Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Ήρθε και ο ΟΦΗ!

Η τελευταία ομάδα της S.L., που κατέφτασε για προετοιμασία στο Καρπενήσι είναι ο ΟΦΗ. Οι Κρητικοί ήρθαν την Κυριακή 7 Αυγούστου και θα παραμείνουν στην πόλη μας έως τις 20 του μηνός, σχεδόν μια εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.
Το συγκρότημα του Νίκου Αναστόπουλου επέστρεψε στην μεγάλη κατηγορία και φιλοδοξεί να κάνει την καλύτερη δυνατή πορεία.
Η αποστολή του ΟΦΗ διαμένει στο Hotel Avaris.
Οι προπονήσεις για τους Ηρακλειώτες στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας άρχισαν από σήμερα 8/8, καθώς χτες η αποστολή της ομάδας υπέστησε μεγάλη ταλαιπωρία και έφτασε αργά το βράδυ.
Το ''Evrytania Sport'' κάλυψε με τον φακό του την απογευματινή προπόνηση της Δευτέρας 8/8.

Η φετινή του πορεία
Πριν από λίγες ημέρες εξασφάλισε το εισιτήριο για την Super League ο ΟΦΗ, επιστρέφοντας μετά από 2 χρόνια. Τερμάτισε 3ος στην κανονική διάρκεια με 69 πόντους (Πρώτος σκόρερ ο Αγρίτης με 9 γκολ).
Αγωνίστηκε στα Play Off του Ιουλίου απέναντι σε: Λεβαδειακό, Δόξα Δράμας και Διαγόρα Ρόδου και κατακτώντας τηνθέση αήττητος ακολούθησε τον δρόμου του Παναιτωλικού και του ΠΑΣ Γιάννενα.

3ο σερί Αύγουστο στο Καρπενήσι
Έχει καθιερωθεί τον Αύγουστο οι Ηρακλειώτες τα τελευταία χρόνια να προετοιμάζονται στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας. Αυτό συνέβη το 2009 (Τεχνικό δίδυμο οι: Νίκι Παπαβασιλείου-Μύρωνας Σηφάκης) και το 2010 με τον Γιάννη Χατζηνικολάου. Φέτος όμως προετοιμάζονται ως ομάδα της Super League.

Η αποστολή
Στο Καρπενήσι βρίσκονται οι: Πολυχρόνης Βεζυρίδης, Μανώλης Ζαχαράκης, Άρης Γαλανόπουλος, Ζέλικο Κάλαϊτζιτς, Ρικάρντο Ματίας Βερόν, Λεωνίδας Καμπάνταης, Παναγιώτης Ζορμπάς, Μηνάς Πίτσος, Γιώργος Γεωργίου, Κεντάλ Ουκάρ, Ερόλ Μπουλούτ, Χρήστος Μπούρμπος, Φώτης Παπουλής, Λάζαρος Χαριτωνίδης και Βασίλης Ρόβας . Ενώ ο 16χρονος τερματοφύλακας Γιώργος Γιαγκιόζης, ο 19χρονος επιθετικός Νικομανώλης Νύκταρης και ο 18χρονος αμυντικός μέσος Παύλος Κολιακουδάκης της ομάδας νέων ακολουθούν την αποστολή του ΟΦΗ. Στην αποστολή μετέχουν και οι: Παύλος Αδάμος, Νίκος Αναστόπουλος, Ανδρέας Σκέντζος, Κώστας Χανιωτάκης, Μπάμπης Χαραλαμπάκης (φροντιστής), Κώστας Παππάς (φυσικοθεραπευτής), Λεωνίδας Σακκούτης(μασέρ), Κυριάκος Κακαβελάκης(γιατρός) και Μανόλης Πλουμάκης (γυμναστής).
Ο Χαριτωνίδης ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, καθώς είχε υποβληθεί χειρουργική επέμβαση στον πρόσθιο χιαστό.

Τα φιλικά
Το Σάββατο 13 Αυγούστου ο ΟΦΗ θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Αθηνών, με τον οποίο διαμένει στο ίδιο ξενοδοχείο. Μετά το Καρπενήσι θα αντιμετωπίσει σε φιλικό στο Αγρίνιο, τον Παναιτωλικό στις 20 του μηνός. Ο Νίκος Αναστόπουλος επιθυμεί την διεξαγωγή άλλου ενός φιλικού παιχνιδιού στο Καρπενήσι. Στις 21/8 ο «όμιλος» θα επιστρέψει στην Κρήτη, μπαίνοντας στην τελική ευθεία για την πρεμιέρα με τον Ατρόμητο.

