετική από τον ΑΠΟΚ πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης για το συγκρότημα του Βασίλη Παπαδήμου.

Καλύτερη η Ποταμιά
Οι φιλοξενούμενοι από το 65΄ και μετά ανέβασαν στροφές, είχαν περισσότερη κατοχή της μπάλας και αρκετές ευκαιρίες, σε συνδυασμό με την είσοδο του ικανότατου Ντίνου Γιαννόπουλου. Ωστόσο γκολ δεν σημείωσαν και οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη.

Δοκάρι ο Μαντζιούτας


Η μπάλα δεν έκανε το «χατίρι» στον Κώστα Μαντζιούτα(Διατηρεί εξαιρετική παράδοση σε αυτό το γήπεδο), καθώς η μπάλα από δική του προσπάθεια σταμάτησε στο δοκάρι του Σάλτη στο 77΄. Ενώ ο ίδιος παίχτης έχασε μεγάλη ευκαιρία στο φινάλε.

Κράτησε το «0» ο Σάλτης


Ο 20χρονος τερματοφύλακας Χρήστος Σάλτης είχε σημαντική συμβολή στην νίκη των γηπεδούχων, καθώς αποσόβησε αρκετές φορές στο τέλος τον κίνδυνο, διατηρώντας την νίκη της Φραγκίστας.

Πρώτη συμμετοχή του Στόκα


Ο Σπύρος Κολόκας πέρασε στο ημίχρονο αντί του Δημήτρη Κοτρώνη, τον 15χρονο Πάνο Στόκα, που έκανε το επίσημο ντεμπούτο του.

Οι καλύτερες φάσεις
53΄: Απευθείας φάουλ του Μπισμπίκη μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Αρχοντής.
61΄: Σέντρα του Μπισμπίκη από δεξιά, κεφαλιά-«ψαράκι» του Κατσαδούρου κατέληξε άουτ.
63΄: Από λάθος του γκολκίπερ Αρχοντή, ο Γούλας Τ. έγινε κάτοχος της μπάλας και χωρίς δεύτερη σκέψη πλάσαρε και άνοιξε το σκορ(1-0).
68΄: Ο Γιαννόπουλος επιχείρησε σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής της Φραγκίστας μπλόκαρε σταθερά ο Σάλτης Χ.
70΄: Μακρινό σουτ του Ζαγκότση μπλόκαρε ο πορτιέρο των γηπεδούχων.
74΄: Σουτ του Γιαννόπουλου εντός περιοχής απέκρουσε σωτήρια ο Σάλτης
77΄: Πλασέ του Μαντζιούτα μέσα από την περιοχή χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι των «βυσσινί» και κατέληξε άουτ.
93΄: Μακρινό σουτ του Καλτσή μπλοκαρίστηκε από τον Σάλτη.
94΄: Χτύπημα φάουλ του Κοσμά, κοντινή κεφαλιά του Μαντζιούτα κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Διακριθέντες
Φραγκίστα : Γούλας, Μπισμπίκης, Σάλτης Χ.
Ποταμιά : Μαντζιούτας, Γιαννόπουλος, Καλτσής

Δηλώσεις Προπονητών

Βασίλης Παπαδήμος (Φραγκίστα) : «Το σημερινό αποτέλεσμα ήταν πολύ σημαντικό από βαθμολογικής και ψυχολογικής πλευράς. Μετά από ένα πολύ βαρύ αποτέλεσμα στο Ραπτόπουλο είχαμε πει με τα παιδιά στα αποδυτήρια, να το ξεχάσουμε και αυτό θα γίνονταν μόνο με την νίκη. Συγχαρητήρια στους παίχτες μου, που παίξανε μυαλωμένα, αλλά κυρίως ψυχωμένα. Εάν ήμασταν καλύτεροι στην τελική προσπάθεια, θα σκοράραμε άλλη 1 η 2 φορές. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Ποταμιάς και της εύχομαι καλή συνέχεια.»
Για την απονομή του πρωταθλήματος της Β΄ ΕΠΣΕ : «Αρχικά να δώσω συγχαρητήρια για αυτό στους περυσινούς παίχτες μου, που οι περισσότεροι είναι μικροί. Ξεκίνησαν πέρυσι μια καινούργια προσπάθεια με τους διοικούντες και με εμένα. Το πρωτάθλημα ήρθε δύσκολα. Πέρυσι παίζαμε με μ.ο ηλικίας παιχτών κάτω των 19, σήμερα ανέβηκε στα 20. Οι μεγάλες ομάδες δημιουργούνται μέσα από τα αποτελέσματα. Προχωράμε με σκυμμένο κεφάλι, με δουλειά μέσα από την προπόνηση και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι.»

Σπύρος Κολόκας (Ποταμιά) : «Πιστεύω ότι το ματς σήμερα ήταν μόνο για τον διαιτητή και την ομάδα της Φραγκίστας. Λυπάμαι πάρα πολύ, αλλά το πρωτάθλημα στην Ευρυτανία έτσι δεν θα πάει μπροστά. Ο διαιτητής κάκιστος, όπως και οι βοηθοί. Δεν μπορούν συνέχεια να ευνοούν μια ομάδα. Οι παίχτες μου πήγαν πολύ καλά, αλλά με τέτοιους διαιτητές δεν πιστεύω ότι θα μπορούσε να κερδίσει καμία ομάδα σε αυτό το γήπεδο. Λυπάμαι πάρα πολύ και πάλι, μόνο αυτό λέω, τίποτε άλλο.»





Συνθέσεις Ομάδων

Φραγκίστα (Βασίλης Παπαδήμος) : Σάλτης Χ., Γερονίκος Π., Λαθύρης, Περούλας Γ., Καζάκος Γ., Κακαβίτσας Β. (68΄ Μακρής), Μπισμπίκης Ι., Κατσαδούρος Κ., Γούλας Τ. (92΄ Γούλας Χ.), Ζήκας, Καζάκος Π. (86΄ Σάλτης Α.)

Ποταμιά (Σπύρος Κολόκας) : Αρχοντής, Σφακιανάκης, Γκορόγιας Ι., Μπούρας Α., Κοσμάς, Ζαγκότσης Γ., Μπούρας Σ. (62΄ Γιαννόπουλος), Κοτρώνης (46΄ Στόκας), Μαντζιούτας Κ., Φλωράκης (40΄ λ.τρ Καλτσής), Μπίκας

Διαιτητής : Βαγγέλης Λαθύρης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός : Βασίλης Λάμπρου (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)












Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Γιάννης Βονόρτας