Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Δημήτρης Ρεσίτης: «Είμαι έτοιμος να δώσω πολλά στην ομάδα»

Για τις πρώτες εβδομάδες της προετοιμασίας  και όχι μόνο μίλησε ο τερματοφύλακας του Βελουχίου Δημήτρης Ρεσίτης σε μια μίνι συνέντευξη στον συντάκτη του ''Evrytania Sport'' Δημήτρη Κολλημένο. Ο 20χρονος πορτιέρο ήταν φέτος βασικό στέλεχος στην  φετινή πορεία της κατάκτησης του πρωταθλήματος της Α΄ Κατηγορίας Ευρυτανίας.
Θα προσπαθήσει την νέα σαιζόν να πάρει τις ευκαιρίες του στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα, καθώς έχει δείξει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Αυτή την στιγμή είναι ο μοναδικός διαθέσιμος γκολκίπερ της ομάδας και ήταν εκείνος, που ξεκίνησε στο βασικό σχήμα του αγώνα απέναντι στην Κασσιώπη.
Ο Ρεσίτης αγωνίζεται από το 2005 στον  ΑΠΟΚ, με εξαίρεση ένα πέρασμα του από τον Αίολο (2007-2008) και είναι από τους πιο παλιούς στην ομάδα παρά το νεαρό της ηλικίας του. Έχει υπερασπιστεί στο πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας Ευρυτανίας την εστία της Καρπενησιώτικης ομάδας συνολικά 18 φορές , ενώ έχει και κάποιες συμμετοχές στο κύπελλο Ευρυτανίας, μεταξύ των οποίων και στον φετινό τελικό.

Αναλυτικά τα όσα μας δήλωσε :
Evrytania Sport : Δημήτρη πως βλέπεις την ομάδα στις πρώτες δυο εβδομάδες της προετοιμασίας;. Ήδη διανύετε την τρίτη. Μίλησε μας για τις εντυπώσεις σου.
Δημήτρης Ρεσίτης : Πιστεύω ότι πάμε πολύ καλά. Δουλεύουμε σε φυσική κατάσταση, αντοχή, στην ταχύτητα, καθώς και σε ταχυδύναμη. Δουλεύουμε σκληρά και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα πάνε χαμένοι οι κόποι μας.

Evrytania Sport : Πως είναι μέχρι τώρα η συνεργασία σου με τον Παύλο Σερμπέση;
Δημήτρης Ρεσίτης :  Μέχρι στιγμής είναι πολύ καλή. Είναι ειλικρινής, εμπιστεύεται πολύ τους νεαρούς στην ηλικία ποδοσφαιριστές. Επιβεβαιώνονται τα καλά λόγια, που είχα ακούσει.

Evrytania Sport : Πως είδες την εμφάνιση της ομάδας σου στο πρώτο φιλικό με την Κασσιώπη;
Δημήτρης Ρεσίτης : Το φιλικό με την Κασσιώπη έδωσε κάποια στοιχεία στον προπονητή μας, ώστε να μας δει λίγο σε συνθήκες παιχνιδιού. Δοκίμασε καινούργια συστήματα για το πώς ενδεχομένως ονειρεύεται την ομάδα ο ίδιος για φέτος. Πιστεύω πως αυτά τα φιλικά είναι μόνο για τους προπονητές και σε καμία περίπτωση δεν μετράει το αποτέλεσμα.


Evrytania Sport : Φέτος πιστεύεις ότι ήρθε η ευκαιρία να πάρεις ευκαιρίες και στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα;
Δημήτρης Ρεσίτης : Περίμενα πως και πως αυτήν την χρονιά. Στα προηγούμενα χρόνια, που η ομάδα ήταν στην Δ΄ Εθνική ήμουν πιο μικρός σε ηλικία, δεν είχα παιχνίδια στα πόδια μου και είχα ένα μειονέκτημα σε σχέση με τους άλλους τερματοφύλακες της ομάδας. Ωστόσο δούλεψα, δεν τα παράτησα και πλέον έφτασα σε μια ηλικία, που σε συνδυασμό με την περυσινή χρονιά, που ήμουν βασικός στην ομάδα, πήρα εμπειρίες και την απαραίτητη αυτοπεποίθηση. Είναι κάτι, που χρειάζεται ειδικά ένας τερματοφύλακας στον μέγιστο βαθμό. Είμαι έτοιμος να πάρω πολλά και να δώσω πολλά στην ομάδα.

Evrytania Sport : Ο ΑΠΟΚ κινείται για την απόκτηση άλλου ενός τερματοφύλακα. Σε αγχώνει καθόλου ο ανταγωνισμός;
Δημήτρης Ρεσίτης : Φυσικά και η ομάδα κινείται για την απόκτηση τερματοφύλακα. Είναι λογικό εξάλλου. Κάθε ομάδα πρέπει να έχει στην διάθεση της 2-3 τερματοφύλακες. Φυσικά και ο ανταγωνισμός δεν με αγχώνει, όπως δεν αγχώνει κανέναν. Ο ανταγωνισμός πάντα λειτουργεί θετικά.

Συνέντευξη : Δημήτρης Κολλημένος