Οι μεταγραφές
Σε διαπραγματεύσεις με πολλούς ποδοσφαιριστές βρίσκεται η Ηρακλειώτικη ομάδα, που δεν έχει εντάξει κάποιον στο δυναμικό της ως τώρα, καθώς προείχαν οι ανανεώσεις(Καμπάνταης, Ζορμπάς, Μπούρμπος) στον ελάχιστο χρόνο, που είχε για προγραμματισμό. Ο Κροάτης Μάριο Γκαλίνοβιτς για την θέση του τερματοφύλακα, ο αριστερός μπακ Μανώλης Μονιάκης, ο αμυντικός χαφ Κώστας Μενδρινός και ο μεσοεπιθετικός Σουμπίνιο του Ολυμπιακού εμφανίζονται ως οι πρώτοι στόχοι.

Οι αποχωρήσεις

(Ονοματεπώνυμο/Ηλικία/Θέση/Προηγ. Ομάδα)
Παναγιώτης Μπαρτζώκας
36
Τερματοφύλακας
Αλέξης Κασμεριδης
25
Τερματοφύλακας
Γεννάδιος Ξενοδόχοφ
23
Τερματοφύλακας
Κώστας Σταυρακάκης
33
Αμυντικός
Φράντς Μπερτίν
28
Αμυντικός
Ιβάν Ρούσεφ
32
Μέσος
Κώστας Κιάσσος
36
Μέσος
Γιώργος Κατσικογιάννης
23
Μέσος
Μπόζινταρ Τάντιτς
28
Μέσος
Τάσος Αγρίτης
30
Επιθετικός
Πιότρ Βλόνταρτσικ
34
Επιθετικός
Σαΐμπού Γιακούμπου *
25
Επιθετικός

*Κώστας Κοκκινάκης(24, μεσοαμυντικός) και Γιώργος Περογαμβράκης (23, επιθετικός) ειδοποιήθηκαν ότι βρίσκονται εκτός πλάνων. Ο Γιακούμπου δεσμεύεται με συμβόλαιο, αλλά επιθυμεί να αποχωρήσει.

Οι ποδοσφαιριστές από το περυσινό δυναμικό

(Ονοματεπώνυμο/Ηλικία/Θέση/Προηγ. Ομάδα)
Πολυχρόνης Βεζυρίδης
37
Τερματοφύλακας
Ολυμπιακός Βόλου
Γιώργος Γεωργίου
32
Αμυντικός
Ανόρθωση
Χρήστος Μπούρμπος
28
Αμυντικός
Ηρακλής
Μηνάς Πίτσος
31
Αμυντικός
Παναθηναϊκός
Άρης Γαλανόπουλος
30
Αμυντικός
Πανσερραΐκός
Μανώλης Ζαχαράκης
19
Αμυντικός
Νέοι ΟΦΗ
Λάζαρος Χαριτωνίδης
22
Αμυντικός
Πανθρακικός
Ματίας Βερόν
30
Μέσος
ΠΑΟΚ
Ερόλ Μπουλούτ
36
Μέσος
Ολυμπιακός Βόλου
Βασίλης Ρόβας
27
Μέσος
ΠΑΣ Γιάννενα
Ζέλικο Καλαΐτζιτς
33
Μέσος
Καβάλα
Φώτης Παπουλής
26
Μέσος
Πανθρακικός
Κεντάλ Ουκάρ
30
Μέσος
Εθνικός Αστέρας
Παναγιώτης Ζορμπάς
24
Επιθετικός
ΑΕΚ
Λεωνίδας Καμπάνταης
29
Επιθετικός
Ολυπιακός Βόλου

Το τεχνικό τιμ

Μια μεγάλη δόξα του Ελληνικού ποδοσφαίρου θα συνεχίσει γιασαιζόν να καθοδηγεί τους Κρητικούς από τον πάγκο. Δεν είναι άλλος από τον 53χρονο Νίκο Αναστόπουλο. Έκανε σπουδαία καριέρα ως επιθετικός (1977-1994) αγωνιζόμενος σε: Πανιώνιο (2 θητείες), Ολυμπιακό (3 θητείες), Αβελλίνο και Ιωνικό. Αγωνίστηκε 74 φορές με το εθνόσημο στο στήθος, σκοράροντας 29 φορές.
Ως προπονητής ξεκίνησε από τον Πανελευσινιακό το 1997. Στην συνέχεια κάθισε στον πάγκο του Πανσερραΐκού, του Παναιτωλικού, του ΠΑΣ Γιάννενα (5 θητείες), της Παναχαϊκής, της Καλλιθέας, της Κέρκυρας, του Άρη, του Ιωνικού και της Καβάλας, πριν καταλήξει στον ΟΦΗ.
Να τονίσουμε πως το τεχνικό τιμ βρίσκονται αρκετοί πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας και είναι οι: Χανιωτάκης, Σκέντζος και Χαραλαμπάκης.

Νίκος Αναστόπουλος
Προπονητή
Ανδρέας Σκέντζος
Βοηθός Προπονητή
Μανόλης Πλουμάκης
Γυμναστής
Κώστας Χανιωτάκης
Προπονητής Τερματοφυλάκων
Κυριάκος Κακαβελάκης
Γιατρός
Κώστας Παππάς
Φυσικοθεραπευτής
Λεωνίδας Σακούτης
Μασέρ
Μπάμπης Χαραλαμπάκης
Φροντιστής











Σκάουτερ ο Πέτρος Μαρινάκης
Ο παλαίμαχος παίχτης του ΟΦΗ Πέτρος Μαρινάκης ανέλαβε πρόσφατα την θέση του σκάουτερ στην ομάδα. Είναι 43 ετών και μεταξύ άλλων έχουν αγωνιστεί στον Ολυμπιακό και την Ισπανική Σεβίλλη. Με την Εθνική ομάδα σε 4 συμμετοχές είχε 1 γκολ.

Η διοίκηση
Πρόεδρος του ΟΦΗ (Από τον Ιούνιο του 2009), όπως και διευθύνων σύμβουλος και υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής είναι ο Νίκος Μαχλάς. Ο 38χρονος παράγοντας υπήρξε επιθετικός με σπουδαία καριέρα στα Ολλανδικά γήπεδα, γνωστός για την εκτελεστική του δεινότητα.
Αγωνίστηκε σε ΟΦΗ (1990-1996, 2004-2006), Φίτεσε (1996-1999), Άγιαξ(1999-2002), Σεβίλλη (2002-2003), Ηρακλή(2003-2004) και ΑΠΟΕΛ (2006-2008). Με την Εθνική Ελλάδος αγωνίστηκε 60 φορές, πετυχαίνοντας 18 γκολ(4ος στην λίστα των σκόρερ) και συμμετείχε στο μουντιάλ των ΗΠΑ το 1994.
Η σπουδαιότερη διάκριση σαν ποδοσφαιριστής για τον Μαχλά ήρθε το 1998. Αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στο Ολλανδικό πρωτάθλημα και γενικά στην Ευρωπή με 34 γκολ σε 32 αγώνες και κέρδισε το «χρυσό παπούτσι».
Ένας επίσης παλαιός παίχτης της Ηρακλειώτικης ομάδας, ο 39χρονός Παύλος Αδάμος (Πρώην αμυντικός) εκτελεί χρέη γενικού αρχηγού και αρχηγού αποστολών.


Νίκος Μαχλάς
Πρόεδρος/Διευθύνων Σύμβουλος
Βασίλης Ξημέρης
Α΄ Αντιπρόεδρος
Γιώργος Στεφανουδάκης
Β΄ Αντιπρόεδρος
Γιώργος Αραμπατζάκης
Οικονομικός Υπεύθυνος
Ελευθέριος Κουγιομουτζής
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων
Αντώνιος Κουτάντος
Υπεύθυνος Ασφαλείας
Γιώργος Καλουτσάκης
Υπεύθυνος Μάρκετινγκ
Χρήστος Μιχαλόπουλος
Νομικός Υπεύθυνος
Παύλος Αδάμος
Γενικός Αρχηγός &Αρχηγός Αποστολών











Το προφίλ του ΟΦΗ


Έτος Ίδρυσης: 1925
Χρώματα: Μαύρο-Λευκό
Έδρα: «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» (9000 θέσεις)
Τίτλοι: 1 Κύπελλο Ελλάδος (1987)

Ο Γεωργίου βασικός στέλεχος του ΟΦΗ
Από τον Ιανουάριο του 2011 ο Γιώργος Γεωργίου ανήκει στο δυναμικό του ΟΦΗ. Ο 32χρονος αμυντικός είχε σπουδαία συνεισφορά στην επιτυχία της ομάδας του, θωρακίζοντας με την επιβλητική του παρουσία τα μετόπισθεν. Για τον κορυφαίο(Τα τελευταία 10 χρόνια) Ευρυτάνα ποδοσφαιριστή θα υπάρξει μεγάλο αφιέρωμα από το ''Evrytania Sport τις επόμενες ημέρες.
Ο Γεωργίου βρισκόταν στο Καρπενήσι από την Τρίτη 2/8 στο Καρπενήσι και συνάντησε εδώ την υπόλοιπη αποστολή.













 Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Δημήτρης Κολλημένος